2024, 12 18, 14:47:17
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Nexus - Általános  (Megtekintve 160440 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Frk

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: Jelly Bean 4.1.2
Re: Galaxy Nexus - Általános
« Reply #425 Dátum: 2012, 12 07, 20:44:15 »
Felheggesztettem a 4.1.2-t. Joval gyorsabb lett a telo tole. Most mar ha jol latom jakju lett a telo.

Nem elérhető jonni

• PDA: Samsung Galaxy Nexus I9250
« Reply #426 Dátum: 2012, 12 10, 14:51:35 »
sziasztok volna egy par kerdesem elnezest kerek ha nem ide kellene hogy irjak, remelem hogy tudodtok segiteni:)
van egy samsung Galaxy Nexus i9250-om az lenne a kerdesem hogy ha rootolom a telom akkor fognak jonni meg az Update-k vagy nem....
a masik kerdesem pedig az lenne hogy talaltam egy OTG to USB cabelt amivel tudok a telohoz csatlakoztatni egeret, billentyuzetet, meg amire en gondoltam az egy memory stick lenne ami nem akar mukodni es nem tudom miert ha esetleg valaki lenne itt aki tallakozott mar ezzel a problemaval akkor varnam az otleteket hogy tudnam mukodesre birni .... koszonom elore is :)

Nem elérhető Mate996

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note II
  • PDA ROM: Stock 4.1.2
« Reply #427 Dátum: 2012, 12 10, 15:58:32 »
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok volna egy par kerdesem elnezest kerek ha nem ide kellene hogy irjak, remelem hogy tudodtok segiteni:)
van egy samsung Galaxy Nexus i9250-om az lenne a kerdesem hogy ha rootolom a telom akkor fognak jonni meg az Update-k vagy nem....
a masik kerdesem pedig az lenne hogy talaltam egy OTG to USB cabelt amivel tudok a telohoz csatlakoztatni egeret, billentyuzetet, meg amire en gondoltam az egy memory stick lenne ami nem akar mukodni es nem tudom miert ha esetleg valaki lenne itt aki tallakozott mar ezzel a problemaval akkor varnam az otleteket hogy tudnam mukodesre birni .... koszonom elore is :)

Ha rootolod és nem raksz fel custom recovery-t( TWRP vagy CWM) akkor igen, kapsz frissítéseket.

A memóriakártyát csak úgy tudja olvasni, ha megveszed és letöltöd a Google Play-ről a Nexus Media Importer-t.

Nem elérhető Yarner

• PFC Fan
    • androlib.blog.hu
  • PDA: Samsung Galaxy SIII gt-i9300
  • PDA ROM: Stock 4.3 (NA2)
« Reply #428 Dátum: 2012, 12 10, 16:14:33 »
Sziasztok!

Morális válságba kerültem, segítsetek!   :)
Öszejött a keret egy új telefonra (olyan +/- 85 rugóig), és mit tesz isten, egy Nexus 4 pont ennyiből jön ki - ha bírok szerezni. Németországból tudnék vetetni, a 8 gigást bírnám megfizetni.
Namost: a 8 G memória nekem rohadtul kevés - jelenleg 8+16 gigán alig férek el: sok zenét hordok magammal, szeretem, ha nálam vannak a régi képeim, egy-két film betárazva, hogy megnézzem, ha alkalom adódik, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy ütősebb gépen már komolyabb játékok is bejönnek a képbe...

Azzal vigasztaltam magam, hogy OTG-vel tudok magamnál tarteni egy komolyabb vastartalékot (esetleg a 16 gigás microSD-men, akkor azt sem kellene kidobni).

