2025, 01 09, 08:15:51

Szerző Téma: Sense-es ROM-ok  (Megtekintve 175030 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
Re: Sense-es ROM-ok
« Reply #625 Dátum: 2012, 02 17, 15:02:19 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Az UV nem befolyásolja az akkuidőt.

rmk40: "Recent tests have confirmed what I've known (and been saying) for a while; using undervolted kernels makes no difference in battery life. Battery is consumed by #1 Radio, #2 Screen. If you don't believe me, turn on airplane mode and observe how long your phone lasts. Weeks."

mike1986: "Undervolted kernels cause stability issues, nothing more, nothing less"

Desire HD más volt a tapasztalat!
Jól belőtt UV-érték befolyásolta a fogyasztást!
Kevesebb energiát használ a proci, akkor csak növekszik az üzemidő, vagy nem?

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
Re: Re: Sense-es ROM-ok
« Reply #626 Dátum: 2012, 02 17, 15:52:26 »
Desire HD más volt a tapasztalat!
Jól belőtt UV-érték befolyásolta a fogyasztást!
Kevesebb energiát használ a proci, akkor csak növekszik az üzemidő, vagy nem?
Amennyire én olvasgattam sokan azt vallják, hogy az UV-nak OC-vel együtt nem sok értelme van, mert a felhúzott procinak vmivel több feszkóra van szüksége, így UV-val instabillá válhat a vas. Külön-külön érdemes alkalmazni a kettőt. De javítsatok ki ha tévedek, nem érték az ilyesmihez csak olvasok :)

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
« Reply #627 Dátum: 2012, 02 17, 17:28:50 »
Amennyire én olvasgattam sokan azt vallják, hogy az UV-nak OC-vel együtt nem sok értelme van, mert a felhúzott procinak vmivel több feszkóra van szüksége, így UV-val instabillá válhat a vas. Külön-külön érdemes alkalmazni a kettőt. De javítsatok ki ha tévedek, nem érték az ilyesmihez csak olvasok :)

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk

Most az UC UV-vel együtt is működhet, ha azt nézzük, hogy pl egy 1,5Ghz-es procinál 1,5 GHz-ig megvannak a különböző frekvenciatartományokhoz a hozzá való feszültségértékek. Az OC ennél annyival több, hogy ez a skála tovább tart, tehát növelgetik a frekvenciát és hozzá növelik a szükséges feszültséget is, amíg stabil a rendszer. Az UV esetében megmarad a gyári felső frekvenciakorlát, és csak a feszültségértékeket csökkentik addig, amíg még azon a frekvencián stabil a rendszer. Ha az OC és UV egyidejűleg van jelen, az azt jelenti, hogy mondjuk 1,5GHz-ig a gyári frekvenciaértékekhez tartozó feszültségek alacsonyabbak a gyárinál, 1,5GHz felett pedig megemelt fesszel a további magasabb frekvenciákra is engedélyezett felmenni.

A probléma az, hogy nagyon kis feszültségértékekről van szó, hogy az UV hatása nagyságrendekkel elenyészőbb a többi, nagy fogyasztású alkatrészek működéséhez képest (képernyő, radio). Olyan esetben lehet eredményes az UV, ahol gyárilag az idle freki és hozzá tartozó fesz magas. Ha ezt lejjebb tudják vinni, akkor kikapcsolt képernyővel esetleg lehet észlelni a javulást. Sensation esetében azt hiszem 320MHz volt a legalacsonyabb, amit próbáltak 192MHz-ig levinni UV mellett, de ez a freki pl már túl kevés hogy zenelejátszó fusson a háttérben, vagy akár híváskor is kiakadhat.

Az UV-hez képest sokkal jobb akkuidő eredményeket lehet elérni a kisebb fényerő, kevesebb adatkapcsolat, ritkább szinkronizálással. Másrészt itthon alig van térerőm, és ez radikálisan lecsökkenti az üzemidőmet, aki pedig jó helyen lakik, a jobb hálózat akkuidőben is megmutatkozik

Nem elérhető gio1969

• PDA: HTC Sensation XE Z715e
  • PDA ROM: CoinDroid 1.1.0
« Reply #628 Dátum: 2012, 02 18, 11:03:30 »
Egyre jobban hajlok rá, hogy kipróbáljam az ICS-t, mégpedig az InsertCoint néztem ki magamnak. Az a kérdés, hogy kell e előtte radio-t rakni, vagy valami mást, valamint hogy a titanium mentéseim működni fognak e ICS alatt is ?

