2024, 12 01, 03:01:52
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS romfrissítés /részletes infó "ROM telepítési útmutató" topicban!/  (Megtekintve 254033 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Zsocy155

• Nem: Férfi
  • PDA: Huawei P10 Lite
  • PDA ROM: WAS-LX1C02B114
Re: Samsung i9001 - Galaxy S PLUS romfrissítés
« Reply #175 Dátum: 2012, 03 10, 20:48:39 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szia Zsocy155!
Leírnád, hogy milyen verziószámú az Android ebben a ROM-ban?
Előre is köszönöm: Monk!

Szia!
Sajnos már nem ez van fenn. Közben sikerült feltennem a broodROM RC3-at.

Monk

• Vendég
« Reply #176 Dátum: 2012, 03 11, 19:39:58 »
Szia!

Kösz a választ, gondolom nem emlékezel a verziószámra különben leírtad volna, legalább is a válaszodból ezt szűrtem le.

Üdv: Monk!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #177 Dátum: 2012, 03 12, 13:34:56 »
Sziasztok!

Tegnap feltettem a broodRom RC3 revision 2 romot.

Eddig jónak tűnik.

Jó tanács: Ha feltetted, akkor csinálj egy factory reset-et, és akkor nem lesz olyan problémád a market-en, hogy nem tudsz valamit letölteni, mert azt írja ki, hogy nincs elég hely a lemezen.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Zsocy155

« Reply #178 Dátum: 2012, 03 12, 15:24:10 »
Szia!

Kösz a választ, gondolom nem emlékezel a verziószámra különben leírtad volna, legalább is a válaszodból ezt szűrtem le.

Üdv: Monk!

Szia!

Igen jól érted. Viszont ez a letöltött ROM teljes neve, hátha ez segít: I9001XXKQ1_I9001XXKPI_I9001DBTKP1_HOME.tar

Nem elérhető hunsyrus

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s plus
  • PDA ROM: I9001XXKF8
« Reply #179 Dátum: 2012, 03 12, 18:34:35 »
Sziasztok!

Tegnap feltettem a broodRom RC3 revision 2 romot.

Eddig jónak tűnik.

Jó tanács: Ha feltetted, akkor csinálj egy factory reset-et, és akkor nem lesz olyan problémád a market-en, hogy nem tudsz valamit letölteni, mert azt írja ki, hogy nincs elég hely a lemezen.

Mennyivel másabb mint az RC2? nekem az van fent. Eddig meg vagyok vele elégedve, de ha van jelentős újítás, akkor lehet feltenném azt.

Monk

• Vendég
« Reply #180 Dátum: 2012, 03 12, 18:40:14 »
Szia!

Igen jól érted. Viszont ez a letöltött ROM teljes neve, hátha ez segít: I9001XXKQ1_I9001XXKPI_I9001DBTKP1_HOME.tar

Szia!

Letöltöttem, miután olvastam, hogy már frissítettél korábban is, csak még az a nagy levegővétel hiányzik, hogy belekezdjek. A verzió szám azért érdekelt, mert kíváncsi vagyok, hogy van-e egyáltalán értelme, hogy frissítsek, ha a 2.3.3-assal mind a hangerő, mind az akksi használat tekintetében semmi bajom. Sőt a telefonálási és netezési szokásaimat figyelembe véve 5-6 napot bír az akku, és nem akarom ezt a teljesítményt beáldozni egy esetleges másik verzió által máshogy kezelt akkuteljesítményre. Természetesen az 5-6 nap nem úgy telik, hogy a dobozában van repülő üzemmódban.
Gyakorlatilag a kérdésem és okfejtésem lényege, hogy tudnak-e annyival többet a gyári új ROM-ok, hogy érdemes legyen a fentiek figyelembevételével frissítenem?

Üdv: Monk!,

Nem elérhető Ricsi0925

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: 2.3.3
« Reply #181 Dátum: 2012, 03 12, 18:51:44 »
Sziasztok.Feltettem a broodrom rc3 rev2 romot.minden szuper de sajna ha telepítek valamit pl egy játékot és átszeretném helyezni telepítés után a belső memóriába,tehát nem a telefonra hanem a 8gb os tárhelyre akkor azt írja hogy kevés a memória.nincs meg memóriakártya.lehet hogy ez a baj,csak arra tudnám áthelyezni?

Nem elérhető Zsocy155

« Reply #182 Dátum: 2012, 03 13, 07:01:58 »
Szia!

Letöltöttem, miután olvastam, hogy már frissítettél korábban is, csak még az a nagy levegővétel hiányzik, hogy belekezdjek. A verzió szám azért érdekelt, mert kíváncsi vagyok, hogy van-e egyáltalán értelme, hogy frissítsek, ha a 2.3.3-assal mind a hangerő, mind az akksi használat tekintetében semmi bajom. Sőt a telefonálási és netezési szokásaimat figyelembe véve 5-6 napot bír az akku, és nem akarom ezt a teljesítményt beáldozni egy esetleges másik verzió által máshogy kezelt akkuteljesítményre. Természetesen az 5-6 nap nem úgy telik, hogy a dobozában van repülő üzemmódban.
Gyakorlatilag a kérdésem és okfejtésem lényege, hogy tudnak-e annyival többet a gyári új ROM-ok, hogy érdemes legyen a fentiek figyelembevételével frissítenem?

Üdv: Monk!,

Szia!

Ebben nem nagyon tudok véleményt mondani. Én sokat használom a telefont (ingyen beszélek a nejemmel-sokat, elég sokat játszom és netezek is stb.) nekem előtte és utána is 1-1,5 napig bírta töltés nélkül.

Üdv

Nem elérhető Zsocy155

« Reply #183 Dátum: 2012, 03 13, 07:12:21 »
Sziasztok.Feltettem a broodrom rc3 rev2 romot.minden szuper de sajna ha telepítek valamit pl egy játékot és átszeretném helyezni telepítés után a belső memóriába,tehát nem a telefonra hanem a 8gb os tárhelyre akkor azt írja hogy kevés a memória.nincs meg memóriakártya.lehet hogy ez a baj,csak arra tudnám áthelyezni?

Szia!

Nekem is ez volt miután először feltettem a broodROM RC3 R2-t, (egy 5 megás játék letöltésénél azt írta, hogy nincs elég tárhely).
Én ott hibáztam, hogy a REV2-t másképpen kell feltenni mint a sima RC3-at. Ezt nem figyeltem. A rom-hoz van mellékelve egy txt fájl. Abban pontosabban le van írva a telepítés. Vagy esetleg  az XDA-n.
Aszerint telepítettem és másodszór jó lett.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #184 Dátum: 2012, 03 13, 09:13:58 »
Mennyivel másabb mint az RC2? nekem az van fent. Eddig meg vagyok vele elégedve, de ha van jelentős újítás, akkor lehet feltenném azt.

Megmondom a frankót, hogy nem tudom.
Ez az első Broodrom, amit használok, és ha már kipróbáltam, akkor a legfrisebbet tettem fel.  :) Szerintem olyan nagy különbség nincs a kettő között.

Nem elérhető Balazs01

• PDA: Samsung Galaxy S plus
  • PDA ROM: Android 2.3.6
« Reply #185 Dátum: 2012, 03 18, 11:29:27 »
sziasztok!
az lenne a kérdésem ha azonos verziószámú romot rakok fel (2.3.6) csak épp más a bulid száma akkor kell e hard resetet csinálni, vagy ugyanolyan jó lesz minden? most a build száma: xxkpu

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
Re: Re: Samsung i9001 - Galaxy S PLUS romfrissítés
« Reply #186 Dátum: 2012, 03 18, 18:31:15 »
sziasztok!
az lenne a kérdésem ha azonos verziószámú romot rakok fel (2.3.6) csak épp más a bulid száma akkor kell e hard resetet csinálni, vagy ugyanolyan jó lesz minden? most a build száma: xxkpu

Ha Odinnal rakod fel, akkor édes mindegy, mert az mindent visz.

Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo, Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
« Reply #187 Dátum: 2012, 03 21, 12:14:37 »
Sziasztok, gyors segítség kellene! :ima:

Elakadtam a CWM telepítéssel. Az itt: You are not allowed to view links. Register or Login leírt fájlok közül a FeaMod Recovery 1.3 with Kernel FeaCore_1.0.zip törölve, úgyhogy az itt: You are not allowed to view links. Register or Login leírt módszer szerint próbáltam eljárni:

1) Letöltöd:
FeaModRecovery_1.2.tar.md5

FeaCore_Phoenix_stable.zip

2) Az FeaCore_Phoenix_stable.zip-et kicsomagolás nélkül felteszed a belső memóriára.

3) Telót Download mod-ba indítod csatlakoztatod a géphez. Odint indítod és most is berakod az OPS-be az AriesVE.ops fájlt majd most be kell pluszba pipálni még a One Package lehetőséget és a One Package helyre berakod a FeaModRecovery_1.2.tar.md5 fájlt. Fent a csík sárga akkor start. Megint újra indul majd kékre vált a csík és kész.

4) Recovery mod-ba indítod. (Egy új recovery menü fog fogadni már) (Menü gomb az OK, vissza gomb a Vissza.)

5) Rámész Install zip from sdcard --> choose zip from internal sdcard és rányomsz a FeaCore_Phoenix_stable.zip-re , feltelepül.

6) Rámész hogy mounts and storage azonbelül mount /system rányomsz majd nyomsz egy visszát és belemész a advanced-be azon belül a Fix permissions-ra nyomsz.

Az 5. pontig minden OK, aztán vége áll egy kék kalap nyíllal a kijelző közepén és semmi nem mozdul. Egyszer addig nyomogattam random a gombokat, amíg végre megjelent a choose zip from internal sdcard --- de nem történt semmi, megint csak a kalap áll.

(Egyébként is szörnyen nehéz recovery módba jutni, hol sikerül, hol nem: ez normális? Így szokott lenni?)

Segítsetek, hogy mit csináljak másként a CWM-ért! Bocs a sok szövegért, és tagolt hangon magyarázzatok, mert kezdő vagyok! Köszönöm! :ima:

Nem elérhető hunsyrus

• PFC Fan
« Reply #188 Dátum: 2012, 03 22, 23:27:33 »
Ha Odinnal rakod fel, akkor édes mindegy, mert az mindent visz.

Ezt a ROM-ot szeretném kipróbálni. Szerintetek simán ODIN-nal fel lehet tenni és kész? vagy milyen menete lehet? olvastam a forumot, de ilyen leírást nem találtam.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #189 Dátum: 2012, 03 23, 09:04:26 »

Ezt a ROM-ot szeretném kipróbálni. Szerintetek simán ODIN-nal fel lehet tenni és kész? vagy milyen menete lehet? olvastam a forumot, de ilyen leírást nem találtam.

Sajna most melóban vagyok, és itt nem tudok letölteni, de ha te megtetted, akkor a tömörített állományban milyen fájlok vannak. Esetleg nincs egy readme.txt vagy valami?

Ha csak egy fájl van benne, akkor szerintem ODIN-ban kipipálod a One Package módot, és egyszerűen a legalsó részre betallózod a fájlt.
Download módban összedugod a PC-vel a telefont, és ha sárga lesz Odinban a csík, akkor start. (Rootolva legyen a telefon)

De ezt most csak látatlanban mondom. Tényleg tudni kéne milyen fájlok vannak a romhoz.

Sajna tényleg nincs leírás, de ez szerintem azt is jelentheti, hogy egyszerűen fel lehet tenni. :)

De ha sikerült, akkor majd írd meg légyszi a tapasztalataidat. :)

Nem elérhető hunsyrus

• PFC Fan
« Reply #190 Dátum: 2012, 03 23, 12:23:35 »
Sajna most melóban vagyok, és itt nem tudok letölteni, de ha te megtetted, akkor a tömörített állományban milyen fájlok vannak. Esetleg nincs egy readme.txt vagy valami?

Ha csak egy fájl van benne, akkor szerintem ODIN-ban kipipálod a One Package módot, és egyszerűen a legalsó részre betallózod a fájlt.
Download módban összedugod a PC-vel a telefont, és ha sárga lesz Odinban a csík, akkor start. (Rootolva legyen a telefon)

De ezt most csak látatlanban mondom. Tényleg tudni kéne milyen fájlok vannak a romhoz.

Sajna tényleg nincs leírás, de ez szerintem azt is jelentheti, hogy egyszerűen fel lehet tenni. :)

De ha sikerült, akkor majd írd meg légyszi a tapasztalataidat. :)

Ahogy láttam nem egy fájl van benne, readme semmi, nekem első ötletem az volt, h CWM-be egy restore-t kell rányomni talán, mert a becsomagoltba egyböl Data, META_INF, scripts, system mappa van.

valószínű ezekbe nincs magyar nyelv igaz? és nemtudom hha ezt fel teszem akkor minden további nélkül menni fog a telefonálás, sms, mobilnet minden? vagy azokat kézzel beállitani?

Nem elérhető bucsok

• TOPIKGAZDA
  • A Tag!
  • Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: SGS Plus
  • PDA ROM: Cyanogenmod 7.2
« Reply #191 Dátum: 2012, 03 23, 13:00:33 »

"At these moments only version of the CWM."
"Lényemből őrült sikoly árad szét mindenfelé...
Már látom magam.
Kívülről az idő által szétcincálva..."

Nem elérhető hunsyrus

• PFC Fan
« Reply #192 Dátum: 2012, 03 27, 12:59:16 »

"At these moments only version of the CWM."

Feltettem, piszok gyors, de gondjaim voltak az alsó sorba lévő ikonokkal, az uj TW4-nél nem jelentek meg a hivás névjegy, sms ikonok és nem is tudtam elővarázsolni.

aztán feltettem ezt:

ez is gyors, ebbe is benne van a TW4, de alsó sori ikonok itt sincsenek,csak az alkalmazások rész... kezdem azt hinni hogy én nem értek hozzá hogy kell elővarázsolni őket... esetleg valami ötlet valakinek?

Nem elérhető tocsii

• PDA: Samsung Galaxy S Plus GT-I9001
  • PDA ROM: I9001XXKG1
« Reply #193 Dátum: 2012, 03 27, 17:24:44 »
Belemész menübe nyomsz egy bal gombot(menü gomb) és szerkesztés majd lehuzod azt az ikont amelyiket akarod! Ha nem megy google-ézd ki még videot is találsz.

Nem elérhető hunsyrus

• PFC Fan
« Reply #194 Dátum: 2012, 03 27, 17:51:22 »
Belemész menübe nyomsz egy bal gombot(menü gomb) és szerkesztés majd lehuzod azt az ikont amelyiket akarod! Ha nem megy google-ézd ki még videot is találsz.

sajnos ha ilyen egyszerű lenne, nem menne gondom... :/ a szerkesztésre csak a lapokat lehet, h hány legyen, meg a sorrendet... ha meg egy ikont fogsz meg, és lehuzod, akkor meg csak a kuka van ott... már nézegettem én nem találtam meg, de ha esetleg valaki más ügyesebben használta a google-t, akkor belinkelhetné. (: köszönöm

Nem elérhető toty

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: GPS chip
  • PDA ROM: 2.3.6 XXKQB [Value Pack]/MoonROM 4.1+SkyHigh 1.4d
« Reply #195 Dátum: 2012, 03 28, 21:12:12 »
Abban tudna vki segíteni, hogy ehhez a ROM-hoz I9001XXKPS [04.11.2011][Android 2.3.6] melyik cuccos illik? (gondolok itt a craniumra meg ilyenekre) Bocs a mezei fogalmazásért, de nem vagyok túl járatos a témában :D

Nem elérhető toty

• PFC Fan
« Reply #196 Dátum: 2012, 03 29, 07:24:06 »
és még az lenne a kérdésem, hogy milyen programok maradnak meg, vesznek el (ébresztő meg ilyenek)
a választ előre is nagyon szépen köszönöm :D

Nem elérhető toty

• PFC Fan
« Reply #197 Dátum: 2012, 04 01, 18:59:23 »
nekem a xxkps és a xxkpu romok nagyon könnyen hajigálják el a wifit, mi megoldás erre, vagy új romot tegyek fel?
ha vki megdobna néhány linkel (ha új romot kéne feltennem) azt nagyon megköszönném :D

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #198 Dátum: 2012, 04 02, 13:29:38 »
nekem a xxkps és a xxkpu romok nagyon könnyen hajigálják el a wifit, mi megoldás erre, vagy új romot tegyek fel?
ha vki megdobna néhány linkel (ha új romot kéne feltennem) azt nagyon megköszönném :D

Romok, okosságok, stb. Itt tudsz szemezgetni

Nem elérhető toty

• PFC Fan
« Reply #199 Dátum: 2012, 04 03, 17:15:46 »
Köszi, de ezt már napok óta nézem és a legjobb tanács az volt, hogy frissítsem KQ1-re amivel két bajom van. Az első, hogy nem tudom, hogy tud-e magyarul, a második, hogy én ezt a romot szeretném valahogy meghegeszteni. Amúgy a WEP-es kódolásúakon minden szó nélkül órákig fennmarad, de a WPA PSK/PSK 2 kódolásúak esetében kb 10 percenként ledobál.