2024, 11 28, 09:00:35

Szerző Téma: Galaxy Note - ICS ROM  (Megtekintve 145015 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

rstwingo

• Vendég
Re: Re: Galaxy Note - ICS ROM
« Reply #2625 Dátum: 2012, 09 14, 21:33:24 »
You are not allowed to view links. Register or Login
So present option for rooting is - You can select any of one.
NEW 20 Aug2012

- Download Root_SuperSu 0.95
-Copy downloaded file to Ext SD card.
-Reboot into recovery (vol up+Home+power)
-Select install zip from ext SD card
-select 'root_SuperSU-*.zip' which you have copied to Ext card above
-Reboot device
-You can see superSU on appl drawer. open it and update.
-Now This will give you only SuperSU not busybox, though application which doesn't depends on system busybox will still works.e.g.Titanium Backup.
-To get full Root+busybox, Download Root_busybox *.zip
-Copy Root_busybox* only to Ext SD card
-Reboot into recovery, Select Install zip from Ext SD card. select Root_busybox* .zip and Flash.
-Done !

Erre gondolt. De ez ott van a GYIK-ban is...

Majdnem erre  ;), DE mégsem
Én ezt használom, ez a busyboxot is felteszi a roottal együtt
A telefonon az ICS rom, a külső SD kártyán (external_SD) ez a két zip fájl You are not allowed to view links. Register or Login
Elindítod a telefonon a gyári recoveryt (hang fel + menü gomb+ power gomb)
telepíted a Note_cwm_ics.zip fájlt >> ekkor a telefon átvált erre a touch cwm recoveryre (érintős) és ezzel tudod telepíteni a  Root_SuperSU.0.95.Only-signed.zip fájlt
ha kész újra indítod és örülsz a rootolt ICS romnak

Van egy másik módszer is, csak azt még nem próbáltam ki,de csatlakoztatva ezt az infót írta ki
A programot elindítod, simán csatlakoztatod a telefont, alul rá nyomsz a device info gombra, ha beolvasta rendesen, akkor lehet nyomni a root gombot (készítője szerint minden Samsung telefont rootol)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Ez meg az állandó recovery You are not allowed to view links. Register or Login
Úgy kell feltenni, mint a rootot

Srácok a Mobil Odinból melyik verziótól vesztek észre problémákat??...ezt jó lenne tisztázni,mert lehet csak az a verzió volt hibás.Ne írjuk azért le egy hibás telepítés után,hogy nem jó!!!!!

Senki nem írta, hogy a mobil odin a rossz, csak az lett írva, hogy az LRQ romot teszi fel hibásan, ez lehet a rom hibája is,
DE
Nekem személy szerint a 2.40-től vannak bajaim vele, addig semmi baj nem volt.
Az LRQ-s romot is a legfrissebbel a 3.30-sal akartam feltenni, fel is tette rendesen, csak újraindítás után a Samsung felirat ismételte önmagát, onnan nem volt hajlandó tovább lépni

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: Re: Galaxy Note - ICS ROM
« Reply #2626 Dátum: 2012, 09 14, 21:57:24 »
Majdnem erre  ;), DE mégsem
Én ezt használom, ez a busyboxot is felteszi a roottal együtt
A telefonon az ICS rom, a külső SD kártyán (external_SD) ez a két zip fájl You are not allowed to view links. Register or Login
Elindítod a telefonon a gyári recoveryt (hang fel + menü gomb+ power gomb)
telepíted a Note_cwm_ics.zip fájlt >> ekkor a telefon átvált erre a touch cwm recoveryre (érintős) és ezzel tudod telepíteni a  Root_SuperSU.0.95.Only-signed.zip fájlt
ha kész újra indítod és örülsz a rootolt ICS romnak

Van egy másik módszer is, csak azt még nem próbáltam ki,de csatlakoztatva ezt az infót írta ki
A programot elindítod, simán csatlakoztatod a telefont, alul rá nyomsz a device info gombra, ha beolvasta rendesen, akkor lehet nyomni a root gombot (készítője szerint minden Samsung telefont rootol)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Ez meg az állandó recovery You are not allowed to view links. Register or Login
Úgy kell feltenni, mint a rootot

Senki nem írta, hogy a mobil odin a rossz, csak az lett írva, hogy az LRQ romot teszi fel hibásan, ez lehet a rom hibája is,
DE
Nekem személy szerint a 2.40-től vannak bajaim vele, addig semmi baj nem volt.
Az LRQ-s romot is a legfrissebbel a 3.30-sal akartam feltenni, fel is tette rendesen, csak újraindítás után a Samsung felirat ismételte önmagát, onnan nem volt hajlandó tovább lépni

Ez hasznos információ, köszönjük. :)

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7000-ről

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: Galaxy Note - ICS ROM
« Reply #2627 Dátum: 2012, 09 15, 00:31:18 »
Na AZ a CWM csinálja az eMMC hibát, ami miatt jópár ICS-es SGS2, SGS3 és Note lett kuka, alaplapcserés egy wipe után.
Emiatt vették le az XDA fórumról is ezt a CWM.zip-et.

