2024, 12 21, 12:18:13

Szerző Téma: Waze általános beszélgetés  (Megtekintve 230776 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #175 Dátum: 2012, 08 22, 16:18:19 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Talán nem is kéne javítani. :)

Annyiban kellene, hogy a leírásban érthetővé kellene tenni, hogy nem navigációs program, hanem az ingázást segítő közösségi adatforrásokon (crowd-sourcing) nyugvó dugó-, és egyéb gondokat elkerülő alkalmazás és arra, amikor jól működik, nagyon is jó program.

Ez elég fontos lenne, mert a kritikák nagy része ezen tény nem ismeréséből fakad.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #176 Dátum: 2012, 08 22, 16:57:52 »
Annyiban kellene, hogy a leírásban érthetővé kellene tenni, hogy nem navigációs program, hanem az ingázást segítő közösségi adatforrásokon (crowd-sourcing) nyugvó dugó-, és egyéb gondokat elkerülő alkalmazás és arra, amikor jól működik, nagyon is jó program.

Ez elég fontos lenne, mert a kritikák nagy része ezen tény nem ismeréséből fakad.

nem a mi véleményünk számít, a playen lévő leírás nem a mi véleményünket tükrözi, azt csak itt-ott hangoztatjuk....

a playen minden nyelven ugyanaz a szöveg...
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #177 Dátum: 2012, 08 22, 17:00:12 »
Talán nem is kéne javítani. :)
vagyis ne ezt javítsák  :D

Nem elérhető venmacso

• Navigáció / Navigation: waytech 905 bt
  • PDA: I9000XWJS7
  • PDA ROM: I90000PANJS3
Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #178 Dátum: 2012, 08 22, 21:04:00 »
Természetesen nagyon függő vagyok és kedvelem a programot. És nem akarom fikázni navigációs részét! HISZEN INGYENES! Éljenek a WAZEREK!!!

Nem elérhető venmacso

« Reply #179 Dátum: 2012, 08 23, 08:58:59 »
Nem tudom érdekel valakit? Nekem mindig gond volt, hogy az autós töltő nem adott elég energiát (Galaxy II) már délelőtt kikapcsolt képernyővel próbáltam estig kihúzni. Kedvenc telefon szerelőm javaslatára vettem egy PALM autós töltőt minek dupla akkora a teljesítménye, ráadásul univerzális, mert bármely USB adatkábellel használható!!! :taps:

Nem elérhető Miauut

• DOUBLE CLUB
  • mentősofőr
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Honor 6
« Reply #180 Dátum: 2012, 08 23, 10:30:45 »
Nem tudom érdekel valakit? Nekem mindig gond volt, hogy az autós töltő nem adott elég energiát (Galaxy II) már délelőtt kikapcsolt képernyővel próbáltam estig kihúzni. Kedvenc telefon szerelőm javaslatára vettem egy PALM autós töltőt minek dupla akkora a teljesítménye, ráadásul univerzális, mert bármely USB adatkábellel használható!!! :taps:

Hol, és milyet??

Miauut
Nokia 7710 -> Htc Universal -> Htc Kaiser -> i900 Omnia -> Htc Advantage -> SExperia X10 -> Galaxy Note -> Asus Pf2 > Honor6

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #181 Dátum: 2012, 08 23, 15:11:31 »
Szerintem ez nem ebbe a topikba való, de leírom a véleményemet, hátha megfontolás tárgyává teszed. Szerintem azzal a töltővel nem vagy előrébb (hacsak nem felel meg a lentebb írt 2-es pont feltételének). A töltés a kernelben szabályozva van. Ha jól emlékszem, hálózati töltőn keresztül 650, autós töltőn keresztül 450mA -nél nagyobb áramot nem enged. A lehetőségek:
1. 220V -os átalakítóval használod a hálózati töltőt
2. Olyan töltőt, vagy adaptert használsz, aminek a bekötése "elhiteti" a telóval, hogy ő egy hálózati töltő
3. Egyes custom kernelekben (pl. Siyah+EXtweaks app) módosítani lehet a töltőáram maximumát
Szerintem! 

