2024, 11 26, 11:34:37
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288891 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető SBSP

• Nem: Férfi
  • PDA: SM-G920F
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1050 Dátum: 2012, 09 22, 11:52:59 »
Sziasztok,

Bocsánat, ha már volt a kérdés, de kollégám s plussza feladta, és szervizbe kellene vinni, de azt mondták neki a szervizben, hogy mivel rootolt a készülék, ezért bukó a gari.. Nekem HTC-m van, és tudom, hogy annál mindent vissza lehet állítani gyári állapotba! Itt találtam már CWM-ből telepíthető unrootot, de esetleg tudna valaki linkelni nekem egy gyári romot(RUU)?

Ez gyári rom? You are not allowed to view links. Register or Login

Ebben a sorrendben tegyem fel: 1. RUU 2. Unroot?

Előre is köszi a választ!

Monk

• Vendég
« Reply #1051 Dátum: 2012, 09 22, 13:39:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok,

Bocsánat, ha már volt a kérdés, de kollégám s plussza feladta, és szervizbe kellene vinni, de azt mondták neki a szervizben, hogy mivel rootolt a készülék, ezért bukó a gari.. Nekem HTC-m van, és tudom, hogy annál mindent vissza lehet állítani gyári állapotba! Itt találtam már CWM-ből telepíthető unrootot, de esetleg tudna valaki linkelni nekem egy gyári romot(RUU)?

Ez gyári rom? You are not allowed to view links. Register or Login

Ebben a sorrendben tegyem fel: 1. RUU 2. Unroot?

Igen ez gyári ROM, az áprilisi svájci 2.3.6 VPU, független.
Azért a gyári ROM-mal kapcsolatban szerintem felmerül egy kérdés, hogy független a teló, vagy hálózat függő, mert abban az esetben a gyári kifejezés más értelmet kap, főleg T-Mobile-éknál.
Egyébként ezen a linken van az összes ROM az I9001-hez:http://www.sammobile.com/firmware/?page=3
Ha nem működne, akkor reggelj az oldalra, utána válaszd ki a FIRMWARE-t a címsorból, majd a FIRMWARE AND FILES fület, a keresőbe írd be az I9001-et, és utána kánaán. Tetszés szerint választhatsz.
Arra érdemes oda figyelni, hogy a VPU-s verzió(k)ban nincs magyar billentyűzet kiosztás, csak, ha nem használsz predektív szövegbevitelt és így átállítod a billentyűzet kiosztást németre.
Nyilván fontos, hogy olyan ROM-ot tegyél fel, ami a vásárlás dátuma előtt jelent meg, ha garit akarsz érvényesíteni, illetve olyat amivel kiadták a telót.
Én így gondolom, ha lelkes amatőrként tévedek, félre tájékoztatlak, a profik úgyis kisegítenek!

Root-olással kapcsolatban nem tudok segíteni, mert még nem csináltam, de itt mindent megtalálsz róla:

Monk

• Vendég
« Reply #1052 Dátum: 2012, 09 22, 13:41:18 »
Na ez aztán a szakszerű idézés és hozzászólás...Bocs!
Remélem azért érthető vagyok!

Monk

• Vendég
« Reply #1053 Dátum: 2012, 09 22, 13:46:39 »
Szeretnék én is segítséget kérni!
Tudtok-e ajánlani battery saver app-ot, amelyik működik is!
Tudom, ott a market, de kismillió van belőle, tapasztalat alapján szeretnék segítséget kérni!

Még egy kérdésem lenne!
A bucsok által leírt Root-oláshoz You are not allowed to view links. Register or Login kell-e CWM, illetve valaki próbálta-e már a leírtak alapján az UnRoot-ot?
Ha naiv és bugyuta a kérdésem, akkor bocs!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #1054 Dátum: 2012, 09 22, 16:56:24 »
Szeretnék én is segítséget kérni!
Tudtok-e ajánlani battery saver app-ot, amelyik működik is!
Tudom, ott a market, de kismillió van belőle, tapasztalat alapján szeretnék segítséget kérni!

