2024, 12 21, 12:22:43

Szerző Téma: Waze általános beszélgetés  (Megtekintve 230777 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető ato1981

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Huawei Mate 20 Pro LYA-L29
  • PDA ROM: 10.0.0.220(C432E7R1P5)
Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #150 Dátum: 2012, 05 22, 20:15:35 »
sziaszto valaki tudna nekem segiteni van egy hp ipaq hw 6815-öm es szeretnek ra wm6.0 rakni de a bootmenubol nem rakja fel a discimg.nb0-at kb 10 15-perc utan ujraindul es ugyan az arendszer fogad azaz a wm5.0 valakinek valami ötlete segitsetek leci.azert irtam ide mert amaban a forumban nem valaszol senki irjatok

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: Waze általános beszélgetés
« Reply #151 Dátum: 2012, 05 22, 20:22:30 »
You are not allowed to view links. Register or Login
sziaszto valaki tudna nekem segiteni van egy hp ipaq hw 6815-öm es szeretnek ra wm6.0 rakni de a bootmenubol nem rakja fel a discimg.nb0-at kb 10 15-perc utan ujraindul es ugyan az arendszer fogad azaz a wm5.0 valakinek valami ötlete segitsetek leci.azert irtam ide mert amaban a forumban nem valaszol senki irjatok
ez alapján próbáld meg a vastagbőr blogon is valamelyik cikk alatt a kommentekben....annak is van a kérdésedhez annyi köze, mint a Waze-nek....
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
« Reply #152 Dátum: 2012, 05 28, 22:26:53 »
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

bocs :D

Nem elérhető venmacso

• Navigáció / Navigation: waytech 905 bt
  • PDA: I9000XWJS7
  • PDA ROM: I90000PANJS3
« Reply #153 Dátum: 2012, 05 30, 23:34:18 »
Nem rég beszéltetek a WAZE naviról ezzel kapcsolatban: Én minden navit úgy szoktam megismerni, hogy olyan helyeken használom ahol nagyjából képben vagyok. Engem nem szeret a waze navi, mert minden felé el akar téríteni. Már többször tapasztaltam, hogy a Margit híd lábától át akar vezetni a budai oldalra majd vissza a pesti oldalra és úgy az M5. Pedig már este van és napközben sem volt semmi komplikáció az útvonalon.

Nem elérhető venmacso

« Reply #154 Dátum: 2012, 05 30, 23:36:23 »
Senkit nem idegesít, hogy bekapcsoláskor vagy a munkahelyemre vagy  haza akar vezetni?

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #155 Dátum: 2012, 05 31, 05:03:46 »
Senkit nem idegesít, hogy bekapcsoláskor vagy a munkahelyemre vagy  haza akar vezetni?
Ha nem is idegesít, de picit zavaró

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #156 Dátum: 2012, 05 31, 08:48:01 »

Ez egy fícsör :D

Egyébként tanulja a dolgokat, és olyankor dobja fel, amikor leggyakrabban ezt az útvonalat járod be. Tehát nekem pl reggel feldobja az óvodát vagy a munkahelyet, délután meg az óvodát, amikor onnan kijövök, akkor meg az otthont.

Ha rendszeresen használod, akkor egyre pontosabb időpontokban fogja ezt megtenni, és nem lesz zavaró, hanem kényelmes.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #157 Dátum: 2012, 05 31, 08:52:00 »
Nem rég beszéltetek a WAZE naviról ezzel kapcsolatban: Én minden navit úgy szoktam megismerni, hogy olyan helyeken használom ahol nagyjából képben vagyok. Engem nem szeret a waze navi, mert minden felé el akar téríteni. Már többször tapasztaltam, hogy a Margit híd lábától át akar vezetni a budai oldalra majd vissza a pesti oldalra és úgy az M5. Pedig már este van és napközben sem volt semmi komplikáció az útvonalon.

Teljesen mindegy, hogy este van, adott pillanatban ha az a gyorsabb, akkor arra fog tervezni. A waze-t nem érdekli, hogy "általában" "este" "nem szokott" probléma lenni azon a szakaszon. Ha éppen van forgalmi infó arra a szakaszra, ami azt mutatja, hogy lassabb, mint egy másik, akkor a másikra fog tervezni, még akkor is, ha az hosszabb kicsit.

