2024, 11 30, 05:37:02
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note - Általános beszélgetés  (Megtekintve 358438 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
Re: Galaxy Note - Általános beszélgetés
« Reply #1125 Dátum: 2012, 01 20, 20:04:54 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hát ezért szerettem a HTC-t, ott nem voltak ilyen qurva TAR fájlok, meg odin, meg kies...Egyszerű volt a világ :) a gyári frissítés meg jött OTA-n, ha valakinek az kellett...  Sőt a romszakácsok is használták már az OTA frissítés lehetőségeit.
Lehet, hogy igazad van... :hmm: A kernel az mindig egy zImage nevű fájl!
Namost ez vagy egy zip-be, vagy tar-ba van becsomagolva... ha zip-be van becsomagolva, akkor CWM-ből nyomjuk, ha .tar-ba, akkor odinból!
Ez mondjuk lehet már olyan bonyolult, hogy összezavar bárkit! :p
De az is lehet, hogy érdemes belenézni a tömörített fájlba, mielőtt egy 180 ezer forintos készülékre próbáljuk rátuszkoni! :hmm:
Minden tudást meg lehet szerezni itt vagy az xda-n könnyen! Ha te nem vagy körültekintő és óvatos, akkor hiába hibáztatsz bárkit.

Egyébként már végigcsináltam a fent említett folymatot és nekem simán felment a JKay deluxe is...
Ha kell segítség a beállításához szólj! :)

Nem elérhető uby40

• Navigáció / Navigation: IGO/Sygic
  • PDA: N960F/DS+128GB SD CL10
  • PDA ROM: PIE
« Reply #1126 Dátum: 2012, 01 20, 20:45:01 »
Lehet, hogy igazad van... :hmm: A kernel az mindig egy zImage nevű fájl!
Namost ez vagy egy zip-be, vagy tar-ba van becsomagolva... ha zip-be van becsomagolva, akkor CWM-ből nyomjuk, ha .tar-ba, akkor odinból!
Ez mondjuk lehet már olyan bonyolult, hogy összezavar bárkit! :p
De az is lehet, hogy érdemes belenézni a tömörített fájlba, mielőtt egy 180 ezer forintos készülékre próbáljuk rátuszkoni! :hmm:
Minden tudást meg lehet szerezni itt vagy az xda-n könnyen! Ha te nem vagy körültekintő és óvatos, akkor hiába hibáztatsz bárkit.

Egyébként már végigcsináltam a fent említett folymatot és nekem simán felment a JKay deluxe is...
Ha kell segítség a beállításához szólj! :)

Szerintem Neked van igazad :ok: De ha megpróbálsz rátuszkolni valamit a ketyerére, és az nem megy fel azzal még nem ölöd meg . Téglát azért elég nehéz ezekből faragni, bár nem lehetetlen. Biztos nem elég cizelláltan álltam a dologhoz, de tény, hogy a JKay csak a rosszul próbált kernel flash után volt látható az Appok között :hmm:
-"Ez mondjuk lehet már olyan bonyolult, hogy összezavar bárkit! :p"-
nem zavart össze, csak nem néztem bele a tömörített fájlba, mert még mindig a régebbi beidegződések voltak bennem.
Logikailag még most sem értem , hogy mi értelme ennek a TAR, ZIP, ODIN, CWM, szarakodásnak mikor mások megoldják egyszerűbben, de nem ez a lényeg... Nyilván nekem kell alkalmazkodni a választott készülékhez, és  :olvass: többet
Más... A CWM-ben megnézted, hogy az externealSD-t látja-e ha Flash-elni akarsz valamit?
"Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem!"

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #1127 Dátum: 2012, 01 20, 20:46:51 »
Sajna a Samu eddig lenyomta őket, és félek ez így is marad :( Az SGN-nek meg nem tudom, hogy bevállalják e a konkurenciáját képátmérőben...

Nem hiszem, ha nem is bukás a Note, de semmiképpen sem nevezhető sikerterméknek, a HTC meg lassan annak is örül, ha lyuk van a seggén, eléggé veszteségre játszanak mostanság, nem hinném, hogy bevállalnának most egy kis forgalmú eszközt.

Én ha nem is ilyen nagyméretű készülékek terén de Android oldalon a Sonytól várok meglepetéseket, anno nagyon jó telefonjaik voltak (aztán jött a fúzió az Ericssonnal és mindent elcsesztek).

Nem elérhető uby40

« Reply #1128 Dátum: 2012, 01 20, 20:51:16 »
Nem hiszem, ha nem is bukás a Note, de semmiképpen sem nevezhető sikerterméknek, a HTC meg lassan annak is örül, ha lyuk van a seggén, eléggé veszteségre játszanak mostanság, nem hinném, hogy bevállalnának most egy kis forgalmú eszközt.

Én ha nem is ilyen nagyméretű készülékek terén de Android oldalon a Sonytól várok meglepetéseket, anno nagyon jó telefonjaik voltak (aztán jött a fúzió az Ericssonnal és mindent elcsesztek).

A Sonyval kapcsolatban teljesen igazad van, én is nagyon szerettem őket, talán újra elindulnak azon az úton. Viszont már igencsak nehezen tudnék egy kisebb kijelzővel készüléket elképzelni magamnak a mindennapokban, sőt... ha kiadnának egy 6-ost azon is elgondolkodnék :D Tudod, ízlések, és....

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #1129 Dátum: 2012, 01 20, 21:25:16 »

Más... A CWM-ben megnézted, hogy az externealSD-t látja-e ha Flash-elni akarsz valamit?
Nyugi... A HTC-vel én nem tudom összehasonlítani, mivel soha nem használtam... mindössze nem tartom túl bonyolultnak a dolgokat a Samunál. De mindenki úgy viszonyul a dologhoz, ahogy akar...
 A fenti kérdésedet meg nem értem a már többször is leírt válaszom után...

"...Ahogy írtam....
install zip from sdcard.... utána két keresési lehetőség van
1; choose zip from sdcard (EZ A BELSŐ)
2; choose zip from internal sdcard (EZ A KüLSŐ)..."

Amennyiben a 2-es pontbeli parancsot választod ki, akkor a külső sd-n tudsz keresni... Igaz, hogy most nem flash-eltem onnan, de az a gyanúm, hogy lehetne..
Amennyiben viszont az 1-es parancsot választod, akkor el tudsz navigálni az external_sd-hez, de nem tudsz belemenni, hanem visszaugrik...

Ez pont olyan, mint amikor USB hibakeresés pipával kapcsolódsz a PC-hez!
Ott is két külön meghajtóként látod a két sdkártyát és ha a belsőn kiválasztod az external-t, akkor ott sem történik semmi...
Szerintem... :hmm:

Nem elérhető Mordon

« Reply #1130 Dátum: 2012, 01 20, 21:37:07 »
Nyugi... A HTC-vel én nem tudom összehasonlítani, mivel soha nem használtam... mindössze nem tartom túl bonyolultnak a dolgokat a Samunál. De mindenki úgy viszonyul a dologhoz, ahogy akar...
 A fenti kérdésedet meg nem értem a már többször is leírt válaszom után...

"...Ahogy írtam....
install zip from sdcard.... utána két keresési lehetőség van
1; choose zip from sdcard (EZ A BELSŐ)
2; choose zip from internal sdcard (EZ A KüLSŐ)..."

Amennyiben a 2-es pontbeli parancsot választod ki, akkor a külső sd-n tudsz keresni... Igaz, hogy most nem flash-eltem onnan, de az a gyanúm, hogy lehetne..
Amennyiben viszont az 1-es parancsot választod, akkor el tudsz navigálni az external_sd-hez, de nem tudsz belemenni, hanem visszaugrik...

Ez pont olyan, mint amikor USB hibakeresés pipával kapcsolódsz a PC-hez!
Ott is két külön meghajtóként látod a két sdkártyát és ha a belsőn kiválasztod az external-t, akkor ott sem történik semmi...
Szerintem... :hmm:

A két pont fordítva van, a internal sdcard a belső (legalábbis nálam) :)

Nem elérhető uby40

« Reply #1131 Dátum: 2012, 01 20, 21:47:55 »

Baxxus!!! Ez idáig nekem is így volt, de most még a sorrend sem ua.
Eddig soha nem kellett az alig látható, és olvasható sorok között az alsóig elmenni :shock: Mindenkitől elnézést kérek, rutinból vezettem :( :(

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #1132 Dátum: 2012, 01 20, 21:54:34 »
Azzal a CWM-mel, amit a speedmod húz maga alá úgy van, ahogy írtam... nekem is fogalomzavar, de ez van.. nemrég néztem meg újra a kolléga miatt.
Mint említettem miután feltettem a JKay-t, inkább visszatettem a gyári LA4 kernelt, mert azzal a legjobb a cucc! :D

Nem elérhető uby40

« Reply #1133 Dátum: 2012, 01 20, 21:58:37 »
Azzal a CWM-mel, amit a speedmod húz maga alá úgy van, ahogy írtam... nekem is fogalomzavar, de ez van.. nemrég néztem meg újra a kolléga miatt.
Mint említettem miután feltettem a JKay-t, inkább visszatettem a gyári LA4 kernelt, mert azzal a legjobb a cucc! :D

Akkor valaki  :ima: tud ajánlani egy olyan kernelt (link) ami nem kavar ekkorát, és még működik is rendesen O->-

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #1134 Dátum: 2012, 01 20, 22:02:14 »
Akkor valaki  :ima: tud ajánlani egy olyan kernelt (link) ami nem kavar ekkorát, és még működik is rendesen O->-
A speed-en kívül a CF, és az AbyssNote is ad CWM-et... próbáld ki melyik tetszik!
Működni, mindegyik működik!
A másik kettő az appok közé is beteszi a CWM-et.

Nem elérhető Mordon

« Reply #1135 Dátum: 2012, 01 20, 22:02:32 »

Én már ajánlottam az FM 2.0-t :D

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #1136 Dátum: 2012, 01 20, 22:05:28 »
Ja, és igen!!.. ez is van! :ok:
Bár ezt még nem volt szerencsém használni... Tud valamit a többiekhez képest?

Nem elérhető uby40

« Reply #1137 Dátum: 2012, 01 20, 22:06:08 »

Azzal raktam fel a romot ODINnal, csak nem tudtam elülni a seggemen :D :D :D, és lecseréltem. Hiányoltam az appok közül a CWM-et.   Oszt így jártam és kész :)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #1138 Dátum: 2012, 01 20, 22:12:43 »
Azzal raktam fel a romot ODINnal, csak nem tudtam elülni a seggemen :D :D :D, és lecseréltem. Hiányoltam az appok közül a CWM-et.   Oszt így jártam és kész :)
Nekem annyira egyben van ez a rom most (LA4) a JKay-el, hogy csak akkor teszek fel egy nagy CWM-es kernelt ha épp kell valamit telepítenem onnan...
 :)

Nem elérhető Mordon

« Reply #1139 Dátum: 2012, 01 20, 22:15:48 »

Hát akkor rakd vissza :D

Nem elérhető uby40

« Reply #1140 Dátum: 2012, 01 20, 22:23:21 »
Hát akkor rakd vissza :D

Megtörtént

Nem elérhető nababika

• PDA: Note 2
  • PDA ROM: DN3 Ditto Note 3.1
« Reply #1141 Dátum: 2012, 01 21, 10:52:35 »
Hello. Hogyan lehet az accu weathert átlátszóvá tenni note-on?

Küldve az én GT-N7000-emről Tapatalk használatával.

Nem elérhető rajker

• Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #1142 Dátum: 2012, 01 21, 15:43:03 »
Hello. Hogyan lehet az accu weathert átlátszóvá tenni note-on?

Küldve az én GT-N7000-emről Tapatalk használatával.

Rootexplorert felteszed a notera.Belemész a gyökér mappában a system-be majd megkeresed a framework-res.apk direktoriumot és a twframework-res.apk direktoriumot.Ezeket kimásolod az sd re (copy pasta).Összekötöd a note usb a PC és pl total Comm. megnyitod az SD tartalmát.MEgkeresed hova raktad a két frameworkot és átteszed valahova a PC.Kinyitogatod pl a framework-rest és megkeresed a png képeket amelyek az aldirektóriumokban vannak elrejtve.Megkeresed melyik kép felelös az accu weather hátteré-é.Akkor ezt a png képet kiemeled megint valahova,majd editálod valami programban.(pl Gimp)Itt a kép hátterét átlátszhatóvá teszed és elmented ugyanaz néven mind ami az eredeti.Mostmár nincsen semmi se hátra csak lassan mindent visszafelé sorrendben csinálni.Az ujonnan kapot frameworkokat áttenni a notera majd a Rootexplorerrel felülirni a régieket.Ezek után egy Note RESTART.Ha mindent elfogad normálissan a gép akkor már átlátszó vagy áttetszö lesz a widget.JA ÉS A LEGFONTOSABB ------CSINÁLJ ELMENTÉST AZ ORIGINÁL FRAMEWORKOKRÓL ha valami krakk beütne .
Hát úgy dióhélyban,röviden  :D :D :D Hát nem egyszerü  :)
Jó munkát  :p
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető rajker

