2024, 11 28, 02:11:08
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 289083 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #2225 Dátum: 2014, 05 20, 21:18:27 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok.Nekem is kartyafuggo v-ba es szeretnek szoltaltatot valtani de gondoltamegy ujj cyanogen mod rom eltuntetne a kartyafuggoseget vagy hiaba cserelgetem a rom-okat mert a sim-lock mindig megmarad?Probaltam mar feloldani de a sgs es feloldok nem mennek az sgs+ on.Frissitsem vagy felesleges?

rom cserétől nem lesz független!
ezt szervizben tudják megcsinálni
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető sgtchris

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Wayteq 920BT
  • PDA: Samsung Galaxy S+, Tab3 10.1 3G
« Reply #2226 Dátum: 2014, 06 05, 17:55:28 »
T-s, 2.3.6-os gyári ROM-os telóra (egyedüli belepiszkálás a root) mit javasolnátok?  4.1, 4.2 vagy 4.3? Gondolom a 4.4 még felejtős, mert az friss SW, feltételezem bugzik rendesen.

Elvárás a stabil működés és mindazon szolgáltatások, amelyek a 2.3.6-ban megvannak. (Rádió, kamera, GPS, wifi!)

Kösziiiiii!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #2227 Dátum: 2014, 06 07, 15:47:28 »
T-s, 2.3.6-os gyári ROM-os telóra (egyedüli belepiszkálás a root) mit javasolnátok?  4.1, 4.2 vagy 4.3? Gondolom a 4.4 még felejtős, mert az friss SW, feltételezem bugzik rendesen.

Elvárás a stabil működés és mindazon szolgáltatások, amelyek a 2.3.6-ban megvannak. (Rádió, kamera, GPS, wifi!)

Kösziiiiii!

a 4.4.2 stabil. viszont egyik főzött romban sincs rádió

Nem elérhető imi899

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: jb
« Reply #2228 Dátum: 2014, 06 07, 16:05:26 »
Sziasztok! volt egy gyári 2.3.6 os romos telóm és leszedtem egy CM10.1M2 STABLE-I9001-by rdkk.zip romot és a gyári rcoveryvel fel tudtam telepíteni.nem voltam vele megelégedve ezért leszedtem a RemICS JB v4.zip romot és ezt már nem telepítette fel ezért leszedtem a cwm 6013-TOUCH-CM)-recovery.zip-et és feltelepítettem gyári romról. ez már feltelepítette a kívánt romot de nem bootolt be a készülék csak recovery modba. Próbáltam odinnal bootloaderrel megoldani de nem segített.  :'( utólag ki is rootoltam de így se lett jó. most feltettem a Team Win Recovery Project v2.2.1 -et és ezis feltelepíti de még mindig nem bootol be a teló :/ kérlek segytsetek! mi tévő legyek?

Nem elérhető sgtchris

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Wayteq 920BT
  • PDA: Samsung Galaxy S+, Tab3 10.1 3G
« Reply #2229 Dátum: 2014, 06 07, 21:03:52 »
a 4.4.2 stabil. viszont egyik főzött romban sincs rádió

Ezt ugy értsem sehogy se lehet eztán rávenni, hogy legyen rádióm, vagy SpiritFM vagy hasonló felpattint és örül?

Átnézem a 4.4.2-es ROM-okat, de ha tudsz javasolni egyet kiforrottat, megköszönöm.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #2230 Dátum: 2014, 06 11, 14:07:32 »
Ezt ugy értsem sehogy se lehet eztán rávenni, hogy legyen rádióm, vagy SpiritFM vagy hasonló felpattint és örül?

Átnézem a 4.4.2-es ROM-okat, de ha tudsz javasolni egyet kiforrottat, megköszönöm.

már több mint fél éve nem nincs ilyen telóm, úgyhog rom szinten nem vagyok up to date.
rádió a spirit fm

kischriss

• Vendég
« Reply #2231 Dátum: 2014, 06 12, 17:37:58 »
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy egyik hívás közben kikapcsolt a teló és sehogy nem bírom bekapcsolni! Se Recovery móddal, sehogy :( Gombokra, töltőre sem reagál. Nem volt rootolva, alap gyári T-s szoftver van rajt. Létezik esetleg wake up program, ami feléleszti?
Ha lenne valami ötletetek, örülnék neki!
Előre is köszi  :taps: :ok:
C

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #2232 Dátum: 2014, 06 14, 15:54:03 »
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy egyik hívás közben kikapcsolt a teló és sehogy nem bírom bekapcsolni! Se Recovery móddal, sehogy :( Gombokra, töltőre sem reagál. Nem volt rootolva, alap gyári T-s szoftver van rajt. Létezik esetleg wake up program, ami feléleszti?
Ha lenne valami ötletetek, örülnék neki!
Előre is köszi  :taps: :ok:
C

Ha se töltésre se semmire nem reagál akkor ez inkább hardware-s problémának tűnik.

