2024, 11 26, 17:42:27
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288947 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető minfo

• PDA: Samsung Galaxy S Plus
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #925 Dátum: 2012, 08 05, 16:40:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Felraktam a Nitros ics-t.

Minden szuper de a névjegykezelés megőrít. Valaki tudja hogy működik? Hogy lehet beállítani hogy a simkártyát kezelje oda mentse? Hogy lehet az összes névjegyet törölni? stb...stb...

És alapból hova menti ha importálom őket?

Nem elérhető vanni

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo, Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
« Reply #926 Dátum: 2012, 08 05, 18:30:41 »
Sziasztok,

az a gondom, hogy a navigációt használva az SGS+ -on (MoonROM) újabban mindig az történik, hogy ha ráteszem az autós mobiltöltőt, akkor 10-15 percen egy hihetetlen üzenet jelenik meg: "Az akkumulátor túl meleg vagy túl hideg, ezért a töltés megszakad." Isten bizony, vagy túl meleg, vagy túl hideg, ilyen okosan mondja... :oops:

Leveszem a töltőt - mást úgysem tehetek, mert már amúgy is kikapcsolt -, erre meg persze lemerül. Fél órásnál hosszabb útra nem tudom használni...

Tudnátok ötletet, tanácsot adni a probléma kiküszöbölésére? Számomra a navigáció az egyik legfőbb értéke a telónak... Köszönöm!

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #927 Dátum: 2012, 08 05, 19:32:13 »
Sziasztok,

az a gondom, hogy a navigációt használva az SGS+ -on (MoonROM) újabban mindig az történik, hogy ha ráteszem az autós mobiltöltőt, akkor 10-15 percen egy hihetetlen üzenet jelenik meg: "Az akkumulátor túl meleg vagy túl hideg, ezért a töltés megszakad." Isten bizony, vagy túl meleg, vagy túl hideg, ilyen okosan mondja... :oops:

Leveszem a töltőt - mást úgysem tehetek, mert már amúgy is kikapcsolt -, erre meg persze lemerül. Fél órásnál hosszabb útra nem tudom használni...

Tudnátok ötletet, tanácsot adni a probléma kiküszöbölésére? Számomra a navigáció az egyik legfőbb értéke a telónak... Köszönöm!
esetleg olyan telefontartó, amelyiket bele tudod rakni a ventillátor nyílásba
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: GalaxyS6 Edge G925F
« Reply #928 Dátum: 2012, 08 05, 20:42:19 »
Sziasztok,

Másik navigációval is?
Sygic vagy Navigon...

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről
Galaxy S6 Edge
ROM: CarHDRom V.16
Kernel: HackerKernel v7
Recovery: TWRP 2.8.7.1
Modem: G925FXXU3QOKD

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Igo Primo
  • PDA: I9001 XXKPL
  • PDA ROM: 4.1.2
Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #929 Dátum: 2012, 08 05, 20:49:04 »
Másik navigációval is?
Sygic vagy Navigon...

sygichez honnan lehet kulcsot venni?

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #930 Dátum: 2012, 08 05, 20:54:57 »
Próbáltam más navigációt, de szerintem a három betűs a legjobb (ha meg lehetne venni Androidra, meg is venném  :ok:). Egyébként a többi navigációval is ilyen...

marcedli: nem szeretem azokat a szellőzőre rakható izéket, csúnyák, zörögnek - van egy szép, stabil, műszerfalon kialakított tartóm, abban szeretném tartani. S azért dühítő az egész, mert próbáltam más telefonnal, például a feleségem jóval olcsóbb Ace-ével és azoknak eszük ágában nincs ilyen maflamód elszállni...

Találkoztatok már ilyen hibajelenséggel? Szerintetek az SPlus hardveres hibája, vagy a ROM a bűnös?

Másik navigációval is?
Sygic vagy Navigon...

