2025, 01 13, 10:13:37

Szerző Téma: HTC One X - Általános beszélgetés  (Megtekintve 868886 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető rigel

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC ONE X
  • PDA ROM: stock JB 3.14.401.31
Re: Re: Re: HTC One X - Általános beszélgetés
« Reply #2225 Dátum: 2012, 04 27, 07:42:39 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kihozol egy vadi uj autot a szalonbol ahogy bezarodik mogotted az ajto abban a pillanatban maris 20%-al kevesebbet er. Akkor ehez kepest a nehany het semmi.
Nem jó a hasonlat. 20%-kal kevesebbért tudod eladni. Ez rendben van, De ha venni akarsz egy héttel később egy másikat, az nem lesz 20%-kal olcsóbb (legfeljebb kifutó modell esetén) mert akkor az a legkevesebb hogy visszamész a kereskedőhöz és kiordibálod magadból a dühöt.

failed

• Vendég
« Reply #2226 Dátum: 2012, 04 27, 08:16:47 »
Sziasztok:-)
Csak egy rövid kérdés; a HTC One X bizonyos programok által generált, középre kerülő menü gomb "problémáját" valamelyik főzött ROM-ban megoldották már?
peace
failed

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: Re: Re: HTC One X - Általános beszélgetés
« Reply #2227 Dátum: 2012, 04 27, 08:55:34 »
Nem jó a hasonlat. 20%-kal kevesebbért tudod eladni. Ez rendben van, De ha venni akarsz egy héttel később egy másikat, az nem lesz 20%-kal olcsóbb (legfeljebb kifutó modell esetén) mert akkor az a legkevesebb hogy visszamész a kereskedőhöz és kiordibálod magadból a dühöt.

Valoba nem volt a legjobb hasonlat jol ravilagitottal. Az IT iparagra a gyors elevules mindig is jellemzo volt. A telefonoknal mostansag ez meggyorsabb. Mivel fel evenkent dobnak piacra uj termeket. Eztmeg szukitik a szolgaltatok kb 1 honapra, mert ahogy megjelenik az uj keszulek a szolgaltatonal 1 honapon belul csokken az ara. A one x jovohet szerdan lesz egy honapos. Sajnos ez van ez egy mara sokkal gyorsabban fejlodo iparag lett mint a pc.

Nem elérhető rigel

« Reply #2228 Dátum: 2012, 04 27, 09:05:50 »
Valoba nem volt a legjobb hasonlat jol ravilagitottal. Az IT iparagra a gyors elevules mindig is jellemzo volt. A telefonoknal mostansag ez meggyorsabb. Mivel fel evenkent dobnak piacra uj termeket. Eztmeg szukitik a szolgaltatok kb 1 honapra, mert ahogy megjelenik az uj keszulek a szolgaltatonal 1 honapon belul csokken az ara. A one x jovohet szerdan lesz egy honapos. Sajnos ez van ez egy mara sokkal gyorsabban fejlodo iparag lett mint a pc.

Igaz, de .....
A HTC mindig a relativ értékállóságáról volt híres. Van (volt) egy felára, amit az ember örömmel megfizetett, hogy értékálló ( a többi kommersz gyártóhoz képest) minőségi, picit valamiben kiemelkedő telefonja legyen.
Ezzel szemben mi van? Elkezd meredeken csökkenni az ára igen hamar, míg a mobilos léptékkel mérve ősrégen a piacon lévő Samsung s2 még mindig tartja az árát, sőt alig olcsóbb a vadonatúj, mindenben kenterbe verő one x-nél. Érted! Egy fostalicska Samsung, ami sosem az értékállóságáról volt híres, életciklusa végén alig olcsóbb a jelenlegi csúcs androidos telefonnál!!!!
Nekem ez nagyon szúrja a szemem.