LEHET használni (mivel ez az eddig ismert egyetlen verzió, aminél egyáltalán nem ugrik a számláló), de tudni kell, hogy utána AZONNAL fel kell rakni egy olyan kernelt, ami MMC-SAFE!!!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

rstwingo

• Vendég
« Reply #2628 Dátum: 2012, 09 15, 07:51:30 »
Na AZ a CWM csinálja az eMMC hibát, ami miatt jópár ICS-es SGS2, SGS3 és Note lett kuka, alaplapcserés egy wipe után.
Emiatt vették le az XDA fórumról is ezt a CWM.zip-et.

LEHET használni (mivel ez az eddig ismert egyetlen verzió, aminél egyáltalán nem ugrik a számláló), de tudni kell, hogy utána AZONNAL fel kell rakni egy olyan kernelt, ami MMC-SAFE!!!

Melyik recoveryre gondolsz, mert kettő is van és egyik sincs levéve az XDA-ról, mert ezek a frissített újabb változatok.
Az első amit a gyári recoveryvel teszel az 5. akár hanyas >> ezzel csak a rootott és a végleges recoveryt teszed fel >> miért is okozna akkor eMMC hibát ?
A második meg a 6.0.1.2-s, ezt meg már párszor használtam és semmilyen eMMC hibát nem okozott >> akkor ezek szerint szerencsés vagyok ?  ;) :D

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2629 Dátum: 2012, 09 15, 11:25:28 »
Melyik recoveryre gondolsz, mert kettő is van és egyik sincs levéve az XDA-ról, mert ezek a frissített újabb változatok.
Az első amit a gyári recoveryvel teszel az 5. akár hanyas >> ezzel csak a rootott és a végleges recoveryt teszed fel >> miért is okozna akkor eMMC hibát ?
A második meg a 6.0.1.2-s, ezt meg már párszor használtam és semmilyen eMMC hibát nem okozott >> akkor ezek szerint szerencsés vagyok ?  ;) :D
Tessék:
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

rstwingo

• Vendég
« Reply #2630 Dátum: 2012, 09 15, 12:55:23 »
Tessék:

Nem válaszoltál a kérdésemre  ??? olyan recovery nincs a Note-hoz, hogy tessék
Ugye azt is nézted, hogy amit belinkeltél XDA-s oldalt és az ott található fájlnak és leírásnak, semmi köze nincs az én általam belinkelt recoveryhez és leíráshoz (ugye NEM általánosítunk)
Úgy gondolom, ahogy a kerneleknél is van, rossz kernel  és van biztonságos jó kernel, ugyan így van a recoveryknél is. Amit linkeltél az a recovery lehet, hogy rossz, nem tudom mert nem használtam, de ezeket viszont igen, használtam és semmi baja nem lett a telefonnak tőlük.
Nézd, senkire sincs ráerőszakolva semmi, hogy mit használjon, ÉN használom mindkettőt- hármat már egy jó ideje és semmi bajom nem volt még velük és HA TE úgy gondolod rossz, akkor nem használod, vagy aki úgy gondolja az se, aki meg igen az meg ugye saját felelősségére, mint mindent ami a telefonnal kapcsolatos dolog
Sőt tovább megyek, HA olvastad a leírást  :olvass:, akkor azt is olvastad, hogy amit a gyári recoveryvel teszek fel CWM touchos recoveryt(érintőst), azzal nem is csinálok wipelást (factory resetet), hanem csak a rootot és a végleges 6.0.1.2-s CWM recoveryt teszem fel, tehát ha azzal lenne eMMC hiba, akkor se érdekelne, mivel nem csinálok vele olyat amitől lehetne baja a telefonnak, mivel az csak ideiglenes recovery.
De végül is mindegy ÉN mit mondok, vagy TE mit mondasz, mert mindenki maga dönt, használja avagy NEM használja ezeket az alkalmazásokat

Nem elérhető 206cc

• Navigáció / Navigation: Navigon 4.8.0
  • PDA: Samsung N7000
  • PDA ROM: XXLSZ Rocket Rom v.1.0
« Reply #2631 Dátum: 2012, 09 15, 13:35:58 »
Sziasztok!
RStwingo:
-már bocs,de amit írsz annak nincs sok értelme,felteszel egy olyan cwm.zip fájlt ami ugye hibás!!!-ebből nincs másik csak az amit belinkeltél - ez ugyan az amit töröltek az XDA-ról...  a te leírásodat idézve azért teszed fel hogy ebből feltelepíthesd a superSU 0.95.zip-et...MIÉRT is???...mikor a superSU simán telepíthető a gyári recoveryből is minden kockázat nélkül!!!!..utána felteszed a busyboxot és készen is vagy a rootolással.Igaz nincs CWM-ed de minek is az ,ha csak rootot akarnak sokan!!!!NINCS semmi kockázat így ellenben az általad javasoltakkal.Amennyiben meg később még is kellene a CWM...amit szerintem sokan csak azért tesznek fel ,mert a másiknak is van,alig használják!!!...akkor RomManagerrel felteszed és szintén nincs semmi kockázata vagy felteszel egy custom kernelt ami szintén telepít ugye cwm-et és annak sincs kockázata!!!
SZERINTEM TÖREKEDJÜNK A BIZTONSÁGOS HASZNÁLATRA..ha már ajánlunk valamit és ne azt hangoztassuk,hogy kinek a felelőssége és mit csinál.
Az meg egy teljesen más szemszög hogy neked mi tetszik...és mi hogyan sikerül- nem sikerül...itt nem az egyén a fontos,hanem a közösségi segítő szándék.Ne az egódat erősítsd ...érthető a "szerintem" a "nekem így is jó"..."nálam működik" szemlélet is de az nem a közösség segítése.Az XDA-n egy hatalmas fórumon,ha azt mondják NE használjátok akkor annak oka van...
A fentiek az én véleményemet tükrözik...ez is egy meglátás,de azt hiszem közelebb áll a valósághoz...
Béke!!!
206cc