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #182 Dátum: 2012, 08 23, 15:48:06 »
Szerintem ez nem ebbe a topikba való, de leírom a véleményemet, hátha megfontolás tárgyává teszed. Szerintem azzal a töltővel nem vagy előrébb (hacsak nem felel meg a lentebb írt 2-es pont feltételének). A töltés a kernelben szabályozva van. Ha jól emlékszem, hálózati töltőn keresztül 650, autós töltőn keresztül 450mA -nél nagyobb áramot nem enged. A lehetőségek:
1. 220V -os átalakítóval használod a hálózati töltőt
2. Olyan töltőt, vagy adaptert használsz, aminek a bekötése "elhiteti" a telóval, hogy ő egy hálózati töltő
3. Egyes custom kernelekben (pl. Siyah+EXtweaks app) módosítani lehet a töltőáram maximumát
Szerintem!

Igazad van elméletileg, de a gyakorlat erre nálam is rácáfol, ugy. autós töltővel felvesz 1000mA-t is, sőt...
Hiába az elméleti szabályzás.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #183 Dátum: 2012, 08 23, 16:02:36 »

Igazad van elméletileg, de a gyakorlat erre nálam is rácáfol, ugy. autós töltővel felvesz 1000mA-t is, sőt...
Hiába az elméleti szabályzás.
Ez esetben kiegészíteném a hozzászólásomat.
4. lehetőség: X-akta, mely a többi lehetőségnél magasabb prioritással bír. ::) :)

Nem elérhető venmacso

« Reply #184 Dátum: 2012, 08 25, 21:17:44 »
Meghajtom fejem LE¬_VENTE kolléga előtt, és ismét írogatom a címeket a programba. Kétszer is kihúzott a bajból! DE! Ma 08.25. szombat 12óra, megint meglepett. Azzal kezdődött, hogy Gyáli úti METROtól áttervezett a Rákóczin Budára majd a Margiton vissza pestre. Én hinni akartam neki, de a Rákóczi úgy be volt állva, mint a cövek, ha akartam volna sem tudtam volna felmenni rá. Mivel nem láttam wazert a térképen elképzelhető, hogy addig még egyikünk sem járt ott, tehát nem rovom fel hibának. 16 óra tájban vissza megint csodát művelt, de szerintem ez már programozói hiba lehet. A Margit pesti hídfője alól indultam volna vissza a Gyálira. Úgy gondolta, hogy menjek vissza az Árpád hídon Budára majd a Rákóczin vissza Pestre. Az egész város valahol hűteni próbálta a fejét, üres kihalt utcák, 16 perc helyett 28 perces kerülőt tervezett, de miért? Onnan ismét vissza a Margithoz, megint Budán keresztül tervez és ismét 13 perccel hosszabban. Miért gondolja, hogy a Budai oldal gyorsabb. Azt már nem is mondom, hogy egy taxissal fogadtam, amit elbuktam, és ezeknél az utaknál gyorsabb is van. A fent említett útvonal 23 perc, hétköznap, 17 óra magasságában.

Nem elérhető LZsolt75

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: mobiltelefon (Samsung galaxy spica)
  • PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: CyanogenMod-72.0-RC0-build7.4-spica-unofficial
« Reply #185 Dátum: 2012, 09 04, 15:04:34 »
Engem a mai napig fel akar vinni a 6-os útról az M0-ra szegedi irányba, pedig még mindig le van zárva.
Erről a pontról beszélek:
A kitáblázott útvonal szerint el kell menni az M6-ig, majd azon az M0-ra lehet jutni. Ha továbbmegyek Waze újratervez, bevisz a Nagytétényi útra, majd az Angeli utcán ugyanoda jutok, pár km-rel rövidebb, esetleg lassabb, mint a 6-oson az M6-ig.

