2024, 12 01, 00:01:28
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note - Általános beszélgetés  (Megtekintve 358498 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Gy_István

• Nem: Férfi
  • hideggyógyász & bérnig*er
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: N7000 / Note 3 SM-N9005 / S7 Edge SM G935F + GEAR 1
  • PDA ROM: CM11 / 4.3 XXUDMJ6 /G935FXXU1BPJ6
Re: Galaxy Note - Általános beszélgetés
« Reply #5700 Dátum: 2013, 06 10, 22:06:20 »
Idézet
szia.
  mert nem ott van .... belemégy a telefon alkalmazásba - ha bent vagy akkor megnyomod a bal gombot a alul a képernyőn. Ekkor feljön egy kis ablak abban alul a Hívás lehetőséget kiválasztod.lejjebb tekersz és megkeresed a További beállítások lehetőséget. Megnyitod.Abban a legfelső ami kell neked

Köszönöm a gyors választ
Üdv. I.

Nem elérhető tokman6

• PFC Fan
  • PDA: note
  • PDA ROM: n7000xxlbl
« Reply #5701 Dátum: 2013, 06 12, 10:43:51 »
Üdv. Frissítettem a note-om 4.1.2-re 4.0.4-ről, mert mostanában igen belassult és nagyon sokszor megfagyott. Frissítés óta nincs fagyás, de a lassulás még mindig fennáll... Másnál is akad az új rendszer vagy csak nálam?
A telo rootolt függetlenített készülék. Szerintetek???

rstwingo

• Vendég
« Reply #5702 Dátum: 2013, 06 12, 16:37:59 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv. Frissítettem a note-om 4.1.2-re 4.0.4-ről, mert mostanában igen belassult és nagyon sokszor megfagyott. Frissítés óta nincs fagyás, de a lassulás még mindig fennáll... Másnál is akad az új rendszer vagy csak nálam?
A telo rootolt függetlenített készülék. Szerintetek???

Ha rootolva van, akkor takarítsd ki belöle a felesleges dolgokat és rögtön jobb lesz
systemapp removerrel mindent ki tudsz uninstallálni
valahol a topikban van egy táblázat, hogy mit lehet kitörölni büntetlenül

Nem elérhető tokman6

• PFC Fan
« Reply #5703 Dátum: 2013, 06 12, 18:25:00 »
Ha rootolva van, akkor takarítsd ki belöle a felesleges dolgokat és rögtön jobb lesz
systemapp removerrel mindent ki tudsz uninstallálni
valahol a topikban van egy táblázat, hogy mit lehet kitörölni büntetlenül

Köszi. Kipróbálom majd, de már kifolyik a szemem de nem találom sehol az említett leírást a systemapp removerről :) tuti hogy ebbe a topikba van?

Amúgy a telón van majdnem 1 giga szabad hely is. Meg a belső memóriakártyán is van hely, és a cserélhetőn is... Gondolom akkor ezekkel nem kell bajlódnom.

rstwingo

• Vendég
« Reply #5704 Dátum: 2013, 06 12, 18:55:59 »
Köszi. Kipróbálom majd, de már kifolyik a szemem de nem találom sehol az említett leírást a systemapp removerről :) tuti hogy ebbe a topikba van?

Amúgy a telón van majdnem 1 giga szabad hely is. Meg a belső memóriakártyán is van hely, és a cserélhetőn is... Gondolom akkor ezekkel nem kell bajlódnom.

Azt sose nézd , mert nem az számit
A rendszer memória hamar elfogy, ha sok felesleges alkalmazás fut a háttérben, már pedig fut

itt a felsorolás You are not allowed to view links. Register or Login
ez Note2-é de jó a Note-hoz is, mivel a rom szinte ugyan az

Nem elérhető tokman6

• PFC Fan
« Reply #5705 Dátum: 2013, 06 12, 19:29:52 »
Azt sose nézd , mert nem az számit
A rendszer memória hamar elfogy, ha sok felesleges alkalmazás fut a háttérben, már pedig fut

itt a felsorolás You are not allowed to view links. Register or Login
ez Note2-é de jó a Note-hoz is, mivel a rom szinte ugyan az

Köszi. Még annyi hogy elég ha disabledre rakom vagy töröljem vagy uninstall?

rstwingo

• Vendég
« Reply #5706 Dátum: 2013, 06 12, 20:32:01 »
Köszi. Még annyi hogy elég ha disabledre rakom vagy töröljem vagy uninstall?