Nem elérhető r0l33

• Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: HTC One X // Samsung Galaxy Nexus
  • PDA ROM: 1.29.401.11 Radio: 1.1204.105.14 // AOKP | maguro | build 35 | 4.0.4 Radio: XXLA2
« Reply #2229 Dátum: 2012, 04 27, 09:17:47 »

szerintem nem erre gondolt, ez teljesen rendben van, hogy ez most egy jól működő illetve jövedelmező piac.Hanem arra ami engem is egy picit bosszant, hogy a múlt hét végén még 180 volt a x most már 164 körül is meg lehet venni, ja és a szolgáltatósokról most nem is beszélve.Azt gondolom a htc vagy nem tudom ki túl gyorsan nyomta le a telefon árát, és ahogy elnézem (persze nem mondom,hogy baj de..) néptelefon lesz belőle, kb. 1 hét alatt.Ez a folyamat máskor, ha jól emlékszem kicsit hosszabb szokott lenni...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #2230 Dátum: 2012, 04 27, 09:21:13 »
Sziasztok:-)
Csak egy rövid kérdés; a HTC One X bizonyos programok által generált, középre kerülő menü gomb "problémáját" valamelyik főzött ROM-ban megoldották már?
peace
failed
Szinte az összes tudja már...Ha mégsem,unlockolt(htcdev.com),rootolt készülékre feltehtő egy mod,ami ezt tudja:

Nem elérhető rigel

« Reply #2231 Dátum: 2012, 04 27, 09:24:33 »
szerintem nem erre gondolt, ez teljesen rendben van, hogy ez most egy jól működő illetve jövedelmező piac.Hanem arra ami engem is egy picit bosszant, hogy a múlt hét végén még 180 volt a x most már 164 körül is meg lehet venni, ja és a szolgáltatósokról most nem is beszélve.Azt gondolom a htc vagy nem tudom ki túl gyorsan nyomta le a telefon árát, és ahogy elnézem (persze nem mondom,hogy baj de..) néptelefon lesz belőle, kb. 1 hét alatt.Ez a folyamat máskor, ha jól emlékszem kicsit hosszabb szokott lenni...
Pontosan! És azt nekem ne mondja senki, hogy nem szokatlanul gyors ez az árcsökkenés HTC-s berkekben. És igen, az ember nem azért ad ki ennyi pénzt, hogy "néptelefonja" legyen. Én azért szeretem a HTC-t, mert kis gyártó, exkluzív, jó minőségű telefonokat gyárt, ami nem köszön vissza minden 2. embernél, ezért később könnyen, jó áron el is lehet adni.

Nem elérhető r0l33

• PDA ROM: 1.29.401.11 Radio: 1.1204.105.14 // AOKP | maguro | build 35 | 4.0.4 Radio: XXLA2
« Reply #2232 Dátum: 2012, 04 27, 09:32:56 »
Pontosan! És azt nekem ne mondja senki, hogy nem szokatlanul gyors ez az árcsökkenés HTC-s berkekben. És igen, az ember nem azért ad ki ennyi pénzt, hogy "néptelefonja" legyen. Én azért szeretem a HTC-t, mert kis gyártó, exkluzív, jó minőségű telefonokat gyárt, ami nem köszön vissza minden 2. embernél, ezért később könnyen, jó áron el is lehet adni.

Teljesen egyet értek veled, látom egy hullámhosszon vagyunk a témában.Régóta használok HTC telefonokat, de ilyennel még nem találkoztam  :(
Lassan ott tartok, hogy a januárban vásárolt SGN-ért több pénzt kapnék mint a múlt héten vásárolt X-ért.Nem mintha el akarnám adni, csak furcsállom... :shock:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: HTC One X - Általános beszélgetés
« Reply #2233 Dátum: 2012, 04 27, 09:37:52 »
Sajnos a htc vasak ara ujabban hamar erteket vesziti. A sensation mostansag unnepli 1 eves szulinapjat. Mar meg lehet vasarolni 96 matyasert. Mig a sgs2 tobb mint 1 ev utan 6 szamjegyu 106 ezer ft-ba kerul. Ha egymas melle rakjuk a 2 vasat megjelenesben es anyaghasznalatban viszont egyertelmuen a htc viszi a primet.