Természetesen nem mindentudó, bármikor felülbírálhatod, de 95%-ban a leggyorsabb utat fogja neked mutatni. Hidd el, hogy jól számol, más kérdés, hogy néha 1 perc miatt képes egy +40 km-es kerülőt tenni, mert arra gyorsabb....hát tényleg, más kérdés, hogy 1 perc miatt nem akarok arra menni, de ezt egy idő után tudja az ember ;)

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #158 Dátum: 2012, 05 31, 23:17:27 »

Ez a feladata.

Ez nem egy navigációs program, hanem egy ingázóknak szánt, közösségi program, ami a crowdsourcing elvén alapul.

Tehát a többiek által több módon nyújtott adatok segítségével segíti a megszokott célok gyors és dugómentes elérését.

Amíg ezt nem fogadja be valaki, addig nem lesz, nem lehet barátja a Waze.

Néha csinál furi dolgokat, ez igaz, tehát érdemes nem teljesen ráhagyatkozni, de abban segít, hogy mikor torlódást lát valahol, azt kikerülteti veled. Valóban, néha túlságosan is.

A használók bejelenthetnek tapasztalt eseményeket, rendőrt, kátyút, egyebeket, de a menetadataikat is feldolgozza a rendszer, így tudja, ha valahol torlódik a forgalom.

Én ha sok helyre megyek, másik navi segítségével pontosítom a célt, aztán már menet közben a Waze segítségével megyek, hiszen egy offline navi nem tud segíteni a helyzetekhez alkalmazkodni, még TMC segítségével sem. Rég benn álsz a dugóban, mire a TMC segít, vagy már rég nincs dugó, te meg messze kerülsz miatta.

Aztán elmentem a célokat, így a következő alkalommal nem kell vajúdni, melyik végére kell menni egy utcának, mert ez sokszor meghatározó lehet.

Igazán nem is a pontos térkép a lényege a dolognak, de sok munka révén már óriásit haladtak a fiúk e téren is.

Ezek fényében kívánok jó utat mindenkinek!
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #159 Dátum: 2012, 06 06, 12:57:29 »
hát ezen besz*rtam :)

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #160 Dátum: 2012, 06 06, 20:35:24 »
hát ezen besz*rtam :)

Nattttyooonjauuuuuu!

rotfl
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #161 Dátum: 2012, 06 07, 10:16:25 »
Bekapcsoltam a progiban a "sütievés preferálása" opciót, de nem történik semmi. Régebben voltak kis cukorkák, amiket lehetett gyűjteni, de ezt sem találom.
Működnek ezek még egyáltalán?
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #162 Dátum: 2012, 06 07, 10:35:30 »
Bekapcsoltam a progiban a "sütievés preferálása" opciót, de nem történik semmi. Régebben voltak kis cukorkák, amiket lehetett gyűjteni, de ezt sem találom.
Működnek ezek még egyáltalán?

Természetesen működnek olyankor, amikor vannak sütik :D

Ez nagyobb ünnepek környékén (húsvét, mikulás, valentin, stb) szoktak megjelenni, olyankor annyira aktív lesz, hogy ki is fogod kapcsolni rögtön :D :D :D :D (ezt komolyan mondom, olyan utakra fog vinni, ahol még sose jártál :) )

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #163 Dátum: 2012, 06 07, 10:44:11 »

Természetesen működnek olyankor, amikor vannak sütik :D

Ez nagyobb ünnepek környékén (húsvét, mikulás, valentin, stb) szoktak megjelenni, olyankor annyira aktív lesz, hogy ki is fogod kapcsolni rögtön :D :D :D :D (ezt komolyan mondom, olyan utakra fog vinni, ahol még sose jártál :) )

Köszi, akkor most nem keresem. :)
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető rbalogh79

• PFC Fan
  • PDA: LG G2 (F320K)
  • PDA ROM: 5.0.2 (IceX)
« Reply #164 Dátum: 2012, 07 26, 22:40:36 »
Sziasztok!

