2024, 12 21, 10:19:30

Szerző Téma: Waze általános beszélgetés  (Megtekintve 230771 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető inn3rcity

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: WAZE
  • PDA: Galaxy S5
Re: Re: Re: Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #225 Dátum: 2012, 11 14, 21:16:35 »
You are not allowed to view links. Register or Login
ha te akarod, várj, ha nem, akkor mondd, és megcsinálom...

Sent from SGS III GT-I9300
Próbálkozom, mert még sosem csináltam, viszont szeretném megtanulni. :)
I'm in love with a ROBOT, how can I tell my parents?

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #226 Dátum: 2012, 11 14, 21:28:28 »
Próbálkozom, mert még sosem csináltam, viszont szeretném megtanulni. :)
ok, persze

én már eleget gyakoroltam...teljes baz+ heves megye összes települését....több, mint 100.000 map edit.... ;)

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #227 Dátum: 2012, 11 14, 23:42:44 »
ok, persze

én már eleget gyakoroltam...teljes baz+ heves megye összes települését....több, mint 100.000 map edit.... ;)

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #228 Dátum: 2012, 11 14, 23:55:04 »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
;)
266. hely a world szerveren nem rossz ;)

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #229 Dátum: 2012, 11 15, 08:51:05 »
Az rendben van!  O->-
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető inn3rcity

« Reply #230 Dátum: 2012, 11 15, 21:00:56 »
Nem tudom miért, de nem működik a térképszerkesztő...
Tegnap sikerült egy dolgot szerkesztenem, de azóta semmit...

Nem elérhető Twon

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: LG G3 / Tab 10.1 (P7500XXKL4)
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #231 Dátum: 2012, 11 15, 21:35:02 »
Mostanában miért nem látok figyelmeztetéseket? Eddig mindig volt legalább 10 rendőr vagy útépítés figyelmeztetés! Utazás közben ezen szoktam a radaros helyeket figyelni! Nem adok be uticélt csak fut a program! Mi történhetett?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-P7500-ről

Nem elérhető üszök

• PDA: Huawei Ascend G300
  • PDA ROM: 2.3.6 B892
« Reply #232 Dátum: 2012, 11 16, 20:58:13 »
ok, persze

Büdöskút pusztát is?  :taps:

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #233 Dátum: 2012, 11 16, 21:07:14 »
Büdöskút pusztát is?  :taps:
arra nem emlékszem...az nem önálló közigazgatási egység, vagy igen?

Nem elérhető Twon

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: LG G3 / Tab 10.1 (P7500XXKL4)
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #234 Dátum: 2012, 11 16, 21:14:05 »
Erdőtelek is rendes néven fut már?

Nem elérhető üszök

• PDA: Huawei Ascend G300
  • PDA ROM: 2.3.6 B892
« Reply #235 Dátum: 2012, 11 16, 21:17:19 »
arra nem emlékszem...az nem önálló közigazgatási egység, vagy igen?

Szerintem nem. Áll vagy 6 házból.Bár már pár éve nem jártam arra. Csak a neve tetszik. :D

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #236 Dátum: 2012, 11 16, 21:45:30 »
Erdőtelek is rendes néven fut már?

azt már aznap javítottuk, amikor kiderült :D

egyébként tényleg volt egy másik (kiskőrös-erdőtelek), ami miatt nem engedte javítani, de aztán megoldódott

azért ellenőrizd légyszi :)

Nem elérhető inn3rcity

« Reply #237 Dátum: 2012, 11 19, 18:53:58 »
Győrt mennyire ismeri a program? Például a 4 sávos körforgalmakat? :D

"Tapatalk 2"

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #238 Dátum: 2012, 11 19, 19:14:49 »
Győrt mennyire ismeri a program? Például a 4 sávos körforgalmakat? :D

"Tapatalk 2"
tökéletesen ismeri, mivel az egyik WMCS tag, 'szikra' győri

és nem mellesleg megamapper, ami a duplája az én mapeditjeimnek.... :D
budapest után a legpontosabban karban tartott város

Nem elérhető inn3rcity

Re: Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #239 Dátum: 2012, 11 19, 19:21:47 »
tökéletesen ismeri, mivel az egyik WMCS tag, 'szikra' győri

