2024, 12 01, 04:42:06
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy TAB 7.7 (P6800) - Általános beszélgetés  (Megtekintve 125267 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető sbalu

• Mr.
Re: Galaxy TAB 7.7 (P6800) - Általános beszélgetés
« Reply #325 Dátum: 2012, 10 01, 22:48:05 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Akkor most noszogassunk, vagy csak adjuk meg a kezdő löketet? :D
Köszönöm a biztatást, lélekben én már letettem a voksot mellette, de azért sajnos kell hozzá némi zsé is.  ;)

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Galaxy User
    • ez+az
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: aláírás
  • PDA ROM: aláírás
« Reply #326 Dátum: 2012, 10 02, 02:17:26 »
Szeretnék egy ilyen szerkezetet, de még érlelem a dolgot.Az ICS-vel nem volt jó tapasztalatom a P1000-nél, a bajom az volt vele, hogy rapszódikus időközönként rohamosan le tudta meríteni az akksit.Volt olyan, hogy este feltöltve leraktam és reggelre csont 0-ra (!) szívta.Ilyen még egyetlen nálam megfordult romnál se történt meg.Olvastam, hogy ilyen már másnál is előfordult, de nemigazán tudták az okát.Ekkor tettem fel a jelenlegi CM7-es romot amit megelégedéssel használok és itt még a dpi állítgatással se kell bajlódni, hogy a taskbar felülre kerüljön, mert én így szeretem.Ellenben a beállításokban eleve bennt van a lehetőség, hogy alulra kerüljön, ha valakinek ez a hepije.Még max. 8.9-es nagyságút tudnék Samusból elképzelni, de azokkal az a bajom, hogy érthetetlen módon kihagyták belőlük a micro SD kártya bővítési lehetőséget.

Hali, közben már mindenre kaptál választ, azért leírom én is.

p1000-ről erre váltani szerintem minden téren előrelépés. Viszont ha csak a méretbeli különbség miatt váltanál akkor nem nagyon van értelme.
A 8.9-es tab, szerintem felejtős, mint alternatíva. Bár a méretbeli különbség annál már jelentősebb, szoftverezettség terén elég gyér (bár ha nagyon jutányos áron jutnál hozzá, akkor esetleg).

A p6800 és a 6810 kocc ugyan az, a 3g modemet kivéve.

A p1000-en lévő portolt/béta ics nem hasonlítható ennek a gyárijához.
Sőt ezeken már a gyári is annyira tökéletes, hogy nekem meg sem fordul a fejemben a főzött rom.

Az oleden felesleges lovagolni, ha be is ég az max tesztképek alatt lesz látható, kb 1,5-2 év múlva (normál használat mellett).
Huawei P30Pro /  Huawei GT3Pro

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #327 Dátum: 2012, 10 02, 08:21:52 »
Hali, közben már mindenre kaptál választ, azért leírom én is.

p1000-ről erre váltani szerintem minden téren előrelépés. Viszont ha csak a méretbeli különbség miatt váltanál akkor nem nagyon van értelme.
A 8.9-es tab, szerintem felejtős, mint alternatíva. Bár a méretbeli különbség annál már jelentősebb, szoftverezettség terén elég gyér (bár ha nagyon jutányos áron jutnál hozzá, akkor esetleg).

A p6800 és a 6810 kocc ugyan az, a 3g modemet kivéve.

A p1000-en lévő portolt/béta ics nem hasonlítható ennek a gyárijához.
Sőt ezeken már a gyári is annyira tökéletes, hogy nekem meg sem fordul a fejemben a főzött rom.

Az oleden felesleges lovagolni, ha be is ég az max tesztképek alatt lesz látható, kb 1,5-2 év múlva (normál használat mellett).
Köszönöm, hogy összefoglaltad amit az alternatívákról gondolsz!Az infók alapján én is erre a következtetésre jutottam.Ez a masina lenne a legjobb választás a számomra, a nagyobb kijelző miatt váltanék elsősorban (az újdonság varázsa iránti mohóságot leszámítva), de hogy csak emiatt váltani nem lenne túl nagy előrelépés a számomra szerinted, ez kissé elbizonytalanít.Persze,hogy ez a gép minden technikai paraméterében jobb-erősebb az  én jó öreg P1000-emnél, az se kutya.A 6800 kontra 6810 kapcsán még az jutott eszembe, hogy az én típusomnál a gsm nélküli változathoz jóval kevesebb rom volt elérhető.Látom, hogy az itteni romoldában egy-egy rom van megemlítve mindkét verzióhoz,ezesetben itt mi a helyzet?Elnézést a sok kérdésért, hezitálásért, de a válaszok talán másnak is szolgálnak információt!