Néha az útvonalon megjelenik egy-egy xyz km/h tábla. Ezt a waze találja ki a környék járgányaiból vagy valamiképpen lehet azt is  jelenteni? Pl. lehet, hogy jó lenne fejlesztésként, ha be lehetne pötyögni, hogy itt 60... 60 vége. stb...

Más:
Próbálta már valaki felvenni a waze supporttal a kapcsolatot? Ötletelgetet esetleg nekik? Jeleztek vissza bármit is?

Köszi!

R

Nem elérhető kirby

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung I-9100
  • PDA ROM: XXLPS
« Reply #165 Dátum: 2012, 08 13, 21:40:38 »
Sziasztok,

Androidon használom a Waze-t, nagyon elégedett vagyok vele, de van egy bosszantó apróság, amelyet nem tudok megoldani. Hiába van kipipálva a Képernyőzár megakadályozása jelölőnégyzet, a rendszerben beállított 1 perc múlva kikapcsol a kijelző.
Bármilyen ötletet szívesen vennék. Nagyon köszi előre is!

Norbi

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #166 Dátum: 2012, 08 14, 20:33:53 »
Sziasztok,

Androidon használom a Waze-t, nagyon elégedett vagyok vele, de van egy bosszantó apróság, amelyet nem tudok megoldani. Hiába van kipipálva a Képernyőzár megakadályozása jelölőnégyzet, a rendszerben beállított 1 perc múlva kikapcsol a kijelző.

Norbi
Nincs valami képernyőzárad (screenlock), esetleg valamilyen rendszerprogi, ami az energiagazdálkozást befolyásolja?
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #167 Dátum: 2012, 08 19, 14:21:05 »
Sziasztok,

Norbi

sose tapasztaltam ilyet de én is syd ötletét tartom valószínűnek

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #168 Dátum: 2012, 08 19, 14:23:56 »
Sziasztok!

Néha az útvonalon megjelenik egy-egy xyz km/h tábla. Ezt a waze találja ki a környék járgányaiból vagy valamiképpen lehet azt is  jelenteni? Pl. lehet, hogy jó lenne fejlesztésként, ha be lehetne pötyögni, hogy itt 60... 60 vége. stb...

Más:
Próbálta már valaki felvenni a waze supporttal a kapcsolatot? Ötletelgetet esetleg nekik? Jeleztek vissza bármit is?

Köszi!

R

ezt csak simán számolja a szerver az áthaladó wazerek sebességéből

utóbbi időben sokszor rossz volt ez, mivel volt valami hiba a térképcsempékkel, így nem volt igaz amit írt, de végülis mindegy, már úgy néz ki, megjavult.

A waze központtal napi a kapcsolat, minden nap van levélváltás közöttünk, de kb annyira effektív,, mintha csak beírnád a fórumra. Akkor történik valami, ha The Fej-dzsel direktben intézzük, akkor viszont azonnal.

Nem elérhető venmacso

« Reply #169 Dátum: 2012, 08 21, 07:29:23 »
Tisztelt Urak! Visszaolvastam régebbi hozzászólásomat és szeretnék hozzáfűzni egy pár dolgot! Az, ami idegesített azt úgy oldottam meg, hogy kitöröltem a munkahelyem és a lakásom. Így már nem ugrik fel az ablak, ami ki akarja találni, hogy hova akarok menni! A NAVIGÁCIÓ, nem akarok senkit lebeszélni, de PB-Szigetszentmiklós útvonal Csepelen keresztül!!!  A 0-s mindkét irányból botrányos és kockázatos Csepel meg átépítés alatt. Mivel halványan emlékszem egy kerülőútra Csepelen keresztül ezért neki indultam, már percekre voltam a céltól mikor átváltottam navira mert kezdtem belebonyolódni a sok mellékutcába. Igencsak meglepődtem, hogy visszavezetett volna az M5-re és  a 0-sra . Van szerencsém két készülékkel járni a várost az egyiken  csak a WAZE ! és sokat használom, MINDENKINEK ajánlom, sőt rengeteget segít a napi közlekedésben! De navigációban nem győzött meg!

