2025, 01 11, 21:02:46

Szerző Téma: HTC One X - Általános beszélgetés  (Megtekintve 868748 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető oromis

• Nem: Férfi
    • 私わミシです
  • Navigáció / Navigation: Google MAPS
  • PDA: Samsung Galaxy Note II
Re: Re: HTC One X - Általános beszélgetés
« Reply #1700 Dátum: 2012, 04 20, 07:28:22 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Gyerekek, én láttam valami varázslatot, ami 300+ RAM-ot ad. Persze főzött ROM-ban érhető el. Nem állok messze, hogy a HTCdev-en kinyissam, mert a 300-350 szabad RAM egy ZTE Blade esetén még oké, de hogy itt... Pfff  >:(

Frissítés után nekem 340-380mb körül van.

Tapatalk 2-vel küldve az én HTC One X-ről
Evolúció: Nokia 3310 - Nokia 3100 - Sharp GX-17 + iPAQ 1940 - Samsung E250 - BlackBerry Pearl 8100 -  HTC Touch PRO - HTC HD2 - HTC One X - Samsung Note II

Nem elérhető nalin

• PFC Fan
  • PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: MIUI
Re: HTC One X - Általános beszélgetés
« Reply #1701 Dátum: 2012, 04 20, 07:37:02 »
Az elmúlt 10 évben minden telefonomat így vettem, átlagban évente 1 biztos volt. Ez alól a DHD volt kivétel, majdnem 1,5 évig használtam. Szóval akkor én egy állatfaj vagyok, nem is egy állat, egy egész faj?  :D

Azt hiszem, ebből a  censored ból már nem dumálom ki magam, ezért inkább meg sem próbálom.  :)

Nem elérhető nalin

• PFC Fan
« Reply #1702 Dátum: 2012, 04 20, 08:05:51 »
Frissítés után nekem 340-380mb körül van.

Tapatalk 2-vel küldve az én HTC One X-ről

Urak, Valaki elmagyarázná, hogy miért érdekes, hogy "csak" ~3xx RAM van szabadon? Mitől kell ez esetben tartani? Mik a mellékhatások?

Nem elérhető oromis

• 私わミシです
« Reply #1703 Dátum: 2012, 04 20, 08:11:29 »
Örülök, hogy ezt most megerősítetted, mert még nem jött meg (mondjuk még telefonom sincs hozzá). Így legalább tudom, hogy nem lőttem mellé. :)

Egyébként én is a teló előtt rendeltem, 6 vagy 7 napra jött meg. :) És lefotóztam neked:
Evolúció: Nokia 3310 - Nokia 3100 - Sharp GX-17 + iPAQ 1940 - Samsung E250 - BlackBerry Pearl 8100 -  HTC Touch PRO - HTC HD2 - HTC One X - Samsung Note II

Nem elérhető oromis

• 私わミシです
« Reply #1704 Dátum: 2012, 04 20, 08:27:53 »
Urak, Valaki elmagyarázná, hogy miért érdekes, hogy "csak" ~3xx RAM van szabadon? Mitől kell ez esetben tartani? Mik a mellékhatások?

Ugyebár ez hasonlóképpen (francokat, ugyanúgy) működik, mint egy számítógép.
A telefon memóriáját válasszuk 2 felé, az egyik legyen a "háttértár", a másik a "memória".
A háttértár ugyebár az a 32GB-os terület, amin az összes szoftver helyet foglal és ide kerülnek a letöltött dolgok, a rámásolt dolgok, a fotóid, videóid, zenék, minden!

A memória pedig az a terület, ahol a telefon által használt szoftverek éppen futnak, ezt a területet használják. Na most ebből minél több van, annál jobb, mert ha betelik, akkor a telefon lassul, akad. Természetesen vannak fantasztikus task menedzserek, melyek kiírtják az éppen nem használt szoftvereket, kipucolják a memóriában szoftverek által hagyott szemetet, stb.

Minél több progi fut, annál több memóriát foglal le és ha a memória elfogy, vagy kevés szabad van már belőle, akkor lassul a teló azzal a művelettel, hogy "ezt most berakom a meóriába, de nincs elég hely, akkor ezt a másikat kiveszem, most be tudtam rakni, de most hirtelen szükség van arra, amit kivettem, akkor betöltöm, de megint keresnem kell valamit, amire nincs szükség... és így tovább".

Remélem érthető :)

Nem elérhető nalin

• PFC Fan
« Reply #1705 Dátum: 2012, 04 20, 08:44:25 »
A telefon memóriáját válasszuk 2 felé, az egyik legyen a "háttértár", a másik a "memória".
A háttértár ugyebár az a 32GB-os terület, amin az összes szoftver helyet foglal és ide kerülnek a letöltött dolgok, a rámásolt dolgok, a fotóid, videóid, zenék, minden!

A memória pedig az a terület, ahol a telefon által használt szoftverek éppen futnak, ezt a területet használják. Na most ebből minél több van, annál jobb, mert ha betelik, akkor a telefon lassul, akad. Természetesen vannak fantasztikus task menedzserek, melyek kiírtják az éppen nem használt szoftvereket, kipucolják a memóriában szoftverek által hagyott szemetet, stb.

Minél több progi fut, annál több memóriát foglal le és ha a memória elfogy, vagy kevés szabad van már belőle, akkor lassul a teló azzal a művelettel, hogy "ezt most berakom a meóriába, de nincs elég hely, akkor ezt a másikat kiveszem, most be tudtam rakni, de most hirtelen szükség van arra, amit kivettem, akkor betöltöm, de megint keresnem kell valamit, amire nincs szükség... és így tovább".

Köszi a téma kibontását.  ;) Informatikusként dolgozom tizenpár éve, tehát a fentiket értem. Amit viszont nem, az az , hogy miért nem elegendő a 300+ MB? Jelenleg egy LG Optimus 2x-en futtatok ICS-t egy valag programmal és a géphez "mellékelt" 512 MB RAM eddig elegendőnek bizonyult. Nyilván a Sense eszi a RAM-ot és az egyéb erőforrásokat, de ettől még nem látok semmi problémát a 300+ MB szabad memóriával, mivel ez a 30%-a a teljes elérhető "állománynak". Az már talán kicit problémásabb, ha újraindítás után, még bármilyen program futtatása előtt ennyi az elérhető RAM, de ebből sem biztos, hogy lesz bármi probléma. Nem esznek olyan sokat ezek az appok még. Legalábbis nálam nem. Ti mást tapasztaltok a One X-en?

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #1706 Dátum: 2012, 04 20, 08:54:44 »

Tegyük azért azt még hozzá,hogy az Android memóriakezelése  nagyon jó.200Mb felett teljesen felesleges szerintem ezen rágódni.

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #1707 Dátum: 2012, 04 20, 09:04:14 »
Tegyük azért azt még hozzá,hogy az Android memóriakezelése  nagyon jó.200Mb felett teljesen felesleges szerintem ezen rágódni.
Így van, az android nagyon jól lerendezi, egyáltalán nem biztos, hogy azzal jót teszel, ha taszkmanagerrekkel takarítod ki az alkalmazásokat! Sőt! Az elmúl 2 évben egyszer sem használtam semmilyen takarítót, és nem is éreztem ennek a hiányát!

Nem elérhető oromis

• 私わミシです
« Reply #1708 Dátum: 2012, 04 20, 09:09:37 »
Így van, az android nagyon jól lerendezi, egyáltalán nem biztos, hogy azzal jót teszel, ha taszkmanagerrekkel takarítod ki az alkalmazásokat! Sőt! Az elmúl 2 évben egyszer sem használtam semmilyen takarítót, és nem is éreztem ennek a hiányát!

Hmmm... akkor nem takarítgatok annyit :)

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #1709 Dátum: 2012, 04 20, 09:10:57 »

Sőt!
A HTC-re kimondottan nem ajánlottak, a task killer alkalmazások, főleg ha automatára vannak állítva!

Nem elérhető nalin

• PFC Fan
« Reply #1710 Dátum: 2012, 04 20, 09:30:17 »
Sőt!
A HTC-re kimondottan nem ajánlottak, a task killer alkalmazások, főleg ha automatára vannak állítva!

Semmilyen környezetbe nem ajánlott az OS helyett eldönteni, hogy mi fusson és mi nem. Én legalábbis ezen az állásponton vagyok és eddig nem volt problémám, pedig 2010 évvége óta Androidon mókolok én is. Anno a HTC Desire esetében is inkább a belső memóriával volt a gond, ott kellett hegesztgetni, hogy minden kívánt app futhasson, a RAM-mal viszont ott sem volt problémám soha. LG Optimus-nál van egy-két olyan ICS release, ahol már akadtak gondjaim, de mint írtam, itt 512 MB RAM-mal kell gazdálkodni, nem 1024-gyel. A kérdés az, hogy itt a fórumon tapasztalt -e már valaki olyat, hogy a Sense befoglalta az összes elérhető memóriát. Kötve hiszem, hogy volt ilyen, de ettől még elképzelhető.

Nem elérhető lge73x

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: HTC ONE
« Reply #1711 Dátum: 2012, 04 20, 09:47:20 »
lassan egy napja használom az ARHD3.0-t!
Tökéletesen működik, semmi gond sincs vele.
RAM tartósan 320Mb körül van most is, talán este indítottam újra utoljára
Akkuidő nem a beharangozott +20-30%, de azért érzek változást kicsit jobban viselkedik ON képernyővel.
Ami a legjobb, hogy eltüntettem azt az átkozott 3pontos menüt, most a jobb hardveres gombhoz van rendelve ennek funkciója,tehát kb +1 cm hasznos képernyőfelület!!
No meg persze a ROOT a főnyeremény!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1712 Dátum: 2012, 04 20, 09:48:02 »
... Kötve hiszem, hogy volt ilyen, de ettől még elképzelhető.
Még elképzelni sem tudnám... :D

Nem elérhető oromis

• 私わミシです
« Reply #1713 Dátum: 2012, 04 20, 09:53:43 »
lassan egy napja használom az ARHD3.0-t!
Tökéletesen működik, semmi gond sincs vele.
RAM tartósan 320Mb körül van most is, talán este indítottam újra utoljára
Akkuidő nem a beharangozott +20-30%, de azért érzek változást kicsit jobban viselkedik ON képernyővel.
Ami a legjobb, hogy eltüntettem azt az átkozott 3pontos menüt, most a jobb hardveres gombhoz van rendelve ennek funkciója,tehát kb +1 cm hasznos képernyőfelület!!
No meg persze a ROOT a főnyeremény!

Úgy... kínozz csak minket...

Nem elérhető lge73x

« Reply #1714 Dátum: 2012, 04 20, 10:22:21 »
Úgy... kínozz csak minket...

Ahhh, dehogy :p!
Kis elhatározottság kell, meg kis kockázatviselés!
Gondolj csak bele, ha például  S-OFF után leégeted a procid, beviszed javításra, (visszaállítani persze nem fogod tudni gyári szoftra), ha akarják kiderítik,hogy buheráltad!
Amennyiben hardveres hiba, akkor HTCDEV után is megcsinálják!

Nem elérhető oromis

• 私わミシです
« Reply #1715 Dátum: 2012, 04 20, 10:26:59 »

Gondolj csak bele, ha például  S-OFF után leégeted a procid, beviszed javításra, (visszaállítani persze nem fogod tudni gyári szoftra), ha akarják kiderítik,hogy buheráltad!

Na jó, akkor bővebben fejtsétek már ki, hogy mi a különbség a HTCDEV és S-OFF között, melyik miért jó, mi a lényege?
Én még lemaradtam a HD2 buherálásánál, ahol tisztában voltam olyanokkal, hogy MAGLDR, Task29, CWR, HSPL, meg ilyenek, de nekem ez új. Azt sem tudom hogyan kezdenék neki egy ilyen buherálásnak. Gondolom maradt a hangerő le + power :D

OK, megtaláltam:
    Download ROM and place it on your SD card
    Download "Super Wipe" script & place it on your SD card (optionally if coming from earlier version of my ROM, obligatory if coming from stock or other custom ROM)
    Boot your phone in recovery mode (vol down + power)
    In main menu, select "install zip from sdcard"
    Select "choose zip from sdcard" and browse to the location of "Super Wipe" script
    Once again select "choose zip from sdcard" and browse to the location of Android Revolution ROM
    After flashing process is complete, reboot the device

De hogy állítom vissza a gyárit, ha mégis valami nem szimpatikus? Lehet ezzel a ROM-ok topicba kellene vándorolnom, tudom :)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1716 Dátum: 2012, 04 20, 10:33:04 »

Ha neked nem indul el,nekik sem fog...Volt már rá példa,hogy téglásodott DHD-t vittek szervizbe.Garanciára cserélték az alaplapot,nem sokat akadékoskodtak...
Ettől függetlenül a hétvégén én is megcsinálom,ha addig nem lesz s-off-ügyben előrelépés.Állítólag EngHboot-ra lett volna komoly esély,egy usernek volt egy ilyen készüléke,de frissített wwe-re és elszállt az enghboot is(felülírta a gyári).
A hardveres hiba HTCDEV utánra:majd amikor azt fogják bizonygatni,hogy a hardver a helytelen szoftverbeállítások miatt szállt el,akkor mi lesz???

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #1717 Dátum: 2012, 04 20, 10:36:48 »
A hardveres hiba HTCDEV utánra:majd amikor azt fogják bizonygatni,hogy a hardver a helytelen szoftverbeállítások miatt szállt el,akkor mi lesz???
És ebben az esetben csak nekik lehet igazuk, sajnos!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1718 Dátum: 2012, 04 20, 10:44:34 »
Na jó, akkor bővebben fejtsétek már ki, hogy mi a különbség a HTCDEV és S-OFF között, melyik miért jó, mi a lényege?
Én még lemaradtam a HD2 buherálásánál, ahol tisztában voltam olyanokkal, hogy MAGLDR, Task29, CWR, HSPL, meg ilyenek, de nekem ez új. Azt sem tudom hogyan kezdenék neki egy ilyen buherálásnak. Gondolom maradt a hangerő le + power :D

OK, megtaláltam:
    Download "Super Wipe" script & place it on your SD card (optionally if coming from earlier version of my ROM, obligatory if coming from stock or other custom ROM)
    Select "choose zip from sdcard" and browse to the location of "Super Wipe" script
    Once again select "choose zip from sdcard" and browse to the location of Android Revolution ROM

De hogy állítom vissza a gyárit, ha mégis valami nem szimpatikus? Lehet ezzel a ROM-ok topicba kellene vándorolnom, tudom :)
A HTC minden készülékét ellátja egy security flaggel,ez a radio firmware-ben van és ON-ra van állítva.Azt jelenti,hogy csak szignózott fájlokat írhatsz a nand memóriába.Gyakorlatilag a system enélkül írhatatlan,nem tudsz stabil rootot csinálni,másik radio-t feltenni,stb...
Ez nem volt elég,az újabb készülékeiket még bootloder(hboot)lockkal is ellátták.Ha ezt oldod(htcdev.com),akkor az s-offhoz képest kevesebb jogod lesz(radio-t pl továbbra sem tehetsz fel,nem tudod unbrandelni sem a készüléket,tehát szolgáltatói lockot oldani,ezt hívják CID locknak),de legalább a system egy része írhatóvá válik,tudsz custom recoverty-t,romokat apró javításokat flashelni.Az az ára a dolognak,hogy a "Locked" felirat helyett "Unlocked" lesz a bootloaderedben és ha vissza is zárod,akkor is csak "Relocked" leszel.
Magyarul nem lehet visszavonni,a szerviz rögtön látni fogja.
A nem hivatalos s-off nyom nélkül visszaállítható,oldja az összes lockot(hboot,CID...) ;)
Ennyi.

Nem elérhető lge73x

« Reply #1719 Dátum: 2012, 04 20, 10:44:45 »
[/quote]

Pontosan ezért szerettem volna beszélni egy E-care-s mérnökkel, de sajnos nem sikerült. Van egy ismerősőm, aki jobban ismeri őket, rá fogok kérdezni, hogyan járnak el ezen készülékek javításakor.

