Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy már nem sokáig lesz Galaxy S Plus-om.
A szerviz ne tudta megjavítani, így a Samsung felajánlott egy csereutalványt amit ott tudok beváltani ahol vettem a Plus-t. Én a Vodafone-nál vettem, de ők már nem árulnak Plus-t.
Kíváncsi vagyok mit fognak felajánlani cserébe.
Járt már így valaki, milyen telefont kell, hogy felajánljanak?
Valóban érdekes eset, az utóbbi évek hazai mobil történetében talán egyedülálló.
Eddig előfordult olyan, hogy javíthatatlan volt egy készülékem, de a szerviz egy főpanel cserével letudta a dolgot. Az is érdekes, hogy pont egy szerviz nem tud beszerezni egy komplett, akár hálózat függő készüléket.
Bár nem akarom, hogy az előbbi megjegyzésem a Telemax fikázásának hasson, és távol áll tőlem, mert eddig nagyon korrektek voltak minden szinten!!
A hatályos jogszabályok alapján CSAK ugyan olyan típusú és márkájú készülékre lehet a vásárlás helyén cserélni a szerviz által javíthatatlannak minősített tartós fogyasztási eszközt.
Magyarul alapesetben CSAk SGS+-ra.
A fogyasztó kárára eljárni nem lehet, a fogyasztó előnyére el lehet térni a jogszabálytól!!
Ez annyit jelent, hogy nem vagy köteles elfogadni sem ugyan olyan, sem komolyabb tudású készüléket, hanem vissza kellene kapnod a vételárat, függetlenül attól, hogy milyen a szerződésed!
Ettől el lehet térni a javadra, tehát, ha, ahogy írták a többiek esetleg egy komolyabb tudásút ajánlanak fel, akkor elfogadhatod!
Természetesen az a trükk, hogy levásárlás, nem létezik a magyar jogrendszerben, nem kényszeríthetnek rá!!
Ha most egy SGS2 ugyanannyiba kerül, mint annak idején az SGS+, akkor kénytelenek odaadni, ha elfogadod! Illetve annyival egészítem ki magam, ha pl. az S2 mondjuk ma 10.000.- Ft-tal drágább, mint az S+ akkori vételára, akkor a különbözet megfizetésével tiéd lehet.
Ebben az esetben nem lehet azt nézni, hogy mennyibe került akkor egy komolyabb készülék, és most mennyibe kerül! Sajnos tisztelet a kevés kivételnek simán hülyének néznek a forgalmazók, kereskedők!
Ha pedig egy jogban jártas, gyakorlott ember a fentieket szépen elszavalja nekik, akkor érdekes módon mindjárt ugyanaz a jogszabály van meg nekik is!
Remélem, hogy nem voltam túl bonyolult! Bízom benne, hogy megelégedésedre sikerül rendezni a cserét!