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
« Reply #931 Dátum: 2012, 08 05, 21:14:23 »
Próbáltam más navigációt, de szerintem a három betűs a legjobb (ha meg lehetne venni Androidra, meg is venném  :ok:). Egyébként a többi navigációval is ilyen...

marcedli: nem szeretem azokat a szellőzőre rakható izéket, csúnyák, zörögnek - van egy szép, stabil, műszerfalon kialakított tartóm, abban szeretném tartani. S azért dühítő az egész, mert próbáltam más telefonnal, például a feleségem jóval olcsóbb Ace-ével és azoknak eszük ágában nincs ilyen maflamód elszállni...

Találkoztatok már ilyen hibajelenséggel? Szerintetek az SPlus hardveres hibája, vagy a ROM a bűnös?
A három betűssel ez a gond, hajtja a gépet veszettül.
A másik kettő nem annyira.
Mostanság cm7 ill cm9 rommal kísérletezgetem, azok mintha nem melegednének annyira...
Talán navinál a proci sebességet visszább venni, ugy 1000 környékére...
Hátha...

Galaxy S6 Edge

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #932 Dátum: 2012, 08 05, 22:01:42 »
Huhh, ezt meg kell fontolnom, köszi! :shock:

Szerinted tényleg van különbség a navik között abban, hogy mennyire melegítik a telót? A feleségem kis Ace-e miért nem melegíti...

Tapasztalatod szerint melyik jobb, a Sygic, vagy a Navigon? Mármint melegedésileg... Mert amúgy a Sygic nagyon szép, meg jó, de a lakásomtól sem tudott kivezetni a főútra... A Navigont meg nem sikerült beszereznem  :warez:. Úgy szoktam, hogy előbb "beszerzem" a drágább holmit, ha nincs normális tesztidő (márpedig nincs), s csak utána veszem meg, amikor kiderült, hogy valóban műxik.

Szóval, szerinted melyik lesz jó? Köszi szépen!

A három betűssel ez a gond, hajtja a gépet veszettül.
A másik kettő nem annyira.
Mostanság cm7 ill cm9 rommal kísérletezgetem, azok mintha nem melegednének annyira...
Talán navinál a proci sebességet visszább venni, ugy 1000 környékére...
Hátha...

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #933 Dátum: 2012, 08 05, 23:33:29 »
Az enyem is veszettul melegszik. Mindegy milyen ROM van alatta :)

Megoldas nem sok van, de pl.:
- procit visszavenni
- waze-nal 3d helyett 2d-t hasznalni
- 10 percenkent berakni a telot a klima ele :)
- hatlapot levenni es ugy a tartoba tenni, hogy legyen mogotte kb. 1 centi legres (marha megoldhato a te tartoddal)

Kb. ennyi. Egyebkent szerintem is nagyon gaz ez igy...

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
« Reply #934 Dátum: 2012, 08 06, 10:23:47 »
Az enyem is veszettul melegszik. Mindegy milyen ROM van alatta :)

Megoldas nem sok van, de pl.:
- procit visszavenni
- waze-nal 3d helyett 2d-t hasznalni
- 10 percenkent berakni a telot a klima ele :)
- hatlapot levenni es ugy a tartoba tenni, hogy legyen mogotte kb. 1 centi legres (marha megoldhato a te tartoddal)

Kb. ennyi. Egyebkent szerintem is nagyon gaz ez igy...
Most teszteltem egyet.
Navigon, Igo primo, Sygic.
Cm9 alpha 6 ROM.
Hálózati töltőn 3-5 km demo útvonal. A képen látszik hogy 45 C°-nál (a programértelmezése szerint) nem megy feljebb. De lehet autós töltőn más a helyzet.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Galaxy S6 Edge

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #935 Dátum: 2012, 08 06, 17:14:10 »
mACSman és pajzi, :ima:

köszönöm a tanácsokat, végigpróbálom őket. Azt hiszem egyébként, hogy mACSman egy előző válaszában, meg pajzi most fején találta a szöget: talán a procit kell visszavenni...