Nem elérhető rigel

« Reply #2234 Dátum: 2012, 04 27, 09:40:09 »
Teljesen egyet értek veled, látom egy hullámhosszon vagyunk a témában.Régóta használok HTC telefonokat, de ilyennel még nem találkoztam  :(
Lassan ott tartok, hogy a januárban vásárolt SGN-ért több pénzt kapnék mint a múlt héten vásárolt X-ért.Nem mintha el akarnám adni, csak furcsállom... :shock:
Én meg ott, hogy felteszem a kérdést magamnak, hogy biztos hogy újra megrendeljem?
Csak az a baj hogy nincs alternatívája. A Samsung nálam nem játszik, kizárt hogy annyira átugorja a one x-et hogy hajlandó legyek egy samsungot megvenni. Apple-t  a büdös életben nem vennék, nem az én stílusom. Más számomra komoly gyártó meg nincs. Pláne androidos fronton.

Nem elérhető rigel

« Reply #2235 Dátum: 2012, 04 27, 09:44:34 »
Sajnos a htc vasak ara ujabban hamar erteket vesziti. A sensation mostansag unnepli 1 eves szulinapjat. Mar meg lehet vasarolni 96 matyasert. Mig a sgs2 tobb mint 1 ev utan 6 szamjegyu 106 ezer ft-ba kerul. Ha egymas melle rakjuk a 2 vasat megjelenesben es anyaghasznalatban viszont egyertelmuen a htc viszi a primet.
A sensation ára 1 év alatt nem esett arányiban annyit mint a one x 2 hét alatt!!!!!! Most a szolgáltatós árakról beszélek. Az s2-ről nem is beszélve. A DHD-t meg majd másfél évesen, nem makulátlan állapotban használtan mindössze 40!%-os écs-vel adtam el. Azért ez a mobilpiacon nem rossz!

Nem elérhető r0l33

« Reply #2236 Dátum: 2012, 04 27, 09:50:47 »
Én meg ott, hogy felteszem a kérdést magamnak, hogy biztos hogy újra megrendeljem?
Csak az a baj hogy nincs alternatívája. A Samsung nálam nem játszik, kizárt hogy annyira átugorja a one x-et hogy hajlandó legyek egy samsungot megvenni. Apple-t  a büdös életben nem vennék, nem az én stílusom. Más számomra komoly gyártó meg nincs. Pláne androidos fronton.

Megértem a vívódásod, nem tudok neked okosat mondani.Bár annyit elmondhatok, hogy én a Nexusban nagyon kellemesen csalódtam.Annak ellenére, hogy Samsung, nagyon jól van összerakva.és nem utolsó sorban, baromi jól és könnyen romolható egy készülék.Tudom téged ez nem vigasztal csak mint kis infót megosztom veled.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2237 Dátum: 2012, 04 27, 09:51:01 »
Azthiszem van aki feketebenz a kepen inkabb szurke. Vasarolt one x-et. En is feketet rendeltem. Kezdem azt erezni inkabb feheret kellett volna. A kepemen a sotetebbik elegge ilyen eger szurkenek latszik. Csak a kep nem adja vissza vagy tenyleg ilyen?

Nem elérhető r0l33

« Reply #2238 Dátum: 2012, 04 27, 09:57:01 »
Azthiszem van aki feketebenz a kepen inkabb szurke. Vasarolt one x-et. En is feketet rendeltem. Kezdem azt erezni inkabb feheret kellett volna. A kepemen a sotetebbik elegge ilyen eger szurkenek latszik. Csak a kep nem adja vissza vagy tenyleg ilyen?

az én szubjektív véleményem, remélem nem bántalak meg vele, de ez a telefon a fehéren kívül olyan semmilyen.Mint az átlag HTC-k, de a fehér az valahogy más, nagyon üt  :D

Nem elérhető rigel

« Reply #2239 Dátum: 2012, 04 27, 09:58:19 »
Megértem a vívódásod, nem tudok neked okosat mondani.Bár annyit elmondhatok, hogy én a Nexusban nagyon kellemesen csalódtam.Annak ellenére, hogy Samsung, nagyon jól van összerakva.és nem utolsó sorban, baromi jól és könnyen romolható egy készülék.Tudom téged ez nem vigasztal csak mint kis infót megosztom veled.