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #328 Dátum: 2012, 10 06, 21:03:50 »
Sziasztok!
A Gorilla Glass üveg által védett kijelző ellenére mindenki használ képvédő fóliát?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: Galaxy TAB 7.7 (P6800) - Általános beszélgetés
« Reply #329 Dátum: 2012, 10 06, 21:20:19 »
Sziasztok!
A Gorilla Glass üveg által védett kijelző ellenére mindenki használ képvédő fóliát?

Szia!

Nem használok képernyővédő fóliát. Egy gyári, a képernyőre hajtható fedél tokban tartom és használom a készüléket.

Tapatalk2-vel írtam a GT-P6800-ról

Nem elérhető sbalu

• Mr.
Re: Re: Galaxy TAB 7.7 (P6800) - Általános beszélgetés
« Reply #330 Dátum: 2012, 10 06, 21:37:43 »
Szia!

Nem használok képernyővédő fóliát. Egy gyári, a képernyőre hajtható fedél tokban tartom és használom a készüléket.

Tapatalk2-vel írtam a GT-P6800-ról
Azért is kérdem, mert a P1000-en is ilyen majom üveg van, ennek ellenére a legtöbben (én is) raktak rá fóliát.Lehet látni a neten olyan videókat, hogy püfölik az ilyen kijelzőket és látszólag mégsem sérülnek.Jó lenne, ha tényleg lehetne fólia nélkül használni.Ezek szerint Neked tényleg nem sérült meg a kijelződ ilyen használat mellet?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Re: Re: Re: Galaxy TAB 7.7 (P6800) - Általános beszélgetés
« Reply #331 Dátum: 2012, 10 06, 22:30:51 »
Azért is kérdem, mert a P1000-en is ilyen majom üveg van, ennek ellenére a legtöbben (én is) raktak rá fóliát.Lehet látni a neten olyan videókat, hogy püfölik az ilyen kijelzőket és látszólag mégsem sérülnek.Jó lenne, ha tényleg lehetne fólia nélkül használni.Ezek szerint Neked tényleg nem sérült meg a kijelződ ilyen használat mellet?

Nem püfölöm a kijelzőt... Ha normálisan van kezelve a készülék (használva és hordva), akkor bármilyen üveg is lehet a kijelzőn.
Szóval nekem nincs megsérülve sehol sem, nem is tudom mitől lenne. :)

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7000-ről

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #332 Dátum: 2012, 10 07, 08:00:35 »
Nem püfölöm a kijelzőt... Ha normálisan van kezelve a készülék (használva és hordva), akkor bármilyen üveg is lehet a kijelzőn.
Szóval nekem nincs megsérülve sehol sem, nem is tudom mitől lenne. :)

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7000-ről
Elhiszem Neked, de evvel nem értek teljesen egyet veled.Én is szeretek vigyázni a dolgaimra, de tapasztalatból tudom, hogy előbb-utóbb óhatatlanúl összeszed az ember sérüléseket.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #333 Dátum: 2012, 10 07, 08:51:02 »
Elhiszem Neked, de evvel nem értek teljesen egyet veled.Én is szeretek vigyázni a dolgaimra, de tapasztalatból tudom, hogy előbb-utóbb óhatatlanúl összeszed az ember sérüléseket.

Feleségemnek egyik készülékén sem volt fólia, egy nyakba akasztható "bugyiban" hordta, hordja a készüléket és nem mondanám, hogy óvatosan bánik vele. A jelenlegi készülék kijelzője is karcmentes, pedig nem gorilla és a korábbiaké sem volt megkarcolva. Nem tudom hogy lehet normál használat mellett sérülés a kijelzőn. Mert ugyebár az ujjunk nem fém vagy valami kemény tárgy, mással meg nem kellene találkoznia a kijelzőnek... 

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #334 Dátum: 2012, 10 08, 13:36:19 »
Sziasztok!
A Honeycombosnál is csak a dpi átállításával lehet felülrerakni a taskbart?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #335 Dátum: 2012, 10 08, 15:24:13 »
Sziasztok!
A Honeycombosnál is csak a dpi átállításával lehet felülrerakni a taskbart?

Jó kérdés. Elvileg ez a különbség a tablet és Phone felület között.