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2632 Dátum: 2012, 09 15, 14:07:07 »
Nem válaszoltál a kérdésemre  ??? olyan recovery nincs a Note-hoz, hogy tessék
Ugye azt is nézted, hogy amit belinkeltél XDA-s oldalt és az ott található fájlnak és leírásnak, semmi köze nincs az én általam belinkelt recoveryhez és leíráshoz (ugye NEM általánosítunk)
Úgy gondolom, ahogy a kerneleknél is van, rossz kernel  és van biztonságos jó kernel, ugyan így van a recoveryknél is. Amit linkeltél az a recovery lehet, hogy rossz, nem tudom mert nem használtam, de ezeket viszont igen, használtam és semmi baja nem lett a telefonnak tőlük.
Nézd, senkire sincs ráerőszakolva semmi, hogy mit használjon, ÉN használom mindkettőt- hármat már egy jó ideje és semmi bajom nem volt még velük és HA TE úgy gondolod rossz, akkor nem használod, vagy aki úgy gondolja az se, aki meg igen az meg ugye saját felelősségére, mint mindent ami a telefonnal kapcsolatos dolog
Sőt tovább megyek, HA olvastad a leírást  :olvass:, akkor azt is olvastad, hogy amit a gyári recoveryvel teszek fel CWM touchos recoveryt(érintőst), azzal nem is csinálok wipelást (factory resetet), hanem csak a rootot és a végleges 6.0.1.2-s CWM recoveryt teszem fel, tehát ha azzal lenne eMMC hiba, akkor se érdekelne, mivel nem csinálok vele olyat amitől lehetne baja a telefonnak, mivel az csak ideiglenes recovery.
De végül is mindegy ÉN mit mondok, vagy TE mit mondasz, mert mindenki maga dönt, használja avagy NEM használja ezeket az alkalmazásokat
Nézd, én nem fogom adni a lovat alád, hogy fényezhesd magadat. Kettőnk közül én írtam be linket az XDA-ról, te csak utalgatsz valamire, ráadásul ugye olyanra, ami nincs is ott. Egyetlen CWM.zip van (pontosabban volt) az XDA-n az ICS-es Note-k rootolásához.

Hátha elolvasod (vagy legalább más, aki nem hisz annak, aki ilyen nagy mellénnyel osztja az észt), itt van pár link:
You are not allowed to view links. Register or Login (ez már volt az előzőben)

Azt hiszem, ezek után illene (már csak hogy ne maradj hazugságban itt, mindenki előtt) beírnod azt a két CWM.ZIP linket az XDA fórumról, ami biztonságos.
Én nagyon várom.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2633 Dátum: 2012, 09 15, 14:11:43 »
Sziasztok!
RStwingo:
-már bocs,de amit írsz annak nincs sok értelme,felteszel egy olyan cwm.zip fájlt ami ugye hibás!!!-ebből nincs másik csak az amit belinkeltél - ez ugyan az amit töröltek az XDA-ról...  a te leírásodat idézve azért teszed fel hogy ebből feltelepíthesd a superSU 0.95.zip-et...MIÉRT is???...mikor a superSU simán telepíthető a gyári recoveryből is minden kockázat nélkül!!!!..utána felteszed a busyboxot és készen is vagy a rootolással.Igaz nincs CWM-ed de minek is az ,ha csak rootot akarnak sokan!!!!NINCS semmi kockázat így ellenben az általad javasoltakkal.Amennyiben meg később még is kellene a CWM...amit szerintem sokan csak azért tesznek fel ,mert a másiknak is van,alig használják!!!...akkor RomManagerrel felteszed és szintén nincs semmi kockázata vagy felteszel egy custom kernelt ami szintén telepít ugye cwm-et és annak sincs kockázata!!!
SZERINTEM TÖREKEDJÜNK A BIZTONSÁGOS HASZNÁLATRA..ha már ajánlunk valamit és ne azt hangoztassuk,hogy kinek a felelőssége és mit csinál.
Az meg egy teljesen más szemszög hogy neked mi tetszik...és mi hogyan sikerül- nem sikerül...itt nem az egyén a fontos,hanem a közösségi segítő szándék.Ne az egódat erősítsd ...érthető a "szerintem" a "nekem így is jó"..."nálam működik" szemlélet is de az nem a közösség segítése.Az XDA-n egy hatalmas fórumon,ha azt mondják NE használjátok akkor annak oka van...
A fentiek az én véleményemet tükrözik...ez is egy meglátás,de azt hiszem közelebb áll a valósághoz...
Béke!!!
Teljesen igazad van, de azért tegyük hozzá, hogy ha valaki hozzáértően csinálja, akkor nem okoz semmi bajt az ominózus CWM.zip sem, a lényeg, hogy AZONNAL, ahogy megvan a root, AZONNAL fel kell rakni Mobile Odinból egy biztonságos (SAFE eMMC) kernelt.
(Azért Mobile Odinból, mert nem bizonyított, hogy nem létezik a készülékben egy másik, belső számláló is, a külsőt lehet nullázni, a belsőről csak pletykák vannak, de ha véletlenül igaz, akkor egy esetleges meghibásodásnál igen kellemetlen napokat szerezhet nekünk.)
Aki bízik a jó szerencséjében, az felrakhatja PC-s Odinnal is és utána eltünteti a külsődleges nyomokat.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2634 Dátum: 2012, 09 15, 15:45:51 »
És cégül:

Letöltöttem azt, amit te linkeltél a data.hu-n, és összehasonlítottam azzal, amit levettek az XDA-ról mert veszélyes.
Az utolsó bájtig egyezik!!!
Sir Winston Churchill

rstwingo

• Vendég
« Reply #2635 Dátum: 2012, 09 15, 17:15:52 »
Nézd, én nem fogom adni a lovat alád, hogy fényezhesd magadat. Kettőnk közül én írtam be linket, te csak utalást tettél rá, ráadásul ugye olyanra, ami nincs is. Egyetlen CWM.zip van (pontosabban volt) az XDA-n az ICS-es Note-k rootolásához.

Hátha elolvasod (vagy legalább más, aki nem hisz annak, aki ilyen nagy mellénnyel osztja az észt), itt van pár link:
You are not allowed to view links. Register or Login (ez már volt az előzőben)

Azt hiszem, ezek után illene (már csak hogy ne maradj hazugságban itt, mindenki előtt) beírnod azt a két CWM.ZIP linket az XDA fórumról, ami biztonságos.
Én nagyon várom.
Sziasztok!
RStwingo:
Béke!!!

Nem tudom mind kettőtök mit háborog olyanon, amiről szó sincs és főleg leírva nincs egyetlen hozzászólásban sem, csak Ti lovagoltok rajta.
Nagy mellényem van?, lehet, lehet, hogy van mire is, de neked meg ...... akkor.
Osztom az eszet, hozzád képest Én csak kismiska vagyok, egy újonc, kisinas
Mielőtt valakit ismeretlenül hazugnak nevezel, jó volna ha megtanulnál értő olvasni, mutasd már meg nekem, hova írtam le, hogy ÉN az általatok ugyan annak hit cwm.zippel, de lehet akár az is csak más néven (linket nem tudok, mert nem tegnap töltöttem le és nem csak az XDA létezik a világon) wipe data/factory resetet csináltam vagy hogy mindenki nyugodt szívvel csinálhatja? mert sehol nem írtam ilyet. A rootrol és recoveryről volt szó (azt meg biztonságosan lehet vele feltenni), ha egy kicsit előrébb olvastál volna akkor tudnád, és ez vonatkozik rád is 206cc, nem a végébe kell bele szólni, hanem el kell olvasni az elejétől és akkor nem ugranál senkinek, teszem hozzá feleslegesen.
Az általam belinkelt dolgokat, kipróbáltátok és lett eMMC brick a telefonnak a roottól vagy a recoverytől, ha valamiről véleményt mondunk és hazugnak nevezünk valakit, akkor először ki kell próbálni a dolgot saját magad, hogy saját szemeddel lásd a dolgokat. (száj van, de mersz az nincs)
Az általam linkelt rootot, nem lehet feltenni a gyári recoveryvel (ha kipróbáltad volna, tudnád) ezért kell a touchos
forrása You are not allowed to view links. Register or Login vagy itt You are not allowed to view links. Register or Login
206cc
Miért jobb a Te általad említett root , busybox és recovery feltevés ? és miért fáj neked, hogy ha valakinek csak arra kell a recovery, mert a szomszédnak és barátnak is van, ez téged miért is zavar?, akkor kiakar kire mit ?
Nekem pl, mentés és visszaállítás miatt kell, nem beszélve arról, hogy minek is legyen a telefonon még egy felesleges program, mikor enélkül is lehet ugyan az a  recoverym, ja és egyszerre meg tudom csinálni a roottal.
A 6.0.1.2-s recovery forrása : You are not allowed to view links. Register or Login
Tehát ha az általam belinkelt rossz, akkor a rom manager is rosszat fog telepíteni.
Mi köze az eMMC bricknek a roothoz ? SEMMI és a 6.0.1.2-s CWM recoveryhez ? SEMMI
Akkor miről beszéltek

És cégül:

Letöltöttem azt, amit te linkeltél a data.hu-n, és összehasonlítottam azzal, amit levettek az XDA-ról mert veszélyes.
Az utolsó bájtig egyezik!!!
És ez mit bizonyít, betűk számok megváltoztatása nem feltétlen jár terület nagyság változtatással vagy
betűről betűre le ellenőrizted ?