Még egy kérdésem lenne!
A bucsok által leírt Root-oláshoz You are not allowed to view links. Register or Login kell-e CWM, illetve valaki próbálta-e már a leírtak alapján az UnRoot-ot?
Ha naiv és bugyuta a kérdésem, akkor bocs!

Unroot-hoz nem kell CWM. azt utána tudod feltenni.
másik kérdésedre a választ nem tudom, én nem használok ilyet
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Monk

• Vendég
« Reply #1055 Dátum: 2012, 09 23, 02:26:21 »

Köszi a választ!
A battery savert csak kíváncsiságból gondoltam, hogy mit lehet még kihozni az akkuból, bár a 3,5-4 napnyi akku üzemidő mellett talán túlzás lenne, még próba szintjén is.

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: GalaxyS6 Edge G925F
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1056 Dátum: 2012, 09 23, 14:19:16 »
Köszi a választ!
A battery savert csak kíváncsiságból gondoltam, hogy mit lehet még kihozni az akkuból, bár a 3,5-4 napnyi akku üzemidő mellett talán túlzás lenne, még próba szintjén is.
hmmm... 3-4 nap.
és közben be is kapcsolod?  :D

"Sent from my SGS+ using tapatalk 2"
Galaxy S6 Edge
ROM: CarHDRom V.16
Kernel: HackerKernel v7
Recovery: TWRP 2.8.7.1
Modem: G925FXXU3QOKD

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Igo Primo
  • PDA: I9001 XXKPL
  • PDA ROM: 4.1.2
« Reply #1057 Dátum: 2012, 09 23, 19:30:00 »
próbáltam, működött

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

Monk

• Vendég
« Reply #1058 Dátum: 2012, 09 23, 19:45:18 »
próbáltam, működött

Köszönöm!

Monk

• Vendég
« Reply #1059 Dátum: 2012, 09 23, 20:11:07 »
hmmm... 3-4 nap.
és közben be is kapcsolod?  :D

"Sent from my SGS+ using tapatalk 2"

Igen, hetente 1x. Kicsomagolom, leveszem a fóliát, majd ugyanez visszafelé, és elteszem ;)
Azért egy-két percre kiállok az ablakba, hogy lássák nekem is van ilyenem :)

Egyébként ki sem kapcsolom, nincs repülő üzemmódban, telefonálok rajta, stb.,
A 100 MB-os nettel is 2-3 napig bírta. Éppen ezért érdekelt volna, hogy vajon meddig lehet "feszíteni a húrt",
még ilyen "szerencsés" esetben is, nem pedig a telhetetlenség vezérel!
Az akkumulátorokkal egyébként bármilyen telóm volt mindig is mákom volt.

Természetesen tökéletesen elégedett vagyok az üzemidejével a félreértések elkerülése végett ;)

Nem elérhető lythium

« Reply #1060 Dátum: 2012, 09 24, 07:30:05 »
Sziasztok!

Miui v4 a következő hibát generálja, minden egyes bekapcsolás után duplán jeleniti meg a képeket a külső memória kártyán.  Pár napja raktam újra teljesen tiszta. Találkozott valaki ilyennel? Midnenhol csak olyan hibát olvastam hogy nem jeleniti meg a képeket, nálam meg duplázza.:)

Nem elérhető Jetko

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: I9001XXKQB
Re: Re: Re: Samsung i9001 - Galaxy S PLUS
« Reply #1061 Dátum: 2012, 09 24, 09:21:48 »
Mi az a MIUI ? Linket tud adni valaki?

Valószínű erről írtak. Eléggé jó ROM, legalábbis a tapasztalatok szerint. Fel is akarom tenni én is, viszont Gingerbread alapú ROM van most a telefonon és szeretném a mentéseimet használni (Titanium Backup), viszont nagy valószínűséggel nem lesz kompatibilis az új ROM-mal.

Tényleg, mivel ajánlanátok backup-ot készíteni a programok + adatokról, amit utána vissza tudok helyzeni? Pl. a GO Backup vagy Nandroid Backup programok alkalmasak erre (kontra Titanium Backup)?

