2024, 11 28, 07:13:18
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS2 vagy Iphone4?  (Megtekintve 119141 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: SGS2 vagy Iphone4?
« Reply #625 Dátum: 2012, 01 30, 20:52:13 »
Volt itt pár hajlítás megint az Android kárára, de én már nem megyek bele, annyit mondok, én olyan egy bátor fickó vagyok, hogy mindent a TB mentésből állítok vissza, piszok bátran egyszerre akár száz fölötti darabszámmal, több lépcsőben, mert van, amit adatokkal együtt, van, amit nélküle, van, amit az elején, van, amit a végén  és eddig - jópár alkalommal - semmi FC nem volt utána.
Az adatok meg talán okoznak ilyet, de mintha erre lenne egy roppant egyszerű módszer....  :D
Ráadásul, ha jól tévedek, a Nandroid backupból bármi egyenként visszanyerhető. Egyszerű a dolog, mert ha tévedtem, akkor én is csak annyit mondok, hallottam valakitől...  :taps: Ugyanis soha nem volt rá szükségem...  :p

Tehát, egyetlen programmal minden visszanyerhető, ráadásul akár több programmal is elmentheti, akinek valamiért nem megy...

A csengőhang mizéria jogos. Ha a Ringo nem számít... De miért ne számítana? Számít. Bár, Google szinkronizálhatná, igaz.

Kicsit határozatlan vagyok, vagy nem?  :D
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #626 Dátum: 2012, 02 06, 22:02:35 »
Ezt láttátok már?
You are not allowed to view links. Register or Login
Mindenesetre érdekes...  :hmm:

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #627 Dátum: 2012, 02 06, 22:29:55 »
Ezt láttátok már?
Mindenesetre érdekes...  :hmm:

Ez konkrétan baromság és lényegtelen, hogy melyik platformot hozták ki vesztesnek, vagy győztesnek, mivel ezt nem igazán lehet statisztikai alapon mérni. Vagy emberkéket napi 8 órában azzal foglalkoztattak, hogy 200 ezer alkalmazást napi szinten nyaggassanak? Alapesetben egyik rendszer sem logolja az ilyen eseményeket, szóval ez kb. a brit tudósok kategóriába esik nálam.

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #628 Dátum: 2012, 02 06, 22:46:29 »
Ez konkrétan baromság és lényegtelen, hogy melyik platformot hozták ki vesztesnek, vagy győztesnek, mivel ezt nem igazán lehet statisztikai alapon mérni. Vagy emberkéket napi 8 órában azzal foglalkoztattak, hogy 200 ezer alkalmazást napi szinten nyaggassanak? Alapesetben egyik rendszer sem logolja az ilyen eseményeket, szóval ez kb. a brit tudósok kategóriába esik nálam.
Elolvastam s érdekesnek találtam. :) Azt, hogy ez információ, vagy dezinformáció csak az tudja eldönteni 100%-osan aki végigcsinál személyesen egy ilyen tesztet. Ebben igazad van
De hogy ezek végig csinálták, vagy sem nem tudhatod te sem és rajtuk kívül senki sem biztosan!
És pont ezért marad pusztán az érdekes kategória nálam. ;)
De ahogyan te ugrasz a szifont kritizáló írásokra, mindegy is, hogy mit írnak... nálad csak baromság és kamu lehet! :)
A Note-on már szinte mindig gyári (sammobilos) romokat használok, mert ahányszor csak kipróbáltam egy főzeléket, mindig jött valami Fc, vagy bug! (de ezt ott is leírtam már)
Viszont most erről eszembe jutott, hogy már az SGSII-esem óta mostanáig a gyári romokon használt programjaimmal szinte soha nem volt és nincs gondom! Úgyhogy azt gondolom, hogy a cikknek az a fele, ami az Androidra vonatkozik igaz, amennyiben SGSII-őd, vagy Note-od van és azon az újabb gyári romok futnak(mondjuk nem az ICS, mert azzal még nincs minden rendben, ahogy olvasom)! Max root, cf, Jkay... ;)
Az iPhone-os részhez nem tudok hozzászólni, hiszen nem használom.
Úgyhogy csak "érdekes" a cikk...  :)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #629 Dátum: 2012, 02 06, 23:04:39 »
Elolvastam s érdekesnek találtam. :)

Valami nem stimmel... Nem vagy a listán  :hmm: :( You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Mordon

« Reply #630 Dátum: 2012, 02 06, 23:24:00 »
"Viszont most erről eszembe jutott, hogy már az SGSII-esem óta mostanáig a gyári romokon használt programjaimmal szinte soha nem volt és nincs gondom!"