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #170 Dátum: 2012, 08 22, 12:46:07 »
Én is csak az online infók, a többiek, meg a miértne miatt futtatom. 19 -én este volt egy 6-os út - Óbuda útvonalam. Nem voltam képben a lezárásokkal, ezért úgy döntöttem, hallgatok rá. Reméltem, hogy dob valami izgit a Móricz felé, vagy a hegyen át. De túl biztosra akart menni a drága, mert körbe akart vinni a Hungárián. Még akkor is ragaszkodott az útvonalhoz, amikor a Lágymányosi-híd (vagy mittudoménépphogyhívják) alatt rámentem a budai alsó rakpartra. Aztán rájött, hogy neki kell engednie és áttervezett. Akkor röhögtem ki végleg, amikor közölte, hogy az Erzsébet-hídnál lévő kis "menekülőben" forduljak le BALRA??? a rakpartról. Lehet, hogy erős anyázás és némi bünti árán végrehajtható lett volna a manőver, de inkább tovább mentem egyenesen, és megállás nélkül, 10 perc alatt Óbudán voltam.

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #171 Dátum: 2012, 08 22, 13:52:01 »
Én is csak az online infók, a többiek, meg a miértne miatt futtatom. 19 -én este volt egy 6-os út - Óbuda útvonalam. Nem voltam képben a lezárásokkal, ezért úgy döntöttem, hallgatok rá. Reméltem, hogy dob valami izgit a Móricz felé, vagy a hegyen át. De túl biztosra akart menni a drága, mert körbe akart vinni a Hungárián. Még akkor is ragaszkodott az útvonalhoz, amikor a Lágymányosi-híd (vagy mittudoménépphogyhívják) alatt rámentem a budai alsó rakpartra. Aztán rájött, hogy neki kell engednie és áttervezett. Akkor röhögtem ki végleg, amikor közölte, hogy az Erzsébet-hídnál lévő kis "menekülőben" forduljak le BALRA??? a rakpartról. Lehet, hogy erős anyázás és némi bünti árán végrehajtható lett volna a manőver, de inkább tovább mentem egyenesen, és megállás nélkül, 10 perc alatt Óbudán voltam.

most zajlott a routing server, meg az intl szerver frissítése, voltak érdekes dolgok, volt hogy nekem csak mindig a következő szakaszra tervezett...

felülbírálni érdemes néha, de azért kell használni egy darabig, hogy tudja az ember, mikor érdemes, és mikor nem érdemes rá hallgatni...

lényeg, hogy szeretjük, még ha tökéletlen is, aki meg pontos házszám navigációt igényel, használjon mást... ;)

Nem elérhető Lajovial

« Reply #172 Dátum: 2012, 08 22, 14:32:36 »
most zajlott a routing server, meg az intl szerver frissítése, voltak érdekes dolgok, volt hogy nekem csak mindig a következő szakaszra tervezett...

felülbírálni érdemes néha, de azért kell használni egy darabig, hogy tudja az ember, mikor érdemes, és mikor nem érdemes rá hallgatni...

lényeg, hogy szeretjük, még ha tökéletlen is, aki meg pontos házszám navigációt igényel, használjon mást... ;)
Persze, hogy szeretjük! Arra kell használni, amire való. A Playen szerintem nagyon találó a megfogalmazás (a mókás után szerintem hiányzik egy vessző, mert így egy kicsit mást jelent) :):
"A Waze egy mókás közösségi alapokon nyugvó navigációs és forgalominformációs rendszer..."

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #173 Dátum: 2012, 08 22, 14:40:25 »
Persze, hogy szeretjük! Arra kell használni, amire való. A Playen szerintem nagyon találó a megfogalmazás (a mókás után szerintem hiányzik egy vessző, mert így egy kicsit mást jelent) :) :
"A Waze egy mókás közösségi alapokon nyugvó navigációs és forgalominformációs rendszer..."

LOL ;)

szólok az illetékesnek ;)

de hogy mikorra javítják...

Nem elérhető Lajovial

« Reply #174 Dátum: 2012, 08 22, 15:17:20 »

LOL ;)

szólok az illetékesnek ;)

de hogy mikorra javítják...
Talán nem is kéne javítani. :)