Merthogy most jöttem rá, hogy a MoonROM-ban 1800-on (ondemand) pörög a processzor, s talán ezért melegszik túl a hárombetűs nevű navival a mobilom - hülye vagyok, hogy erre nélkületek nem gondoltam... mACSman kösz a demót, de nekem ez a probléma nemrég egy 800 km-es és tegnap egy 300 km-es úton derült ki. Félórás navigálásokat kibír a teló, hosszú távon kerülök vele csapdába.

Szerintetek is ez a baj? Visszaveszem a procit 1400-ra, csak gőzöm nincs, hogyan tudok egy igazán hosszú terheléstesztet csinálni, hogy valóban ez-e a gond. Nem nagyon akarnék legközelebb pont akkor navi nélkül maradni, amikor a legjobban kell.
 :shock:
pajzi: a hátlapot éppenséggel le tudom venni a tartómban... Az tényleg segít?

Kösz még 1x

Most teszteltem egyet.
Navigon, Igo primo, Sygic.
Cm9 alpha 6 ROM.
Hálózati töltőn 3-5 km demo útvonal. A képen látszik hogy 45 C°-nál (a programértelmezése szerint) nem megy feljebb. De lehet autós töltőn más a helyzet.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Monk

• Vendég
« Reply #936 Dátum: 2012, 08 06, 20:06:51 »
Vanni!
A Sygic grafikailag tényleg szép meg ilyesmi, de kutyasétáltatás közben még mindig az V. kerület Szerb utcában voltam a műholdak szerint, holott tudtommal a XVIII-ban lakom.
Egyébként IMEI számhoz kapod a regisztrációs kódot, ha hivatalosan megvásárolod, nem pedig a csúnya warez oldalakon "veszed" meg. Ebből kifolyólag, ha telefont cserélsz, veheted meg újra a Sygic-et. Ez a másik bajom vele!
A hárombetűssel nincs bajom, ha megtalálja a három műholdat! A múlt héten két óra folyamatos navigálás mellett, megette kb. a fele akkut, ami azért nem olyan rossz teljesítmény, ráadásul nincs tartóm, így kézben volt és nem melegedett!
Mindezt csak azért írtam le, hogy legyen összehasonlítási alapod. Nálam még mindig a gyári T-Mobile-os ROM van, ami a gyári beállításokon pörög, és nem melegszik. Ahogy a srácok írták reálisabbnak tűnik a felhúzott proci miatti túlmelegedés, mint ahogy minden túlhúzott dolognál ezzel számolni kell, illetve számolni lehet.

Üdv, Monk!

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
« Reply #937 Dátum: 2012, 08 06, 21:43:25 »
Vanni!
A Sygic grafikailag tényleg szép meg ilyesmi, de kutyasétáltatás közben még mindig az V. kerület Szerb utcában voltam a műholdak szerint, holott tudtommal a XVIII-ban lakom.
Egyébként IMEI számhoz kapod a regisztrációs kódot, ha hivatalosan megvásárolod, nem pedig a csúnya warez oldalakon "veszed" meg. Ebből kifolyólag, ha telefont cserélsz, veheted meg újra a Sygic-et. Ez a másik bajom vele!
A hárombetűssel nincs bajom, ha megtalálja a három műholdat! A múlt héten két óra folyamatos navigálás mellett, megette kb. a fele akkut, ami azért nem olyan rossz teljesítmény, ráadásul nincs tartóm, így kézben volt és nem melegedett!
Mindezt csak azért írtam le, hogy legyen összehasonlítási alapod. Nálam még mindig a gyári T-Mobile-os ROM van, ami a gyári beállításokon pörög, és nem melegszik. Ahogy a srácok írták reálisabbnak tűnik a felhúzott proci miatti túlmelegedés, mint ahogy minden túlhúzott dolognál ezzel számolni kell, illetve számolni lehet.

Üdv, Monk!
A hárombetűs már Primo?
Galaxy S6 Edge

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #938 Dátum: 2012, 08 07, 12:36:49 »
Igen! Ráadásul 2012-es európai térképekkel (nagyrészt a jobban sikerült TopMap, s néhány azt hiszem Navigon).

