2024, 12 18, 18:32:27

Szerző Téma: Nem Sense-es ROM-ok (CM7, MIUI, AOSP, CM9)  (Megtekintve 95699 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
Nem Sense-es ROM-ok (CM7, MIUI, AOSP, CM9)
« Dátum: 2011, 10 08, 23:17:46 »
Üdv!

Ebben a topicban beszélgessünk azokról a ROM-okról, amelyek Cyanogenmod vagy AOSP (Android Open Source Project) forrásból épülnek fel.

Legelterjedtebb ilyen ROMOK:

Cyanogen Mod 7
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

TripNMiUI
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Magyar leírás

XboarderMod MIUI

További romok megtalálhatóak itt:

Nem elérhető blackdog7

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
Re: Nem Sense-es ROM-ok (CM7, MIUI, AOSP)
« Reply #1 Dátum: 2011, 10 12, 00:22:34 »
Na akkor itt folytatom: Tehát akkor a cynogen rom azért ilyen kicsi 98 mega, mert nem tartalmaz semmit, csak az alap oprendszert?

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #2 Dátum: 2011, 10 12, 07:59:31 »
Na akkor itt folytatom: Tehát akkor a cynogen rom azért ilyen kicsi 98 mega, mert nem tartalmaz semmit, csak az alap oprendszert?
Nem egészen, de majdnem. Lényegében a Sense ami baromi sok (nyilván a sok grafikus "kütyü" miatt).
De a sok év alatt nagyon megbízható rendszert építettek kis az androidokra, szerintem érdemes nagyon kipróbálni  :ok: Gyors (mentes minden csicsától), stabil, egyszerű, pl. 2.3.7-es androidot használ ... TaRSy meg majd kiegészíti a sort ;)
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #3 Dátum: 2011, 10 12, 09:06:08 »

Ez a 98 mega még soknak is számít. A nem Sense-es ROM-ok kisebbek (majdnem) mindig mint 100MB. HD2-re a Hyperdroid, ami egyik legjobb ROM volt, 68 mega krül mozgott. Lesz ez a CM még 72 is.
Alapból nincs benne a Market és a google alkalmazások, azokat külön gapps néven kell telepíthető zipként leszedni (pl rom managerben). Új Market van benne, le is fagy folyamatosan, azt érdemes visszacserélni a régebbire.
Egy napra ajánlom, próbáld ki, és meglátod miben rejlik a Cyanogen ereje (go launcher, honeybread téma és totál állat lesz, alap adw launcher megtévesztő lehet sebesség szempontjából, az mindenen megakad néha)

Nem elérhető blackdog7

« Reply #4 Dátum: 2011, 10 12, 09:20:21 »
Oké, köszi Mindkettőtöknek az infókat, kipróbálom.
A market-nél, meg alapból tolom vissza mindig a régit, mert nekem nem jön be a sok csicsa-micsa az újnál, ami iszonyatosan lelassítja a betöltését, ráadásul emiatt használhatatlan ahol csak edge van.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #5 Dátum: 2011, 10 13, 12:26:13 »
Egy kérdés, lehet hogy láma lesz:
A topic címe az, hogy "Nem Sense-es ROM-ok (CM7, MIUI, AOSP)". A leírásban már azt írod, hogy "amelyek Cyanogenmod vagy AOSP forrásból épülnek fel"
Az ARHD-nak is van nem Sense-es verziója, akkor az is CM7-ből épül fel? Vagy csak simán kivette mike1986 a HTC Sense-hez tartozó programcsomagokat és így publikálta? Ezek szerint az nem tartozik ebbe a topicba?  :hmm:

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
Re: Re: Nem Sense-es ROM-ok (CM7, MIUI, AOSP)
« Reply #6 Dátum: 2011, 10 13, 13:09:36 »
Egy kérdés, lehet hogy láma lesz:
A topic címe az, hogy "Nem Sense-es ROM-ok (CM7, MIUI, AOSP)". A leírásban már azt írod, hogy "amelyek Cyanogenmod vagy AOSP forrásból épülnek fel"
Az ARHD-nak is van nem Sense-es verziója, akkor az is CM7-ből épül fel? Vagy csak simán kivette mike1986 a HTC Sense-hez tartozó programcsomagokat és így publikálta? Ezek szerint az nem tartozik ebbe a topicba?  :hmm:

Erre a nem egyertelmusegre gondoltam en is a topic letrehozasakor. Azert is irtam oda, hogy pontosan mire gondolok. ARHD nem Sense romjának alapja ugyanaz a htc rom, mint a senseseke, csak el van tavolitva a launcher, es masik van berakva. De hibait, fo tulajdonsagait a Sensees romokkal egyutt oroklik.
Az AOSP es CM alapu romok viszont semilyen rokonsagban sem allnak a htc stock alappal.
Lehetett volna htc alapu es nem htc alapu a ket topicnev, de altalanossagban talan igy jobban ertheto kezdo usereknek (nem kerdezik meg pl a cm7ben van-e sense).
Amugy lecsereltem a CM7et MIUIra, majd a legelso hozzaszolast kibovitem kis leirassal, friss verzio linkkel.

Sent from my TripNMiUI Pyramid using Tapatalk

Nem elérhető blackdog7

« Reply #7 Dátum: 2011, 10 13, 14:00:53 »
Akkor kezdem már kapisgálni. Arról van szó, hogy vannak akik a "sima" androidot mint operációs rendszer-ből csinálnak egy rom-ot, úgy hogy a telfonhoz tartozó "hardver"-ek, drivereihez, funkcióhoz a szükséges fájlokat azért felrakják. Mondjuk olyan, mintha egy debian-t raknánk fel, ahhoz valamilyen minimális grafikai felületet (pl. Fluxbox, Xfce, stb.)

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #8 Dátum: 2011, 10 14, 20:53:31 »
Érdeklődnék, hogy ki melyik CM alapú romot használja, amivel meg van elégedve? Újradobnám a telefont, és CM-re vágyom, de nem nagyon tudok választani  :-X
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #9 Dátum: 2011, 10 14, 22:32:06 »
Érdeklődnék, hogy ki melyik CM alapú romot használja, amivel meg van elégedve? Újradobnám a telefont, és CM-re vágyom, de nem nagyon tudok választani  :-X
Közben csak sikerült dönteni. MIUI romot dobtam fel, eddig még csak hasonlóval sem találkoztam, nagyon tetszik :)  Érdemes kipróbálni, merőben más ez a benne lévő launcher mint az eddigiek amiket próbáltam  :ok:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető blackdog7

« Reply #10 Dátum: 2011, 10 14, 23:27:01 »
Közben csak sikerült dönteni. MIUI romot dobtam fel, eddig még csak hasonlóval sem találkoztam, nagyon tetszik :)  Érdemes kipróbálni, merőben más ez a benne lévő launcher mint az eddigiek amiket próbáltam  :ok:
Melyiket raktad fel?

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #11 Dátum: 2011, 10 14, 23:30:11 »
Melyiket raktad fel?
Végül nem sima CM lett, mert nem tudtam dönteni, új vizekre eveztem  ;)
MIUI.us Sensation 4G 1.10.7 You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető blackdog7

« Reply #12 Dátum: 2011, 10 14, 23:38:23 »
Hm, ez nem néz ki rosszul!  :ok:
Azt hiszem, hogy a 7végén kipróbálom ezt is. Most igyekszem kipróbálni minél több romot.

Nem elérhető csehi

• PDA: LG G4
  • PDA ROM: H81520B
« Reply #13 Dátum: 2011, 10 15, 13:40:56 »
Hm, ez nem néz ki rosszul!  :ok:
Azt hiszem, hogy a 7végén kipróbálom ezt is. Most igyekszem kipróbálni minél több romot.

Igazad van blackdog7 egy próbát megér :ok:

Nem elérhető csehi

« Reply #14 Dátum: 2011, 10 15, 15:47:27 »
Igazad van blackdog7 egy próbát megér :ok:

Én meg is akadtam, felmegy a rom, elindul minden rendben. A képernyő kikapcsolása után viszont eldobja a mobilszolgáltatóm, és nincs térerő. Mit nem csináltam jól?  :'(

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #15 Dátum: 2011, 10 15, 16:51:38 »
Én meg is akadtam, felmegy a rom, elindul minden rendben. A képernyő kikapcsolása után viszont eldobja a mobilszolgáltatóm, és nincs térerő. Mit nem csináltam jól?  :'(

Korábban a Cyanogenmod kernelével volt ilyen gond, így a Cyanogen és MIUI ROMok-on EU usereknek nem volt térerejük (ril crash). Az új CM Selfkang 8-ban már tökéletesen jó, XBoarder mára szintén javította CM romjának v1.3.2-es verziójában. Trip MIUI romjában is működik a legutolsó verzióban, (ott egy kis kernel bug van, ami elvileg a hétvégén fixelve lesz. Én ezt a romot használom, teszt jelleggel bricked kernellel: nem megy a wifi :D).
A MIUI.us ROM-ban nem tudom, javítva van-e, szerintem nincs (xboarder csinálja azt is, szóval ha cm-ben ma javította, akkor miuiban is csak később fogja). Egyébként meg inkább Trip MIUI mint MIUI.us, kevesebb bug, javított hibák, UV kernel, stb stb. :)
Szóval vagy olyan romot raksz fel, amiben nincs ez a hiba, vagy megpróbálkozol egy kernelcserével (Bricked, faux).

Nem elérhető csehi

« Reply #16 Dátum: 2011, 10 15, 16:59:51 »
Korábban a Cyanogenmod kernelével volt ilyen gond, így a Cyanogen és MIUI ROMok-on EU usereknek nem volt térerejük (ril crash). Az új CM Selfkang 8-ban már tökéletesen jó, XBoarder mára szintén javította CM romjának v1.3.2-es verziójában. Trip MIUI romjában is működik a legutolsó verzióban, (ott egy kis kernel bug van, ami elvileg a hétvégén fixelve lesz. Én ezt a romot használom, teszt jelleggel bricked kernellel: nem megy a wifi :D).
A MIUI.us ROM-ban nem tudom, javítva van-e, szerintem nincs (xboarder csinálja azt is, szóval ha cm-ben ma javította, akkor miuiban is csak később fogja). Egyébként meg inkább Trip MIUI mint MIUI.us, kevesebb bug, javított hibák, UV kernel, stb stb. :)
Szóval vagy olyan romot raksz fel, amiben nincs ez a hiba, vagy megpróbálkozol egy kernelcserével (Bricked, faux).

Köszönöm, megpróbálom.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #17 Dátum: 2011, 10 16, 01:51:24 »
Végül nem sima CM lett, mert nem tudtam dönteni, új vizekre eveztem  ;)
MIUI.us Sensation 4G 1.10.7 You are not allowed to view links. Register or Login

Nekem ment a telefon, én 10.58-as radiot hasznalok. Lehet te régebbit hasznàlsz. Egyébként a wifi valóban nem ment. Egyelőre visszaraktam a mentett ARHD 4.1.3-amat, mert azt használatkész.
Nem foglalkoztam vele különösebben, de ezt a MIUI.us romot lehet magyarítani a morelocallal?

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #18 Dátum: 2011, 10 16, 11:32:55 »
Nekem ment a telefon, én 10.58-as radiot hasznalok. Lehet te régebbit hasznàlsz. Egyébként a wifi valóban nem ment. Egyelőre visszaraktam a mentett ARHD 4.1.3-amat, mert azt használatkész.
Nem foglalkoztam vele különösebben, de ezt a MIUI.us romot lehet magyarítani a morelocallal?

Morlocallal biztos nem, az csak sense romikhoz jo. Ha a miuiba belerakjak a multilaguage-et, akkor abban benne van a magyar is. Trip Miui romjaban benne van.

Sent from my Sensation using Tapatalk

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #19 Dátum: 2011, 10 16, 13:31:26 »
Hogy ne féljetek annyira a Trip MIUI kipróbálásától, csináltam egy félig magyar átiratot az eredeti oldalból.
Én mától fogva ezt fogom használni, ha az akkuidő jó.
Hangos, gyors, számomra nincs bug, téma letöltésnél figyelni kell, hogy a lockscreent lehetőleg ne változtassuk, mert nem minden lockscreen kompatibilis ezzel a képernyőfelbontással, és nem lehet feloldani a képernyőzárat. :D (van a feloldásra billentyűkombináció is amúgy) Új verzió megjelenésekor nem lehet az előzőre rátelepíteni, viszont backupból advanced restore-ral meg lehet próbálni a datát visszaállítani.

Link:

Nem elérhető blackdog7

« Reply #20 Dátum: 2011, 10 16, 22:40:50 »
Köszi, kipróbáljuk!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #21 Dátum: 2011, 10 17, 07:12:24 »
Hogy ne féljetek annyira a Trip MIUI kipróbálásától, csináltam egy félig magyar átiratot az eredeti oldalból.
Hangos, gyors, számomra nincs bug, téma letöltésnél figyelni kell, hogy a lockscreent lehetőleg ne változtassuk, mert nem minden lockscreen kompatibilis ezzel a képernyőfelbontással, és nem lehet feloldani a képernyőzárat. :D (van a feloldásra billentyűkombináció is amúgy) Új verzió megjelenésekor nem lehet az előzőre rátelepíteni, viszont backupból advanced restore-ral meg lehet próbálni a datát visszaállítani.

Link:
Kipróbálva. Tényleg jobb, mint a MIUI.us és magyar nyelv is van benne ;)

Sent from my TripNMiUI Pyramid using Tapatalk

Nem elérhető csehi

« Reply #22 Dátum: 2011, 10 17, 12:22:22 »

Link:

Köszi TaRsY én imádom. Időjárás widgetet mit ajánlotok?

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
  • Király :)
  • PDA: HTC ONE M8; HTC ONE; Samsung Note3
  • PDA ROM: HTC One: ROM:Viper; HTC ONE M8 Viper; Note3 original
« Reply #23 Dátum: 2011, 10 23, 09:55:45 »

Link:

nekem is tetszik, de nem lehet ebbe bele rakni a sense billentyűzetét? nekem ez a gingeres nem jon be annyira

koszonom.
HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #24 Dátum: 2011, 10 24, 18:32:25 »
Elérhető az új TripNDroid verzió, első körben annyi, hogy atom gyors, ilyen gyors még nem volt egy szoftver sem.
Remélem nincs sok bug, és akkor jól elleszek vele. Főként remélem, hogy az akku nem merül végre annyira.