Na én ezzel le is zárom a dolgot, nyugodtan lehet hazugnak hinni, és egyéb másnak is, nem különösebben érdekel,
 DE miért is hazudtam vezettem félre telefonos társaimat, lehet szervizes vagyok és így lesz munkám amitől jól meggazdagszom? hmmm ???
amit írtam a roottal és recoveryvel kapcsolatban azt fent tartom, mindenki annak hisz akinek akar és azt hisz amit akar, mindenki maga dönt.

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2636 Dátum: 2012, 09 15, 17:45:07 »
Akkor miről beszéltek
Mi értjük, tudjuk.
Te meg sajnos nem, nagyon nem.

Nagy mellényem van?, lehet, lehet, hogy van mire is, de neked meg ...
....
És ez mit bizonyít, betűk számok megváltoztatása nem feltétlen jár terület nagyság változtatással vagy
betűről betűre le ellenőrizted ?
Sosem hallottál még a Total Commander bináris összehasonlításáról. Ez mondjuk még nem lenne baj, ha nem kérkednél vele.

Ha azt írom le, hogy bájtról-bájtra megegyezik a két említett fájl (egyébként nincs is más ilyenből forgalomban, ha lenne tudnék róla, napi min. 4-5 órát foglalkozom a témával) akkor az úgy is van, mert megtettem a bináris összehasonlítást.

Te meg a vakvilágba sértegetsz, pökhendi módon.

Nem mellesleg adós vagy még azzal a két XDA-linkkel, amiről beszéltél, ahol az új, javított cwm.zip-fájlt le lehet tölteni, ami nem okoz eMMC hibát, amennyiben nem cserélik le azonnal megfelelő, SAFE kernelre..

Én is befejeztem, akik végigolvassák, remélhetőleg a helyén kezelik a hozzászólásaidat...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető 206cc

• Navigáció / Navigation: Navigon 4.8.0
  • PDA: Samsung N7000
  • PDA ROM: XXLSZ Rocket Rom v.1.0
« Reply #2637 Dátum: 2012, 09 15, 19:20:55 »
Utolsó szó jogán.
rstwingo:
Furcsa egy emberke vagy te.Most össze vissza hordasz mindent...miért jobb??...nem lehet feltenni?...ki mondta hogy??....nem ugyan az??...nem is használtam!!!..stb.stb...
Igen kipróbáltam,feltettem,összehasonlítottam.Amiket én írtam abban NINCS kockázat!Ez tény!...és ez a lényegi mondani valója a vitának.Te leírtál valamit amiről állítottad,hogy az jó biztonságos stb stb...
Beigazolódott,hogy ez NEM igaz,megdőlt,bebuktad vagy hogyan írjam hogy megértsd?!
Nem,hogy elnézést kérnél és azt mondanád : - OK srácok ezt elnéztem.Még belém(-nk) kötsz és megmagyarázod én -mi - vagyunk a hibásak,mert meg mertük mutatni ,bebizonyítani hogy az nem teljesen úgy van ahogy te gondolod.
Szóval sajna nem látod a lényegét a dolognak....még mindig a segítség és a hasznos érdemi infók kiderítése a fontos.
Nem kívánok ezzel többet foglalkozni.
További kellemes napot neked!

206cc

rstwingo

• Vendég
« Reply #2638 Dátum: 2012, 09 15, 19:36:54 »
Mi értjük, tudjuk.
Te meg sajnos nem, nagyon nem.

Sosem hallottál még a Total Commander bináris összehasonlításáról. Ez mondjuk még nem lenne baj, ha nem kérkednél vele.
Ha azt írom le, hogy bájtról-bájtra megegyezik a két említett fájl (egyébként nincs is más ilyenből forgalomban, ha lenne tudnék róla, napi min. 4-5 órát foglalkozom a témával) akkor az úgy is van, mert megtettem a bináris összehasonlítást.

Te meg a vakvilágba sértegetsz, pökhendi módon.

Nem mellesleg adós vagy még azzal a két XDA-linkkel, amiről beszéltél, ahol az új, javított cwm.zip-fájlt le lehet tölteni, ami nem okoz eMMC hibát, amennyiben nem cserélik le azonnal megfelelő, SAFE kernelre..

Én is befejeztem, akik végigolvassák, remélhetőleg a helyén kezelik a hozzászólásaidat...

