2013, 05 22, 22:55:59

Szerző Téma: Waze általános beszélgetés  (Megtekintve 10365 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: SGS Advance; ASUS Transformer Pad Infinity
Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #75 Dátum: 2012, 02 26, 11:05:56 »
Waze csoportoknál nem lehet azt megoldani, hogy ne induljon el mindig a tutorial, hanem egyből a csoportokba dobjon?

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #76 Dátum: 2012, 02 26, 11:18:11 »
Most meg megjelentem magamnak a térképen, és meg is tudtam bökni magam (valamint üzentem is magamnak)  :shock:

Nem elérhető attttis

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo
  • PDA: Samsung GT-N7100 Galaxy Note 2
  • PDA ROM: Omega 7.1
« Reply #77 Dátum: 2012, 02 26, 11:22:26 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Most meg megjelentem magamnak a térképen, és meg is tudtam bökni magam (valamint üzentem is magamnak)  :shock:

Skizofrén vagy?

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #78 Dátum: 2012, 02 26, 11:26:20 »
Skizofrén vagy?
Ezek szerint? Lehet nem szabad ennyiszer használni egy nap? :)

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #79 Dátum: 2012, 02 26, 13:46:57 »
Nem a lefagyás miatt van. Megint elindítottam a waze-t, és megint bedobta a 6 üzenetet (csevegés), amivel már 3 napja szórakoztat. A jelentések/csevegésnél 0 látható. És kegyetlenül kolompol, sajnos 6x egymás után :(
már jelezve lett a hiba, valszeg szerver oldalon van valami móka...

icecreamed - tapatalked
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #80 Dátum: 2012, 02 26, 13:48:23 »
Waze csoportoknál nem lehet azt megoldani, hogy ne induljon el mindig a tutorial, hanem egyből a csoportokba dobjon?

sajna nem, de én azt a kliensben nem is használom, inkább a webes felületen..

icecreamed - tapatalked
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #81 Dátum: 2012, 02 26, 14:22:54 »
már jelezve lett a hiba, valszeg szerver oldalon van valami móka...

icecreamed - tapatalked
akkor megnyugodtam. Koszi  :ok:

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #82 Dátum: 2012, 02 26, 20:21:14 »
új, kísérleti fícsör a Waze kliensben Magyarországon, teszteljétek!

icecreamed - tapatalked

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #83 Dátum: 2012, 02 27, 05:29:34 »
új, kísérleti fícsör a Waze kliensben Magyarországon, teszteljétek!

icecreamed - tapatalked
Látom ez is egész jól működik: "13428,5 km" távol  rotfl rotfl rotfl
Ha semmi nem működik, minek bővítik?  :D

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #84 Dátum: 2012, 02 27, 05:32:14 »
a webes felület kissé adathalásznak tűnik, sőt nem is csak tűnik...  :hmm:

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #85 Dátum: 2012, 02 27, 06:00:03 »
Ennek mennyi nyűgje van...  :)
(Ha valaki szemfüles, akkor a "homokórázást is látja)

Mellesleg miért nem elég az egyszeri login? Belépek, my dashboard, erre KÖTELEZ az adataim kiadására. Alfa holdbázison elérhető vagyok, 555-6224
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Asus A636N
  • PDA ROM: Torrente777 4.0 XXDMB6, Adam 2.4 kernel, Boeffla Sound
« Reply #86 Dátum: 2012, 02 27, 08:45:36 »
Tehát ezért nem találok semmit vele.....  :D

A megyekód tényleg halva született dolog, ráadásul a logikája is beteg és nálunk szükségtelen is.

Valaki írja meg a nevemben is nekik, én ezért nem regisztrálok Facebook-ra.  :shock:

Én azt hittem, 2012-ben nem kell már egy keresést ennyire kezdetleges módon intézni, koppintsák le a gugli-t, vagy használják azt, hiszen az is a szerveren történik, ami persze kitűnő dolog, ha megy...  ;) :D
Na jó, egyszer nem ment.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

- Véleményem szerint a virágzó világpiacon 5 komputerre is lehet kereslet. (1949) Watson, Thomas

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #87 Dátum: 2012, 02 27, 09:22:41 »
Tehát ezért nem találok semmit vele.....  :D

A megyekód tényleg halva született dolog, ráadásul a logikája is beteg és nálunk szükségtelen is.

Valaki írja meg a nevemben is nekik, én ezért nem regisztrálok Facebook-ra.  :shock:

Én azt hittem, 2012-ben nem kell már egy keresést ennyire kezdetleges módon intézni, koppintsák le a gugli-t, vagy használják azt, hiszen az is a szerveren történik, ami persze kitűnő dolog, ha megy...  ;) :D
Na jó, egyszer nem ment.

Hogy jót is mondjak, ne csak köpködjek (  O->- ): a riasztás, figyelmeztetés, felhasználói élmény nálam már most világbajnok, pedig még csak beta.  :taps: :ok: :ok: :ok:

CSAK ÍGY TOVÁBB WAZZE! :ok:

Remélem nem esnek abba a hibába, mint a traffic club. Gyönyörűen indult, majd fizetős lett és ott el is vérzett  :'(

Ezt imádják a felhasználók, látszik rajta. Pl nálunk sosem jeleztek dugót, mert távol lakom a belvárostól, de ma reggel láttam egy lerobbant kocsit egy lámpánál, és megdöbbenésemre valaki már fel is tolta a riasztást. Én meg beírtam hozzászólásba, hogy láttam én is, lerobbant valaki, de már kitolták a fűre. Remek kis alkalmazás  :taps: :ok:

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #88 Dátum: 2012, 02 27, 09:30:18 »
Kérdés. Ha nincs navigálás, csak simán GPS pozícionálok (remélem értitek  :) ), akkor ie jelez, ha a közelben traffipax, rendőr és egyéb nyalánkságok vannak?
A forgalmat nyilván nem, mert nem tudja merre akarok menni, ha nincs a navigálás elindítva. De a többi?

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #89 Dátum: 2012, 02 27, 13:02:54 »
Kérdés. Ha nincs navigálás, csak simán GPS pozícionálok (remélem értitek  :) ), akkor ie jelez, ha a közelben traffipax, rendőr és egyéb nyalánkságok vannak?
A forgalmat nyilván nem, mert nem tudja merre akarok menni, ha nincs a navigálás elindítva. De a többi?
igen, jelzi

icecreamed - tapatalked

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #90 Dátum: 2012, 02 27, 13:07:49 »
igen, jelzi

icecreamed - tapatalked
Köszi. Akkor nem csalódtam  :ok:

Nem elérhető le_vente

« Reply #91 Dátum: 2012, 02 27, 13:20:30 »
Hogy jót is mondjak, ne csak köpködjek (  O->- ): a riasztás, figyelmeztetés, felhasználói élmény nálam már most világbajnok, pedig még csak beta.  :taps: :ok: :ok: :ok:

CSAK ÍGY TOVÁBB WAZZE! :ok:

Remélem nem esnek abba a hibába, mint a traffic club. Gyönyörűen indult, majd fizetős lett és ott el is vérzett  :'(

Ezt imádják a felhasználók, látszik rajta. Pl nálunk sosem jeleztek dugót, mert távol lakom a belvárostól, de ma reggel láttam egy lerobbant kocsit egy lámpánál, és megdöbbenésemre valaki már fel is tolta a riasztást. Én meg beírtam hozzászólásba, hogy láttam én is, lerobbant valaki, de már kitolták a fűre. Remek kis alkalmazás  :taps: :ok:

Teljesen egyetértünk!

Ami jó benne, az nagyon jó! Imádom én is, a figyelmeztetések is nagyszerűek.

Ami meg butuskaság, az az, természetesen figyelemben tartom, hogy nem navigációs program és még nem is végleges, de a keresés fejlesztése tévúton jár.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

- Véleményem szerint a virágzó világpiacon 5 komputerre is lehet kereslet. (1949) Watson, Thomas

Nem elérhető wroadd

• Waze Magyarország Csoport Tag, PFC rajongó
    • Waze.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy Tab 7'' / Samsung Galaxy S II
  • PDA ROM: Overcome 4.1.0(android v2.3.6) / Android 2.3.4
« Reply #92 Dátum: 2012, 03 03, 20:52:36 »
Ami meg butuskaság, az az, természetesen figyelemben tartom, hogy nem navigációs program és még nem is végleges, de a keresés fejlesztése tévúton jár.
No, a keresésről egy kis "belső infó":
Az alapötlet az volt a Waze irányából, hogy olyan helyeket is megtaláljon a térképen, ahol még nincs minden utca felvéve.
(USA-ban ugye úgy működik, hogy kaptak egy alaptérképet at állam bácsitól, ami nem sok infót tartalmazott, így az utak nevét sem)
Ezt az infót az egyik részvényes adatbázisából szerzik (lehet, hogy hallottatok már a cégről, a neve Microsoft  ;))
Na ez a cég annyival szállt be, (~10% részesedésért) hogy adja a térképszerkesztőhöz az légi felvételeket, meg a meglévő adatbázisát, ami jelen esetben a Bing Maps-ból rántja a címeket.
Nyilván nem tökéletes megoldás, de ahol nincs Waze-es infó, ott ez is jó. Lenne. Merthogy néhány apróság felmerült:

1, A keresés sorrendje. Na azért kell ilyen idétlen formában megadni, mert a Bing Api-ja így kéri. Már megírtam a fejlesztőknek, hogy ez így nem lesz jó, maradjunk szépen a hagyományos dolgoknál: "(Ország, ha nem ott akarunk keresni, ahol éppen vagyunk) Város utca házszám". Formázgassák a kliensből jött adatot mielőtt továbbítanák.
2, Először a waze adatbázisában keressen és ha ott nem talál információt, akkor próbálkozhat a Binggel. (Mert most még csinál furcsaságokat, de ez hamar el fog múlni)

Szóval mivel tesztfázis, ezért nézzétek el ezt a butaságot neki, igyekszünk kipréselni a korrekciót minnél hamarabb!
FaceBook oldal: You are not allowed to view links. Register or Login
Web: You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető le_vente

« Reply #93 Dátum: 2012, 03 03, 21:59:39 »
No, a keresésről egy kis "belső infó":
Az alapötlet az volt a Waze irányából, hogy olyan helyeket is megtaláljon a térképen, ahol még nincs minden utca felvéve.
(USA-ban ugye úgy működik, hogy kaptak egy alaptérképet at állam bácsitól, ami nem sok infót tartalmazott, így az utak nevét sem)
Ezt az infót az egyik részvényes adatbázisából szerzik (lehet, hogy hallottatok már a cégről, a neve Microsoft  ;))
Na ez a cég annyival szállt be, (~10% részesedésért) hogy adja a térképszerkesztőhöz az légi felvételeket, meg a meglévő adatbázisát, ami jelen esetben a Bing Maps-ból rántja a címeket.
Nyilván nem tökéletes megoldás, de ahol nincs Waze-es infó, ott ez is jó. Lenne. Merthogy néhány apróság felmerült:

1, A keresés sorrendje. Na azért kell ilyen idétlen formában megadni, mert a Bing Api-ja így kéri. Már megírtam a fejlesztőknek, hogy ez így nem lesz jó, maradjunk szépen a hagyományos dolgoknál: "(Ország, ha nem ott akarunk keresni, ahol éppen vagyunk) Város utca házszám". Formázgassák a kliensből jött adatot mielőtt továbbítanák.
2, Először a waze adatbázisában keressen és ha ott nem talál információt, akkor próbálkozhat a Binggel. (Mert most még csinál furcsaságokat, de ez hamar el fog múlni)

Szóval mivel tesztfázis, ezért nézzétek el ezt a butaságot neki, igyekszünk kipréselni a korrekciót minnél hamarabb!

Természetes, hogy elnézzük, több okból:

- semmi jogom követelni egy ingyenes progitól
- egyéb téren szerzett jópontjai feledtetik ezt

Ha meg még remény is van rá, hogy ez sincs kőbe vésve, azt pedig köszönjük!

Hajrá, továbbra is le a kalappal előttetek!

Viszont, egy kérdés: miért van, hogy bár már megjelent az utcám, de nincs bekötve a főútra, így nem otthonról navigál, hanem a legközelebbi főúttól és ezt máshol is tapasztalom?

Nem elérhető wroadd

• Waze Magyarország Csoport Tag, PFC rajongó
    • Waze.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy Tab 7'' / Samsung Galaxy S II
  • PDA ROM: Overcome 4.1.0(android v2.3.6) / Android 2.3.4
« Reply #94 Dátum: 2012, 03 03, 23:28:51 »
Le_vente: Esetleg tudsz egy linket adni? Ránézünk :)
FaceBook oldal: You are not allowed to view links. Register or Login
Web: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kmarci

• Navigáció / Navigation: Google Maps Navigation
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: SGSII ICS v9
« Reply #95 Dátum: 2012, 03 06, 09:17:56 »
Sziasztok! Nemrég kezdtem el használni a waze-t, és mindjárt lenne egy kérdésen. Az m6-on jöttünk Pestre és minden jól be volt állítva, mégis egyfolytában le akart küldeni az autópályáról. Ez miért lehetett?
(Plusz nem találtam a térképen azt az utcát, ahol lakom, de ezt már jeleztem a waze fórumban. ;) )

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #96 Dátum: 2012, 03 06, 11:07:00 »
Sziasztok! Nemrég kezdtem el használni a waze-t, és mindjárt lenne egy kérdésen. Az m6-on jöttünk Pestre és minden jól be volt állítva, mégis egyfolytában le akart küldeni az autópályáról. Ez miért lehetett?
(Plusz nem találtam a térképen azt az utcát, ahol lakom, de ezt már jeleztem a waze fórumban. ;) )
Végy be két nyugtatót és próbáld felvinni a térképszerkesztőben  :D

Nem elérhető kmarci

« Reply #97 Dátum: 2012, 03 06, 11:20:14 »
Végy be két nyugtatót és próbáld felvinni a térképszerkesztőben  :D

A térképszerkesztés megoldva.
De továbbra sem értem, hogy miért van az, hogy Pécsről Budapestre tartva a Waze azt szerette volna, ha a 6-oson jövök, nem pedig az M6-os autópályán? Gyorsabb és rövidebb is, úgyhogy mindkét lehetséges navi beállítás szerint az autópályát kellene választania.
Köszönöm a nyugtatós javaslatot, nem vagyok/voltam ideges, sőt, csak nem értettem, hogy miért mondja a (nem túl kedves) női hang, hogy hajtsak le. (Egyébként nincs neve a "hangnak"? Szeretnék visszabeszélni és a nevén szólítani. Úgy talán hatásosabb. :D)

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #98 Dátum: 2012, 03 06, 11:26:18 »
A térképszerkesztés megoldva.
De továbbra sem értem, hogy miért van az, hogy Pécsről Budapestre tartva a Waze azt szerette volna, ha a 6-oson jövök, nem pedig az M6-os autópályán? Gyorsabb és rövidebb is, úgyhogy mindkét lehetséges navi beállítás szerint az autópályát kellene választania.
Köszönöm a nyugtatós javaslatot, nem vagyok/voltam ideges, sőt, csak nem értettem, hogy miért mondja a (nem túl kedves) női hang, hogy hajtsak le. (Egyébként nincs neve a "hangnak"? Szeretnék visszabeszélni és a nevén szólítani. Úgy talán hatásosabb. :D)
A nyugtatót saját tapasztalatom alapján írtam, mert én bizony szerencsétlenkedtem sokat  :oops:
Asszem az M6-os problémát már más is jelezte

A hangot nevezd el "asszony"-nak, és némítsd le ;D

Nem elérhető kmarci

« Reply #99 Dátum: 2012, 03 06, 11:42:18 »
A nyugtatót saját tapasztalatom alapján írtam, mert én bizony szerencsétlenkedtem sokat  :oops:
Asszem az M6-os problémát már más is jelezte

A hangot nevezd el "asszony"-nak, és némítsd le ;D

Értem én, hogy olyan az M6, amilyen (alámosta az eső szinte azonnal, az alagútról meg elfújta a szél a "hegyet"), de azért lehet rajta járni, na. :D Akkor nyomatékosan most én is jelzem. Uff. Szóltam. :D
(Nem nevezhetem el asszonynak, mit csinálok, ha mellettem ül a kis feleségem, aki ráadásul utálja ezt a fajta megszólítást? Megjegyzem én sem kedvelem. Mindegy, Bözse lesz a neve. ;))

Okostelefon fórum | Samsung Galaxy S3 | HTC One X | Apple iPhone iPad

« Reply #99 Dátum: 2012, 03 06, 11:42:18 »
<div style="background-color: none transparent;"><a href="http://www.rsspump.com/?web_widget/rss_ticker/news_widget" title="News Widget">PFC News</a></div>