Hasonló a tapasztalat és ugyanez iOS-en is a deszkával, meg régebben az iPhone-okkal. Már rég nem az alkalmazások stabilitása a kérdéses ez már mindegyik rendszernél megoldott.
Ezért írtam, hogy platformtól függetlenül marhaságnak gondolom ezt a felmérést.

Az, hogy eleve, normál körülmények között nem kivitelezhető egy ilyen, már csak másodlagos kérdés :)

Meg az is jó kérdés, hogy az Android nem homogén rendszer, most melyik verziót, melyik gyártó melyik készülékével nézték, mindegyiknél vannak eltérések. Míg mindketten egyetértünk abban, hogy SGS II-vel és Note-al nincsenek stabilitási problémák, erről egy Optimus 2X, vagy HTC Sensation tulajnak lehet teljesen más véleménye lesz és ezek még csak a felsőbb kategória készülékei.

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #631 Dátum: 2012, 02 06, 23:38:25 »

Valami nem stimmel... Nem vagy a listán  :hmm: :( You are not allowed to view links. Register or Login
Mert aznap este pont Szatmárnémetiben és Aradon bizonyítok!  :(

Nem elérhető oil

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iPad-iGo
  • PDA: iPhone 6S/128; iPad mini
« Reply #632 Dátum: 2012, 02 06, 23:39:30 »
"Viszont most erről eszembe jutott, hogy már az SGSII-esem óta mostanáig a gyári romokon használt programjaimmal szinte soha nem volt és nincs gondom!"

Hasonló a tapasztalat és ugyanez iOS-en is a deszkával, meg régebben az iPhone-okkal. Már rég nem az alkalmazások stabilitása a kérdéses ez már mindegyik rendszernél megoldott.
Ezért írtam, hogy platformtól függetlenül marhaságnak gondolom ezt a felmérést.

Az, hogy eleve, normál körülmények között nem kivitelezhető egy ilyen, már csak másodlagos kérdés :)

Meg az is jó kérdés, hogy az Android nem homogén rendszer, most melyik verziót, melyik gyártó melyik készülékével nézték, mindegyiknél vannak eltérések. Míg mindketten egyetértünk abban, hogy SGS II-vel és Note-al nincsenek stabilitási problémák, erről egy Optimus 2X, vagy HTC Sensation tulajnak lehet teljesen más véleménye lesz és ezek még csak a felsőbb kategória készülékei.

Szerintem a gyári romokkal ott sincsenek bajok. Számos ismerősöm használ elégedetten egyéb android telefont, pl ZTE, Samu középkategóriát.

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #633 Dátum: 2012, 02 06, 23:44:28 »
Lehet...
Ezért hivatkozok csak azokra, amiket én ismerek és kedvelek. :)De említhetném itt az SGS-t is amit szerettem és a párom most is az én régi SGS-emet nyúzza minden probléma nélkül és immár másfél éves folyamatos használattal is tökéletesen működik a JVU rommal! :ok:

Nem elérhető Mordon

« Reply #634 Dátum: 2012, 02 07, 13:30:21 »
Lehet...
Ezért hivatkozok csak azokra, amiket én ismerek és kedvelek. :)De említhetném itt az SGS-t is amit szerettem és a párom most is az én régi SGS-emet nyúzza minden probléma nélkül és immár másfél éves folyamatos használattal is tökéletesen működik a JVU rommal! :ok:

Az SGS-nél azért előfordult nálam újraindulás gyári rommal is, a memória elfogyása meg szép belassulásokat, akadozásokat volt képes okozni.