Tévedsz, ÉN értem Te miről beszélsz, csak nem ez volt az alap dolog, a root és recovery feltevés volt az alap és nem a factory reset és
jöttél Te aki belekavarta az eMMC bricket, de ezt senki nem kérdezte és azóta is azt szajkózod
Idézd már ide nekem azt a részt, ahol leírtam hogy a gyári recoveryvel feltett recoveryvel a touchossal biztonságosan lehet wipe data/faktory resetet csinálni vagy csináltam, mert Én ilyet tudomásom szerint nem írtam
Olyat viszont igen, hogy a végleges 6.0.1.2-s recoveryvel csináltam és attól nem lett baja a telefonomnak (az ÉN telefonomnak) és gondolom ezt is cáfolod és hazugságnak mondod , mert TE ezt is jobban tudod

Hol sértegetlek vakvilágba, mutasd már meg, nem én neveztelek  hazugnak, nagy mellényűnek, most meg már pökhendinek is
Én egy árva szóval se írtam hogy milyen vagy, az meg hogy melletted inas vagyok ez csak dicséret volt
Tehát Te bárkit sértegethetsz, hazugnak nevezhetsz (akár jogtalanul) az igazságos,de téged nem lehet, mert TE SZENT és SÉRTHETETLEN vagy.

hogy Ne maradj hazugságban, idézd már ide tőlem azt az ígéretet, ahol azt ígértem, hogy adok neked 2 XDA-s linket 2 cwm.zip fájlal?  Ezt Te írtad, nem Én

A 2 recovery az a note_cwm_ics.zip link lenne amit 4 hónap távlatából már nem tudok, a másik recovery meg a 6.0.1.2-s recovery volt aminek ott a linkje + ott a rootnak a linkje is
És mint írtam, nem csak az XDA fórum létezik, sehol nem írtam, hogy onnan származna, vagy ebben is tévedek ? lehet

rstwingo

• Vendég
« Reply #2639 Dátum: 2012, 09 15, 19:48:54 »
Utolsó szó jogán.
rstwingo:
Furcsa egy emberke vagy te.Most össze vissza hordasz mindent...miért jobb??...nem lehet feltenni?...ki mondta hogy??....nem ugyan az??...nem is használtam!!!..stb.stb...
Igen kipróbáltam,feltettem,összehasonlítottam.Amiket én írtam abban NINCS kockázat!Ez tény!...és ez a lényegi mondani valója a vitának.Te leírtál valamit amiről állítottad,hogy az jó biztonságos stb stb...
Beigazolódott,hogy ez NEM igaz,megdőlt,bebuktad vagy hogyan írjam hogy megértsd?!
Nem,hogy elnézést kérnél és azt mondanád : - OK srácok ezt elnéztem.Még belém(-nk) kötsz és megmagyarázod én -mi - vagyunk a hibásak,mert meg mertük mutatni ,bebizonyítani hogy az nem teljesen úgy van ahogy te gondolod.
Szóval sajna nem látod a lényegét a dolognak....még mindig a segítség és a hasznos érdemi infók kiderítése a fontos.
Nem kívánok ezzel többet foglalkozni.
További kellemes napot neked!

Mi dőlt meg, mert nem írtad le pontosan, tudod gyenge felfogásom van.
Tehát feltettél a telefonodra egy ICS romot, majd az én általam linkelt és írt módszerrel, rootoltad és feltetted a recoveryt, ami által telefonod téglásítva lett és viszed hétfőn a szervizbe, ha jól értelmezem a megdőlést vagy nem
És honnan töltötted le a két fájlt a rootot és a recoveryt, ha megkérdezhetem ?

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2640 Dátum: 2012, 09 15, 20:02:32 »
hogy Ne maradj hazugságban, idézd már ide tőlem azt az ígéretet, ahol azt ígértem, hogy adok neked 2 XDA-s linket 2 cwm.zip fájlal?  Ezt Te írtad, nem Én
Az a helyzet, hogy ha valaki állít valamit és egynél többen nem hisznek neki, akkor illik az igazat megvédeni. KÉRTELEK, hogy bizonyítsd be az állításodat. Ehelyett te pedig...

A 2 recovery az a note_cwm_ics.zip link lenne amit 4 hónap távlatából már nem tudok
Ha azt mondod, tévedés az állításom, hogy törölték (a rengeteg tönkrevágott teló miatt) az XDA-ról a nevezett ZIP-et, akkor nem lenne szükség 4 hónapos linket keresgélned, beírnád MA az XDA keresőjébe és beraknád ide a linket. Ha lenne.... De nincs.

És mint írtam, nem csak az XDA fórum létezik, sehol nem írtam, hogy onnan származna, vagy ebben is tévedek ?
"Melyik recoveryre gondolsz, mert kettő is van és egyik sincs levéve az XDA-ról, mert ezek a frissített újabb változatok." - idézet tőled.