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #336 Dátum: 2012, 10 08, 15:45:25 »
Jó kérdés. Elvileg ez a különbség a tablet és Phone felület között.
Számomra azért is érdekes, mert az ICS-nél csak így tudtam megoldani a felülre helyezést és a dpi 240-re állításával újra kellett indítani a masinát, na és persze utána az ikonokkal is kellett foglalkozni, hogy megfelelő méretűek legyenek.Evvel szemben a jelenlegi CM7-es főzött romomban gyári beállításként megtalálható a taskbar alsó-felső pozicionálása, mindenféle újraindítás és utólagos buherálás nélkül.Az alsó taskbarral még csak megbarátkoznék, de az általam alkalmazott és konstansan megjelenő ikonok haloványságát már nem tudtam elfogadni.Nem tudom, hogy a gyári ICS-nél is vajon ez a helyzet, vagy a HC-és taskbarnál?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #337 Dátum: 2012, 10 08, 17:42:15 »
Számomra azért is érdekes, mert az ICS-nél csak így tudtam megoldani a felülre helyezést és a dpi 240-re állításával újra kellett indítani a masinát, na és persze utána az ikonokkal is kellett foglalkozni, hogy megfelelő méretűek legyenek.Evvel szemben a jelenlegi CM7-es főzött romomban gyári beállításként megtalálható a taskbar alsó-felső pozicionálása, mindenféle újraindítás és utólagos buherálás nélkül.Az alsó taskbarral még csak megbarátkoznék, de az általam alkalmazott és konstansan megjelenő ikonok haloványságát már nem tudtam elfogadni.Nem tudom, hogy a gyári ICS-nél is vajon ez a helyzet, vagy a HC-és taskbarnál?

A gyári romokban ilyet ne keress és ha már ilyen kívánságod van, akkor mindenképpen a You are not allowed to view links. Register or Login romot, amelyben a felületet is és a programokat is lehet tablet, phablet vagy phone módra állítani tetszőleges nagyságú betűkkel. Nézd meg a képeket, önmagukért beszélnek. :)

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #338 Dátum: 2012, 10 08, 18:15:57 »
A gyári romokban ilyet ne keress és ha már ilyen kívánságod van, akkor mindenképpen a You are not allowed to view links. Register or Login romot, amelyben a felületet is és a programokat is lehet tablet, phablet vagy phone módra állítani tetszőleges nagyságú betűkkel. Nézd meg a képeket, önmagukért beszélnek. :)
Jónak tűnik, ha meglesz a gépem és lecserélem rajta a HCombost, akkor lehet, hogy javaslatod alapján ezt fogom kipróbálni.  :ok:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #339 Dátum: 2012, 10 08, 18:19:58 »
Jónak tűnik, ha meglesz a gépem és lecserélem rajta a HCombost, akkor lehet, hogy javaslatod alapján ezt fogom kipróbálni.  :ok:

Persze azért még nem teljesen tökéletes a rom, mivel a CM10-re van építve és az még csak béta fázisban van. Ettől függetlenül egészen jól használható, az üzemidő rendben van. Néha itt-ott van egy kicsi gondolkodás. Persze fejlődik a rom és az alapja is, mire meglesz a készüléked, addig még jobb lesz. :)

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #340 Dátum: 2012, 10 08, 19:26:31 »
Persze azért még nem teljesen tökéletes a rom, mivel a CM10-re van építve és az még csak béta fázisban van. Ettől függetlenül egészen jól használható, az üzemidő rendben van. Néha itt-ott van egy kicsi gondolkodás. Persze fejlődik a rom és az alapja is, mire meglesz a készüléked, addig még jobb lesz. :)
Igen, olvasom, hogy hibrid rom és a JB készülőben van, de így is ígéretesnek tűnik.

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #341 Dátum: 2012, 10 09, 08:04:23 »
Jó reggelt!
Nektek átlagosan mennyi szabad memóriátok van?Nálam 100Mb körüli az érték, ha külön nem futtatok semmit, igaz hogy nálam alapból fut vagy 19 szolgáltatás, alkalmazás és persze nálatok helyből kétszer annyi a ram?Ami nagyon fog hiányozni nekem a P1000 után az a 4 funkció gomb a készülék jobb oldalán (legnagyobb részt fekvő módban használom a tabot).