A hárombetűs már Primo?

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
« Reply #939 Dátum: 2012, 08 07, 13:31:45 »
Igen! Ráadásul 2012-es európai térképekkel (nagyrészt a jobban sikerült TopMap, s néhány azt hiszem Navigon).
Visszafogott procival jó lesz az.  :ok:
Galaxy S6 Edge

Monk

• Vendég
« Reply #940 Dátum: 2012, 08 07, 18:04:06 »
A hárombetűs már Primo?

Nem akarok okoskodni - minden infóm a netről származik -, de eddig is volt Primo, csak a nemrég megjelent 2-es verzió hivatalosan Androidra is elérhető. Még van rajta csiszolni való a cikk szerzője szerint, így inkább az 1.5-ös verzió szám állna hozzá közelebb az előző verziókhoz történt változtatásokat figyelembe véve.
A TopMap-os térképállományból ahogy nézem néhány ország hiányzik, a Navteq-esben szinte mindegyik benne van, és ezek 2012 első negyedéves térképek.
Amiért én a Navteq-eset használom a következő. A Topmap-os magyar térképben kíváncsiságból rákerestem a Market Centrál Ferihegy címére, de nem volt benne, pedig lassan 5 éve létezik! Ugyan ez a Navteq-esben megtalálható.
Természetesen, hogy ki melyiket használja teljesen szubjektív lesz a tapasztalatok alapján.

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #941 Dátum: 2012, 08 07, 18:50:21 »
Szia Monk,

nem néztél el valamit? Legjobb tudomásom szerint nemhogy nincs Androidra iGo, de a cég nyilatkozata szerint még csak nem is tervezik droidra kibocsátani.  :'(
Ha tudsz egy linket, hogy hol lehet megvenni, oszd meg kérlek, én biztos megvásárolom.

Nem akarok okoskodni - minden infóm a netről származik -, de eddig is volt Primo, csak a nemrég megjelent 2-es verzió hivatalosan Androidra is elérhető. Még van rajta csiszolni való a cikk szerzője szerint, így inkább az 1.5-ös verzió szám állna hozzá közelebb az előző verziókhoz történt változtatásokat figyelembe véve.
A TopMap-os térképállományból ahogy nézem néhány ország hiányzik, a Navteq-esben szinte mindegyik benne van, és ezek 2012 első negyedéves térképek.
Amiért én a Navteq-eset használom a következő. A Topmap-os magyar térképben kíváncsiságból rákerestem a Market Centrál Ferihegy címére, de nem volt benne, pedig lassan 5 éve létezik! Ugyan ez a Navteq-esben megtalálható.
Természetesen, hogy ki melyiket használja teljesen szubjektív lesz a tapasztalatok alapján.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #942 Dátum: 2012, 08 07, 22:01:28 »
Szia Monk,

nem néztél el valamit? Legjobb tudomásom szerint nemhogy nincs Androidra iGo, de a cég nyilatkozata szerint még csak nem is tervezik droidra kibocsátani.  :'(
Ha tudsz egy linket, hogy hol lehet megvenni, oszd meg kérlek, én biztos megvásárolom.
a cég hazudik, mint a vízfolyás, áprilisban kiadták németországban egy androidos pna-n a primo 2-t, na ez került most ki közkézre warez körökben
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Monk