Szarügy :D

A többi mondatodon már csak nevetek. Ennyire nem lehet nehéz bevallani, hogy becsúszott egy komoly tévedésed. Egy "Bocs, fiúk"-kal el lehetett volna intézni.
Ehelyett még mélyebbre ásod magad.
Te tudod...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #2641 Dátum: 2012, 09 15, 20:17:40 »
Látom unatkoztok... és kissé elbeszéltek egymás mellett...

rstwingo

• Vendég
« Reply #2642 Dátum: 2012, 09 15, 20:19:56 »

"Melyik recoveryre gondolsz, mert kettő is van és egyik sincs levéve az XDA-ról, mert ezek a frissített újabb változatok." - idézet tőled.

Szarügy :D

Szar  :D van ilyen, de ekkor még nem mélyedtünk így bele a dolgokba és nem próbáltam utána nézni a letöltéseknek  :olvass:
 :ima: visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2643 Dátum: 2012, 09 15, 20:25:59 »
Mi dőlt meg, mert nem írtad le pontosan, tudod gyenge felfogásom van.
Tehát feltettél a telefonodra egy ICS romot, majd az én általam linkelt és írt módszerrel, rootoltad és feltetted a recoveryt, ami által telefonod téglásítva lett és viszed hétfőn a szervizbe, ha jól értelmezem a megdőlést vagy nem
És honnan töltötted le a két fájlt a rootot és a recoveryt, ha megkérdezhetem ?
Akkor lassan írom, hátha...

A CWM.zip-pel felrakott SU UTÁN, HA NEM kerül fel rögtön utána a telóra egy SAFE kernel, akkor a téglásodás AZONNAL beáll egy recoveryből végrehajtott full wipe esetén.

Emiatt szedték le az XDA-ról a CWM.zip fájlt.
És igen, jól írod, nem csak ők vannak, de ők a lelkükön viselik a userek (készülékeinek) sorsát, míg más fórumokon lelketlenül - megkockáztatom - kellő hozzáértés nélkül terjesztik azt a fájlt, ami bizonyítottan és VÉGLEGESEN tönkretette mobiltelefonok százait (ezreit?). Mert nem csak rutinos felhasználók vannak, hanem egyszerű, rutintalan userek is, akik fordítógéppel lefordítják az oldalt, megértik a felét és ahogy megvan a root, már használják is. Aztán becsúszik egy wipe (mert olvasták, hogy az jó nekik) és már kuka is...
Sir Winston Churchill

rstwingo

• Vendég
« Reply #2644 Dátum: 2012, 09 16, 07:48:28 »
Akkor lassan írom, hátha...

A CWM.zip-pel felrakott SU UTÁN, HA NEM kerül fel rögtön utána a telóra egy SAFE kernel, akkor a téglásodás AZONNAL beáll egy recoveryből végrehajtott full wipe esetén.

Emiatt szedték le az XDA-ról a CWM.zip fájlt.
És igen, jól írod, nem csak ők vannak, de ők a lelkükön viselik a userek (készülékeinek) sorsát, míg más fórumokon lelketlenül - megkockáztatom - kellő hozzáértés nélkül terjesztik azt a fájlt, ami bizonyítottan és VÉGLEGESEN tönkretette mobiltelefonok százait (ezreit?). Mert nem csak rutinos felhasználók vannak, hanem egyszerű, rutintalan userek is, akik fordítógéppel lefordítják az oldalt, megértik a felét és ahogy megvan a root, már használják is. Aztán becsúszik egy wipe (mert olvasták, hogy az jó nekik) és már kuka is...

Szép lassan tisztul a dolog  ;)
Kérdés :  Mi okozza a téglásodást a cwm.zip vagy a gyári kernel ?
Mert ha a cwm.zip, az ugye eltűnik a telefonról az újra indítás után , sőt ahogy felteszed a clockword 6.0.1.2-s recoveryt rögtön újra indul (átvált) a recovery és már az új 6.0.1.2-s recovery van
Ha a kernel a hibás, akkor meg ugye teljesen mindegy milyen recovery van fent, mert akkor minddel téglásodni fog
Jól gondolom  :oops:

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #2645 Dátum: 2012, 09 16, 08:26:00 »
Mert ha a cwm.zip, az ugye eltűnik a telefonról az újra indítás után , sőt ahogy felteszed a clockword 6.0.1.2-s recoveryt rögtön újra indul (átvált) a recovery és már az új 6.0.1.2-s recovery van
Ha a kernel a hibás, akkor meg ugye teljesen mindegy milyen recovery van fent, mert akkor minddel téglásodni fog
szerintem nem

ha a gyári kernel lenne a hibás, akkor minden factory reset téglát csinálna, de nem így van.

valszeg a cwm nem takarodik ki megfelelően
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #2646 Dátum: 2012, 09 16, 10:30:24 »
szerintem nem

ha a gyári kernel lenne a hibás, akkor minden factory reset téglát csinálna, de nem így van.

Én eddig úgy tudtam, hogy a gyári ICS kernelekbe került bele az a bizonyos hibás opció, parancs vagy minek nevezzem, amit a custom romokból illetve kernelekből eltávolítottak.

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2647 Dátum: 2012, 09 16, 11:52:21 »
szerintem nem

Pontosan így van, ahogy írod!
EZÉRT vették le vagy 1,5-2 hónapja az XDA-ról az ominózus CWM.zip-et.

