Ennyi verzióváltás, frissítésvárás tapasztalata alapján elmondhatom, hogy ugyanaz fog történni, mint minden frissítéskor.
Samsung mond valami dátumot. Aztán közlik, hogy "bocsi, hiba csúszott be". Mond egy másik dátumot. nem történik semmi... közlik, hogy valami megint közbejött. Új dátum, várakozás (első bejelentés óta eltelt kb 1-1,5 hónap, az összes konkurens gyártó cuccai már réges-régen ICS-el).
Kijön a frissítés, KIES-en, ODIN-nal és kiderül, hogy f0s az egész. Samsung leállítja a frissítést, megint reszelik pár hétig, közben kidobják az új "zászlóshajó" cuccokat (SGS III, Galaxy Tab 11.6123, mert ilyen méretben még nincs termékük, igaz, hogy 4"-10.1" -ig minden méretben van valamilyük)
Igen, szeretem (szerettem) a Samsung termékeit, de
1. rosszul áraznak (ki akar megvenni egy Galaxy Note-ot majdnem 200e-ért?)
2. minek kell 1 v. fél inchenként kihozni valamit? Ráadásul fél évvel később frissítenek valami minimálisat rajta és ráakasztják a Plus jelzőt.
3. minden egyes frissítés alkalmával s.......t csinálnak a szájukból
4. a KIES egy talicska sz.rt nem ér (nem mintha használnám, de állítólag a samsung egy nagyszerű gyártó)
Rettentő erőforrást pazarolnak arra, hogy kényszeresen új termékeket dobjanak piacra, ráadásul az utóbbi időben felesleges dolgokat. Van értelme egy 5 inches valaminek? Van értelme egy 8.9 inches tabletnek ha van 7-es és 10.1-es??? Arról nem is beszélve, hogy a szoftverfejlesztés sínyli meg a hatalmas típusválasztékot.
Egy darabig azt hittem (és reméltem), hogy a samsung lesz az a gyártó aki megszorongatja az Apple-t.
Tévedtem, így esélytelen.
Elnézést ha hosszú lettem volna vagy valakinek a lelkébe vájtam ezzel a pár sorral, de az vesse rám az első követ aki cseppet sem ért egyet velem. Azért is sorry ha rossz topicba írtam, ICS-el kapcsolatban akartam de most minden "kijött" belőlem.
A frissítéssel igazad van, de van sok féle user, kettőt nem számítottál:
- az egyik már rég ICS-en van és ha azon van, akkor ráér neki. Hisz, ha nem tett vissza GB-t, akkor már sok nagy dologra nem is számíthat.
- a másik, aki már kipróbálta és egyelőre visszatért GB-re (pl. én), neki meg azért ér rá, mert inkább kivárja a tutit.
Persze, van, akinek napi két ROM-olás alatt már viszket nagyon, na nekik tényleg nem ér rá, mert elfogytak a kipróbálandó ROM-ok…
Én meg szeretem a jó termékeket, nem vagyok annyira márkahű, egy ideje a Samsung a favorit, az igaz, de:
1. nem rossz ár a Note-ért az, amennyiért adják. A majdnem 200 erős túlzás, keress máshol, szerintem. De tudsz jobbat nála olcsóbban?
2. fél inch-enként kiadva valamit annyira leterítik a piacot, hogy nem hagynak másnak lukat, amit betömhet. Okultak a múlt tapasztalatán. Valamit csak csináltak vele, amitől Plus lett, de nem kényszerítenek rá…
3. igen, a frissítést már kitárgyaltuk…
4. Annyira nem az, de én se használom, igaz. Viszont az ügyetlenebbeknek is kell valami, nem geek minden user, de még mennyire nem…
Akinek a 7”-os és a 10,1”-os között kell valami, annak ezt hogyan magyaráznád el: nem kell neked… Ez egy másik cég specialitása…
A hatalmas típusválaszték, mint negatívum nekem új szemlélet, nehezen sajátítanám el, nem is töröm magam rajta.
Erőforrásgondjuk nincs, ahogy látjuk.
Ami neked felesleges, másnak a kedvence lehet, ahogy a a Note is felülmúlta a várakozásokat.
Hogy a szoftverfejlesztés sínylené meg, azt meg nem tartom igaznak, kicsit zavaró tud lenni, de ha ezer Android-os készülék mellé a Samu kidob még tízet, azt nehezen lehet tragédiának megélni.
Ha meg arra gondolsz, hogy a Samu hardware-eseinek az erőforrásainak a túlterhelésének a valószínűsített ténye (
) gátolja a Samu software-fejlesztőinek érvényesülését, akkor szerintem tévedsz.
Megszorongatni az Apple-t?
Egyrészt megszorongatta eléggé, másrészt letarolni nem fogja több okból, de ez nem ennek a topiknak a témája, valamint lerágott csont.
Szerintem nyugodj meg, ha késik egy, vagy két hónapot is akár az ICS, mi is lesz?