Nem elérhető aggugynok

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9001
  • PDA ROM: I9001XXKF8
« Reply #1062 Dátum: 2012, 09 26, 00:14:52 »
Sziasztok!

Segítséget kérnék....egyetlen égető problémám ezzel a telóval, hogy video készítés közben nincs pause!
A legegyszerűbb megoldás érdekelne....

Köszi!

Nem elérhető Zsocy155

• PDA: Huawei P10 Lite
  • PDA ROM: WAS-LX1C02B114
« Reply #1063 Dátum: 2012, 09 26, 06:38:20 »
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy már nem sokáig lesz Galaxy S Plus-om. :'(
A szerviz ne tudta megjavítani, így a Samsung felajánlott egy csereutalványt amit ott tudok beváltani ahol vettem a Plus-t. Én a Vodafone-nál vettem, de ők már nem árulnak Plus-t.
Kíváncsi vagyok mit fognak felajánlani cserébe.
Járt már így valaki, milyen telefont kell, hogy felajánljanak?

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
« Reply #1064 Dátum: 2012, 09 26, 08:46:07 »
Sziasztok!
A szerviz ne tudta megjavítani, így a Samsung felajánlott egy csereutalványt amit ott tudok beváltani ahol vettem a Plus-t. Én a Vodafone-nál vettem, de ők már nem árulnak Plus-t.
hát nem jó hír... Ha van bennük emberség galaxy s 2 de ez csak pusztán spekuláció

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1065 Dátum: 2012, 09 26, 08:57:10 »
Sziasztok!

Ez érdekes! ilyen csereutalványos dologról még nem hallottam.
Ha szabad kérdezni, mi szerepel az utalványon? Összeg, típus? Ha ezt valóban nem árulja a Voda az SGS +-t, akkor én úgy gondolom, hogy egy hasonló (kategórai/ár) típusú Samsung készüléket kéne kapnod.

Kérlek írd majd meg mi lett a vége! De ha oda akarnak adni vmi gyengébb telefont, akkor el ne fogadd!

Nem elérhető Zsocy155

« Reply #1066 Dátum: 2012, 09 26, 09:48:07 »
Ez érdekes! ilyen csereutalványos dologról még nem hallottam.
Ha szabad kérdezni, mi szerepel az utalványon? Összeg, típus? Ha ezt valóban nem árulja a Voda az SGS +-t, akkor én úgy gondolom, hogy egy hasonló (kategórai/ár) típusú Samsung készüléket kéne kapnod.

Kérlek írd majd meg mi lett a vége! De ha oda akarnak adni vmi gyengébb telefont, akkor el ne fogadd!

Még nem tudom, hogy mi szerepel a csereutalványon, mert a szervizfutár ma viszi el a Plus-omat és majd ha a Samsung megkapja azután küldi ki.
Gyengébb telefont semmiképpen nem fogadok el. Ahogy nézegettem az Advance van hasonló árkategóriában. Legalábbis abban a csomagban amiben én vagyok.
A vodafone jóságában viszont nem reménykedek, mert az nincs! Most nem részletezném, hogy miért, de ha letelik a hűség akkor váltok.

Nem elérhető kashuk

• PFC Fan
  • PDA: Honor 8x
« Reply #1067 Dátum: 2012, 09 26, 11:31:44 »
Sziasztok! Két napja nem enged semmit letölteni a playstorerol de a frissiteseket engedi hogy letoltsem.Viszont ha uj alkalmazást  szeretnek letölteni akkor egy hiba űzit kapok.Ötlet?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1068 Dátum: 2012, 09 26, 16:18:28 »
Még nem tudom, hogy mi szerepel a csereutalványon, mert a szervizfutár ma viszi el a Plus-omat és majd ha a Samsung megkapja azután küldi ki.
Gyengébb telefont semmiképpen nem fogadok el. Ahogy nézegettem az Advance van hasonló árkategóriában. Legalábbis abban a csomagban amiben én vagyok.
A vodafone jóságában viszont nem reménykedek, mert az nincs! Most nem részletezném, hogy miért, de ha letelik a hűség akkor váltok.