• Vendég
« Reply #943 Dátum: 2012, 08 07, 22:09:11 »
Szia Monk,

Szia Vanni!
Nem elnéztem, hanem nagy lelkesedésemben benéztem de rendesen, ez talán még rosszabb :oops:
Nem tudom, hogy a belinkelt levelezésben a "mi marcedlink" szerepel-e, de ebből indultam ki, csak nem olvastam végig a hozzászólásokat!
Itt hibáztam! Elnézést főleg tőled, és mindenkitől akit ezáltal megtévesztettem, nem volt szándékos!
Hidd el én is megvenném mert a  :warez:, verziót kipróbáltam és nekem bejött, a Sygic egyelőre még felejtős, a Waze-hoz meg nincs mobilnetem.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #944 Dátum: 2012, 08 07, 22:19:27 »
Szia Vanni!
Nem elnéztem, hanem nagy lelkesedésemben benéztem de rendesen, ez talán még rosszabb :oops:
Nem tudom, hogy a belinkelt levelezésben a "mi marcedlink" szerepel-e, de ebből indultam ki, csak nem olvastam végig a hozzászólásokat!
Itt hibáztam! Elnézést főleg tőled, és mindenkitől akit ezáltal megtévesztettem, nem volt szándékos!
Hidd el én is megvenném mert a  :warez:, verziót kipróbáltam és nekem bejött, a Sygic egyelőre még felejtős, a Waze-hoz meg nincs mobilnetem.
hát persze, hogy a mi kutyánk kölyke ;)

ooopsz, most kiderült a nevem is, nem tudok egy nick mögé bújni ;)

Monk

• Vendég
« Reply #945 Dátum: 2012, 08 07, 22:26:05 »
a cég hazudik, mint a vízfolyás, áprilisban kiadták németországban egy androidos pna-n a primo 2-t, na ez került most ki közkézre warez körökben

Most olvastam utána annak, ami felett elsiklottam és amiről írsz, így már érthető, hogy hirtelen miért jelent meg a legtöbb torrent áruházban :(
Tudom a :warez: verzió kipróbálása csúnya dolog volt, azt hiszem majd jelentkezem a nénóságon, ha lesz rá időm és közben megszólal a lelkiismeretem, bár amíg ilyen cégek hazud(hat)nak, ahogy megfogalmaztad, addig ez csúszni fog.

Monk

• Vendég
« Reply #946 Dátum: 2012, 08 07, 22:32:30 »
A legjobb tudomásom szerint - ennek szintén most olvastam utána - hivatalosan az almás telóra létezik az iGO Primo.
Nem akarok különösebb találgatásokba bocsátkozni, összeesküvés elméleteket gyártani, következtetéseket levonni, de talán másnak is fura piaci körülmények, érdekek juthatnak eszébe, hogy miért nem jelent meg eddig a legnagyobb "ellenfélre" navigációjuk...
Kár érte!

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #947 Dátum: 2012, 08 07, 22:58:11 »
A legjobb tudomásom szerint - ennek szintén most olvastam utána - hivatalosan az almás telóra létezik az iGO Primo.
Nem akarok különösebb találgatásokba bocsátkozni, összeesküvés elméleteket gyártani, következtetéseket levonni, de talán másnak is fura piaci körülmények, érdekek juthatnak eszébe, hogy miért nem jelent meg eddig a legnagyobb "ellenfélre" navigációjuk...
Kár érte!
jól tudod, almára van.

de túl sokáig nem húzhatják szerintem, mert a piac nem abba az irányba tart, és ha fenn akarnak maradni, kénytelenek lesznek továbblépni...

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
« Reply #948 Dátum: 2012, 08 07, 23:32:59 »

Kanyarintunk filccel egy almát a Samu-ra és már jó is rája zIGoPrimo  :D :D :D
Galaxy S6 Edge

Monk

• Vendég
« Reply #949 Dátum: 2012, 08 08, 00:45:09 »
jól tudod, almára van.

de túl sokáig nem húzhatják szerintem, mert a piac nem abba az irányba tart, és ha fenn akarnak maradni, kénytelenek lesznek továbblépni...

Jól írod, kénytelenek lesznek, mert jelentős bevételtől esnek, estek el már így is szerintem, bár olvastam erre vonatkozó összeesküvés elméletet is, miszerint az Apple pénzeli, hogy ne legyen. :shock:
Mondjuk ezen elméletek gyártásához kell a legkevesebb tudás, a nagy vízen túl ehhez meg nagyon értenek.
Bár amit az almások művelnek a Samuval ebben a szabadalmi háborúban, bármit kinézek belőlük.
A baj az, hogy addig azok az Androidosok szívnek, akik szeretnének legálisan hozzájutni.