Amit biztosra veszel, hogy soha nem kell, azt töröld/uninstalláld
amit úgy gondolsz, hogy még esetleg használhatol azt elég kikapcsolni

Nem elérhető tokman6

• PFC Fan
« Reply #5707 Dátum: 2013, 06 12, 20:41:06 »
Amit biztosra veszel, hogy soha nem kell, azt töröld/uninstalláld
amit úgy gondolsz, hogy még esetleg használhatol azt elég kikapcsolni

Közben végigmentem a listán és 1-2 dolgon kívül mindent disabledre tettem. Eddig gyorsabbnak tűnik. Majd pár nap alatt kiderül mi lesz.  :D :ok: köszönöm

Nem elérhető sanyo

• Navigáció / Navigation: Igo my way
  • PDA: Samsung Galaxy Note
  • PDA ROM: Android 4
« Reply #5708 Dátum: 2013, 06 14, 07:09:16 »
Üdv.!
Aki már áttért az uj androidra, a 4.1.2 -esre irjon már egy  elemzést pld. igaz -e hogy sokkal jobban eszi az akksit mint az elözöek, igaz-e hogy jóval több helyet foglal mint az elözö rendszer, és valoban lassubb is , stb, stb, Ugy  kb mire lehet számitani vele kapcsolatban. Köszi elöre is!!

Nem elérhető atikanj

• PDA: LG V10 H960A
« Reply #5709 Dátum: 2013, 06 14, 19:27:56 »
Üdv.!
Aki már áttért az uj androidra, a 4.1.2 -esre irjon már egy  elemzést pld. igaz -e hogy sokkal jobban eszi az akksit mint az elözöek, igaz-e hogy jóval több helyet foglal mint az elözö rendszer, és valoban lassubb is , stb, stb, Ugy  kb mire lehet számitani vele kapcsolatban. Köszi elöre is!!

Szia....

Ne gondold ha fejlődik valami , akkor olyan dolgokat,eredményeket , teszteket fog hozni ami visszafelé mutat.
Talán ha valami új jön akkor a kezdetekben de gyorsan korrigálják .... történhet olyan is , hogy  a konkurencia miatt hamarabb elsietve adnak ki egy új telefont , vagy egy új romot.....
Romot gyorsan helyre lehet tenni egy frissítéssel, a telefont nem igazán .....
lényeg teljesen jók a legújabb gyári romok , a főzöttek , tudsz válogatni kedvedre .
Nehogy emiatt ne tedd fel a legújabbat .
Az egyik legújabb rom aksiideje .... Döntsd el magad megéri e cserélni ...... ez csak az aksiiő,,,, sok minden jobb a legújabb romokban .

Nem elérhető uniform21

• PFC Fan
  • PDA: Motorola
  • PDA ROM: Android 2.1
« Reply #5710 Dátum: 2013, 06 16, 00:41:26 »
Sziasztok!

Először is azzal kezdeném,hogy sikerült szert tennem egy készülékre.Méghozzá egy HAIPIA (hogy pontosan milyen azt mai napig nem tudom,bekapcsoláskor Samsung GT- i9220-at ír ki) készülékre ami gyakorlatilag a Samsung N7000 kiköpött mása.
Amikor hozzám került magyar nyelvű volt ámde egyszer csak frissített egyet és aztán angol lett a legújabb androiddal.Ez picit zavart ezért elvittem egy szervizbe ahol azt kértem tegyenek rá magyar nyelvet mert az most nincs benne a frissítés óta.Ott azt mondták,hogy főzött rom van rajta,de megoldják.Megoldották...Amióta rátették az új szoftvert azóta folyamatosan fagy és a programok fele nem indul el sőt még a videókat sem játszik le.Ez ment 2 hétig és ezt megelégelve visszavittem,hogy tegyék rá azt ami volt jó lesz angolul is csak működjön.Ekkor azt mondták azt már nem tudják megcsinálni...Tehát most itt tartok,hogy van egy magyar nyelvű telefonom 4.0.3-as szoftverrel amit nem igazán tudok használni.Amikor a Kiessel próbálkozom akkor ő S2-nek írja ki és nem enged semmilyen frissítést.
A kérdésem/kérésem az lenne,hogyan tudnám ismét normálisan használni a telefonomat ill. valaki tudna e segíteni egy szoftverfrissítésben?
Előre is köszönöm szépen!

