Félre ne érts, nem szeretem a vitát én sem és részemről nem is arról van szó.
Utálom, ahogyan az Apple erre a piaci szegmensre lépett, de az nem tesz elvakulttá.
Ami jó a szifonokban, azt elismerem, de soha nem fog egy-két fícsör meggyőzni arról, hogy ÖSSZESSÉGÉBEN jobb.
Egyszerűen szeretem, ha a dolgok a helyükön vannak.
Jó az iPhone és azon az áron, amennyit megér, még vennék is egyet.
Na, azon az áron nem kapható.
Ne tévesszen meg senkit semmilyen akció, ha valaki milliókat ad egy szolgáltatónak, akkor ne legyen nagy dolog akár ingyen megkapnia a készüléket.
Sokan szeretnének csak annyit költeni telefonra, amennyit én, 1-2 ezer forint havonta.
Így én nem fogok ilyen ajándékot kapni és nem is kérek.
200 ezer Ft-ot tettem le készpénzben az akkor nálunk még nem is kapható és nem is ismert, németföldről behozott, így még olcsónak is mondható MDA Pro-ért, ami kezdettől független volt, garanciás és soha nem tiltották le, nem rég adtam el könnyes szemmel a testvérével együtt, mindkettő 128 MB-ra volt bővítve.
Az SGS mondjuk csak 14 pénzbe került anyusnak a Telenortól, 5200 Ft-os havidíj mellett.
127 pénzért gyári két éves gyári garival vettem az SGS2-őt, amivel ma elfogadom, hogy pariban van az i4S, van, amiben egyik, van amiben a másik jobb. Komoly árkülönbség van köztük, de simán visszautasítanék egy cserét.
Bár nem, hülye nem vagyok, jöhet, mert eladva vennék egy másik SGS2-t és maradna fagyira is pénzem.
Írod, hogy "vannak olyan programok/játékok, amikre még nincs felkészítve az Android, hiába kétmagosság, gigaramok, stb."
Tévedsz, a két magot röhögve használja, mi mástól olyan gyors? De a System Panel nevű programmal meg is nézheted, hogy ha kell, gyönyörűen viszi a két magot, sőt, olyan 70-80%-os terhelésnél, szépen látható, hogy a második mag sokszor jobban terhelődik. Ez olyan alkalmazásokkal is így van, amelyek szintén nem többmagos futtatásra íródtak.
Peter-Mordon írásai alapján pedig utánanézem, miért is nem íródnak játékok Android-ra és az sem az oprendszer rovására írható, hanem a szolgáltatókat hibáztatják, akik telerakják a ROM-okat a saját progijaikkal, melyek miatt "állítólag" nem érhető el elegendő RAM egy memóriaigényes játék számára.
Ez sokak szerint, szerintem is kissé mondvacsinált indok, egyrészt, mert megoldható lenne a memo felszabadítása ilyenkor még egy root-olatlan telefonon is, másrészről igencsak léteznek komoly játékok Android-ra, azokat sem marslakók írták!
Az pedig, hogy mennyi játékot, programot portoltak akárhonnan, semmit nem jelent, van az ide-oda, nem kellene a portolás szónak semmilyen negatív értelmet tulajdonítani, a portolás lehet jó és egy eleve arra az eszközre írt program is lehet ócska. Rengeteg programozó van, de közel nem mind éri meg a pénzét ám!
Láttunk sima, piszkálás nélküli iPhone-t kővé fagyni, nem is egyet, pedig a gyári "butatelefon" állapotában igencsak nem kellene.
Aláírom, Android-os telefon sűrűbben fagy, de sokkal többet nyújt root nélkül is.
Aztán, helyesbítenem kell, mert rosszul írtam, éjjel 1 óta nincs töltőn most az SGS2-m, most 52%-on az akksi és 512MB RAM szabad, tehát több, mint amennyi iPhone-ban eleve van.
Ez most van így, mert a többszáz progim fagyasztva várja, hogy lassan eleresztve őket kiderüljön, melyik az, amelyik a system process-eket sunyi módon meghajtva zabálja az akksit.
Ha visszatér a "rendes" üzem, akkor 400, sőt néha 300 MB alá fog ez süllyedni, de engem az se érdekel, ha 10 MB van szabadon, mert amit elfoglalok, az engem szolgál, nem pedig hazug mítoszokat, ahogyan Apple kütyükben teszi. Mire 100 MB körülire csökken, addigra annyi programom fut, ami iPhone-on nemigen, talán bele is makkanna a nagy király... mert az is földi anyagokból, földi emberek által készült, semmi csoda és utánozhatatlan nincs bennük.
Apropó, hogyan áll legfrissebb koppintásuk, Siri? Aminek a nagy hardware-igénye miatt KELL(ene) áttérni a 4S-re minden magára adó embernek?
No, remélem, nem haragszol, hogy ellentmondtam neked, szerintem nem Apple-ellenes hangulat szításáról van itt szó, csakis a dolgok helyükre tételéről.
Béke!