Hihi
Látjátok, ez van, amikor egy cég eltéveszti az irányt.
Külcsín:
1. Az SGS és SGS2 nincs rosszabbul összerakva, mint a HTC-k. Az anyagminőség rosszabb, de az összeszereléssel nincs semmi gond.
Belbecs:
2. Belül semmivel sem rosszabb egyik cég terméke sem a másiknál. Hardverrel nem indokolható az árkülönbség, ugyanaz a minőség/alkatrész van mindkét cég termékeiben
Cégpolitika:
A fejlesztési irányt csúnyán elbarmolta a HTC tavaly, ezzel elvesztett igen sok ügyfelet. Kutya se vitte a ráncfelvarrott modelljeit, már csak azért sem, mert az eredeti modellek is igen jók voltak, nem érte meg váltani.
Most muszáj nekik bevételt termelni, tehát kedvező áron felfuttatni ismét a terméket.
Szolgáltatók:
Eleinte nagyobb árréssel kínálták, aztán ahogy a konkurenciánál is megjelent, beárazták a piacot, egyébként persze nekik sosem ráfizetés a készülék eladása a kapcsolt termékek miatt...
Ami a lényeg:
Ez a trend már nem fog megváltozni. A HTC nagy volt, úttörő volt, exkluzív volt. De már nem. Ha fent akar maradni, kénytelen beleállni a versenybe, viszont a branden csak romboltak az utóbbi évben, miközben a többiek erősítették a magukét. Valami mást kell kitalálniuk, de hogy mit, az már az ő dolguk.
P.s.: A fostalicska szemernyivel sem negatívabb kifejezés, mint a lúzer, ellenben nem érzem igaznak. A Samsung sokat fejlődött a minőség terén is szerintem, míg a HTC lényegileg nem változott (bár tekintve a "szivárványosodást", amit már kiveséztünk, még azt is mondhatnám, hogy romlott).
Az első pár széria nyomán nem alkotnék véleményt a helyedben, bár gondolom a Samu azonnal tökéletesen gyárt mindent.
A Samu (hacsaknem kijön most az SGS3 valami bődületesen jó, könnyű, minőségi alu házzal vagy hasonlóval) a nyomában nincs minőségérzet és exkluzivitás érzet szempontjából a HTC-nek.
Megtapiztam a jó múltkorában egy SGS2-t, aztán egy Sensationt XE és XL-t a MM-ban, háááááát... a húgom szerint sincs a közelében sem minőségileg.
lge73x:Aztaaa...
na akkor még jobban várjuk az S-Off-ot, mint eddig! (Lehet, hogy mire nekem meglesz a kicsike, már lesz...
)