üdv:Peti
Megjelenítés Feliratkozás

Nem elérhető Miauut

• DOUBLE CLUB
  • mentősofőr
  • PDA: Honor 6
« Reply #5711 Dátum: 2013, 06 16, 07:28:56 »
Sziasztok!

Először is azzal kezdeném,hogy sikerült szert tennem egy készülékre.Méghozzá egy HAIPIA (hogy pontosan milyen azt mai napig nem tudom,bekapcsoláskor Samsung GT- i9220-at ír ki) készülékre ami gyakorlatilag a Samsung N7000 kiköpött mása.
Amikor hozzám került magyar nyelvű volt ámde egyszer csak frissített egyet és aztán angol lett a legújabb androiddal.Ez picit zavart ezért elvittem egy szervizbe ahol azt kértem tegyenek rá magyar nyelvet mert az most nincs benne a frissítés óta.Ott azt mondták,hogy főzött rom van rajta,de megoldják.Megoldották...Amióta rátették az új szoftvert azóta folyamatosan fagy és a programok fele nem indul el sőt még a videókat sem játszik le.Ez ment 2 hétig és ezt megelégelve visszavittem,hogy tegyék rá azt ami volt jó lesz angolul is csak működjön.Ekkor azt mondták azt már nem tudják megcsinálni...Tehát most itt tartok,hogy van egy magyar nyelvű telefonom 4.0.3-as szoftverrel amit nem igazán tudok használni.Amikor a Kiessel próbálkozom akkor ő S2-nek írja ki és nem enged semmilyen frissítést.
A kérdésem/kérésem az lenne,hogyan tudnám ismét normálisan használni a telefonomat ill. valaki tudna e segíteni egy szoftverfrissítésben?

Nincs kizárva, hogy Te, egy ilyan készülékbe futottál bele

Ha így van, akkor várj nálamnál okosabb emberekre  ;)

Miauut
Nokia 7710 -> Htc Universal -> Htc Kaiser -> i900 Omnia -> Htc Advantage -> SExperia X10 -> Galaxy Note -> Asus Pf2 > Honor6

Nem elérhető uniform21

• PFC Fan
« Reply #5712 Dátum: 2013, 06 16, 12:32:21 »
Nem erre hasonlit hanem a Note 1-re.

rstwingo

• Vendég
« Reply #5713 Dátum: 2013, 06 16, 14:24:34 »
Sziasztok!

Azt kellene kideríteni, hogy az valóban GT- i9220-s telefon vagy csak egy Klón, mert nem mindegy
Ha klón, akkor sajna keresned kell egy olyan fórumot, ahol ilyen telefonnal foglalkoznak, ha viszont valóban
GT- i9220-s telefon, akkor viszonylag egyszerű a dolog mert, letöltöd ezt a romot You are not allowed to view links. Register or Login és Odinnal felteszed
Odinos leírás a GYIK-ban
ennyi az egész

Nem elérhető uniform21

• PFC Fan
« Reply #5714 Dátum: 2013, 06 17, 14:24:41 »
Köszönöm.Honnan lehetne ezt kideríteni,hogy milyen a készülék?Van erre esetleg valamilyen program?És ha nem eredeti Samsungra próbálom feltenni az előző szoftot akkor mi történik?

rstwingo

• Vendég
« Reply #5715 Dátum: 2013, 06 18, 09:46:30 »
Köszönöm.Honnan lehetne ezt kideríteni,hogy milyen a készülék?Van erre esetleg valamilyen program?És ha nem eredeti Samsungra próbálom feltenni az előző szoftot akkor mi történik?