Szerinted a piacon eladott készüléklek hány %-t buherálnak? Sokan vagyunk, de szeritem elenyészően az összeladott készülékekhet képest!
Nem érdeke a HTC-nek sem, hogy rossz hírüket keltsék, ugyanis ez a kis csapat lesz a leghangosabb, és legtöbb fórumon fogja világba kűrtölni a cég rossz hozzáállását!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1720 Dátum: 2012, 04 20, 10:52:54 »
...

OK, megtaláltam:

Jelenleg egy út van:
1.Unlock a htcdev.com-on
2.Felteszel egy custom recovery-t(pl.cwm )fastboot parancssorból
3.Recoveryben mentesz, majd flasheled a választott custom romot.

You are not allowed to view links. Register or Login van egy "noobguide",a You are not allowed to view links. Register or Login-ban pedig találsz egy hivatkozást egy All-In-One programhoz is,azzal még könnyebb.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1721 Dátum: 2012, 04 20, 10:55:54 »

Pontosan ezért szerettem volna beszélni egy E-care-s mérnökkel, de sajnos nem sikerült. Van egy ismerősőm, aki jobban ismeri őket, rá fogok kérdezni, hogyan járnak el ezen készülékek javításakor.

Szerinted a piacon eladott készüléklek hány %-t buherálnak? Sokan vagyunk, de szeritem elenyészően az összeladott készülékekhet képest!
Nem érdeke a HTC-nek sem, hogy rossz hírüket keltsék, ugyanis ez a kis csapat lesz a leghangosabb, és legtöbb fórumon fogja világba kűrtölni a cég rossz hozzáállását!
Nem hinném,hogy a HTC-t ez érdekelné.Ez a "kis csapat" írta tele petíciókkal a közösségi hálókat,hogy hagyják abba a bootlockolást.Ez lett belőle,fából vaskarika...jól megijedt a HTC... :)

Nem elérhető oromis

• 私わミシです
« Reply #1722 Dátum: 2012, 04 20, 10:56:42 »
A HTC minden készülékét ellátja egy security flaggel,ez a radio firmware-ben van és ON-ra van állítva.Azt jelenti,hogy csak szignózott fájlokat írhatsz a nand memóriába.Gyakorlatilag a system enélkül írhatatlan,nem tudsz stabil rootot csinálni,másik radio-t feltenni,stb...
Ez nem volt elég,az újabb készülékeiket még bootloder(hboot)lockkal is ellátták.Ha ezt oldod(htcdev.com),akkor az s-offhoz képest kevesebb jogod lesz(radio-t pl továbbra sem tehetsz fel,nem tudod unbrandelni sem a készüléket,tehát szolgáltatói lockot oldani,ezt hívják CID locknak),de legalább a system egy része írhatóvá válik,tudsz custom recoverty-t,romokat apró javításokat flashelni.Az az ára a dolognak,hogy a "Locked" felirat helyett "Unlocked" lesz a bootloaderedben és ha vissza is zárod,akkor is csak "Relocked" leszel.
Magyarul nem lehet visszavonni,a szerviz rögtön látni fogja.
A nem hivatalos s-off nyom nélkül visszaállítható,oldja az összes lockot(hboot,CID...) ;)
Ennyi.

Most már világos, köszönöm!

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
« Reply #1723 Dátum: 2012, 04 20, 11:02:34 »
Azt hiszem, lassan nekiállhatok a ROM-omat a One-X-re is elkészíteni, Sensation-ön a 485MB-os ZIP-ből 260MB-ot csináltam. :) Kiírtottam pár indokolatlan memóriazabáló szolgáltatást is. (+60MB RAM legalább)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1724 Dátum: 2012, 04 20, 11:36:30 »
Azt hiszem, lassan nekiállhatok a ROM-omat a One-X-re is elkészíteni, Sensation-ön a 485MB-os ZIP-ből 260MB-ot csináltam. :) Kiírtottam pár indokolatlan memóriazabáló szolgáltatást is. (+60MB RAM legalább)
Minden új romnak örülünk! :)
Veszel hozzá egy OneX-et is?Mert az a tapasztalat,hogy anélkül elég nehézkes a support...