"wake up" programról nem hallottam, de ha rádugod és nem reagál a töltésre akkor a PC se fogja felismerni USB-n

kischriss

• Vendég
« Reply #2233 Dátum: 2014, 06 15, 12:15:10 »
Ha se töltésre se semmire nem reagál akkor ez inkább hardware-s problémának tűnik.

"wake up" programról nem hallottam, de ha rádugod és nem reagál a töltésre akkor a PC se fogja felismerni USB-n

Hát sajnos egyikre sem :(
Régen volt egy HTC HD2 amivel ugyan így jártam, és találtam hozzá egy programot, amit felébresztette, de végig bújtam a netet és nem találom sehol :D
Legnagyobb gond az hogy S Pluson vannak adatok, amik kellenének és így meg vagyok lőve :(

stuffy

• Vendég
« Reply #2234 Dátum: 2014, 06 17, 15:22:54 »
Sziasztok.vettem egy ilyen telot. Nem müködik kamera,wifi,gps,bluetooth. Azon kivül minden más müködik rajta. Most csináltunk frissitèst rajta,mert azt hittuk op rendszerrel van baj de nem, szèt is lett szedve mi ugy látjuk valami viz èrhette. Eladó mindent tagad. Hibákra van valami megoldás vagy alaplap csere,?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #2235 Dátum: 2014, 06 17, 20:26:58 »
Sziasztok.vettem egy ilyen telot. Nem müködik kamera,wifi,gps,bluetooth. Azon kivül minden más müködik rajta. Most csináltunk frissitèst rajta,mert azt hittuk op rendszerrel van baj de nem, szèt is lett szedve mi ugy látjuk valami viz èrhette. Eladó mindent tagad. Hibákra van valami megoldás vagy alaplap csere,?

KUKA!
nem prédikálni akarok, de amikor megvetted akkor nem próbáltad ki? gyakorlatilag nem működik benne semmi.

elviheted szervizbe, de a javítás árából új telefont veszel

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #2236 Dátum: 2014, 06 17, 20:28:20 »
Hát sajnos egyikre sem :(
Régen volt egy HTC HD2 amivel ugyan így jártam, és találtam hozzá egy programot, amit felébresztette, de végig bújtam a netet és nem találom sehol :D
Legnagyobb gond az hogy S Pluson vannak adatok, amik kellenének és így meg vagyok lőve :(

ez tuti hardware hiba. szal' ha lenne se érne semmit se a wake up progi.
esetleg egy másik aksival érdemes lenne kipróbálni. de nem hiszem, hogy az aksi halt volna be egyik pillanatról a másikra.

stuffy

• Vendég
« Reply #2237 Dátum: 2014, 06 18, 07:15:49 »
Köszi akkor az alaplap csere lesz. Nézek neten kijelzö hibás telefont.

kischriss

• Vendég
« Reply #2238 Dátum: 2014, 06 18, 23:50:24 »
ez tuti hardware hiba. szal' ha lenne se érne semmit se a wake up progi.
esetleg egy másik aksival érdemes lenne kipróbálni. de nem hiszem, hogy az aksi halt volna be egyik pillanatról a másikra.

Én is arra gyanakszom :( Szerintem kuka lesz, csak hát vannak rajt adatok :shock: :ima:
Azért köszi! :taps: :ok:

Nem elérhető rine

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus i9001
  • PDA ROM: EHNDROIX II 2013 05 05 JELLY BEAN 4.1.2
« Reply #2239 Dátum: 2014, 07 03, 15:02:48 »
Olyat produkál a készülékem, hogy a home gombot magától megnyomja véletlenszerűen. Bármilyen alkalmazásban vagyok vagy weboldalon tök mindegy. kilép az asztalra! Ha mobil nettel használom 2G vagy 3G-vel akkor ez a hiba sokkal gyakrabban jelentkezik. Van hogy egy percen belül 20x megnyomja magától a home gombot...
A legújabb 4.4.2 és a gyári 2.3.6 ROM-on is produkálja tehát nem szoftver probléma.