Na, erre ma kibukott, hogy a Nexus 4-ben nincs OTG.  :shock:
Ez magában is durva WTF, de most már komolyan elgondolkoztatott. Amúgy is elérhetetlen a telefon, legjobb esetben is csak január végére remélhetem, hogy megkapom, de ki tudja, simán lehet belőle március is...   :'(

Szóval egyre erősebb a késztetés, hogy inkább egy Galaxy Nexust veszek - éppen annyiból jön ki. Az SGS1-hez képest így is nagy  előrelépés lesz, a GNex is jövőbiztos - ha a gugli le is venné róla akezét, a CM csapat erősen támogatja, szerintem még 2-3 android verzióra jó kell, hogy legyen.
Ti ismeritek a GNexet... Mit gondoltok, mi a jó döntés? Boldoggá tudna tenni egy-két évig, vagy átkozni fogom magam jövő ilyenkor, ha megveszem? (Jön a második gyerek, nem lesz pénz upgrade-re két évnél hamarabb...)  ;)

Köszi, és bocs a hosszú posztért!
"Dude, sucking at something is the first step towards being sorta good at something."
“Nobody important? Blimey, that’s amazing. You know, nine hundred years of time and space and I’ve never met anybody who wasn’t important before.”

Nicky

• Vendég
« Reply #429 Dátum: 2012, 12 10, 17:40:45 »

Szia!

Root témában hozzátenném, hogy tudomásom szerint az is befolyásolhatja, hogy kapsz-e majd utána frissítéseket, hogy mennyire nyúlsz bele mélyen, illetve változtatgatsz a rendszerben. Pl. system fájlok módosítása, gyári appok törlése.

OTG ügyben nincsenek személyes tapasztalataim még, de elvileg billentyűt, egeret alapból kezel, külső meghajtóhoz viszont rootolás kell, és egy külön program.

Nicky

• Vendég
« Reply #430 Dátum: 2012, 12 10, 17:54:41 »
Sziasztok!

Öszejött a keret egy új telefonra (olyan +/- 85 rugóig), és mit tesz isten, egy Nexus 4 pont ennyiből jön ki - ha bírok szerezni. Németországból tudnék vetetni, a 8 gigást bírnám megfizetni.
Namost: a 8 G memória nekem rohadtul kevés - jelenleg 8+16 gigán alig férek el: sok zenét hordok magammal, szeretem, ha nálam vannak a régi képeim, egy-két film betárazva, hogy megnézzem, ha alkalom adódik, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy ütősebb gépen már komolyabb játékok is bejönnek a képbe...

Azzal vigasztaltam magam, hogy OTG-vel tudok magamnál tarteni egy komolyabb vastartalékot (esetleg a 16 gigás microSD-men, akkor azt sem kellene kidobni).

Ez magában is durva WTF, de most már komolyan elgondolkoztatott. Amúgy is elérhetetlen a telefon, legjobb esetben is csak január végére remélhetem, hogy megkapom, de ki tudja, simán lehet belőle március is...   :'(

Szóval egyre erősebb a késztetés, hogy inkább egy Galaxy Nexust veszek - éppen annyiból jön ki. Az SGS1-hez képest így is nagy  előrelépés lesz, a GNex is jövőbiztos - ha a gugli le is venné róla akezét, a CM csapat erősen támogatja, szerintem még 2-3 android verzióra jó kell, hogy legyen.
Ti ismeritek a GNexet... Mit gondoltok, mi a jó döntés? Boldoggá tudna tenni egy-két évig, vagy átkozni fogom magam jövő ilyenkor, ha megveszem? (Jön a második gyerek, nem lesz pénz upgrade-re két évnél hamarabb...)  ;)

Alapvetően te tudod, mit is szeretnél, mit vársz el egy készüléktől. Én kb. félévente cserélgetem az okostelefonjaimat, jó pár darabot "fogyasztottam el" már eddig. A GNex egész jó kis vas, megszerettem. Persze korántsem tökéletes, mivel az Android nem az, de szerethető a hibáival együtt is. Viszont 1-2 év múlva már biztos nem lesz meg, annyi sok új, jobb készülék fog megjelenni. Most sem egy erőmű a maga 2 magjával, 1 GB RAM-jával. Ott van ugyanakkor az is, hogy a Nexus 4 még nem egy tökéletesen kipróbált, kitesztelt telefon, mivel még nagyon új. Én egyelőre várnék a megvételével.