Többi se jobb, bár én T-s vagyok, és volt már jó tapasztalatom. De ettől függetlenül azért lehetne még hova fejlődni bőven!
A történetet pedig kíváncsian várom!

Monk

• Vendég
« Reply #1069 Dátum: 2012, 09 26, 19:55:49 »
Sziasztok!

Valóban érdekes eset, az utóbbi évek hazai mobil történetében talán egyedülálló.
Eddig előfordult olyan, hogy javíthatatlan volt egy készülékem, de a szerviz egy főpanel cserével letudta a dolgot. Az is érdekes, hogy pont egy szerviz nem tud beszerezni egy komplett, akár hálózat függő készüléket.
Bár nem akarom, hogy az előbbi megjegyzésem a Telemax fikázásának hasson, és távol áll tőlem, mert eddig nagyon korrektek voltak minden szinten!!
A hatályos jogszabályok alapján CSAK ugyan olyan típusú és márkájú készülékre lehet a vásárlás helyén cserélni a szerviz által javíthatatlannak minősített tartós fogyasztási eszközt.
Magyarul alapesetben CSAk SGS+-ra.
A fogyasztó kárára eljárni nem lehet, a fogyasztó előnyére el lehet térni a jogszabálytól!!
Ez annyit jelent, hogy nem vagy köteles elfogadni sem ugyan olyan, sem komolyabb tudású készüléket, hanem vissza kellene kapnod a vételárat, függetlenül attól, hogy milyen a szerződésed!
Ettől el lehet térni a javadra, tehát, ha, ahogy írták a többiek esetleg egy komolyabb tudásút ajánlanak fel, akkor elfogadhatod!
Természetesen az a trükk, hogy levásárlás, nem létezik a magyar jogrendszerben, nem kényszeríthetnek rá!!
Ha most egy SGS2 ugyanannyiba kerül, mint annak idején az SGS+, akkor kénytelenek odaadni, ha elfogadod! Illetve annyival egészítem ki magam, ha pl. az S2 mondjuk ma 10.000.- Ft-tal drágább, mint az S+ akkori vételára, akkor a különbözet megfizetésével tiéd lehet.
Ebben az esetben nem lehet azt nézni, hogy mennyibe került akkor egy komolyabb készülék, és most mennyibe kerül! Sajnos tisztelet a kevés kivételnek simán hülyének néznek a forgalmazók, kereskedők!
Ha pedig egy jogban jártas, gyakorlott ember a fentieket szépen elszavalja nekik, akkor érdekes módon mindjárt ugyanaz a jogszabály van meg nekik is!
Remélem, hogy nem voltam túl bonyolult! Bízom benne, hogy megelégedésedre sikerül rendezni a cserét!