« Reply #1143 Dátum: 2012, 01 21, 16:00:35 »
Rootexplorert felteszed a notera.Belemész a gyökér mappában a system-be majd megkeresed a framework-res.apk direktoriumot és a twframework-res.apk direktoriumot.Ezeket kimásolod az sd re (copy pasta).Összekötöd a note usb a PC és pl total Comm. megnyitod az SD tartalmát.MEgkeresed hova raktad a két frameworkot és átteszed valahova a PC.Kinyitogatod pl a framework-rest és megkeresed a png képeket amelyek az aldirektóriumokban vannak elrejtve.Megkeresed melyik kép felelös az accu weather hátteré-é.Akkor ezt a png képet kiemeled megint valahova,majd editálod valami programban.(pl Gimp)Itt a kép hátterét átlátszhatóvá teszed és elmented ugyanaz néven mind ami az eredeti.Mostmár nincsen semmi se hátra csak lassan mindent visszafelé sorrendben csinálni.Az ujonnan kapot frameworkokat áttenni a notera majd a Rootexplorerrel felülirni a régieket.Ezek után egy Note RESTART.Ha mindent elfogad normálissan a gép akkor már átlátszó vagy áttetszö lesz a widget.JA ÉS A LEGFONTOSABB ------CSINÁLJ ELMENTÉST AZ ORIGINÁL FRAMEWORKOKRÓL ha valami krakk beütne .
Kb innen

lehet szemezgetni akit érdekel a szinezgetés  :oops:
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető Waffen

• PFC Fan
  • PDA: , Iphone 5 32Gb Black, Apple New iPad 16Gb
  • PDA ROM: / 6 iOS
« Reply #1144 Dátum: 2012, 01 21, 16:35:48 »
Valakinek akinek esetleg még a gyári rom van fenn ,a kiesen keresztül le tudta már szedni a 01.20-án létrehozott frissítést ?
Hűségem a becsületem!

Nem elérhető Mordon

« Reply #1145 Dátum: 2012, 01 21, 17:09:53 »

Nagyon jó leírás, ha valaki a rendszert akarja átszabni, de Accu Weather átlátszóságát ezzel nem tudja megoldani.
Azt ugyanis a Samsungwidget_WeatherClock.apk-ban lehet változtatni, ami nem framework, hanem widget, így sajna a másolgatós módszer nem működik, mert változik az apk ellenőrzőösszege és nem működik utána.

Ha van tipped alkalmazás/widget módosítására, azt megoszthatnád.

Régebbi romokhoz itt található egyébként átlátszó Accu Weather: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető rajker

« Reply #1146 Dátum: 2012, 01 21, 17:56:58 »
Nagyon jó leírás, ha valaki a rendszert akarja átszabni, de Accu Weather átlátszóságát ezzel nem tudja megoldani.
Azt ugyanis a Samsungwidget_WeatherClock.apk-ban lehet változtatni, ami nem framework, hanem widget, így sajna a másolgatós módszer nem működik, mert változik az apk ellenőrzőösszege és nem működik utána.

Ha van tipped alkalmazás/widget módosítására, azt megoszthatnád.

Régebbi romokhoz itt található egyébként átlátszó Accu Weather: You are not allowed to view links. Register or Login
.asszus igazad van.  :ok: Már rég volt hogy bütyköltem a frameworkokat.Tényleg ez egy Widget  >:( Elnézést ,öregszek már ,az agyam néha már FC-ik  :oops:
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető Nafika

• PDA: Samsug N7000
  • PDA ROM: N7000XXLPY
« Reply #1147 Dátum: 2012, 01 21, 21:42:47 »
Valakinek akinek esetleg még a gyári rom van fenn ,a kiesen keresztül le tudta már szedni a 01.20-án létrehozott frissítést ?
Szia, nekem még gyári rom van rajta, de nem a Kiesen keresztül frissítettem, hanem a telefonon keresztül, ha minden igaz ezt hívják OTA frissítésnek. December 29. én vettem a Note-ot, azóta, már három frissítés is jött rá.  :)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1148 Dátum: 2012, 01 21, 21:50:31 »
Szia, nekem még gyári rom van rajta, de nem a Kiesen keresztül frissítettem, hanem a telefonon keresztül, ha minden igaz ezt hívják OTA frissítésnek. December 29. én vettem a Note-ot, azóta, már három frissítés is jött rá.  :)
ez nem működik nálatok? You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Nafika

• PDA: Samsug N7000
  • PDA ROM: N7000XXLPY
« Reply #1149 Dátum: 2012, 01 21, 22:26:07 »
ez nem működik nálatok? You are not allowed to view links. Register or Login
Kipróbáltam most, működik, a Product code alapján Német a készülékem, és 13.-án jött ki a frissítés rá. (persze ha jól értelmezem)  :)