Ötlet?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #2240 Dátum: 2014, 07 03, 16:01:49 »
Olyat produkál a készülékem, hogy a home gombot magától megnyomja véletlenszerűen. Bármilyen alkalmazásban vagyok vagy weboldalon tök mindegy. kilép az asztalra! Ha mobil nettel használom 2G vagy 3G-vel akkor ez a hiba sokkal gyakrabban jelentkezik. Van hogy egy percen belül 20x megnyomja magától a home gombot...
A legújabb 4.4.2 és a gyári 2.3.6 ROM-on is produkálja tehát nem szoftver probléma.

Ötlet?

ez látatlanban is hardware-es hiba, főleg hogy két féle rommal is kipróbáltad. a kérdés, hogy csak tisztításra szorul vagy vmit cserélni is kell.

Nem elérhető rine

• PFC Fan
« Reply #2241 Dátum: 2014, 07 03, 16:11:36 »
Még garanciás!!!

Be is adtam a samsung szervizbe! Elutasították mivel a 4.4.2 CyanogenMod ROM-mal adtam be.
Ezután rá tettem a gyári ROM-ot és úgy adtam be.
Ezt azzal az ürüggyel utasították el, hogy a korábban rátelepített "illegális szoftverhasználat" ( 4.4.2 ) tette tönkre a készüléket.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #2242 Dátum: 2014, 07 04, 21:16:52 »
Még garanciás!!!

Be is adtam a samsung szervizbe! Elutasították mivel a 4.4.2 CyanogenMod ROM-mal adtam be.
Ezt azzal az ürüggyel utasították el, hogy a korábban rátelepített "illegális szoftverhasználat" ( 4.4.2 ) tette tönkre a készüléket.

nem okoskodás, de nem véletlenül csináltam ezt a topikot:

mivel ezek nincsen hálózatban ezért tegyél fel egy gyári romot aztán tessék elsétálni a következő szervizbe. :)

ahogy a Mátyás király mesékben mondta a végén a bohóc " szolgáljon ez mindenkinek kellő tanulságként.."

a hivatalos márkaszervizek 100%, a többi szerviz ha garis a telefon, akkor 99,99% visszadobja, hogy nem javítja, mert illegális szoftver van rajta és az okozta a hibát. meg se nézik...lehet az bármilyen hardware-s hiba, ha nem gyári szoftver van rajta, akkor nem "rendeltetésszerű" használatra hivatkozva ugrott a gari. illetve nem ugrott csak ők nem csinálják meg. :)

tényleg ne legyen senkinek illúziója, nincs olyan, hogy "csak" rootoltam, stb...páros lábbal penderítenek ki. ha vki rommol, akkor bármilyen szervizbe csak gyári rommal és minden adatot törölve szabad vinni. az utóbbi a saját érdeked is.

Nem elérhető rine

• PFC Fan
« Reply #2243 Dátum: 2014, 07 08, 17:06:40 »
Tehát ha elviszem egy másik samsung szervizbe, akkor semmi sem fog látszódni az előző szakvéleményekből és beveszik javításra? És mi van ha ugyan oda akarják majd felpostázni ( a Telemax-ba ) ahol eddig is járt már...

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Nem: Nő
  • Szöszke
  • PDA: Apple iPhone 13 Product Red
  • PDA ROM: 15.4.1 (19E258)
« Reply #2244 Dátum: 2014, 07 08, 17:31:02 »
Még garanciás!!!

Szia.
Csak egy jó tanács...IMEI számot nem mutogatunk sehol senkinek!Az olyan magán és titkos legyen mint a bankszámlaszámod!!!!
"Ezt a világot tulajdonképpen az ördög teremtette egy olyan pillanatban, amikor Isten éppen nem figyelt oda."