Nem elérhető Frk

• PFC Fan
« Reply #431 Dátum: 2012, 12 11, 06:48:29 »
Szeva. Evek tapasztalatabol arra jottem ra,hogy ha android csak is nexus. Tipikus,hogy a sok droid megveszi mindig a legujabbat pl lasd galaxy s3 laz de mar itt az s4 a nyakunkban es a fel eve csilliardokert megvasarolt telefonod 1 ev mulva mar nem lesz top. Nemcsak a hardware-t kell nezni,az nagyon hamar avul elfele. Inkabb a szoftver ami fontos. Hacsak nincs penzed es affinitasod fel evente lecserelni a keszulekedet. Ezek mennek. Minden masra ott a Nexus :). Remelem ez segitett valamennyit a dontesben.

Sziasztok!

Nem elérhető jonni

« Reply #432 Dátum: 2012, 12 11, 09:52:28 »
oK ertem koszonom mindenkinek a hozzaszolasat nekem egyebkent azert kellene ez az OTG kulso meghajto mount-olasa mert ha barmit is toltenek le a netrol akkor siman ra tudnam menteni a kulso meghajtora, azt szeretnem meg megkerdzeni hogy ez a rootolasi GnexRootToolkit.v1.4.sfx.exe  ami itt talalhato ez jo arra hogy rootoljam es meg az Updateket is megkapjam utanna
koszonom elore is.... 

es ez pedig egy masik tema illetve ujabb kerdesem lenne :) tud e esetleg valaki olyan megoldast amivel a telefon kepernyoet tudam a tv-n nezni(jatek-ra gondolok itt elsosorban :) ) (screen sharing vagy screen mirroring)-nak is nevezik
koszonom elore is ....

Nicky

• Vendég
« Reply #433 Dátum: 2012, 12 11, 10:03:16 »
oK ertem koszonom mindenkinek a hozzaszolasat nekem egyebkent azert kellene ez az OTG kulso meghajto mount-olasa mert ha barmit is toltenek le a netrol akkor siman ra tudnam menteni a kulso meghajtora, azt szeretnem meg megkerdzeni hogy ez a rootolasi GnexRootToolkit.v1.4.sfx.exe  ami itt talalhato ez jo arra hogy rootoljam es meg az Updateket is megkapjam utanna
koszonom elore is.... 

es ez pedig egy masik tema illetve ujabb kerdesem lenne :) tud e esetleg valaki olyan megoldast amivel a telefon kepernyoet tudam a tv-n nezni(jatek-ra gondolok itt elsosorban :) ) (screen sharing vagy screen mirroring)-nak is nevezik
koszonom elore is ....

Az itteni Galaxy Nexus Toolkit régi, és nincs is már fent a fájl, ahogy nézem. You are not allowed to view links. Register or Login tudod letölteni a legújabbat.

Nem elérhető Mate996

• PFC Fan
« Reply #434 Dátum: 2012, 12 11, 16:51:48 »
Szia!

Root témában hozzátenném, hogy tudomásom szerint az is befolyásolhatja, hogy kapsz-e majd utána frissítéseket, hogy mennyire nyúlsz bele mélyen, illetve változtatgatsz a rendszerben. Pl. system fájlok módosítása, gyári appok törlése.

OTG ügyben nincsenek személyes tapasztalataim még, de elvileg billentyűt, egeret alapból kezel, külső meghajtóhoz viszont rootolás kell, és egy külön program.

Nem kell root az OTG használatához, csak egy program, ami nem igényel root jogot. Énis azt használom és nincs rootlova (még  :D )
koszonom elore is....

Igen, a Gnex Toolkit a legjobb, de aból már van újabb( 10.1 talán). Ha nem telepítesz custom recovery-t a root során és később nem nyúlsz bele a rendszerbe( ahogy írták pl.: system file-ok módosítása, illetve a system-be másolni) akkor igen, megkapod a frissítéseket.

Nem elérhető Mate996

• PFC Fan
« Reply #435 Dátum: 2012, 12 11, 16:54:09 »
Sziasztok!