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #629 Dátum: 2012, 02 18, 12:29:12 »
Egyre jobban hajlok rá, hogy kipróbáljam az ICS-t, mégpedig az InsertCoint néztem ki magamnak. Az a kérdés, hogy kell e előtte radio-t rakni, vagy valami mást, valamint hogy a titanium mentéseim működni fognak e ICS alatt is ?

3.24-es cid számodnak megfelelő You are not allowed to view links. Register or Login csomag kell hozzá, ez tartalmazza a radiot is!
Nálam működött a titanium, de csak a legújabb változatok!

Nem elérhető gio1969

« Reply #630 Dátum: 2012, 02 18, 12:36:28 »
3.24-es cid számodnak megfelelő You are not allowed to view links. Register or Login csomag kell hozzá, ez tartalmazza a radiot is!
Nálam működött a titanium, de csak a legújabb változatok!
Supercidet csináltam, vagy az mindegy ? CID getter app azt írja, hogy htc_032 a cid-em.

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #631 Dátum: 2012, 02 18, 12:43:04 »
Supercidet csináltam, vagy az mindegy ? CID getter app azt írja, hogy htc_032 a cid-em.

Akkor ez kell neked:
MD5: c1cd57cd9df1bddf3df81ea86167c342

Nem elérhető gio1969

« Reply #632 Dátum: 2012, 02 18, 12:48:30 »
Akkor ez kell neked:
MD5: c1cd57cd9df1bddf3df81ea86167c342
Ha ez felment, akkor wipe-ok után mehet a rom ?

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #633 Dátum: 2012, 02 18, 12:56:21 »
Ha ez felment, akkor wipe-ok után mehet a rom ?

TaRsY írt róla agy összefoglalót,

"Másnak írtam le, bemásolom:
1.: SD kártyára rámásolod a  romot.
2.: Kikapcsolod a telót és belépsz recovery-be
3.: Install zip from SD card, és feltelepíted a romot. Telepítés után nem indítod újra, hanem:
4.: mound usb storage menü vagy mounts and storage-en belül az USB storage módba belépsz és akkor laptopon látod az SD kártyát.
5.: rámásolod az SD kártya gyökerébe a PG58IMG.ZIP-et, majd kikapcsolod.
6.: hangerő le+bekapccsal bejön a bootloader, és megkérdezi, hogy felrakja-e a firmware-t. YES-t nyomsz és vársz, míg nem végez (közben újraindul)
7.: ha kiírja, hogy sikerült, akkor megkérdezi, hogy újraindítsa-e a telót, YES, és el fog indulni.
8.: elindult a szoftver, valamikor majd rádugod a gépre, és törlöd a PG58IMG.ZIP-et."

Nem elérhető gio1969

« Reply #634 Dátum: 2012, 02 18, 13:10:23 »
Köszönöm, ez lesz a délutáni program  :ok:

Nem elérhető gio1969

« Reply #635 Dátum: 2012, 02 18, 15:25:08 »
Gond nélkül felment a rom, viszont a titanium nem akar működni... Hiába állítom vissza az appokat, nem jelennek meg az alkalmazások között...Még megpróbálom újabb titaniummal, csak azt nem értem, hogy akkor miért írja ki, hogy "restore finished"...

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #636 Dátum: 2012, 02 18, 15:45:01 »
Gond nélkül felment a rom, viszont a titanium nem akar működni... Hiába állítom vissza az appokat, nem jelennek meg az alkalmazások között...Még megpróbálom újabb titaniummal, csak azt nem értem, hogy akkor miért írja ki, hogy "restore finished"...

Csak friss Titaniummal működik!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #637 Dátum: 2012, 02 18, 15:51:24 »
Ezzel én is sokat vacakoltam eleinte amikor ICS romot raktam fel. Gondolom a régi verziók nem teljesen kompatibilisek vele.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető gio1969

« Reply #638 Dátum: 2012, 02 18, 15:54:21 »
Ezzel én is sokat vacakoltam eleinte amikor ICS romot raktam fel. Gondolom a régi verziók nem teljesen kompatibilisek vele.
OK, az újabb titaniummal simán felment minden app. Hát ez a rom valami eszméletlen gyors  :taps:
Kár, hogy nincs rá Amaze kamera...