és nem mellesleg megamapper, ami a duplája az én mapeditjeimnek.... :D
budapest után a legpontosabban karban tartott város

Na ez remek. :)
Én is nagy mapeditor lennék, ha végre működne a szerkesztő. Valószínűleg a hiba az én készülékemben van... :(

"Tapatalk 2"

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #240 Dátum: 2012, 11 19, 19:25:28 »
Na ez remek. :)
Én is nagy mapeditor lennék, ha végre működne a szerkesztő. Valószínűleg a hiba az én készülékemben van... :(

"Tapatalk 2"
az korántsem biztos...

öreg rókaként mondom, ha nem megy rendesen az editor, hagyd abba legalább fél napra, vagy kitéped az összes hajad... ráér, semmi sem sürgős ;)

Nem elérhető inn3rcity

« Reply #241 Dátum: 2012, 11 19, 20:18:50 »
az korántsem biztos...

öreg rókaként mondom, ha nem megy rendesen az editor, hagyd abba legalább fél napra, vagy kitéped az összes hajad... ráér, semmi sem sürgős ;)

Megfogadom a tanácsod. :)
Azért érdeklődöm, mert hamarosan járni fogom az egész országot napi szinten és próbálom a legjobb navit  megtalálni. :)

"Tapatalk 2"

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #242 Dátum: 2012, 11 20, 08:30:07 »
Megfogadom a tanácsod. :)
Azért érdeklődöm, mert hamarosan járni fogom az egész országot napi szinten és próbálom a legjobb navit  megtalálni. :)

"Tapatalk 2"
Én még mindig nem találom jónak a waze-t, bár szeretem használni, de csak akkor, mikor fejből is tudom hová megyek Pesten, mert jó látni a forgalmat, történéseket. De sajnos úgy látszik, hogy ki fog halni, mint az elődje Traffic club. Tapasztalataim Pesten használva: a forgalmat már jobban jelzi a google maps, sajnos egyre kevesebb a userek jelzése. Valamint a forgalom lassulást is hibásan jelzi, sokszor van lassulásom dugóban, de nem észleli, viszont piros lámpánál sokszor megkérdezi, hogy dugóba kerültem-e. Múlt héten csak a wze-ra hagyatkozva belementem egy rettenetes dugóba a Kerepesi (Hungária szakaszon) úton. Sem a dugót (gyakorlatilag 1m/3perc volt az átlagsebesség) és egy lerobbant troli is állt a kereszteződésnél. ennek persze az a feltétele, hogy járjon arra user, vagy a wazzer csapat figyelje a forgalmi jelentéseket, akár rádióban, és a lehető leghamarabb jelezze. Nos, bekapcsoltam a google maps-t, és az simán jelezte, hogy azon a szakaszon szinte áll a forgalom (fekete-piros szín).
Valamint a navigáció is gyenge számomra. Van egy két tesztszakaszom (főút, egyenes, kb. 500 m): akár hogy állítom be, soha nem akar végigvinni az egyenesen, hanem őrült kerülőket tervez, 500 m egyenes szakaszból csinál egy kétkanyaros, 1,4 km-es szakaszt. A másik tesztszakasz jóval hosszabb, és borzalmas merre terelne...
Szóval sajnos már ott tartok, hogy lassan fel sem lesz telepítve:(
A fejlesztések is elindultak rossz irányba: facebookkal bénáznak, de navigálni nem tud rendesen...
Tegyék minimálisan fizetőssé és azzal ki is végzik

