Kíváncsiságból felraktam egy fullos Sense romot (InsertCoin-ra esett a választás) 1,5-ös gyári kernellel, bejelentkeztem ahova tudtam, a widgeteket sem bántottam. Kíváncsi voltam a legújabb leak mennyire gyors, hogyan szuperálnak a gyári romok, rég próbáltam már őket, és hogy racionláisan össze tudjam hasonlítani más romokkal, és ítéletet mondjak felettük meg kell ismerem valamennyire.
A Rosie launcher röccenésmentesen lapoz, widgetek áthelyelyezésénél és pár apró helyen még észrevehető, hogy nem 100%-os (de egyáltalán nem zavaró). Az app drawer gyorsab bejön, az itteni lapozgatás is akadásmentes. A beállítások menü, ha már egyszer elindult, akkor dőben elérhető, a beállítások menüi közt lépkedés megakasztja még most is, emellett a scroll viszont gyors. Programok hamar elindulnak, szabad memóriából sem futottam ki, még ha több app futott is a háttérben. Ha mindent kilövök a beépített feladatkezelőben, 237MB szabad memória marad. Ki nem próbáltam minden funkciót, elvileg minden működik, esetleg apróbb bugok lehetnek.
Akkuidőről nyilvánvalóan nem tudok nyilatkozni. Örömmel tapasztaltam végül, hogy még a fullos ROM is képes sebességben megütni azt a szintet, amit én elvárok, és a stabilitás akku idő is emelett szól. Kíváncsi lennék, hogy vajon a ténylegesen gyári és minden tweak nélküli rom jelenleg milyen, és hogy fog-e ez még a továbbiakban gyorsulni. Ha igen, akkor a Revolution HD és az InsertCoin is gyorsulni fog, végeredményben egy hibamentes, kétmagoshoz méltó gép lesz a Sensation. Ha tovább megyünk a Sense-o-Maniac, HyperNonSense ROM-ok akár még gyorsabb betonstabil alapot szolgáltatnak majd a Sense és felesleges dolgokat gyűlölők számára. Kérdés az, hogy a CM9 és AOSP ROM-ok fel tudják-e venni majd a versenyt ezekkel a romokkal stabilitás szempontjából.
Szerk.: Az InsertCoin ROM topikot törölték XDA-ról, mert mike Revolution romját használta átmenetileg alapként a romjához (én már a paulobrien által kirakott ruu-ból készített romját raktma fel). XDA-n kapott ezért egy warnt, ő pedig megköszönte, töröltette a topicját és elment XDA-ról. Saját honlapján You are not allowed to view links.
Register or
Login és rootzwikin elérhető