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #186 Dátum: 2012, 09 04, 15:22:07 »
Engem a mai napig fel akar vinni a 6-os útról az M0-ra szegedi irányba, pedig még mindig le van zárva.
Erről a pontról beszélek:
A kitáblázott útvonal szerint el kell menni az M6-ig, majd azon az M0-ra lehet jutni. Ha továbbmegyek Waze újratervez, bevisz a Nagytétényi útra, majd az Angeli utcán ugyanoda jutok, pár km-rel rövidebb, esetleg lassabb, mint a 6-oson az M6-ig.
ok, meglesem
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető le_vente

« Reply #187 Dátum: 2012, 09 04, 16:47:22 »
Meghajtom fejem LE¬_VENTE kolléga előtt, és ismét írogatom a címeket a programba. Kétszer is kihúzott a bajból! DE! Ma 08.25. szombat 12óra, megint meglepett. Azzal kezdődött, hogy Gyáli úti METROtól áttervezett a Rákóczin Budára majd a Margiton vissza pestre. Én hinni akartam neki, de a Rákóczi úgy be volt állva, mint a cövek, ha akartam volna sem tudtam volna felmenni rá. Mivel nem láttam wazert a térképen elképzelhető, hogy addig még egyikünk sem járt ott, tehát nem rovom fel hibának. 16 óra tájban vissza megint csodát művelt, de szerintem ez már programozói hiba lehet. A Margit pesti hídfője alól indultam volna vissza a Gyálira. Úgy gondolta, hogy menjek vissza az Árpád hídon Budára majd a Rákóczin vissza Pestre. Az egész város valahol hűteni próbálta a fejét, üres kihalt utcák, 16 perc helyett 28 perces kerülőt tervezett, de miért? Onnan ismét vissza a Margithoz, megint Budán keresztül tervez és ismét 13 perccel hosszabban. Miért gondolja, hogy a Budai oldal gyorsabb. Azt már nem is mondom, hogy egy taxissal fogadtam, amit elbuktam, és ezeknél az utaknál gyorsabb is van. A fent említett útvonal 23 perc, hétköznap, 17 óra magasságában.

:)

Örülök, ha segítettem valamiben.

Amit írsz, olyanokat csinál néha, ez igaz, van, hogy észnél kell lenni vele, én is gyűjtögetek screenshotokat.  >:(

Ami érdekes, melóba menet kis kitérővel rakom ki anyust, ezt már megjegyezte, de hazafelé is arra vinne, pedig soha nem arra megyek, sőt, még egy útválasztásban nem követi a szokásomat, bár ott van egy csak célforgalomnak engedélyezett útszakasz, valószínűleg azért.

Fogadni azért kár, mert ahogyan te is láttad, kevés lehet a wazer arrafelé, így az adatok csalókák néha.  :'(

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #188 Dátum: 2012, 09 04, 22:05:22 »
ok, meglesem
egy hónapja jelentettem, visszaigazolták, hogy javítva.
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #189 Dátum: 2012, 09 04, 22:27:23 »
egy hónapja jelentettem, visszaigazolták, hogy javítva.
volt is, csak épp augusztus 25. volt a meghirdetett vége a lezárásnak. most hosszabbítunk, csak frissülne a térkép...

Nem elérhető Infranyuszi

• Nem: Nő
  • PFC Fan
  • PDA: SGS Plus
  • PDA ROM: Cyanogenmod 9
« Reply #190 Dátum: 2012, 10 02, 10:36:36 »
Sziasztok! Nem regen ismerkedtem meg a wazeval,annyi lenne a kerdesem h nagyjabol meg tudja mondani nekem  h nagyjabol mennyi adatforgalmat eszik a program?:)

I sent it with Tapatalk from my Samsung Galaxy S Plus far far away ..
A világon 10 féle ember létezik. Az egyik ismeri a bináris számrendszert, a másik nem.

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #191 Dátum: 2012, 10 02, 11:11:42 »
Sziasztok! Nem regen ismerkedtem meg a wazeval,annyi lenne a kerdesem h nagyjabol meg tudja mondani nekem  h nagyjabol mennyi adatforgalmat eszik a program? :)

keveset, igen keveset, nekem sosem ment még 10 mega felé egy hónapban, pedig használom, nem keveset. nekem most béta van fent, így passz, de a simában benne van a settingsben (talán a haladó beállításoknál) az adattömörítés használata, azt pipáld ki, és akkor tényleg nagyon minimális...

