2024, 11 24, 23:30:15
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288781 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető leroyclub

• PDA: iPhone4
  • PDA ROM: 5.1
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1875 Dátum: 2013, 06 22, 21:11:49 »
Sziasztok!
Ujra szeretnék húzni egy gyári T-mobilos S Plust-t még 2.3.3 van rajta. Megcsináltam a Root-ot és a CWM-et ahogy le volt irva. Azonban tanácstalan vagyok hogy melyik ROM kernel legyen (meg mi az a GAP) Régen volt i9000-em és ott még odinnal mentek a dolgok. Itt meg ugylátom minden ZIP-es. Szóval mit ajánlotok ami nagyon stabil és hiánytalanul működik. Nem baj ha nem a legújabb csak megbízható legyen. Csak telefonként van használva, nem játszok rajta meg semmi extra. És ha lehet akkor linkeljetek is :) Köszi

Nem elérhető Lavina88

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Igo Primo
  • PDA: I9001 XXKPL
  • PDA ROM: 4.1.2
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1876 Dátum: 2013, 06 22, 21:53:09 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Ujra szeretnék húzni egy gyári T-mobilos S Plust-t még 2.3.3 van rajta. Megcsináltam a Root-ot és a CWM-et ahogy le volt irva. Azonban tanácstalan vagyok hogy melyik ROM kernel legyen (meg mi az a GAP) Régen volt i9000-em és ott még odinnal mentek a dolgok. Itt meg ugylátom minden ZIP-es. Szóval mit ajánlotok ami nagyon stabil és hiánytalanul működik. Nem baj ha nem a legújabb csak megbízható legyen. Csak telefonként van használva, nem játszok rajta meg semmi extra. És ha lehet akkor linkeljetek is :) Köszi
linkelni nem tudok most telefonról de ha csak telefonként üzemel a telefonod akkor sztem 4.1.2 cyanogen mód. Szabadgy úgy is mindjárt linkel ahogy szokott ez lenni O0
Egyébként minden össze van szedve az adott topicban. Igazán érdemes ott kutakodni és ott a népszerűbbekről van is néhány mondat írva...
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #1877 Dátum: 2013, 06 23, 17:01:49 »
Sziasztok! Eddig azért használtam a Clockworkmod Recovery-t, mert túl sok alkalmazást telepítek és megtekintés után törlök - okom van rá   ;) -, gondoltam, hogy ha a külső és belső kártya tartalmát egy az egyben törlöm, az előzőt visszaállítom, s CWM-ből visszaállítom a mobilt a legutolsó mentés előtti állapotra, akkor mindig csak azok az alkalmazások vannak a telón, amiket én akarok.

Ehhez képest most felraktam a Clean Mastert, s mit látok? Egy csomó olyan alkalmazás maradékát kínálja fel törlésre, amikről én azt hittem, hogy az előzetes visszaállítások nyomtalanul eltüntették... :'(

Ezek szerint van az Androidnak olyan bugyra, amihez a CWM nem fér hozzá? Vagy én rontok el valamit?

Mi a véleményetek?

És még két kérdés:

- ha már egyszer így van, a legjobb tisztogató programnak az SD Maid tűnik (rootolt a telóm). Szerintetek melyik tisztogató a legjobb?
- ha a CWM nem csinál tökéletes törlést s előző állapot visszaállítást, van erre mód?

Köszönöm!

tökéletes törlés a format! egy wipe data ugyan kitörli a programot, de megmaradhatnak olyan könyvtárak, illetve azokban néhány "cache" fájl, amit egy sima wipe nem töröl.

én Clean master szoktam használgatni, más ilyen progiról gyakorlati tapasztalatom nincs.

- ha a CWM nem csinál tökéletes törlést s előző állapot visszaállítást, van erre mód? --> ezt a kérdésedet nem értem.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1878 Dátum: 2013, 06 23, 17:09:59 »
Sziasztok!

én most erre esküszöm:
[ROM][JB][4.2.2][JDQ39E] CyanogenMod 10.1 by ADC Team
Fejlesztő: DevConnection_Team

nyár, stb..úgyhogy a release 2 verziót még nem próbáltam, de nekem a release 1 is bejött.

Nem elérhető Iceman555

• PFC Fan
  • PDA: galaxy i9001
  • PDA ROM: i9001xxkf8
« Reply #1879 Dátum: 2013, 06 24, 00:01:37 »
Hello All! Nah Tisztelt szabadgy tartom ígéretem és megírom mit mondtak a szervizben a telómról! Lényeg, hogy még májusban tapasztaltam, hogy kuka a telefon gps-e (nem talál jelet, órák múlva sem szabad ég alatt, bármilyen rendszert rakok rá), valamint a mágnesesség érzékelője, ezért szervizbe kellett vinnem és mostanra rendeződött a sorsa. Röviden annyi az egész sztory, hogy elsőnek egy-két hét után visszakaptam a telót, de nem értem hazáig és már halott volt ismét a gps, a hiba u. a. volt! Pár nap múlva visszavittam nekik, ekkor közöltem velük, hogy jó lenne ha végre megtudnák oldani vagy cseréljék a gépet. Ezután várattak egy kicsit ismét pár hét türelem és izgalom.....jött is a telefon hívás.....go Budapest........és végre kinyögték, hogy magával a készülékkel semmi gond, hanem a gps-nek van vmi csatlakozója, ami ezeknél készülékeknél egyszerűen csak elmozdul a rázkódástól, meg hasonló kisebb-nagyobb ütődésektől és ezért a készülék gps-e ledobja a láncot, nincs meg a kontakt. Hát erre én, hogy akkor most mint egy hímestojásra úgy vigyázzak rá, párnázzam körbe vagy mi???? És közölte a fazon (ismétlem két hónap múlva és kb. 150 km megtétele után), hogy egyszerű a megoldás....kell egy kb. 1-2 mm hosszú négyzet vagy téglalap alakú kis papíros ami, kb. fél miliméter vastag és ezt a papír fecnit rakjam a gps csatlakozóra arra rá a hátlapot és very nice lesz. Az agyam eldobtam mikor ezt meghallodtam, de valóban igaz volt ezzel meg is oldódott a probléma ahol eddig egy darab műhold nem volt, mostmár van legalább 9, kb. 20-30 másodperc múlva. A mágnesesérzékelőre pedig csak annyit mondott vagy is csinált, hogy kalibrálta, mint ahogy az iránytűt kell (megforgatta egy párszor a gépet)! XD Hát kb. ennyi történt, bár kilépve a szervizből örültem, hogy megoldódott a problémám, de kicsit fel is kaptam a vizet, hogy nem ezzel kezdték, amikor elsőnek visszakaptam a telót.......

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1880 Dátum: 2013, 06 24, 09:18:07 »
rá, párnázzam körbe vagy mi???? És közölte a fazon (ismétlem két hónap múlva és kb. 150 km megtétele után), hogy egyszerű a megoldás....kell egy kb. 1-2 mm hosszú négyzet vagy téglalap alakú kis papíros ami, kb. fél miliméter vastag és ezt a papír fecnit rakjam a gps csatlakozóra arra rá a hátlapot és very nice lesz. Az agyam eldobtam mikor ezt meghallodtam, de valóban igaz volt ezzel meg is oldódott a probléma ahol eddig egy darab műhold nem volt, mostmár van legalább 9, kb. 20-30 másodperc múlva. A mágnesesérzékelőre pedig csak annyit mondott vagy is csinált, hogy kalibrálta, mint ahogy az iránytűt kell (megforgatta egy párszor a gépet)! XD Hát kb. ennyi történt, bár kilépve a szervizből örültem, hogy megoldódott a problémám, de kicsit fel is kaptam a vizet, hogy nem ezzel kezdték, amikor elsőnek visszakaptam a telót.......

Köszi!
ez a besz...rok kategória. :) irigylem a türelmedet. én már lehet, hogy vérbaletett rendeztem volna :D >:(
ilyenkor az egyik szemem sír a másik meg nevet......sír mert itt szivatják az embert, holott ezt elsőre is meg lehetett volna oldani. max ez nem olyan "hivatalos" szervizelési módszer, mint jobb helyeken elfogadott. a másik szemem meg nevet, mert nem véletlenül mondják, hogy találékony a magyar!! :D

de akkor minden szép és jó, gps stabil...stb

Nem elérhető Iceman555

• PFC Fan
  • PDA: galaxy i9001
  • PDA ROM: i9001xxkf8
« Reply #1881 Dátum: 2013, 06 24, 10:33:59 »
Köszi!
ez a besz...rok kategória. :) irigylem a türelmedet. én már lehet, hogy vérbaletett rendeztem volna :D >:(
ilyenkor az egyik szemem sír a másik meg nevet......sír mert itt szivatják az embert, holott ezt elsőre is meg lehetett volna oldani. max ez nem olyan "hivatalos" szervizelési módszer, mint jobb helyeken elfogadott. a másik szemem meg nevet, mert nem véletlenül mondják, hogy találékony a magyar!! :D

de akkor minden szép és jó, gps stabil...stb

Hát igen hasonlóan vélekedtem én is....sírtam és nevettem....XD Viszont tényleg megoldotta a problémám, minden ok lett a telóval :)

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo, Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
« Reply #1882 Dátum: 2013, 06 24, 12:32:26 »
Szia, akkor megpróbálok pontosabban kérdezni.

PC-n ismertek a Paragon és társai, azok a progik, amelyek az egész C meghajtóról, vagy a többiről is, lemezképfájlt készítenek, s ha teleszemetelem mindenféle új programmal és elnehezül a számítógép oprendszere, akkor visszaállítom a Paragon mentést, ami törli a vinyó tartalmát és bitre pontosan, még a lemezen való fizikai elhelyezkedésüknek is pontosan megfelelően a mentés előtti állapotot hozza vissza.

Én azt hittem, hogy amikor CWM-mel mentek, valamint az akkori állapotot lemásolom a külső és a belső tárhelyről a PC-mre, akkor valamilyen olyat csinálok, mint a számítógépen a Paragonnal. Gondoltam, amikor később törlöm a külső-belső SD tartalmát, visszamásolom az elmentettet és CWM-ből recoveryben visszaállítom a mobilt, akkor eltűnik minden addig installált program, s tökéletesen az előző állapot áll vissza.

Ezért döbbentem meg, amikor olyan program hátrahagyott maradékát találtam meg visszaállítás után, ami mentés után került a mobilra. Most így világosabban kérdeztem?

A kérdés ugye egészen pontosan az, hogy a CWM akkor most egy tökéletes törlést-visszaállítást csinál-e (s csak én néztem el valamit), vagy ha nem, akkor PONTOSAN mennyire állítja vissza a mentett állapotot? Van ennek valami irodalma szerinted, ahol utánaolvashatnék? Ide nem tartozó okok miatt ugyanis igen sok alkalmazást vagyok kénytelen installálni a mobilomra, amiket aztán rögtön törlök is: mit tegyek, hogy ne legyen szétszennyezve a mobil?

ha a CWM nem csinál tökéletes törlést s előző állapot visszaállítást, van erre mód? --> ezt a kérdésedet nem értem.

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
« Reply #1883 Dátum: 2013, 06 26, 06:56:26 »
helló! Az lenne a kérdésem hogy a telefon akksija teljesen sík felületű? Nem dombormú egyáltalán? Kicsit aggaszt ahogy kinéz olyan mintha púpos lenne egy kicsit. Nem rossz meg semmi csak a kinézetre aggaszt... Kinek milyen?

Nem elérhető szergej973

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo
  • PDA: Sony Xperia M2
  • PDA ROM: [ROM] Xperia Z5 STYLE 4.6 (LOCKED / UNLOCKED BL)
« Reply #1884 Dátum: 2013, 06 26, 07:26:54 »
helló! Az lenne a kérdésem hogy a telefon akksija teljesen sík felületű? Nem dombormú egyáltalán? Kicsit aggaszt ahogy kinéz olyan mintha púpos lenne egy kicsit. Nem rossz meg semmi csak a kinézetre aggaszt... Kinek milyen?

Most néztem az enyémet és sík felületű,kivéve a szélét,mert körbe van benne egy kis felületi különbség,törés.De végigsimítva nem érzek domborúságot rajta.Lehet kampeca az akksid?

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
« Reply #1885 Dátum: 2013, 06 26, 09:02:15 »
Most néztem az enyémet és sík felületű,kivéve a szélét,mert körbe van benne egy kis felületi különbség,törés.De végigsimítva nem érzek domborúságot rajta.Lehet kampeca az akksid?
úgy tűnik de van készülék biztosításom és garanciám is rá még egy év... Csak kicserélik vagy valami

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1886 Dátum: 2013, 06 26, 09:05:55 »

ha közepén kezd púposodni, akkor kezdi megadni magát. ez nem azt jelenti, hogy nem fog működni. valószínű még egy darabig jó lesz, de aksi időt befolyásolhatja.

nekem anno volt ilyen, ha belenéztél oldalról, akkor hasa volt az aksinak.

de ha esetleg új aksit veszel, akkor mondj lszi infót, hogy hol és mennyiért vettél. mert kíváncsi lennék rá. köszi

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1887 Dátum: 2013, 06 26, 09:06:51 »
úgy tűnik de van készülék biztosításom és garanciám is rá még egy év... Csak kicserélik vagy valami

akkor mindenképpen játsz meg, hátha.
ahány hely, annyi gari, stb.

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1888 Dátum: 2013, 06 26, 12:13:20 »
akkor mindenképpen játsz meg, hátha.
ahány hely, annyi gari, stb.
most beszéltem a samsunggal egy szerviz pontot ajánlott a csávó, árat nem tudott mondani ott kell érdeklődni azt mondta. Szal van lehetőség gyárit rendelni. Egyébként a pólusi és az európarki pontot ajánlotta. Viszont bemegyek a drága magenta szinű szolgáltatóhoz is mert készülék biztosítás gyanánt nem keveset tejelek nekik és minden kutya fülét biztosít. Megpróbálom hátha... Üdv és köszi az észre vételeket!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1889 Dátum: 2013, 06 26, 12:42:09 »
most beszéltem a samsunggal egy szerviz pontot ajánlott a csávó, árat nem tudott mondani ott kell érdeklődni azt mondta. Szal van lehetőség gyárit rendelni. Egyébként a pólusi és az európarki pontot ajánlotta. Viszont bemegyek a drága magenta szinű szolgáltatóhoz is mert készülék biztosítás gyanánt nem keveset tejelek nekik és minden kutya fülét biztosít. Megpróbálom hátha... Üdv és köszi az észre vételeket!

nem tudom, hogy neked melyik esik útba, de az Europarkban van 2 Tmobile üzlet. A nagyobb üzletben nekem anno 15 perc alatt kicserélték az Omnia kijelzőjét. És ha a T-sek szívják a véred, akkor még mindig át tudsz menni a samsung szervizbe is. :)

Kíváncsi leszek mit mondanak majd. Illetve, hogyha az nem jön össze, akkor mennyibe kerül egy aksi.

Nem elérhető Sanctus

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo v9.6
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: ADC Team - Rel.6 / Kernel 3.4.60
« Reply #1890 Dátum: 2013, 06 29, 09:16:15 »
A 4.2.2-re megpróbáltam rátenni a "swipe" billentyűzetet. Ám nagyon nem szereti.
Mivel van ext2-őm, illetve a Link2SD ide pakolja a cuccaimat, ezért gondoltam e miatt állhat állandóan le. Ám visszatettem a belső memóriába. Így is ugyanaz a helyzet. Találkozott már valaki ezzel a hibával vagy van rá megoldás?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1891 Dátum: 2013, 06 29, 09:54:43 »
A 4.2.2-re megpróbáltam rátenni a "swipe" billentyűzetet. Ám nagyon nem szereti.
Mivel van ext2-őm, illetve a Link2SD ide pakolja a cuccaimat, ezért gondoltam e miatt állhat állandóan le. Ám visszatettem a belső memóriába. Így is ugyanaz a helyzet. Találkozott már valaki ezzel a hibával vagy van rá megoldás?

ha jól értem, akkor neked lefagy a swipe? vagy milyen hibát produkál?

Nem elérhető Sanctus

• PFC Fan
« Reply #1892 Dátum: 2013, 06 29, 12:44:19 »
ha jól értem, akkor neked lefagy a swipe? vagy milyen hibát produkál?
"A(z) Swype alkalmazás sajnos leállt." Alatta pedig egy "OK"
Ha elindítom pl az üzenet írását vagy valami olyan feladatot, ahol a billentyűzet szükséges, akkor nincs virtuális billentyű sehol, illetve ezt a fenti szöveget folyamatosan feldobálja. :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1893 Dátum: 2013, 06 29, 12:48:26 »
"A(z) Swype alkalmazás sajnos leállt." Alatta pedig egy "OK"
Ha elindítom pl az üzenet írását vagy valami olyan feladatot, ahol a billentyűzet szükséges, akkor nincs virtuális billentyű sehol, illetve ezt a fenti szöveget folyamatosan feldobálja. :)

kérdésem, hogy eredeti, hogy innen-onnan leszedett swipe?

Nem elérhető Sanctus

• PFC Fan
« Reply #1894 Dátum: 2013, 06 29, 14:01:03 »
kérdésem, hogy eredeti, hogy innen-onnan leszedett swipe?
"innen-onnan"-i volt! Feldobtam a trial verziót az működik!  :ok:
Köszi a tippet! Vadászok egy normális verziót!  :p

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1895 Dátum: 2013, 06 29, 14:21:28 »
"innen-onnan"-i volt! Feldobtam a trial verziót az működik!  :ok:
Köszi a tippet! Vadászok egy normális verziót!  :p

:) ;)
sajnos ez az átka ezeknek a verzióknak.
anno én is próbálgattam, de aztán meguntam és azért a pár progiért kifizettem azt a pár 100 HUF-ot. azóta semmivel nincs bajom

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
« Reply #1896 Dátum: 2013, 06 29, 15:24:19 »
:) ;)
sajnos ez az átka ezeknek a verzióknak.
anno én is próbálgattam, de aztán meguntam és azért a pár progiért kifizettem azt a pár 100 HUF-ot. azóta semmivel nincs bajom
nekem is innen onnan szedett O0 Nekem tökéletes! Van a rendszerekben valami számottevő különbség? Persze a fizetős a biztos!

Nem elérhető Sanctus

• PFC Fan
« Reply #1897 Dátum: 2013, 06 29, 15:52:23 »
nekem is innen onnan szedett O0 Nekem tökéletes! Van a rendszerekben valami számottevő különbség? Persze a fizetős a biztos!
Nem az "innen-onnan" volt a gond, hanem nem olvastam leírást! Ismét a kapkodásom lett a vesztem!  :(
Szájon kellett vágni a "szerencsés peccselővel"!  :p

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1898 Dátum: 2013, 06 30, 10:39:59 »

igazából annyi lehet max a különbség, hogy másképp törték fel. ennyi. és valamelyik jól működik, valamelyik nem.

ezért jó, ha mindenki az eredeti verziót veszi meg! :)

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
  • PDA: SGS Plus, SGS Advance
  • PDA ROM: 2.3.6, 4.1.2
« Reply #1899 Dátum: 2013, 06 30, 13:47:55 »
én azért mondok root-ot, mert jó az ha van. bármilyen progi, lásd titanium backup is root jog szükséges.

másrészt, ha felteszel egy ICS vagy JB romot, akkor úgy is root-olt lesz a telefonod! :) ;) ha akarod, ha nem
Neki kezdtem és ezt a romot tettem fel: You are not allowed to view links. Register or Login Megy szépen, de a wifi nem működik. Próbáltam újratenni, de nem segített. A telepített alkalmazásaim névjegyzék, stb. megmaradtak, pedig csináltam Wipe data and cache-t. Első rom telepítésem...
Köszönöm a segítséget!