Semmi, mert nem fogg felmenni rá
Az Odinos romolás, csak is Samsung telefonokon müködik, máson nem, mivel nincs PIT fájljuk és így a partíció és block méret és elnevezés is más

Egy próbát meg ér, tedd Download módba (ezt is csak samuknál lehet), ha betudod, akkor tuti Samsung telefon
és mehet az odinos rom felfele

Nem elérhető uniform21

• PFC Fan
« Reply #5716 Dátum: 2013, 06 18, 12:43:31 »
Megprobaltam es bejott a kepernyo bar nem mentem tovabb.Ezt olyanok is meg tudjak csinalni akik meg nem csinaltak ilyet(pl. en)?

Nem elérhető nababika

• PDA: Note 2
  • PDA ROM: DN3 Ditto Note 3.1
« Reply #5717 Dátum: 2013, 06 18, 12:55:26 »
Sziasztok. Eladom a készülékem és szeretem gyári állapotba hozni. Eltüntetni a rootot és a legújabb norvég romot rátenni. Nem találtam a kepésségeimnek megfelelő leírást. Tudnátok segíteni? Ha ezt You are not allowed to view links. Register or Login felteszem a recoverybol es utána, a pc odinnal ezt a romot N7000XXLT5_N7000NEELT2_NEE.zip. Akkor ha a romfrissítésre nyom az új tulaj nem fogja a készülék kiírni, hogy ez módosított eszköz? Illetve mi a pontos menete a dolognak?  Mit kell wipe-olni ha kell egyáltalán. Nem szeretnem ha barmi nyoma maradna a garázdálkodásomnak. Koszi előre is.
Ja és köszönöm ezt a másfél szép esztendőt itt a fórumban.  O->-

rstwingo

• Vendég
« Reply #5718 Dátum: 2013, 06 18, 14:08:41 »
Megprobaltam es bejott a kepernyo bar nem mentem tovabb.Ezt olyanok is meg tudjak csinalni akik meg nem csinaltak ilyet(pl. en)?

Akkor legalább tudjuk, hogy Samsung a telefon
Persze hogy fel tudod, semmilyen hatalmas tudást nem igényel
A GYIK topikban le van írva szépen az odin használata
Annyi a dolgod, hogy letöltöd azt a romot, amit adtam neked visszább
letöltöd a mobil odint
a romot amit letöltöttél, kicsomagolod a zip-ből és kapol egy md5 fájlt
Download módba teszed a telefont és elindítod az odint
csatlakoztatod a telefont, megvárod míg telepíti a drivert, ha kész akkor az odin bal felső sarkában megjelenik
az ID:com x port neve, na ekkor betallózod a PDA részbe azt az md5 fájlt amit kicsomagoltál
és start
ha kész újra indul a teló és már használhatod is

rstwingo

• Vendég
« Reply #5719 Dátum: 2013, 06 18, 14:16:25 »
Sziasztok. Eladom a készülékem és szeretem gyári állapotba hozni. Eltüntetni a rootot és a legújabb norvég romot rátenni. Nem találtam a kepésségeimnek megfelelő leírást. Tudnátok segíteni? Ha ezt You are not allowed to view links. Register or Login felteszem a recoverybol es utána, a pc odinnal ezt a romot N7000XXLT5_N7000NEELT2_NEE.zip. Akkor ha a romfrissítésre nyom az új tulaj nem fogja a készülék kiírni, hogy ez módosított eszköz? Illetve mi a pontos menete a dolognak?  Mit kell wipe-olni ha kell egyáltalán. Nem szeretnem ha barmi nyoma maradna a garázdálkodásomnak. Koszi előre is.
Ja és köszönöm ezt a másfél szép esztendőt itt a fórumban.  O->-

Ne bonyolitsd ennyire

A teendő :

