Köszi a leírást, nekem is kitűnően működött a rootolás, meg ez a Tiamat 2.2.1. Ma délelőtt zúztam le, azóta ezt a Tiamatot gyúrom. Én mindössze azt vettem észre, hogy az elején a bootoláskor, mikor a Motorola logó látszik, néha flickerek vannak, összetörik a kép, mintha egy régi tévét néznék, mikor hajszárítóznak mellette. Amikor a tengervizes hullámzás bejön, onnantól már semmi gond nincs, megy a gép, mint az ágyba
ás. Ha más gond nem lesz vele, nem fog érdekelni ez a flickerezés.
Egy előző hozzászólónak: a külső SD kártya MicroSD, meg external1, meg ilyen neveken fut a gépen, függően attól, hogy milyen progival nézzük a file szerkezetet. Külső gépről (PC) meg csak ebben a barom MTP formában lehet látni a gépet.
Ha valaki Windows XP-ről akarja rootolni a gépet, annak pár dolgot hadd mondjak. Otthon 3 különböző Windows XP-s gépet próbáltam, míg az egyikről tudtam rootolni. Mindnél más sorrendben ügyködtem a MotoHelper driverrel. Mivel nem tudom, hogy ez a driver hova eszi be magát az XP registrybe, esélyem sem volt arra, hogy kigyomláljam az összes bejegyzését.
Tehát: először Restore pontot kell létrehozni. Aztán jöhet a MotoHelper, majd REBOOT WIN XP ! A MotoHelper ezt nem ajánlja fel ! Ha ekkor a Xoomot rádobjuk a frissen installált MotoHelperre, akkor az nem fogja megtalálni a Xoomot USB debug módban és onnantól kakukk. A driver a registrybe beírja, hogy nem talált semmilyen MTP vagy ADB eszközt és aztán lehet hőmérőzni azon, hogy mit és hova vésett be. Esélytelen. Ha mégis így járnánk, akkor a Restore ponttal vissza lehet hozni a MotoHelper előtti állapotot.
Valaki azt írta korábban, hogy a Xoom igénytelen ? fapados ? valami ilyesmit. A Xoomnak három baja van szerintem: az egyik, hogy ilyen bénán (MTP módban) lehet csak a Windows XP-hez kötni (Win 7-et nem ismerem, ott lehet, hogy kap már drive betűt), aztán, hogy a jó kis kétmagos processzorával natívan nem tud divx-et és mp4-eket lejátszani (ellentétben a jóval gyengébb Galaxy Tabbal), végül, nem lehet vele telefonálni (mint a Galaxy Tabbal - persze a két gép más-más kategória, de a Xoomnál is meg lehetne csinálni, hogy headsettel lehessen telefonálni).
Végül egy kérdés: mivel lehet beállítani azt, hogy a Tiamatos Xoomom a képernyőt ne 97%-kal használja, hanem kevesebbel ? A fényerő automatikusra van állítva és nem világít százezerrel. Az akku használatnál a rendszer kiírja, hogy a gép mindent 3-5-6%-kal használ, kivéve a képernyőt. Azt 95-97%-kal. Ezt hogyan lehet lecsökkenteni ? Korábban valaki azt véste, hogy neki a rendszer 66% használatot írt ki. Azzal már én is kiegyeznék.