Akkor kezdeném is az "első hozzászólással"
Szombaton vettem a három gyerekemnek ajándékba, így alkalmam volt nekik jobbá tenni.
Ár/érték arányban kiemelkedő, és a 200-as grafikus processzor miatt, szinte minden játék elfut.
Mielött vaklaki beírná, hogy szaggat ez vagy az, mert bizony előfordul, az a készülék agyonvágott memóriája miatt van.
Jó ROMmerként az volt az első, hogy rootoltam, majd szétszedtem a romot.
Rögtön tapasztaltam az első problémát, hogy kedves Telenor és társai, az amúgy is kevéske belső tárhelyből, lekülönítettek maguknak 64MB romot, ami miatt 4-5 dolog telepítése után, már írja is a készülék: Kevés a tárhely...
Ezt egyelőre nem lehet letakarítani...
ROM-ok:
Pillanatnyilag 1 hivatalos gyári rom van hozzá, de eszköz nincs (mindjárt pontosítom)!
A gyári oldalról letölthető a windowsos driver, egy frissítő eszköz, amivel a következő problémák vannak.
A Driver nincs megfelelően aláírva, így manuálisan kiválasztani és telepíteni szinte lehetetlen.
Ha még is sikerülne, esetleg elfogadja a frissítő eszköz, az ADB-vel elérni a készüléket nem lehet (így rootolni sem)!
A hivatalos frissítőeszközt senki ne használja, mivel brandelt készülék!
A plussz létrehozott partíció miatt, 70%-nál megáll a frissítés.
Nekem nem sikerült agyonvágnom vele, de ez nem jelenti azt, hogy esetleg másnak nem sikerül, tehát ne próbáljátok ki!
A gyártó ígérete szerint, októberben lesz verzió frissítés, reményeim szerint, akkor megszabadulhatunk az idétlen rom pazarlástól!
És amit sokan várnak, és a figyelmeztetés hozzá:
Ha rootolod a készüléket, ugrik a garancia! Semmilyen felelőséget nem vállalok a továbbiakban leírtakért, mindenki saját felelőségére tegye ezt! Azt tanácsolom, hogy ne rootold a készüléket, mert nem tudod még visszaállítani!Mivel a windowsos driver vacak (én nem tudtam működésre bírni), ezért linux alatt rootoltam a készüléket így:
$ adb push psneuter /sqlite_stmt_journals
$ adb push su-v2 /sqlite_stmt_journals/su
$ adb push Superuser.apk /sqlite_stmt_journals
$ adb shell
$ cd /sqlite_stmt_journals
$ chmod 755 psneuter
$ ./psneuter
A parancs után a készülék leesik az adb szerverről, tehát újra be kell jelentkezned:
$ adb shell (már ideiglenes root hozzáféréssed lesz)
Ellenőrizd, hogy így van-e:
# id
ezt kell kiírnia: uid=0(root) gid=0(root)
Ha ez megvan, csináljuk meg az állandó rootot:
# mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock0 /system
# mkdir /system/xbin
# chmod 755 /system/xbin
# cat /sqlite_stmt_journals/su > /system/xbin/su
# chmod 6755 /system/xbin/su
# cat /sqlite_stmt_journals/Superuser.apk > /system/app/Superuser.apk
# chmod 777 /system/app/Superuser.apk
# reboot
Újra indul a készülék, teljes root hozzáféréssel, amit azért ellenőrizzünk le...
$ adb shell
$ su (a superuser a készüléken engedélyt kér, hát engedélyezd
)
#