Bertrand Russell

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #2245 Dátum: 2014, 07 12, 12:46:20 »
Tehát ha elviszem egy másik samsung szervizbe, akkor semmi sem fog látszódni az előző szakvéleményekből és beveszik javításra? És mi van ha ugyan oda akarják majd felpostázni ( a Telemax-ba ) ahol eddig is járt már...

miért postáznák a telemax-ba?
olyan helyre vidd be, ahol nem csak begyűjtik a telefont, hanem van szerviz részleg és meg is tudják csinálni.

samsung oldalán szerintem fel vannak sorolva hol vannak csak üzletek és hol van ahol meg is csinálják

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus, SGS 4 i9505
  • PDA ROM: CM 11.0. 20140910-ION-dev-connection-team release12-ariesve, 4.4.2 gyári
« Reply #2246 Dátum: 2014, 09 08, 20:57:51 »
Sziasztok, ha nem jó helyre írom, akkor bocs.
Nem nagyon vagyok tisztában a romról készült mentés visszaállításának a menetében. Van egy TWRP-s mentésem a jelenlegi romomról. Ha felteszek egy másik romot, de visszatérnék erre, akkor a romtelepítések előtti szokásos wipe-ok, majd a TWRP restore menüjéből visszaállítom a mentést, vagy előtte vissza kell tennem ezt a romot, és utána restore?
Eddig csak akkor cseréltem romot, ha az előzővel valami gond volt, így értelemszerűen az arról készült mentést se akartam visszatenni, szóval mindig tiszta telepítéssel csináltam, és az akksin meg a tokon kívül mindent szénné vájpoltam előtte :)

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
  • PDA ROM: CM 11.0. 20140910-ION-dev-connection-team release12-ariesve, 4.4.2 gyári
« Reply #2247 Dátum: 2014, 09 08, 21:02:40 »

Ötlet?

Bocs, hogy csak most, lehet, azóta rég megoldódott a problémád.
A Phantom Key Press témakörben nézz körül egy kicsit, a Play-en PKF Manager néven találsz róla leírást.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #2248 Dátum: 2014, 09 09, 16:43:01 »
Sziasztok, ha nem jó helyre írom, akkor bocs.
Nem nagyon vagyok tisztában a romról készült mentés visszaállításának a menetében. Van egy TWRP-s mentésem a jelenlegi romomról. Ha felteszek egy másik romot, de visszatérnék erre, akkor a romtelepítések előtti szokásos wipe-ok, majd a TWRP restore menüjéből visszaállítom a mentést, vagy előtte vissza kell tennem ezt a romot, és utána restore?
Eddig csak akkor cseréltem romot, ha az előzővel valami gond volt, így értelemszerűen az arról készült mentést se akartam visszatenni, szóval mindig tiszta telepítéssel csináltam, és az akksin meg a tokon kívül mindent szénné vájpoltam előtte :)

ha most csinálsz az adott romból egy back up-ot. aztán felteszel egymásik romot, de nem jön be, akkor twrp-ből simán csinálsz egy restore-t és kész. ha akarsz csinálhatsz egy wipe-t előtte, de szerintem nem sokat számít....bár azt azért figyeld, hogy a back up részben mit mentesz? lehet csak recovery-t vagy akár mindent.

én úgy szoktam csinálni, hogy mindent mentsen, boot, system, data, stb....aztán ha vmi gáz van, akkor restore és kész. így kb 5 perc alatt visszakapod ugyanazt a rendszert, amit korábban használtál

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
« Reply #2249 Dátum: 2014, 09 09, 19:04:28 »
ha most csinálsz az adott romból egy back up-ot. aztán felteszel egymásik romot, de nem jön be, akkor twrp-ből simán csinálsz egy restore-t és kész. ha akarsz csinálhatsz egy wipe-t előtte, de szerintem nem sokat számít....bár azt azért figyeld, hogy a back up részben mit mentesz? lehet csak recovery-t vagy akár mindent.

én úgy szoktam csinálni, hogy mindent mentsen, boot, system, data, stb....aztán ha vmi gáz van, akkor restore és kész. így kb 5 perc alatt visszakapod ugyanazt a rendszert, amit korábban használtál

Azt hiszem, mindent mentettem legutóbb. Már máskor is csináltam mentést, de még soha nem próbáltam visszaállítani. Illetve de, függetlenítés után vissza akartam tenni az előtte használt romot, feltettem a TWRP-t, és visszatettem a gépről a romról készült mentést. Viszont a visszaállítás nem sikerült, hiába böktem rá a TWRP restore-ban a mappára, nem csinált semmit. Akkor csak a gyári rom és a TWRP volt a telón, ezért kérdeztem, hogy ilyenkor vissza kell-e tenni magát a romot, aminek a mentését vissza akarom állítani.