meglátjuk, a hosszúhétvégén alszok rá párat, hátha okosabb leszek :)

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #2240 Dátum: 2012, 04 27, 10:00:39 »
Igaz, de .....
A HTC mindig a relativ értékállóságáról volt híres. Van (volt) egy felára, amit az ember örömmel megfizetett, hogy értékálló ( a többi kommersz gyártóhoz képest) minőségi, picit valamiben kiemelkedő telefonja legyen.
Ezzel szemben mi van? Elkezd meredeken csökkenni az ára igen hamar, míg a mobilos léptékkel mérve ősrégen a piacon lévő Samsung s2 még mindig tartja az árát, sőt alig olcsóbb a vadonatúj, mindenben kenterbe verő one x-nél. Érted! Egy fostalicska Samsung, ami sosem az értékállóságáról volt híres, életciklusa végén alig olcsóbb a jelenlegi csúcs androidos telefonnál!!!!

Hihi :)

Látjátok, ez van, amikor egy cég eltéveszti az irányt.

Külcsín:

1. Az SGS és SGS2 nincs rosszabbul összerakva, mint a HTC-k. Az anyagminőség rosszabb, de az összeszereléssel nincs semmi gond.

Belbecs:

2. Belül semmivel sem rosszabb egyik cég terméke sem a másiknál. Hardverrel nem indokolható az árkülönbség, ugyanaz a minőség/alkatrész van mindkét cég termékeiben

Cégpolitika:

A fejlesztési irányt csúnyán elbarmolta a HTC tavaly, ezzel elvesztett igen sok ügyfelet. Kutya se vitte a ráncfelvarrott modelljeit, már csak azért sem, mert az eredeti modellek is igen jók voltak, nem érte meg váltani.
Most muszáj nekik bevételt termelni, tehát kedvező áron felfuttatni ismét a terméket.

Szolgáltatók:

Eleinte nagyobb árréssel kínálták, aztán ahogy a konkurenciánál is megjelent, beárazták a piacot, egyébként persze nekik sosem ráfizetés a készülék eladása a kapcsolt termékek miatt...

Ami a lényeg:

Ez a trend már nem fog megváltozni. A HTC nagy volt, úttörő volt, exkluzív volt. De már nem. Ha fent akar maradni, kénytelen beleállni a versenybe, viszont a branden csak romboltak az utóbbi évben, miközben a többiek erősítették a magukét. Valami mást kell kitalálniuk, de hogy mit, az már az ő dolguk.

P.s.: A fostalicska szemernyivel sem negatívabb kifejezés, mint a lúzer, ellenben nem érzem igaznak. A Samsung sokat fejlődött a minőség terén is szerintem, míg a HTC lényegileg nem változott (bár tekintve a "szivárványosodást", amit már kiveséztünk, még azt is mondhatnám, hogy romlott).
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #2241 Dátum: 2012, 04 27, 10:01:24 »
meglátjuk, a hosszúhétvégén alszok rá párat, hátha okosabb leszek :)

okosabb nem hiszem, hogy leszel, de lehet, hogy még olcsóbb lesz jövő héten LOL :D
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető rigel

« Reply #2242 Dátum: 2012, 04 27, 10:11:49 »
okosabb nem hiszem, hogy leszel, de lehet, hogy még olcsóbb lesz jövő héten LOL :D

Akkor már lehet hogy nem is kellene :D

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: HTC One X - Általános beszélgetés
« Reply #2243 Dátum: 2012, 04 27, 10:16:03 »
az én szubjektív véleményem, remélem nem bántalak meg vele, de ez a telefon a fehéren kívül olyan semmilyen.Mint az átlag HTC-k, de a fehér az valahogy más, nagyon üt  :D

Dehogy bantasz meg! Direkt ezert kerdeztem, mert a kepen eger szurkenek tunik a vas. No mindegy mostmar ilyen lesz azt kesz. Elvileg 8 napon belul visszacserelhetem. Szerintem addig mrgbaratkozok vele:-)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Re: Re: HTC One X - Általános beszélgetés
« Reply #2244 Dátum: 2012, 04 27, 10:31:41 »
Akkor már lehet hogy nem is kellene :D

A SGS3 meg egy honap mire ideer. Ettol fuggetlenul kivancsi leszek ra. Biztosan nezni fogom a jovohet csutortoki launchot. Bar elkepzelheto, hogy addigra mar az asztalomon lesz a 1x.

Nem elérhető rigel

Re: Re: Re: Re: Re: HTC One X - Általános beszélgetés
« Reply #2245 Dátum: 2012, 04 27, 10:41:11 »
A SGS3 meg egy honap mire ideer. Ettol fuggetlenul kivancsi leszek ra. Biztosan nezni fogom a jovohet csutortoki launchot. Bar elkepzelheto, hogy addigra mar az asztalomon lesz a 1x.
Hát nekem már volt. Egy nagyon jó telefon, teljesen elégedett voltam vele mindenféle szempontból. Aztán jött a 20%-os akció, rá 2 napra, ami nálam 20 ezer Ft árkülönbséget eredményez. Ezzel elrontották a szám ízét és az örömömet, ezért úgy döntöttem visszaadom, és újból megrendelem. De hogy nehogy egyszerű legyen, bekavartak egy kicsit, mostanra pedig a készlet is elfogyott.  Nem volt célom visszaadni,hisz semmi bajom nem volt vele. Próbáltam is egyezkedni, amivel mindkét fél jobban járt volna, de nem sokat számít hogy 12 éve az ügyfelük vagyok,4 előfizetéssel náluk költöm a pénzem.

failed

• Vendég
« Reply #2246 Dátum: 2012, 04 27, 11:13:01 »
Szinte az összes tudja már...Ha mégsem,unlockolt(htcdev.com),rootolt készülékre feltehtő egy mod,ami ezt tudja:

köszike.:_)

Nem elérhető sound73

• PDA: samsung galaxy S5
  • PDA ROM: 5.0
« Reply #2247 Dátum: 2012, 04 27, 15:44:11 »
Igaz, de .....

Megjegyezném,hogy tavaly a T-nél megjelent SGS2 is alacsonyabb árról indult(úgy emlékszem115000Ft majd több lépcsőben elérte a 140000Ft.) remélhetőleg a Htc is tartani fogja az árát. Most jelenleg nincs jobb a piacon. (szerintem)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2248 Dátum: 2012, 04 27, 17:35:29 »
Megneztem a tmobileba a szurke 1x-et. Haaat lehet, hogy feherben kellett volna rendelni?!? Elbizonytalanodtam. Elegge eger szine van. Gyonyoru a telefon. Nwm is olyan nagy a hd2-hoz kepest. Direkt nem kapcsoltam be. Otthon akarok hanyatt esni a kijelzotol!:-D

Nem elérhető Kismaci

• Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: HTC One X
  • PDA ROM: Android 4.1.1 + Sense 4+ - STOCK
« Reply #2249 Dátum: 2012, 04 27, 18:46:49 »
Igaz, de .....

Nos én arra tippelnék rettentő erősen, hogy az Expansys MEGPRÓBÁL versenyezni a szolgáltatói árakkal!
Gondoljatok csak bele! Kiderült, hogy egyelőre nincsenek szolgáltatónál lockolva a készülékek. Én is rohannék 153k-ért a Vodához egy kártyásért ha független, kapnék hozzá bícc fülest is ezért az árért, ami szerintem naggggyon durva!

Én nagyon erre tippelek. Vissza fognak állni az árak, ha a szolgáltatónál tényleg lelockolják a telefonokat. Sajna, mire én odajutok, nem hinném, hogy független lenne a készülék... ha meg lockolt, hát...

Egyébként elárulnám, hogy én másfél hónappal a megjelenése után (akkor volt ilyen 180k felett az ára) a HTC HD2-t 170 alatti áron vettem. Szóval azért valamennyit mindenképpen csökken, de szerintem a fentiek biztos belejátszanak az árba! :)