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #243 Dátum: 2012, 11 20, 08:36:03 »
Én még mindig nem találom jónak a waze-t, bár szeretem használni, de csak akkor, mikor fejből is tudom hová megyek Pesten, mert jó látni a forgalmat, történéseket. De sajnos úgy látszik, hogy ki fog halni, mint az elődje Traffic club. Tapasztalataim Pesten használva: a forgalmat már jobban jelzi a google maps, sajnos egyre kevesebb a userek jelzése. Valamint a forgalom lassulást is hibásan jelzi, sokszor van lassulásom dugóban, de nem észleli, viszont piros lámpánál sokszor megkérdezi, hogy dugóba kerültem-e. Múlt héten csak a wze-ra hagyatkozva belementem egy rettenetes dugóba a Kerepesi (Hungária szakaszon) úton. Sem a dugót (gyakorlatilag 1m/3perc volt az átlagsebesség) és egy lerobbant troli is állt a kereszteződésnél. ennek persze az a feltétele, hogy járjon arra user, vagy a wazzer csapat figyelje a forgalmi jelentéseket, akár rádióban, és a lehető leghamarabb jelezze. Nos, bekapcsoltam a google maps-t, és az simán jelezte, hogy azon a szakaszon szinte áll a forgalom (fekete-piros szín).
Valamint a navigáció is gyenge számomra. Van egy két tesztszakaszom (főút, egyenes, kb. 500 m): akár hogy állítom be, soha nem akar végigvinni az egyenesen, hanem őrült kerülőket tervez, 500 m egyenes szakaszból csinál egy kétkanyaros, 1,4 km-es szakaszt. A másik tesztszakasz jóval hosszabb, és borzalmas merre terelne...
Szóval sajnos már ott tartok, hogy lassan fel sem lesz telepítve:(
A fejlesztések is elindultak rossz irányba: facebookkal bénáznak, de navigálni nem tud rendesen...
Tegyék minimálisan fizetőssé és azzal ki is végzik
ha kínod van vele, akkor jelezd, például hol van az említett 500 méteres szakasz?
engem nem visz bele a dugóba, és hidd el, hogy minden nap használom, és nem mondnám, ha nem így lenne

a jóslatod egyébként nem fog bejönni, konstans a felhasználók számának növekedése itthon is, máshol is

fizetős SOHA NEM LESZ A WAZE.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #244 Dátum: 2012, 11 20, 08:40:40 »
ha kínod van vele, akkor jelezd, például hol van az említett 500 méteres szakasz?
engem nem visz bele a dugóba, és hidd el, hogy minden nap használom, és nem mondnám, ha nem így lenne

a jóslatod egyébként nem fog bejönni, konstans a felhasználók számának növekedése itthon is, máshol is

fizetős SOHA NEM LESZ A WAZE.

Kínom nincs vele, anniyra nem vált az életcélommá a waze.
Feleslegesnek tartom jelezni, és vitába bonyolódni. A hibás szakaszok közt a Dózsa Gy út és a Hungária krt is szerepel, ha ezt nem tudják javítani, akkor felesleges a többivel kínlódni. És hiába van 26ezer milliárd user, ha nincs megfelelő jelzés.
Ha nem kiabálsz, akkor is megértem, hogy véleményed szerint nem lesz fizetős a waze.
Az alábbi véleményem és tapasztalatom fenntartom, és továbbra sem javaslom egyedüli navigációként ismeretlen utakon. Játszani jó, de másra közepes/gyenge