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #192 Dátum: 2012, 10 02, 12:20:10 »
Sziasztok! Nem regen ismerkedtem meg a wazeval,annyi lenne a kerdesem h nagyjabol meg tudja mondani nekem  h nagyjabol mennyi adatforgalmat eszik a program?:)

Szia!
Tényleg keveset, sőt, ha már letöltött térképeket azonos nagyítási szinten, akkor azt már offline tárolja. Szóval, ha még spórolni szeretnél, akkor otthon wifi-n töltsd be a bejárni kívánt útvonalat, de nagyítási szintre figyelni kell. Remélem érthető voltam  :oops:

Nem elérhető Infranyuszi

• Nem: Nő
  • PFC Fan
  • PDA: SGS Plus
  • PDA ROM: Cyanogenmod 9
« Reply #193 Dátum: 2012, 10 02, 21:26:45 »
Koszonom :) igy teszek!:)

A világon 10 féle ember létezik. Az egyik ismeri a bináris számrendszert, a másik nem.

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #194 Dátum: 2012, 10 02, 22:01:08 »
Nem működő jelzőlámpát lehet jelenteni? Mintha rémlene, hogy lett volna benne. Nem találom... :oops:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #195 Dátum: 2012, 10 02, 22:08:39 »
Nem működő jelzőlámpát lehet jelenteni? Mintha rémlene, hogy lett volna benne. Nem találom... :oops:
nem, olyan nincs, csak szövegesen tudod megadni

a jelzőlámpa a fix kameráknál van egyébként a jelentésekben, de az piroson áthajtást vagy sebességmérést jelöl

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #196 Dátum: 2012, 10 03, 05:20:43 »
nem, olyan nincs, csak szövegesen tudod megadni

a jelzőlámpa a fix kameráknál van egyébként a jelentésekben, de az piroson áthajtást vagy sebességmérést jelöl
Az mit jelent? Feljelenthetem magam, h átmentem a piroson?  :D

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #197 Dátum: 2012, 10 03, 07:38:27 »
Az mit jelent? Feljelenthetem magam, h átmentem a piroson?  :D

aham, olyasmi ;)

A jelentésekben tudsz fix trafikat jelenteni, ezek között van olyan, ami sima sebességmérő, van piroson áthajtást fényképező, és kombinált.

A kliens térképen így néz ki a lámpába épített kamera:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Twon

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: LG G3 / Tab 10.1 (P7500XXKL4)
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #198 Dátum: 2012, 11 06, 21:00:52 »
1.Ha benzinkút közelébe vagyok és az árakat beírnám akkor azt hogyan tudom megtenni ott ahol nem érzékel benzinkutat? Röviden hogyan tudok benzinkutat létrehozni?

2. Ha rendőrt jeleznék csak később lenne időn leírni az infót akkor azt hogyan tudom utólag megtenni?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-P7500-ről

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #199 Dátum: 2012, 11 06, 21:35:48 »
1.Ha benzinkút közelébe vagyok és az árakat beírnám akkor azt hogyan tudom megtenni ott ahol nem érzékel benzinkutat? Röviden hogyan tudok benzinkutat létrehozni?
benzinkutat a térképszerkesztőben tudsz létrehozni, de ha még nem csináltad, nem biztos, hogy azzal kell kezdeni :)
de ha hiányzik valahol, és nem boldogulsz, akkor add meg a részleteket és megcsinálom

Idézet
2. Ha rendőrt jeleznék csak később lenne időn leírni az infót akkor azt hogyan tudom utólag megtenni?
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-P7500-ről

jobb gombra rányomsz.

ebben a pillanatban a hely el lett tárolva, aztán a következő lámpánál folytatod.

csak ne nyomj backet, mert akkor elfelejti ;)

Sent from SGS III GT-I9300