1; EFS mentés ha van visszatenni
2; TA-val (triangle Away) a nullázást megcsinálni DE úgy, hogy mikor végzet és újraindulna a telefon, aksit kivenni,
hogy ne tudjon újra indulni
3;PC Odin indítása és a gyári CSC-s rom betallózása a PDA részbe
4; Aksi vissza és download módban indítás
5; ha bejött a download mód a PC odinba start megnyomása
6; ha végzett és újra indult, akkor kaptál egy mindentől mentes full gyári telefont

ennyi lenne a dolog

Nem elérhető nababika

« Reply #5720 Dátum: 2013, 06 18, 14:30:52 »
Ne bonyolitsd ennyire

A teendő :

1; EFS mentés ha van visszatenni
2; TA-val (triangle Away) a nullázást megcsinálni DE úgy, hogy mikor végzet és újraindulna a telefon, aksit kivenni,
hogy ne tudjon újra indulni
3;PC Odin indítása és a gyári CSC-s rom betallózása a PDA részbe
4; Aksi vissza és download módban indítás
5; ha bejött a download mód a PC odinba start megnyomása
6; ha végzett és újra indult, akkor kaptál egy mindentől mentes full gyári telefont

ennyi lenne a dolog

Csak egy kérdés meg. Az efs-t hogyan és hova másoljam. Bocs a lamasagomert de nem szeretnem most elrontani.

rstwingo

• Vendég
« Reply #5721 Dátum: 2013, 06 18, 14:49:06 »
Csak egy kérdés meg. Az efs-t hogyan és hova másoljam. Bocs a lamasagomert de nem szeretnem most elrontani.

Hogy mentetted le annak idején  ??? na úgy kell vissza tenni

Mivel rootolt a telefonod, fogod a root explerert, vagy bármelyik fájlkezelőt ami tudja a root jogot kezelni és a mentett efs mappát bemásolod a telefon gyökerébe, mivel ott található

ha a root explorert elindítod, az rögtön ott indul, ahol az efs is van

Nem elérhető nababika

« Reply #5722 Dátum: 2013, 06 18, 14:55:47 »
Hogy mentetted le annak idején  ??? na úgy kell vissza tenni

Mivel rootolt a telefonod, fogod a root explerert, vagy bármelyik fájlkezelőt ami tudja a root jogot kezelni és a mentett efs mappát bemásolod a telefon gyökerébe, mivel ott található

ha a root explorert elindítod, az rögtön ott indul, ahol az efs is van

Koszi.  :taps: :taps:

Nem elérhető murga

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy S5
  • PDA ROM: NC1
« Reply #5723 Dátum: 2013, 06 23, 16:02:59 »
Sziasztok!
frissítettem én is a telót. Megcsináltam  a gyári adatok visszaállítását is, és újratettem a programokat, újra beállítottam mindent.
Viszont a csengőhangok kezelését elronthattam valahol, mert hiába állítok be egy saját hangot, egy idő múlva visszaáll magától egy gyárira...
Már nagyon régen állítottam be és elfelejtettem egy trükköt valószínűleg.
Mit ronthattam el?
Meg van adva milyen könyvtárnév alatt kell lenni a csengő és egyéb hangoknak? Vagy valami más trükk van, hogy ne felejtse el?
Ugyanez a bajom egy SE mini pro készüléknél is, így gondolom én ronthattam el valamit... :(

rstwingo

• Vendég
« Reply #5724 Dátum: 2013, 06 24, 07:21:06 »
Sziasztok!
frissítettem én is a telót. Megcsináltam  a gyári adatok visszaállítását is, és újratettem a programokat, újra beállítottam mindent.
Viszont a csengőhangok kezelését elronthattam valahol, mert hiába állítok be egy saját hangot, egy idő múlva visszaáll magától egy gyárira...
Már nagyon régen állítottam be és elfelejtettem egy trükköt valószínűleg.
Mit ronthattam el?
Meg van adva milyen könyvtárnév alatt kell lenni a csengő és egyéb hangoknak? Vagy valami más trükk van, hogy ne felejtse el?
Ugyanez a bajom egy SE mini pro készüléknél is, így gondolom én ronthattam el valamit... :(

Két lehetőség van
1; ha rootolt a készülék, akkor a csengőhangnak való hangokat bemásolod egy fájlkezelővel a telefon system\media\audio\ringtones\ mappájába
2; a belső sd-n létrehozol egy \media\audio\ringtones\ mappát és abba teszed a hangokat