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #639 Dátum: 2012, 02 18, 15:57:57 »
OK, az újabb titaniummal simán felment minden app. Hát ez a rom valami eszméletlen gyors  :taps:
Kár, hogy nincs rá Amaze kamera...
Ennyire jó ez az Amaze cucc? Mindenki annyira dicséri, én még sosem próbáltam. Jobb képeket lehet vele készíteni? Gondolom főként világosban érvényesül ez is, nem?

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #640 Dátum: 2012, 02 18, 16:15:20 »
Ennyire jó ez az Amaze cucc? Mindenki annyira dicséri, én még sosem próbáltam. Jobb képeket lehet vele készíteni? Gondolom főként világosban érvényesül ez is, nem?

Lehet hogy  tükörreflexesé tesz a Sensationt! :D

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #641 Dátum: 2012, 02 18, 16:24:22 »
Jah, meg előbújik belőle egy méteres objektív :D

Nem elérhető gio1969

« Reply #642 Dátum: 2012, 02 18, 17:44:13 »
Nem teszi tükörreflexessé, csak éppen 100%-os nagyításban nem olyanok a képek, mint egy olajfestmény...

Nem elérhető gio1969

« Reply #643 Dátum: 2012, 02 18, 18:33:21 »
Valami nagyon nem frankó az InsertCoin fogyasztásával....Fél óra alatt 14%-ot merült wifi only módban. Ez kernelgond lehet ?

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #644 Dátum: 2012, 02 18, 18:46:50 »
Valami nagyon nem frankó az InsertCoin fogyasztásával....Fél óra alatt 14%-ot merült wifi only módban. Ez kernelgond lehet ?
Akkor sajnos te sem tartozol a szerencsések közé, ahogy én sem :D Valakinek nagyon jó fogyasztást produkál, valakinek nagyon rosszat. Tegnap újra feldobtam én is és tesztelem, hogy ha kalibrálom az akkut, hátha változik valami, de sok reményt nem fűzök hozzá.

Nem elérhető gio1969

« Reply #645 Dátum: 2012, 02 18, 19:05:25 »
Akkor sajnos te sem tartozol a szerencsések közé, ahogy én sem :D Valakinek nagyon jó fogyasztást produkál, valakinek nagyon rosszat. Tegnap újra feldobtam én is és tesztelem, hogy ha kalibrálom az akkut, hátha változik valami, de sok reményt nem fűzök hozzá.
Én meg bekapcsoltam ezt a coccolino (kímélő  :)) üzemmódot, hátha... Mindenesetre ha tovább szórakozik, akkor keresek valami másik kernelt. (SGS-en is mindig azzal javultak meg a fogyasztás-problémák)

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #646 Dátum: 2012, 02 18, 19:11:02 »
Én meg bekapcsoltam ezt a coccolino (kímélő  :)) üzemmódot, hátha... Mindenesetre ha tovább szórakozik, akkor keresek valami másik kernelt. (SGS-en is mindig azzal javultak meg a fogyasztás-problémák)
Szerintem az igazi megoldást a hivatalos ICS rom fogja meghozni. Olvasgattam XDA-n, ahogy hasonlítják a Sensation kijelzőjét GB és ICS romokkal, és utóbbival jóval fakóbbak a színek, valahogy nem ugyan olyan. Mivel teszt romokra épülnek a mostani ICS custom romok, még sok mindenben lehet változás, és lesz is. Én az InsertCoin-nál azt vettem észre, hogy amikor megy a kijelző és nyomkodom a telefont akkor brutál módon merül. Reméljük erre is megoldást hoz majd a hivatalos RUU.

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #647 Dátum: 2012, 02 18, 20:34:20 »
űberelem a dolgokat. ma kb 4 óra alatt csutkára lemerült úgy, h nem használtam, mert egész nap boardoztam. ráadásul kikapcsoltam a mobil adatkapcsolatot is
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #648 Dátum: 2012, 02 18, 20:38:18 »
űberelem a dolgokat. ma kb 4 óra alatt csutkára lemerült úgy, h nem használtam, mert egész nap boardoztam. ráadásul kikapcsoltam a mobil adatkapcsolatot is

Nálad valami nagyon nem stimmel!
Mármint a készülékednél! :)

Küldve az én HTC Sensation XE with Beats Audio-emről Tapatalk használatával.

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #649 Dátum: 2012, 02 18, 20:40:40 »
Nálad valami nagyon nem stimmel!

Küldve az én HTC Sensation XE with Beats Audio-emről Tapatalk használatával.
tegnap pedig tök jól ment az eddigiekhez képest. reggel 7kor vettem le töltőről tegnap, és  mire hazaértem még 45 % volt este 7 felé
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)