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #245 Dátum: 2012, 11 20, 10:33:03 »
Kínom nincs vele, anniyra nem vált az életcélommá a waze.
Feleslegesnek tartom jelezni, és vitába bonyolódni. A hibás szakaszok közt a Dózsa Gy út és a Hungária krt is szerepel, ha ezt nem tudják javítani, akkor felesleges a többivel kínlódni. És hiába van 26ezer milliárd user, ha nincs megfelelő jelzés.
Ha nem kiabálsz, akkor is megértem, hogy véleményed szerint nem lesz fizetős a waze.
Az alábbi véleményem és tapasztalatom fenntartom, és továbbra sem javaslom egyedüli navigációként ismeretlen utakon. Játszani jó, de másra közepes/gyenge
1. Nekem sem életcélom a waze, és nem ismerek senkit, akinek az lenne.
2. Jó, akkor duzzogj. Ha nem mondod meg, hol a baj, nem tudok segíteni. Igen gyakran járok a Hungárián és a Dózsa Györgyön is, de le még egyszer sem vitt róla, kivéve, ha dugó volt a szakaszon. Nem mondom, hogy lehetetlen, nyilván nem az, hiszen te mást tapasztaltál, ezért lettem volna rá kíváncsi, de ha azt várod, hogy megjavítsunk valamit, amit nem tudunk, hogy micsoda, akkor sokáig fogsz várni.
3. "hiába van 26ezer milliárd user, ha nincs megfelelő jelzés" - ez alatt mit értesz? Ha több a user, pontosabb a jelzés, tehát értelmetlen amit írsz. Persze az nem boldogít, ha az USA-ban sokan használják.
4. Ha kiabálásnak tűnt, bocs, de te nem tudom, honnan vetted, hogy fizetőssé tennék. Ez a Waze kezdete óta soha sem volt így, mindig is reklámokból akartak megélni, abból élnek most is.
5. Soha senki nem javasolta a Waze-t ismeretlen utakon. Én sem. Csak te úgy írtad ezt, mintha bárki is azt mondta volna, hogy arra jó, te meg ezt cáfolod.
6. Mindenki azt használ, amit akar, ahogy te is.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #246 Dátum: 2012, 11 20, 10:59:41 »
1. Nekem sem életcélom a waze, és nem ismerek senkit, akinek az lenne.
2. Jó, akkor duzzogj. Ha nem mondod meg, hol a baj, nem tudok segíteni. Igen gyakran járok a Hungárián és a Dózsa Györgyön is, de le még egyszer sem vitt róla, kivéve, ha dugó volt a szakaszon. Nem mondom, hogy lehetetlen, nyilván nem az, hiszen te mást tapasztaltál, ezért lettem volna rá kíváncsi, de ha azt várod, hogy megjavítsunk valamit, amit nem tudunk, hogy micsoda, akkor sokáig fogsz várni.
3. "hiába van 26ezer milliárd user, ha nincs megfelelő jelzés" - ez alatt mit értesz? Ha több a user, pontosabb a jelzés, tehát értelmetlen amit írsz. Persze az nem boldogít, ha az USA-ban sokan használják.
4. Ha kiabálásnak tűnt, bocs, de te nem tudom, honnan vetted, hogy fizetőssé tennék. Ez a Waze kezdete óta soha sem volt így, mindig is reklámokból akartak megélni, abból élnek most is.
5. Soha senki nem javasolta a Waze-t ismeretlen utakon. Én sem. Csak te úgy írtad ezt, mintha bárki is azt mondta volna, hogy arra jó, te meg ezt cáfolod.
6. Mindenki azt használ, amit akar, ahogy te is.
O->-
Nem duzzogok, csak semmi értelme javíttatni, mivel nem nagyon használom már a hibák miatt  :ima:
Én csak azt írtam, hogy "tegyék minimálisan fizetőssé és azzal ki is végzik". azt nem mondtam, hogy fizetős lesz.
Nem úgy írtam, hogy cáfolom, hogy ismeretlen utakon jó lenne, hanem csak simán leírtam ezt a véleményt, csak megreszkíroztam egy saját tapasztalat/véleményt inn3rcity kérdésére.
Ha 26ezer milliárd user van, de kevés a jelzés, akkor nincs értelme. ezt úgy értem, hogy ha 26ezer milliárdból csak 1 user jelez, akkor cseszhetjük. Sztem érthető voltam.
Egyáltalán nem vártam, hogy megvitassunk bármit is. Véleményt írtam, ennyi.
Természetesen elhiszem, h nem visz dugóba, engem se vitt soha, hogyha az a dugó már jelezve volt. Nekem az fájt, hogy egy Hungária-Kerepesi úti dugót csúcsidőben senki nem jelez. (Utalás a sok user/kevés jelzőre). Én a navigációt tartom nagyon gyengének benne, ahogy írtam már.

