Kipróbáltam most az RC verziót, tényleg nagyon stabilnak tűnik. Számomra elég csúnyácska a miuihoz képest, ezért megpróbáltam körbenézni, hogy van-e használható téma amivel kicsit barátságosabbá lehet tenni. Végignéztem legalább 50 témát, ezek közül sokat ki is próbáltam, és valóban találtam kb. kettőt, ami viszonylag pofás. Nagyon tetszik az értesítési sávja a villogó ikonokkal, továbbá itt gyönyörűen megy a 2g/3g váltás is és még jó pár hasznos dolog.
Egyelőre úgy néz ki, hogy a miui és a cm9 között vacillálok, mert a cm9 sokkal használhatóbbnak, míg a miui szebbnek tűnik.
Az egyik nagy különbség az, hogy wifi tethert csinálok a telefonról, ami miui alatt folyamatosan szakadozik, ki/be kell kapcsolgatni. Igaz akkor ha sokáig nem csinálok semmi netes forgalmat egy ideig, akkor szakad meg. Nem a kapcsolat, hanem egyszerűen nem működik az adatforgalom. Ilyenkor kell a tether ki/be kapcsolni a telefonon. Egyelőre cm9 alatt még tesztelem, majd nap végén mondok végleges ítéletet. Ez nekem egy fontos funkció, mert nap mint nap használom.