Nagyon meg vagyok elégedve vele  :) Sok telefonom volt már ( Sensation, S2, S1, Desire, Desire HD...stb) de ez a legjobb. Sőt még S3-at is használtam, de sajnos ellopták tőlem  :'(  :(

Nem elérhető Yarner

• PFC Fan
    • androlib.blog.hu
« Reply #436 Dátum: 2012, 12 11, 16:55:39 »
Nagyon meg vagyok elégedve vele  :) Sok telefonom volt már ( Sensation, S2, S1, Desire, Desire HD...stb) de ez a legjobb. Sőt még S3-at is használtam, de sajnos ellopták tőlem  :'(  :(
Részvétem! (És kösz a választ!)
"Dude, sucking at something is the first step towards being sorta good at something."
“Nobody important? Blimey, that’s amazing. You know, nine hundred years of time and space and I’ve never met anybody who wasn’t important before.”

Nem elérhető jonni

« Reply #437 Dátum: 2012, 12 11, 19:57:16 »
Nem kell root az OTG használatához, csak egy program, ami nem igényel root jogot. Énis azt használom és nincs rootlova (még  :D )

Igen, a Gnex Toolkit a legjobb, de aból már van újabb( 10.1 talán). Ha nem telepítesz custom recovery-t a root során és később nem nyúlsz bele a rendszerbe( ahogy írták pl.: system file-ok módosítása, illetve a system-be másolni) akkor igen, megkapod a frissítéseket.

ok meg tudnad mondani a progi nevet kerlek ..... :) koszonom

Nem elérhető jonni

« Reply #438 Dátum: 2012, 12 11, 20:45:09 »
szoval talaltam meg egy progit amivel allitolag egesz jol lehet minden fele muveletet vegezni a nexus-sal
(root, back up, nand backup stb) a progi neve pedig Nexus Root Toolkit v1.6.1
itt lehet elerni: You are not allowed to view links. Register or Login
elnezest ekrek elore is ha nem szabad be illeszetni linket de meg szeretnem tudni ha valaki esetleg hasznalta e es hogy jo-e, mert megszeretnem valtoztatni a yakjuxw rol  yakju ra es a root toolkit-tel nem lehet 4.2.1 fel telepiteni, a fentivel pedig lehetseges csak nem vagyok benne bisztos hogy jo e
 elore is koszonom a segitseget....

Nem elérhető Mate996

• PFC Fan
« Reply #439 Dátum: 2012, 12 11, 21:21:20 »
ok meg tudnad mondani a progi nevet kerlek ..... :) koszonom

Nexus Media Importer a neve.

Én inkább a Galaxy Nexus Root toolkit-et használom. Szerintem sokkal jobb mint a Nexus Root toolkit.

Nem elérhető jonni

« Reply #440 Dátum: 2012, 12 12, 09:53:21 »
Nexus Media Importer a neve.

Én inkább a Galaxy Nexus Root toolkit-et használom. Szerintem sokkal jobb mint a Nexus Root toolkit.

A Nexus Media Importerrel kapcsolatban azt hiszem ezt csak arra tudod hasznalni hogy kepetket tolts le a kulso mediarol de nem tudod ugy hasznalni mint egy kulso meghajtot (external storage)

koszonom a valaszod nekem ezzel csak az a gond hogy az elsovel csak 4.2 tudok tenni a telora nem pedig 4.2.1
mert ugy tudom meg olvastam hogy eleg rosszra sikerult a 4.2 :)

Nem elérhető Mate996

• PFC Fan
« Reply #441 Dátum: 2012, 12 12, 11:39:09 »
A Nexus Media Importerrel kapcsolatban azt hiszem ezt csak arra tudod hasznalni hogy kepetket tolts le a kulso mediarol de nem tudod ugy hasznalni mint egy kulso meghajtot (external storage)

koszonom a valaszod nekem ezzel csak az a gond hogy az elsovel csak 4.2 tudok tenni a telora nem pedig 4.2.1
mert ugy tudom meg olvastam hogy eleg rosszra sikerult a 4.2 :)
Akkor letoltod a 4.2.1-et a Google oldalarol es felrakod a Galaxy Nexus Toolkittel

Vagy felrakod a 4.2-t es frissitesz 4.2.1-re  ;)

Nem elérhető jonni

« Reply #442 Dátum: 2012, 12 12, 22:02:18 »
sziasztok vegul is a Galaxy_Nexus_ToolKit_v10.1.0 mellett dontottem (a masik nem igazan mukodik) es fel sikerult varazsolni a 4.2.1 et a telora
rootoltam  ugyhogy most mar le tudom tesztelni  hogy tudok e  mountolni egy memory sticket az OTG kabel segtisegevel
koszonom a segitsegeteket.