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #247 Dátum: 2012, 11 20, 11:16:26 »
O->-
Nem duzzogok, csak semmi értelme javíttatni, mivel nem nagyon használom már a hibák miatt  :ima:
Én csak azt írtam, hogy "tegyék minimálisan fizetőssé és azzal ki is végzik". azt nem mondtam, hogy fizetős lesz.
Nem úgy írtam, hogy cáfolom, hogy ismeretlen utakon jó lenne, hanem csak simán leírtam ezt a véleményt, csak megreszkíroztam egy saját tapasztalat/véleményt inn3rcity kérdésére.
Ha 26ezer milliárd user van, de kevés a jelzés, akkor nincs értelme. ezt úgy értem, hogy ha 26ezer milliárdból csak 1 user jelez, akkor cseszhetjük. Sztem érthető voltam.
Egyáltalán nem vártam, hogy megvitassunk bármit is. Véleményt írtam, ennyi.
Természetesen elhiszem, h nem visz dugóba, engem se vitt soha, hogyha az a dugó már jelezve volt. Nekem az fájt, hogy egy Hungária-Kerepesi úti dugót csúcsidőben senki nem jelez. (Utalás a sok user/kevés jelzőre). Én a navigációt tartom nagyon gyengének benne, ahogy írtam már.
attól még, hogy te nem használod, lehet, hogy van ott hiba, és másnak is jól jönne, ha kijavítanánk ;)

most már értem, amit írtál, és úgy, ahogyan te. Nincs is semmi baj így.
Egyébként, mint tudod, nem kell jelezni semmit, ha valaki arra megy és belekeveredik valami dugóba, a következő már nem fog. Ehhez nem kell jelezni, hogy dugó van, az app tudja, hiszen minden szegmensen méri a sebességedet, ha akarod, ha nem. Ha nem jár senki arra, akkor van gond.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #248 Dátum: 2012, 11 20, 11:24:06 »
attól még, hogy te nem használod, lehet, hogy van ott hiba, és másnak is jól jönne, ha kijavítanánk ;)

most már értem, amit írtál, és úgy, ahogyan te. Nincs is semmi baj így.
Egyébként, mint tudod, nem kell jelezni semmit, ha valaki arra megy és belekeveredik valami dugóba, a következő már nem fog. Ehhez nem kell jelezni, hogy dugó van, az app tudja, hiszen minden szegmensen méri a sebességedet, ha akarod, ha nem. Ha nem jár senki arra, akkor van gond.
Igen, erre is gondoltam, hogy nálam lehet a hiba  :D
Meg kissé hiányosan fogalmazok, és jogos, így nehéz megérteni  O->-
Szóval feltételezem, hogy az említett dugóban nem volt senkinek bekapcsolva a waze, ezért nem tudott sebességcsökkenést/lassulást jelezni. Emiatt kezdtem aggódni, hogy - bár a regisztráltak száma nő - de amikor kellett, épp senki nem használta a waze-t  :'( Szóval tessék szépen mindenkinél bekapcsolni, ha elindul akármilyen rövid útra is:)
Ne haragudj a kirohanásomért  :ima: O->-

A másik, ami észrevettem, hogy nagyon favorizálja a főutakat (különböző beállításokkal próbáltam). Nagyon logikátlanul, akár hatalmas kerülőkkel is, de terelne a nagy főutak felé mindig

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Waze általános beszélgetés
« Reply #249 Dátum: 2012, 11 20, 12:14:11 »
A másik, ami észrevettem, hogy nagyon favorizálja a főutakat (különböző beállításokkal próbáltam). Nagyon logikátlanul, akár hatalmas kerülőkkel is, de terelne a nagy főutak felé mindig

Jó észrevétel, a routing szerver büntetőpontokkal üzemel: minél alacsonyabb rendű egy út, annál nagyobb a bünti, minden kanyarodás bünti, átlagos áthaladási idő a szegmensen szintén bünti, a valós idejű forgalmi problémák meg még több bünti.
A legkevesebb pontot kapott útvonalra tervez ezek után. Igazából egy  censored , mert mindig csak büntet... :Dú

Ez akkor gáz pl, ha az m1 bevezetőt összekötöd a XVII. kerülettel. Mivel a 0 fele általában gyorsabb az út, nem érdekli, hogy az 25km-rel hosszabb, arra tervez még úgy is, hogy 1-2 perccel lenne csak lassabb a városon keresztül. Ezt jeleztük, egy időben megjavult, most megint csinálja...

Megjegyzem nem a közösségi irányban történt most a legnagyobb fejlesztés, ez csak a sima userek felé újdonság. A legnagyobb munka most fejeződött be, alapjaitól újraírták a térképgenerálást és az editort, egy nyugodt fél-egy év volt csak...