Nem elérhető Mordon

« Reply #635 Dátum: 2012, 02 07, 13:31:06 »
Szerintem a gyári romokkal ott sincsenek bajok. Számos ismerősöm használ elégedetten egyéb android telefont, pl ZTE, Samu középkategóriát.

2X-nél a gyári rendszer is képes volt fagyni, akár alkalmazások szintjén is.

Nem elérhető seck

• PDA: samsung galaxy S4
  • PDA ROM: I1905XXBMF4
« Reply #636 Dátum: 2012, 02 07, 14:15:36 »
Az SGS-nél azért előfordult nálam újraindulás gyári rommal is, a memória elfogyása meg szép belassulásokat, akadozásokat volt képes okozni.

Magyarul szerinted nem számít, hogy ki mit mond mert lehet másnál előfordulhat olyan probléma ami nálad nem vagy igen ( nem hülyeség az elmélet) .
Akkor itt jön szóba a statisztika, a kutatás ami az előző linkben szépen szerepel....

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #637 Dátum: 2012, 02 07, 15:16:28 »
2X-nél a gyári rendszer is képes volt fagyni, akár alkalmazások szintjén is.
Életemben egyetlen Androidos készülékem fagyott le (eddig volt 9 db), az az LG 2x volt. De az nem egyszer csinálta.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető nbee

• Navigáció / Navigation: 3 betűs
  • PDA: Samsung Galaxy S II (GT-9100) || Galaxy TAB 10.1 (P-7500)
  • PDA ROM: ROM: stock 4.1.2 || ROM:XWLA1
« Reply #638 Dátum: 2012, 02 07, 15:43:40 »
Életemben egyetlen Androidos készülékem fagyott le (eddig volt 9 db), az az LG 2x volt. De az nem egyszer csinálta.

OFF:

Csodálkozom az LG-n, mint cég, hogy tud életképes maradni ekkora konkurencia mellett. Bármilyen téren találkoztam vele, hiába volt innovatív a technológia, mindig hibás volt a termék...

Már csak ezért sem vennék LG-t, mert Life is Good but not our devices :) lehetne az új szlogen
régi időkre:

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #639 Dátum: 2012, 02 07, 16:53:32 »
Igaz... Én pont ezért ugrottam amint lehetett az SGSII-re! :) Azonban a hardver korlátai mellett a párom nagyon jól és megelégedéssel használja ma is, mivel ő nem tépi annyira a húrokat, mint én! Ő telefonál és internetezik... nagy ritkán fényképez egyet. Az internetezés is inkább azonnali információ lekérés, tehát inkább szöveg és max kép... Erre ő nagyon jól és gyorsan tudja használni és szereti!
Ő az a felhasználó, akire fejlesztve vagyon az SGS! :D

Nem elérhető kirby

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung I-9100
  • PDA ROM: XXLPS
« Reply #640 Dátum: 2012, 02 08, 18:24:30 »
Sosem értettem ezt az iOS vs. Android vitát. Mindkét oprendszer Linux alapokon nyugszik, csak a mindenki ráhúzta a saját UI-ét. Mindekettőbe bele lehet kötni, de alapvetően a két legelterjedtebb és legkedveltebb mobilos operációs rendszer. Jómagam Android párti vagyok, de nagyon tetszik az iPhone is, mindössze nem akartam beállni a sok agymosott sorába... ;)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #641 Dátum: 2012, 02 08, 18:28:30 »
Sosem értettem ezt az iOS vs. Android vitát. Mindkét oprendszer Linux alapokon nyugszik, csak a mindenki ráhúzta a saját UI-ét. Mindekettőbe bele lehet kötni, de alapvetően a két legelterjedtebb és legkedveltebb mobilos operációs rendszer. Jómagam Android párti vagyok, de nagyon tetszik az iPhone is, mindössze nem akartam beállni a sok agymosott sorába... ;)
Annyira a Windows is Linux alapú, mint a mai iOS :)
Szerintem...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #642 Dátum: 2012, 02 08, 18:43:07 »
...mindössze nem akartam beállni a sok agymosott sorába... ;)
Mit is nem értesz ezen a vitán? :D

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #643 Dátum: 2012, 02 09, 15:16:47 »
....

