Szevasztok,
A napokban estem bele én is ebbe a hálózati zár problémába a Note-ommal.
Decemberben lesz egy éves az eszköz. Független, teljesen szűz, új Note-ról van szó, amit teljesen hivatalos úton vásároltam. Kártya berak, működik örül. GB volt rajta eredetileg, több frissítés lejött OTA, semmi problémába nem ütköztem. GB után jött az ICS szintén OTA-n, szintén semmi gond nem volt vele. Erre egy hete egy 90 megás pack hatására hálózati zárat kért restart után.
Nézegettem, szagolgattam az eszközt, és kiderült h telenor lock-os...
miközben ugye függetlenként vásároltam. Nem is értem egyébként: a doboza, a fóliázás, a ragasztások, minden arra utalt, hogy a készüléket előttem még senki nem tapogatta....
Szóval a hálózati zár probléma okán ismét elkezdtem a fórumot bújni, és erősen gondolkoztam, hogy akkor mégis ROMolom majd a kütyümet. Ezt anno az omniámmal több ízben is megtettem, az omniának (és nekem is) erősen a hasznára vált. Viszont a Note-ommal meg voltam elégedve, nem akartam ROMolni, még root-olva sem volt.
Ahogy böngésztem a netet, beleakadtam olyan oldalakba, ahol unlock kódot leküldenek, ha megasz IMEI számot, meg amil címet. Találtam olyan oldalt, ahol van support is, és (ígért) pénzvisszafizetés sikertelenség unlock esetén, merthogy mondanom sem kell, ez nem free.
Mivel nem akartam sem ROMolni, sem pedig megválni az eszköztől, így az egyik általam megbízhatónak tűnő site-on hirdetett szolgáltatást igénybe vettem. ~30 perc, után és másodszori bevitelre az NLC-t, feloldottam a telefonomat és azóta tudom használni ismét... ( Hogy meddig, azt nem tudom...?! )
Egyébként roppant vérlázító, és dühítő volt a dolog... Ám mégis inkább ezt választottam.