Nem elérhető mf01

• PDA: Nexus 7
  • PDA ROM: PAC
« Reply #342 Dátum: 2012, 10 09, 08:36:05 »
Jó reggelt!
Nektek átlagosan mennyi szabad memóriátok van?.....
Nálam újraindítás után általában több, mint 400 MB, ez használat közben lemegy 180-250 MB körülire.

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #343 Dátum: 2012, 10 09, 14:48:08 »
Nálam újraindítás után általában több, mint 400 MB, ez használat közben lemegy 180-250 MB körülire.
Köszönöm a választ!
Nálad alapból hány alkalmazás, szolgáltatás fut?

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #344 Dátum: 2012, 10 09, 15:36:15 »
Futottam ma délelőtt egy kőrt P6810-es vásárlása ügyében.Azért az árért melyet legolcsóbbnak találtam a neten nem vettem meg, mert a bolt nem nyerte el a bizalmamat.Viszont tovább nyomozva megtudtam, hogy a készülék készül ázsiának szánt illetve az eu részére gyártott verziókban és javallott az eu-us verzió, ami természetesen drágább, legolcsóbban csaknem 107 ezerért.Most megint fő a fejem. :hmm:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #345 Dátum: 2012, 10 09, 15:50:40 »
Futottam ma délelőtt egy kőrt P6810-es vásárlása ügyében.Azért az árért melyet legolcsóbbnak találtam a neten nem vettem meg, mert a bolt nem nyerte el a bizalmamat.Viszont tovább nyomozva megtudtam, hogy a készülék készül ázsiának szánt illetve az eu részére gyártott verziókban és javallott az eu-us verzió, ami természetesen drágább, legolcsóbban csaknem 107 ezerért.Most megint fő a fejem. :hmm:

Küldtem pü-t. :)

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #346 Dátum: 2012, 10 10, 09:32:05 »
Idézet: " Tisztelt Vásárlónk kérjük, hogy készülékén ne frissítsen szoftvert, mert az meghibásodásokkal járhat mely garanciavesztést von maga után! Bizonyos modellek automatikusan felkínálják ezt a lehetőséget, amennyiben nincs rá szüksége, kapcsolja ki ezt a funkciót.
 Az Android, Microsoft, Apple termékek tapasztalataink alapján biztonsággal frissíthetőek, ezeknél a típusoknál ne vegye figyelembe a fent leírtakat." Egyre több webshop belátja ezt.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #347 Dátum: 2012, 10 10, 11:51:11 »
Idézet: " Tisztelt Vásárlónk kérjük, hogy készülékén ne frissítsen szoftvert, mert az meghibásodásokkal járhat mely garanciavesztést von maga után! Bizonyos modellek automatikusan felkínálják ezt a lehetőséget, amennyiben nincs rá szüksége, kapcsolja ki ezt a funkciót.
 Az Android, Microsoft, Apple termékek tapasztalataink alapján biztonsággal frissíthetőek, ezeknél a típusoknál ne vegye figyelembe a fent leírtakat." Egyre több webshop belátja ezt.

Gyári frissítést nem nagyon szoktam alkalmazni, mivel Odinnal rakom rá a számomra megfelelő romot, na meg a rootolt készüléknél nem szokott megjelenni a gyári újabb verzió. Odinnal meg a megfelelő romot kell telepíteni, azzal mindig minden rendben van. :)

Nem elérhető sbalu

• Mr.
« Reply #348 Dátum: 2012, 10 10, 13:57:27 »
Gyári frissítést nem nagyon szoktam alkalmazni, mivel Odinnal rakom rá a számomra megfelelő romot, na meg a rootolt készüléknél nem szokott megjelenni a gyári újabb verzió. Odinnal meg a megfelelő romot kell telepíteni, azzal mindig minden rendben van. :)
A kérdés csak az, ha Odinnal rakod fel a gyári új romot és a rootot alkalomadtán kiveszed, akkor vajon azt észreveszik-e?

Nem elérhető mycso

• TOPIKGAZDA
  • Galaxy User
    • ez+az
  • Navigáció / Navigation: Google
  • PDA: aláírás
  • PDA ROM: aláírás
« Reply #349 Dátum: 2012, 10 10, 15:20:46 »
A kérdés csak az, ha Odinnal rakod fel a gyári új romot és a rootot alkalomadtán kiveszed, akkor vajon azt észreveszik-e?

Nem, illetve akkor nem, ha a megfelelő romot raksz rá.
Illetve azt nem tudom, hogy ennél is van-e custom rom counter, mert akkor azt kell még resetelni.
Huawei P30Pro /  Huawei GT3Pro