4. Acél ide vagy oda a sz*r, f*s 2 forintos műanyag a Galaxy S-en/II-n semmi baja nem volt, erre ez meg csesződik. Pedig elvileg az anyagok miatt ennyire nehéz és drága...

Az első 4 magosnormálisabb droidra váltok :)
1.5-2 év androiddal azért még bennem van. Sok dolog nem hiányzik, de több minden igen.
....

Még nem olvastam végig a fórumot, remélem nem nyúlok bele valami vitába, de örömmel látom, hogy az első lelkesedés után reálisan látod a dolgokat.
Mind a két telefonnak megvannak a hibái és egyik elvakult tábornak sincs igaza. És én pont ezt értékelem, ha valakinek mind a 2 rendszer volt már huzamosabb ideig a kezében és elmondja a véleményét. Ez a fórum pont arról szól, hogy összehasonlítsuk azoknak, akik még nem döntöttek!

(Welcome in the club!  ;) Én is amilyen hülye vagyok, fél év múlva SGS3 és iPhone5 lesz a profilomban...)
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető seck

• PDA: samsung galaxy S4
  • PDA ROM: I1905XXBMF4
« Reply #644 Dátum: 2012, 02 09, 15:37:35 »
  ;) Én is amilyen hülye vagyok, fél év múlva SGS3 és iPhone5 lesz a profilomban...)

Fuu én leszögezem, hogy nem irigységből írom de örülök, hogy Te megteheted  :) :)  nincs szabad munkahely a közeledben esetleg? :)

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #645 Dátum: 2012, 02 09, 16:21:02 »

Fuu én leszögezem, hogy nem irigységből írom de örülök, hogy Te megteheted  :) :)  nincs szabad munkahely a közeledben esetleg? :)

Bocsánat, nem akartam vele senkit irritálni! Nem mellényzsebből fizetem ki, természetesen eladom a régi készülékeket a váltás előtt. Sőt elkezdtem tavaly év végén vaterázni és minden régi kütyümtől kezdve a rossz mikróig mindent eladok! A gyengeségem, hogy nem nyugdíj előtakarékossági, hanem "Kütyümánia Alapba" teszem:)
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető oil

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iPad-iGo
  • PDA: iPhone 6S/128; iPad mini
« Reply #646 Dátum: 2012, 02 09, 23:07:57 »
Bocsánat, nem akartam vele senkit irritálni! Nem mellényzsebből fizetem ki, természetesen eladom a régi készülékeket a váltás előtt. Sőt elkezdtem tavaly év végén vaterázni és minden régi kütyümtől kezdve a rossz mikróig mindent eladok! A gyengeségem, hogy nem nyugdíj előtakarékossági, hanem "Kütyümánia Alapba" teszem:)

Így vagyok én is, hüje vagyok és képes eladni csak hogy az újabbat megvehesem :shock:

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Oneplus 5
  • PDA ROM: Oreo
« Reply #647 Dátum: 2012, 02 10, 08:13:17 »
Hozzászólok én is, bár lehet hogy megtettem már. :p
Én mielőtt androidra váltottam, tavalyelőtt SGS-re, 2(!) évig iphone tulajdonosa voltam. Ez 1 év 3G, és 1 év 3Gs használatot jelent, szerettem  azokat a telefonokat is, de: meguntam az itunes használatát, lassú, körülményes, mindenhez az kell, a csúnya kijelzőt, bluetooth fájlküldés csak hekkelt program hekkelésével elérhető, akkor is fagy - újra kell indítani, egyszóval a sok-sok korlátozást, amiket itt ki is tárgyaltatok. A témázást ott is előszeretettel űztem, de korántsem volt olyan kezes, mint az android. Ráadásul sokkal érzékenyebb volt a sebességre a winterboard a témázásnál, mint bármelyik launcher az androidon. Ja hogy igen, lehet az androidon launchert is váltani... ha nem tetszik az eredeti.
A végén egy pozitívumot azért hozok az iphone mellett: kiváló értéktartó telefonkészülék. :ok:
Nem okostelefon. ;D