Nem elérhető Yarner

• PFC Fan
    • androlib.blog.hu
« Reply #443 Dátum: 2012, 12 13, 14:18:39 »
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy TV Out hogyan oldható meg GNexen?
- HDMI adapterbe tényleg a töltőt is be kell dugni?
- Nem HDMI-s TV-re valahogy rá lehet csatlakoztatni? (Galaxy S tudott TV-t kiadni a stereo jacken keresztül is, persz RCA minőségben, de a Youtubehoz az is jó)

Nem elérhető jonni

« Reply #444 Dátum: 2012, 12 13, 14:48:27 »
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy TV Out hogyan oldható meg GNexen?
- HDMI adapterbe tényleg a töltőt is be kell dugni?
- Nem HDMI-s TV-re valahogy rá lehet csatlakoztatni? (Galaxy S tudott TV-t kiadni a stereo jacken keresztül is, persz RCA minőségben, de a Youtubehoz az is jó)

hello,
van egy MHL adapterr ami elmeletileg tud tovabbitani kpet Full Hd ba es hangot is illetve meg tud screen sharinget vagy maskepp screen mirroring -ot ami elmeletileg tudod nezni a tv-n ami a telefon kepernyoet (lehet jatszani meg ilyenek) csak annyi a hatranya hogy nem wireless.

Nem elérhető Frk

• PFC Fan
« Reply #445 Dátum: 2012, 12 15, 09:50:24 »
Sziasztok. Az lenne a kerdesem,hogy hogyan tudom letörölni az sd kártya tartalmat ?

Nem elérhető Frk

• PFC Fan
« Reply #446 Dátum: 2012, 12 15, 11:18:27 »
NOS sikerült az sd-t lepucolni :). A kérdésem az lenne,hogy hogyam tudom full gyári állapotra visszaállítani a telómat ? most rootolva van + clockwork recovery van rajta,nyitva a bootloader. Előre is köszi.

Nem elérhető Mate996

• PFC Fan
« Reply #447 Dátum: 2012, 12 15, 15:38:45 »
NOS sikerült az sd-t lepucolni :). A kérdésem az lenne,hogy hogyam tudom full gyári állapotra visszaállítani a telómat ? most rootolva van + clockwork recovery van rajta,nyitva a bootloader. Előre is köszi.

Galaxy Nexus toolkittetel vissza lehet rakni a gyár 4.2-t és utána lock-olni a bootloader-t

Nem elérhető Frk

• PFC Fan
« Reply #448 Dátum: 2012, 12 15, 18:53:27 »
Köszi.Már megoldottam... ismét gyári 4.2.1 duruzsol.

Galaxy Nexus toolkittetel vissza lehet rakni a gyár 4.2-t és utána lock-olni a bootloader-t

Nem elérhető Frk

• PFC Fan
« Reply #449 Dátum: 2012, 12 15, 18:58:31 »
ÚJABB KÜLDETÉS : a nexusom,ismeretlen okokból azt produkálja,hogy váratlanul, néha-néha befagy. Ez konkrétabban azt jelenti,hogy ha telefonálok és leteszem kikapcsol a kijelző,de be már nem...Nyomkodom nyomkodom a bekapcsoló gombot folyamatosan... van,hogy  mind3 gombot egyszerre... előfordul,hogy az 5. ilyen harc után bekapcsol a kijelző de akksi 10%-ot zuhan.Rosszabb esetben csak akksi ki és bekapcs oldja meg. Van,hogy randomra kilép a hálózatból és kéri a pin kódot,ha beütöm utána ismét 10% akksi zuhanás. Ezt új kora óta produkálja... más romok sem oldották meg a problémát. Szerintetek mi lehet a diagnózis ?