Csak folytatom az offot én is.
Ha tévesen rossz papírt küldenek el neked, vagy nem megfelelő garanciajegyet, akkor sem a futár előtt kell bevizsgálni mindent. Senki nem mondta, hogy az ember fia/lánya ne nézze meg az adatokat, papírokat, stb átvétel után, én csak arról írtam, hogy ezt ne úgy tegye, hogy közben szerencsétlen futár meg hót ideg lesz, mert miattam fél órával később mehet haza 'rendbe tenni' az asszonyt Ha meg más jellegű a probléma, és mondjuk ránk sóztak valami gyanús készüléket, amit mi jelzünk és azt mondják, hogy ők nem tudnak semmiről, és ők rendben adták át, akkor pedig szépen elállunk a vásárlástól és megjegyezzük a bolt nevét, hogy legközelebb még csak véletlenül se vásároljunk tőlük semmit.
No tulzásokba ne essünk(h a szegény futárt fél óráiog váratnám..) NEM! Ez mind összesen 3 percet sem vesz génybe! Ezen felül,megjegyezném ismételten,ha elengeded a futárt átnézés nélkül,és átvéve a terméket,nem feltüntetve az esetleges hibákat! Később nehézségekbe ütközhet annak bizonyítása mi,hogyan,mikor is volt!
Folyamat...megérkezik a futás a csomival,azon nyomban átveszed!!!!!! Megkéred,h pár pillanator várjon. Kibontod,átvizsgálod(nem agyon vizsgálod csak felületesen) Megnézed az IMEI-t..ha stimm mehet is(2 perc az egész) addíg megkinálod egy üdítővel! Pl
Ha a felületes átvizsgáláskor bibit találsz,mit tom én be van repedve a kijelző,nem stimm a IMEI és tsai... akkor azt felvezeted az átvételi lapra s kész! A futár máris repeszthet tovább! Viszont ebben a formában már van nyoma annak,h te bátorkodtad észrevételezni,h akadt némi bibi a termékkel,s ez későbbiek folyamán segédletet nyujthat a csere-garancia... érvényesítésében!
Ennyi! Ez nem irányul senki ellen,annak kárára! Mindenkinek meg kell érteni azt,h nem csak ez,vagy akármi ..eladás..vásárlás....esetben vannak formalitások amit nem árt tartani! (mindeki saját érdeke)
Ui: ha megjegyzed a bolt nevét,és többet a közelébe nem mész,attól még maradhatsz károsult,és igy kb 6.esetnél tele a megjegyzett boltokkal a noteszed! Nem segít a üres bukszádon,és sérelmeiden! (ici-pic 2 perces)Szabályokat betartod,kevesebb az esély,arra,h a későbbiekben idegeskedned(notesz irogatnod) rohalgálnod-telefonálgatnod,ereölködnöd ahhoz,h érvényesitsd amit!