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #648 Dátum: 2012, 02 10, 08:33:05 »
Hozzászólok én is, bár lehet hogy megtettem már. :p
Én mielőtt androidra váltottam, tavalyelőtt SGS-re, 2(!) évig iphone tulajdonosa voltam. Ez 1 év 3G, és 1 év 3Gs használatot jelent, szerettem  azokat a telefonokat is, de: meguntam az itunes használatát, lassú, körülményes, mindenhez az kell, a csúnya kijelzőt, bluetooth fájlküldés csak hekkelt program hekkelésével elérhető, akkor is fagy - újra kell indítani, egyszóval a sok-sok korlátozást, amiket itt ki is tárgyaltatok. A témázást ott is előszeretettel űztem, de korántsem volt olyan kezes, mint az android. Ráadásul sokkal érzékenyebb volt a sebességre a winterboard a témázásnál, mint bármelyik launcher az androidon. Ja hogy igen, lehet az androidon launchert is váltani... ha nem tetszik az eredeti.
A végén egy pozitívumot azért hozok az iphone mellett: kiváló értéktartó telefonkészülék. :ok:
Nem okostelefon. ;D

Félve bár, de teljesen egyetértek...
 ;)

Kíváncsi leszek, ha a Primo megjelenik Android-ra, lesz-e egyetlen olyan, aki azt mondja, nicsak igazatok volt, vagy csak lassacskán évtizedes bevált szokássá vált módon keresnek valami más okot, hogy kötözködjenek és fikázzák azt, ami mindig is többet adott a felhasználóinak, persze valóban több hibával, de partnerként és nem zombiként kezelve őket.
Mert a hibák javíthatóak, de a hozzáállás nem annyira változik...

A hibák pedig nagy tempóban javulnak Android-on, ezt elég nehéz nem látni, de elég egyszerű dolog csak tagadni a tagadhatatlant...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető nbee

• Navigáció / Navigation: 3 betűs
  • PDA: Samsung Galaxy S II (GT-9100) || Galaxy TAB 10.1 (P-7500)
  • PDA ROM: ROM: stock 4.1.2 || ROM:XWLA1
« Reply #649 Dátum: 2012, 02 10, 09:30:01 »

Félve bár, de teljesen egyetértek...
 ;)

Kíváncsi leszek, ha a Primo megjelenik Android-ra, lesz-e egyetlen olyan, aki azt mondja, nicsak igazatok volt, vagy csak lassacskán évtizedes bevált szokássá vált módon keresnek valami más okot, hogy kötözködjenek és fikázzák azt, ami mindig is többet adott a felhasználóinak, persze valóban több hibával, de partnerként és nem zombiként kezelve őket.
Mert a hibák javíthatóak, de a hozzáállás nem annyira változik...

A hibák pedig nagy tempóban javulnak Android-on, ezt elég nehéz nem látni, de elég egyszerű dolog csak tagadni a tagadhatatlant...

Igen, ha iGO is megjelenik Android platformon, akkor már csak a Dragon Dictation-ont szeretném megkapni, és boldog leszek :) De ami pl. az android ellen szól számomra, hogy kezdek kicsit paranoiás lenni. Google mindent tudni fog rólam/ha már nem tud... Pedig én óvatos bivaly vagyok, még közvetlen ismerőseimnek/család tagoknak sem mondok el mindent, de google meg közben azt is tudni fogja. Kényelmesen kiszolgál és közben szépen profilt alkot rólam... mikor, hol, kivel, mit, meddig, mennyiért, és talán még azt is, hogy miért. (bele se merek gondolni, hogy ez mekkora hatalom egyetlen cégnek)...

Törvény tisztelő és adófizető polgár vagyok, az asszonyt nem csalom, mert imádom őt, stiklijeim és ellenségeim sincsenek, de azért inkább felek, mint megijedek...

régi időkre: