2024, 11 23, 22:51:53

Szerző Téma: Defy+ általános beszélgetés  (Megtekintve 78899 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető extern

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Motorola Defy+
  • PDA ROM: 2.3.5
Re: Defy+ általános beszélgetés
« Reply #125 Dátum: 2012, 05 25, 11:06:26 »
Nem, az Atlantic-os nagyker listába néztem a Defy+-t és ott szerepel így:

DEFY+ - ME525    AS   65000
DEFY+ - MB526    MG   69000

Nem is MB hanem ME

Nem elérhető extern

• PFC Fan
  • PDA ROM: 2.3.5
« Reply #126 Dátum: 2012, 05 25, 12:45:03 »
Megvettem  :ok: Telenornál ma 27500.- volt havi 1450Ft-os előfizuval.

jah és a lényeg, KÁRTYAFÜGGETLEN  :taps: :taps: :taps: :taps:

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #127 Dátum: 2012, 05 26, 22:02:59 »
atak8: én ezt tudtam, de itt igazából az volt a kérdés lényege, hogy mi a különbség :) a hardver ugyanaz, csak a szoftver más. Én tudom, hogy nem lehet downgradelni, xda-n az egyik fejlesztő meg is szívta, mert az MB525-re felrakta a Defy+ szoftverét, úgy ahogy van, és már nem tud vissza downgradelni :)
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
  • PDA: Honor 7
  • PDA ROM: PLK-L01C432B380
« Reply #128 Dátum: 2012, 05 29, 12:53:31 »
You are not allowed to view links. Register or Login
atak8: én ezt tudtam, de itt igazából az volt a kérdés lényege, hogy mi a különbség :) a hardver ugyanaz, csak a szoftver más. Én tudom, hogy nem lehet downgradelni, xda-n az egyik fejlesztő meg is szívta, mert az MB525-re felrakta a Defy+ szoftverét, úgy ahogy van, és már nem tud vissza downgradelni :)

Nem ugyanaz a hardver.
Más a kamera, a chipset és nagyobb a ROM és az akku is.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #129 Dátum: 2012, 05 29, 15:46:22 »
tényleg, elnézést tudatlanságomért
Chipset
Defy: TI OMAP 3610
Defy+: TI OMAP 3620

Proci viszont
Defy: 800Mhz Cortex-A8
Defy+: 1000Mhz Cortex-A8

:)
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető atak8

• Navigáció / Navigation: Műanyag 20cm átmérővel rendelkező fölgömb :)
  • PDA: Motorola Defy+ MB526
  • PDA ROM: Ami sikerül:)
« Reply #130 Dátum: 2012, 05 29, 19:18:09 »
Nem tudom,hogy a valóságban mennyi eltérés lehet a chisetek között,de amint a videón is láthattátok,nekem volt Defy és Defy+ rom is a telefonomon.Az akku töltésen kívül minden rendesen működött!Tehát szerintem ez a chipset váltás enyhén kamu szagú dolog és a proci is ugyanaz,csak a +ban alapból fut 1GHz-en de ezt a Defy-ké is tudja simán,csak nekik nem gyárilag.De ez is mint minden más,csak az én személyes magán véleményem  ;)
Bocs,hogy ilyen csúnyán írok,de siettem!

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #131 Dátum: 2012, 05 29, 20:09:08 »
Nekem is az a véleményem, hogy elég kamuszagú a chipset váltás, a proci ugyan az, az akku nagyobb, oké, de az nem számít annyira nagy fejlesztésnek, csak nagyobbat pakoltak bele.
Nekem sima Defy-m van, és röhögve futja az 1200Mhz-et, és elbírja több mint 1 napig az akksija így is :)

Na, ha már azt mondtátok, hogy a kamera más, akkor azt mondjátok meg, miben más a kamera???
Mert szerintem a kamerachip is ugyan az a Defy-ben, és a Defy+ -ban is.
Sima Defy-nél tény és való, volt egy kamerachip váltás, régi=zöld lencsés, új=piros lencsés
Pda kronológia:

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #132 Dátum: 2012, 06 05, 10:30:17 »
Nekem is az a véleményem, hogy elég kamuszagú a chipset váltás, a proci ugyan az, az akku nagyobb, oké, de az nem számít annyira nagy fejlesztésnek, csak nagyobbat pakoltak bele.
Nekem sima Defy-m van, és röhögve futja az 1200Mhz-et, és elbírja több mint 1 napig az akksija így is :)

Na, ha már azt mondtátok, hogy a kamera más, akkor azt mondjátok meg, miben más a kamera???
Mert szerintem a kamerachip is ugyan az a Defy-ben, és a Defy+ -ban is.
Sima Defy-nél tény és való, volt egy kamerachip váltás, régi=zöld lencsés, új=piros lencsés

Ha ugyanaz lenne a kamera, akkor egy rossz romválasztás nem ölné meg azt. Szerintem...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető atak8

« Reply #133 Dátum: 2012, 06 05, 19:48:49 »
Ha ugyanaz lenne a kamera, akkor egy rossz romválasztás nem ölné meg azt. Szerintem...
Ebben igazad lehet,de említettem már és videókkal meg is mutattam,de ha kell csinálhatok másikokat is arról,hogy a Defy+ on a kínai rom felrakása után simán mennek a Defy-s romok hiba nélkül,működő kamerával!
Amire szerintem te gondolsz,az pont az a kínai rom ami kell a művelethez.Az tényleg megöli a kamerát,de az az egyetlen amiről én tudok.Sem az XDA-n sem máshol nem olvastam még egy ilyen tulajdonságú romról!
Elviekben még a zöld lencsés kamerákkal szerelt Defy-re is feltehetsz Defy+ romot,csak ott a kamera nem működik,de nem romlik el és ha visszateszed az eredetit simán megy tovább!Nem vitázok,csak a tapasztalataimat és az olvasottakat írom le  ;)

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #134 Dátum: 2012, 06 05, 21:36:56 »
Ebben igazad lehet,de említettem már és videókkal meg is mutattam,de ha kell csinálhatok másikokat is arról,hogy a Defy+ on a kínai rom felrakása után simán mennek a Defy-s romok hiba nélkül,működő kamerával!
Amire szerintem te gondolsz,az pont az a kínai rom ami kell a művelethez.Az tényleg megöli a kamerát,de az az egyetlen amiről én tudok.Sem az XDA-n sem máshol nem olvastam még egy ilyen tulajdonságú romról!
Elviekben még a zöld lencsés kamerákkal szerelt Defy-re is feltehetsz Defy+ romot,csak ott a kamera nem működik,de nem romlik el és ha visszateszed az eredetit simán megy tovább!Nem vitázok,csak a tapasztalataimat és az olvasottakat írom le  ;)

Én sem vitáztam és nem is áll szándékomban. Viszont nem fogom szétszedni a kütyümet, hogy megbizonyosodjak róla, hogy mi van benne. Meg nem is lenne mivel összehasonlítani. :)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #135 Dátum: 2012, 06 06, 12:38:32 »
zöldlencsés Defy-re is fel lehet rakni a Defy+ romokat, csak fel kell rakni hozzá a greenbread modot :)
ismerősöm a piros lencsés Defy-jére minden probléma és kamerahack nélkül felrakta a Defy+ romot, és úgy adta el. És működött a kamera, pedig nem hackelt semmit, csak simán felrakta :)
Pda kronológia:

Nem elérhető atak8

« Reply #136 Dátum: 2012, 06 06, 19:46:20 »
zöldlencsés Defy-re is fel lehet rakni a Defy+ romokat, csak fel kell rakni hozzá a greenbread modot :)
ismerősöm a piros lencsés Defy-jére minden probléma és kamerahack nélkül felrakta a Defy+ romot, és úgy adta el. És működött a kamera, pedig nem hackelt semmit, csak simán felrakta :)
Így igaz és szerintem pont ez mutatja azt,hogy a piros lencsés Defy és a Defy+ között nincs igazi eltérés,csak a zöld lencsésnél,de ott is csak a kamera az eltérés.Nekem csak azzal az átkozott akku töltéssel van gondom,ha Defy-s romokat teszek fel. :( Működik max 2 napig és utána már nem hajlandó feltölteni 84%fölé.Kipróbáltam jó pár patch-et de egyik se oldotta meg a problémát hosszú távon.Pedig a MIUI,WIUI verziók sokkal jobban tetszenek,mint amik jelenleg elérhetők a Defy+ ra  :'(

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #137 Dátum: 2012, 06 07, 14:17:45 »
esetleg próbáld ki a Quarx és az Epsylon3 féle CM9-es ROM-okat! Nekem hibátlanul működött Defyn :)
Pda kronológia:

Nem elérhető atak8

« Reply #138 Dátum: 2012, 06 07, 19:02:20 »
esetleg próbáld ki a Quarx és az Epsylon3 féle CM9-es ROM-okat! Nekem hibátlanul működött Defyn :)
Jelenleg épp Epsylon3 romját tesztelgetem,de ettől még híányzik a MIUI rendszere.Valahogy az megfogott és nem a kinézetével,hanem a teljes testre szabhatóságával.Eddig csak a MIUI alapú romokban láttam azt,hogy a legkisebb apróságokat is beállíthatom kedvemre.

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #139 Dátum: 2012, 06 08, 19:30:57 »
Akkor ezesetben próbáld ki Wajk-nak az ICS romját :)
Pda kronológia:

Nem elérhető mani13

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S6
  • PDA ROM: Stock Android 6.0.1
« Reply #140 Dátum: 2012, 06 08, 22:59:10 »
Wajk ics rom van defy+ ra?
My Devices:.  Siemens SL65>> Sony Ericsson T610>>Samsung M600>>Sony Ericsson W200>>Sony Ericsson W610>>Nokia N80>>Sony Ericsson K850i>>Sony Ericsson P990>>Samsung Omnia I900>>Acer Liquid Mini>>Motorola Defy>>Defy Plus>>Sony Ericsson Xperia Play>>Motorola Atrix 4G>>Motorola 8Razr XT910(eltört)>>Samsung Galaxy Tab 2 7.0>>Sony Ericsson Xperia X8>>Motorola Milestone>>Sony Ericsson Satio>>Motorola Defy>>Alcatel OT-995>>Motorola Atrix HD>>Sony Xperia Z2>>Samsung Galaxy S4>>Meizu MX5>>Samsung Galaxy S6

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #141 Dátum: 2012, 06 09, 08:07:40 »
Nincs, viszont asszem atak8 volt az, aki a sima Defy romot fel tudja rakni magának, neki hasznos lehet :)
Pda kronológia:

Nem elérhető Imrus

• Navigáció / Navigation: iGO 8.4.2
  • PDA ROM: 4.0.4
« Reply #142 Dátum: 2012, 06 09, 11:03:28 »
Kicsit kezd "zörögni" a beszédhangszóróm  :(
Javított/cserélt már valaki ilyet?
Segédlet  :olvass: vagy beszerzés terén van-e ötlet?

Nem elérhető atak8

« Reply #143 Dátum: 2012, 06 09, 16:49:12 »
Kicsit kezd "zörögni" a beszédhangszóróm  :(
Javított/cserélt már valaki ilyet?
Segédlet  :olvass: vagy beszerzés terén van-e ötlet?
Ez talán segíthet a szétszerelésben,de a beszerzésre ötletem sincs.Esetleg ahol vetted,ott javíthatják,de gondolom sokallod a költségét.

Nem elérhető atak8

« Reply #144 Dátum: 2012, 06 09, 16:55:57 »
Nincs, viszont asszem atak8 volt az, aki a sima Defy romot fel tudja rakni magának, neki hasznos lehet :)
Így igaz,nekem volt az 526-omon 525-ös rom is,de mint írtam sajnos nem tökéletes a működése.
Kipróbáltam minden elérhető MIUI WIUI romot,de a végeredmény mindig ugyanaz volt.
Néhány napig minden rendben ment,aztán jött az akku töltés problémája,hogy 84% fölé nem megy a töltöttsége és így gyorsabban is merül.

Nem elérhető Imrus

• Navigáció / Navigation: iGO 8.4.2
  • PDA ROM: 4.0.4
« Reply #145 Dátum: 2012, 06 09, 21:21:53 »
Ez talán segíthet a szétszerelésben,de a beszerzésre ötletem sincs.Esetleg ahol vetted,ott javíthatják,de gondolom sokallod a költségét.

Köszönöm!
Jó 5let, találtam videót direkt hangszóróhoz is  :taps:
(még tulképpen garis, csak a beltartalom ...  :-X)

Nem elérhető atak8

« Reply #146 Dátum: 2012, 06 09, 21:51:47 »
Köszönöm!
Jó 5let, találtam videót direkt hangszóróhoz is  :taps:
(még tulképpen garis, csak a beltartalom ...  :-X)
A romcsere miatt nincs miért aggódni!Felteszed a hivatalos 2.3.6-ot RDS Lite-al és el is van intézve!
Itt nézz körül:You are not allowed to view links. Register or Login
Vagy itt:You are not allowed to view links. Register or Login
Tuti megtalálod ami kell.Ha vissza teszed az eredetit semmi gond a garancia érvényesítésével.

Nem elérhető atak8

« Reply #147 Dátum: 2012, 06 10, 11:33:11 »
Ez az amire szükséged vanYou are not allowed to view links. Register or Login Ha ezt felteszed nem veszik észre a rootolást se és érvényes lesz a garanciád.Ez az utolsó EU-s frissítet 2.3.6-os rom.

Nem elérhető atak8

« Reply #148 Dátum: 2012, 06 22, 19:39:39 »
Ha érdekel valakit!
Van elérhető és működő WIUI 4(ICS) Defy+ ra is!!
Telepítése a szokásos recoveryből :
1.Wipe all/factory reset
2.Istall WIUI zip fájl
3.Install CM Defy+ batt_fix.zip
4.Install MIUI gapps.zip
5.Reboot to system

Ma raktam fel és eddig tökéletesen működik,de jövök majd a hosszabb távú tapasztalatokkal.
A link:You are not allowed to view links. Register or Login
Innen mindent le lehet tölteni ami kell :)
Egy utolsó megjegyzés:első induláskor kínai nyelven indul,de nem kell megijedni!!A beállítások ikonját fel lehet ismerni(Szürke négyzetben egy fogaskerék) ott lejjebb tekersz amig meg nem látsz egy szintén szürke négyzetet A betűvel a közepén,az a nyelv választás.Elsőre állítsátok angolra és egy újraindítás után a magyarra!Nekem így működik jól(sajna nem 100%-ban magyar,de használatra tökéletes).

Nem elérhető mani13

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S6
  • PDA ROM: Stock Android 6.0.1
« Reply #149 Dátum: 2012, 06 23, 14:10:14 »
Nagy köszönet érte, most meglátjuk melyik a jobb, CM9 vagy WIUI4. ;)
My Devices:.  Siemens SL65>> Sony Ericsson T610>>Samsung M600>>Sony Ericsson W200>>Sony Ericsson W610>>Nokia N80>>Sony Ericsson K850i>>Sony Ericsson P990>>Samsung Omnia I900>>Acer Liquid Mini>>Motorola Defy>>Defy Plus>>Sony Ericsson Xperia Play>>Motorola Atrix 4G>>Motorola 8Razr XT910(eltört)>>Samsung Galaxy Tab 2 7.0>>Sony Ericsson Xperia X8>>Motorola Milestone>>Sony Ericsson Satio>>Motorola Defy>>Alcatel OT-995>>Motorola Atrix HD>>Sony Xperia Z2>>Samsung Galaxy S4>>Meizu MX5>>Samsung Galaxy S6