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
« Reply #1070 Dátum: 2012, 09 27, 08:45:31 »
Valóban érdekes eset, az utóbbi évek hazai mobil történetében talán egyedülálló.
Eddig előfordult olyan, hogy javíthatatlan volt egy készülékem, de a szerviz egy főpanel cserével letudta a dolgot. Az is érdekes, hogy pont egy szerviz nem tud beszerezni egy komplett, akár hálózat függő készüléket.
Bár nem akarom, hogy az előbbi megjegyzésem a Telemax fikázásának hasson, és távol áll tőlem, mert eddig nagyon korrektek voltak minden szinten!!
A hatályos jogszabályok alapján CSAK ugyan olyan típusú és márkájú készülékre lehet a vásárlás helyén cserélni a szerviz által javíthatatlannak minősített tartós fogyasztási eszközt.
A fogyasztó kárára eljárni nem lehet, a fogyasztó előnyére el lehet térni a jogszabálytól!!
Ez annyit jelent, hogy nem vagy köteles elfogadni sem ugyan olyan, sem komolyabb tudású készüléket, hanem vissza kellene kapnod a vételárat, függetlenül attól, hogy milyen a szerződésed!
Ettől el lehet térni a javadra, tehát, ha, ahogy írták a többiek esetleg egy komolyabb tudásút ajánlanak fel, akkor elfogadhatod!
Természetesen az a trükk, hogy levásárlás, nem létezik a magyar jogrendszerben, nem kényszeríthetnek rá!!
Ha most egy SGS2 ugyanannyiba kerül, mint annak idején az SGS+, akkor kénytelenek odaadni, ha elfogadod! Illetve annyival egészítem ki magam, ha pl. az S2 mondjuk ma 10.000.- Ft-tal drágább, mint az S+ akkori vételára, akkor a különbözet megfizetésével tiéd lehet.
Ebben az esetben nem lehet azt nézni, hogy mennyibe került akkor egy komolyabb készülék, és most mennyibe kerül! Sajnos tisztelet a kevés kivételnek simán hülyének néznek a forgalmazók, kereskedők!
Ha pedig egy jogban jártas, gyakorlott ember a fentieket szépen elszavalja nekik, akkor érdekes módon mindjárt ugyanaz a jogszabály van meg nekik is!
Remélem, hogy nem voltam túl bonyolult! Bízom benne, hogy megelégedésedre sikerül rendezni a cserét!
nekem biztosítás van a telon az úgy szól ha javíthatatlan akkor az eredeti vételár + 10% összegig valaszhatok telefont. Szal ha netalántán az én sgs+om is tonkremenne nekem beleferne már az sgs2

Nem elérhető Zsocy155

« Reply #1071 Dátum: 2012, 09 27, 08:46:32 »

Köszi ezt a leírást, teljesen érthető volt. Jó tudni ezeket, lehet, hogy a hasznomra is lesznek.
Ahogy nézem a Vodafone kínálatát, csak a Galaxy S Advance jöhet szóba. Az 6000-el drágább most mint akkor az S Plus volt. Az SGS2 sajnos esélytelen mert még nagyon drága.

szabadgy: A történet röviden a következő: a nejemnek akartunk egy jobb telefont hűséggel. Nézelődtünk, érdeklődtünk, mondták, hogy a vodafone oldalán a hűségprogramban, a te ajánlatodnál megtudom mennyiért kapom meg. Mi több mint 10 éve vagyunk vodások és az egyébként is pl . Telenornál kb. 20K-val olcsóbb telefont  1 ezressel kapnám olcsóbban!!!
A másik: 3 előfizunk van egyben év elején volt egy negyedik is (hűség nélkül) amit 4 hónap után visszamondtunk. Hónapok óta zaklatnak, hogy tartozásunk van, de mivel nekünk egyben jött a 4 előfizu és mindegyik rendesen fizetve volt így nem lehetett tartozásunk, elvileg. Az ő hibájukból mégis van. Az első 1-2 hetet nem tették hozzá a csoporthoz és a régi lakcímünkre küldték ki a számlát....
Bocsi az OFF-ért.

Lavina: Én nem vagyok benne biztos. A vodánál még eszméletlen drága az SGS2, szerintem jóval több mint 10%.

Nem elérhető vpali

• PDA: Samsung I900 Omnia
  • PDA ROM: i900dxid1
« Reply #1072 Dátum: 2012, 09 28, 12:13:41 »
Tégla lett az sgs+ odin nem reagál se gyári romra semmire amss. downloadnál megáll... Ötlet? :'(

Nem elérhető vpali

• PDA: Samsung I900 Omnia
  • PDA ROM: i900dxid1
« Reply #1073 Dátum: 2012, 09 28, 12:20:52 »
Hoppá!!! vigyázat Samfirmware hibás az ops fálj....

Monk

• Vendég
« Reply #1074 Dátum: 2012, 09 28, 19:02:09 »
Hoppá!!! vigyázat Samfirmware hibás az ops fálj....

Mármint a sammobile.com-on lévő AriesVE.ops-ra gondolsz?
A neten fellelhető és letölthető összes AriesVE.ops 132 byte és ugyanaz a tartalma.
Egyébként egy ilyen fájl, hogyan lehet hibás?