Csak most olvastam a sorozatos téglásodást. Sajnálom Spityát és mindenkit, aki megszívta ezzel az LQ5 verzióval.
Azt nem tudom, hogy mennyiben kapcsolatos a korábbi
brick bug jelenséggel, vagy a 8 GB-os pittel, vagy a kettő együtt.
Vagy az is lehet, hogy új. Még nem olvastam át, de You are not allowed to view links.
Register or
Login egy cikk róla.
Pár hete előkerült már ez a brick bug dolog, talán az SGS2 tapasztalatok topicban. Akkor még nem volt konkrét meghibásodás.
Volt az XDA-n a topic mellett az app, azzal meg lehet nézni, hogy érintett-e a firmware. Az enyém igen, és szerintem gyakorlatilag mindenkié, aki eleinte vásárolt S2-t.
Akkor én azt szűrtem le, hogy inkább a Note lesz érintett, SGS2-nél a hiba még nem jelentkezett. Akkor.
A Samsung nemigen akar általánosan megjelentetni firmware frissítést erre a hibára, de volt egy fejlesztő, akinek volt valami megoldása.
A hiba csak a kiszivárgott ROM-oknál jöhet elő, ahogy tudom.
Még az, hogy ez a hiba a wipe során jön elő, tehát nem érdemes "feleslegesen" wipe-olni mindent. Én a factory resetet amúgy is kerülöm, talán ha kétszer csináltam összesen, abból egyik után tuti visszament a nandroid backup.
Szóval bőven elég az Ultimate Kernel Cleaning Script, nem kell külön Dalvik cache törlés.
Hmmm, igaz, mintha a brick bug a factory resetre harapna talán jobban.
Most ha összeesküvés elméletet keresnénk, lehetne mondani, hogy direkt nyomtak ki egy brick bugra érzékeny ROM-ot, összecsomagolva egy necces pittel, hogy terelgessék a jónépet az S3 felé.
De ez így nem valószínű.