De hát ott vannak a linkek, amiket beraktam korábban, ott ez le van alaposan írva!

Visszamarad az eMMC hiba, amit CSAK egy SAFE kernellel lehet felülírni, a gyári kernellel már nem!
És ez a baj! Innen indult az egész "vita".

Ha az illető teljesen rutintalan, angolul egyáltalán nem értő amatőr, akkor a CWM felrakása és a root után használja a telót rögtön, aztán hetekkel, hónapokkal később belerohan egy wipe-ba, oszt tégla. És néz kifelé bután a fejéből, nem érti, most mi van. És akkor - intelligenciaszintjétől függően - jönnek a magyarázatok, rágalmak, stb...

Ha valaki már körültekintőbb, akkor a root után visszarakja a gyári kernelt, és onnantól kezdve biztonságban érzi magát, mosolyog. Aztán jön 1 hónap múlva a wipe és onnantól vissza az előző bekezdés ide való mondatához...

Ha valaki rutinosabb (még ha nem is profi), utánaolvasott a - sajnos szinte csak angolul hozzáférhető "szakirodalomnak" - akkor lesz biztonságban, amikor felrakta a SAFE Kernelt! De onnantól nincs további teendője, mint nyugodtan használni a mobilját, beleértve a lehetőségként adott full wipe eljárást is.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2648 Dátum: 2012, 09 16, 12:01:04 »
Na végre!!!!!
Válasz: a CWM.zip. Olyan területre ír, amit a gyári kernel nem ír felül. Csak a direkt erre felkészített kernelek.
Nem, ez sajnos nem így van, leírtam, miért. Az új, 6.0.1.2-es recovery NEM képes azt megjavítani, amit a CWM.zip okozott.
Nem, bár logikus lenne.
Az eMMC hiba benne van mindegyik (S2, S3, Note) ICS ROM-ban (talán még az is lehet, hogy nem véletlenül? (de ezt nem én mondtam!!!!), GB-vel az összes készülék teljesen biztonságos, nincs jelen az eMMC hiba), de egy sosem rootolt készülék gyári recoveryből wipe-olása után sosem lesz kuka. Nem tudom miért, ott egyszerűen nem jelentkezik ez.
Ki csak akkor szabadul a szellem a palackból, ha ezzel a CWM.zip-pel "felhasítják" a védelmet, hogy be lehessen csempészni az SU binárist. Ha ezek után befoltozzák a lyukat a megfelelő SAFE kernelek valamelyikével, újra nincs gond.

Ezért érdekelne az az új módszer, amit mutattál, hátha az máshogyan töri fel a Samsung ROM gyári védelmét rootolásnál.

Sir Winston Churchill

Nem elérhető phj

• Support-ER
    • phj
  • Navigáció / Navigation: ?
  • PDA: N7000
  • PDA ROM: LRQ/LRK
« Reply #2649 Dátum: 2012, 09 16, 13:02:44 »
Na végre!!!!!Válasz: a CWM.zip. Olyan területre ír, amit a gyári kernel nem ír felül. Csak a direkt erre felkészített kernelek.....
Furcsa hogy ennyi idö után is ekkora a bizonytalanság a témában. Röviden:

a, a hiba csak és kizárólag a Samsung EMMC chip ( a flash chip + a vezérléséröl gondoskodó processzor saját RAM-al és mikroprogrammal ) bizonyos verzióinak belsö programjában van, ami semmilyen jelenleg ismert módon nem javítható, a chip dokumentációjának hiányában pedig az esetleges hack is lehetetlen.

b, a gyári kernel NEM hibás, csak engedi használni ( az ICS-töl kezdve ) a hibás parancsot ( ami a normál törlés mellett ha jól tudom a másolatban esetleg létezö tartalmat is törli.

c, a CWM sem hibás, hiszen csak használja az új opciót, ha az nincs a régi metódussal töröl.

d, a WIPE, amivel CWM alatt lehetséges brickelni, nem csak a CWM wipe parancsa!!! Minden olyan esetben amikor partíciót írunk át, tehát egy CWM-es síma kernel letöltés esetén is téglásíthatunk amennyiben a jelenleg futó kernel nem SAFE!!!

Tehát gyári kernel esetén nagyon oda kell figyelni arra, hogy a CWM-et csak olyan parancsokra használjuk, ami nem ír át partíciót, magát az új kernelt célszerü Mobile ODIN-al feltenni, ami tudtommal nem használja a kernelben esetleg meglevö plusz törlés parancsot, ezért biztonságos.

Amúgy érdekesm hogy az XDA-n folyó diskurzus végeredménye kb. nulla, az egyetlen kézzelfogható eredmény a GNex fejlesztésekor kiderült (a flash-be random 32K 0-át beíró) hiba a következö generációjú chipek esetében - de még az sem tudható hogy az ott (pl a 9100-as kernelben) müködö javítás menne-e a Note-ban ( kipróbálni érthetö okok miatt nem olyan egyszerü...) , illetve hogy ez okozhatta-e a Note téglásítást.