Első körben ne foglalkozz az eredeti kernellel!
Először annak nézz utána, hogyan kell lenullázni a számlálót! Most nincs időm megkeresni, de le van írva már itt is valahol!
Utána rootolj rendesen! Az is itt van a megfelelő topikban!
Tedd fel a Mobile Odin-t!
Aztán tedd fel a romodnak megfelelő CF-root kernelt, mert abban van CWM!
Ezek után keresd meg azt a hozzászólást, ahol valaki itt már fölajánlotta az általa elmentett Telenoros eredeti romot és kérd el tőle, majd tedd fel CWM-ből!
Ha mindez megvan, unrootolj és indítsd el a Kiest és dugd rá a pc-re! Ha nem azt írja ki, hogy "a romod nem frissíthető", hanem frissíteni akar, vagy azt, hogy "ez az elérhető legfrissebb rom", akkor nyertél!
És ha már nyertél, a következő rootolásnál, azonnal mentsd el az efs mappádat!
Mindezek után kicsit dőlj hátra és
Itt nálunk elég sok dolog le van már írva, szánj rá egy kis időt!
Köszi a választ.
Olvasok én, nem vagyok rest, csak most hamarabb cselekedtem, mint kellett volna.
Eddig a android authority-t remek infó forrásnak gondoltam, és ezt a fórumot meg nem ismertem. Ott leírtak egy metódust és forrásnak megjelölték az XDA-t balga módon nem kételkedtem benne, hogy működni fog a dolog.
Korábban az SGS-em rootolásával nem volt semmi problémám, reméltem itt sem lesz.. tévedtem.
A nullázást már elolvastam az XDA-n, az egyetlen problémám, hogy nincs JIG-em. Amúgy annyira most ez a nullázás probléma nem is érdekel, ráér később is, jobban foglalkoztat, hogy normálisan rootolva legyen a masina. Tehát a kérdésem inkább erre irányul:
A jelenlegi szituban, tehát hogy a kernelt lecseréltem odinnal és nem tudom mi volt az eredeti kernel verzió, hogy tudok tovább lépni?
Ha jól gondolom, ha csak kernelt cseréltem, akkor az nem befolyásolta a PDA, PHONE, CSC-nél lévő verziószámokat. A kernel verzió ezek egyikével kellett megeggyezzen eredetileg?
Most a PDA-nál KKA van, a PHONE, CSC-nél pedig KK5
Az én logikám szerint tehát az eredeti kernel KKA vagy KK5 volt, egy ilyen filet kéne keresnem, visszatenni odinnal, és mehetne a CF root+CWM a kernel verziónak megfelelően.
Lementhetném végre az EFS mappát és a későbbiekben ha szerzek egy JIG-et, foglalkozhatnék a counter nullázással is.
Bocs, ha kicsit értelenkedek, de inkább kérdezek, mint kísérletezek.