2024, 11 24, 00:09:25

Szerző Téma: Xoom Root és ROM - hogyan?  (Megtekintve 131544 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kischriss

• Vendég
Re: Xoom Root és ROM - hogyan?
« Reply #200 Dátum: 2011, 12 03, 21:56:37 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Le lett irva, ugyanez a menete: (gondolom az adb mar telepitve van)

Masodik lepcso: FLASH RECOVERY IMAGE

Ellenorizzetek az adb devices paranccsal az eszkozt.
1:  adb reboot bootloader    megint iras a bal sarokban
2:  fastboot flash recovery xxxx.img

a 2-es pontban beirod az img file nevet, azt hiszem 3 is van a gyari ROM-ban. Egymas utan szepen beirod, telepited.

Igy kell kineznie:

fastboot flash boot boot.img
fastboot flash system system.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash userdata userdata.img
fastboot erase cache
fastboot oem lock (en ezt kihagynam a helyedbe, amikor Dreamie-nak csinaltuk, nem indult el ez a parancs utan... nem szukseges, hagyd ki)

Oh, nagyon szépen köszi, holnap próbalom is :) :C

kischriss

• Vendég
« Reply #201 Dátum: 2011, 12 04, 10:16:19 »
Szuper, sikerült :C
Köszi szépen :D  :ima:

Nem elérhető Tovi

• Nem: Férfi
  • Ser
  • Navigáció / Navigation: TomTom 940 / Garmin Oregon / Sygic Aura
  • PDA: Samsung Galaxy Note / Motorola XOOM
  • PDA ROM: Team Rocket ROM [open beta ICS v4.0.3] v1.5
« Reply #202 Dátum: 2011, 12 04, 11:49:40 »
Szuper, sikerült :C
Köszi szépen :D  :ima:

Szivesen. Az utolso parancsot atugrottad? csak kivancsisagbol kerdezem, nekunk nem bootolt ha lezartuk a vegen...

Nem elérhető Trusk

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: manila
« Reply #203 Dátum: 2011, 12 04, 13:22:53 »
Sziasztok!

Tudna valaki segiteni, hogy gyari rommal hogyan tudnek Pendriveot hasznalni OTG kabellel? Egyelore minden periferiat szepen felismer, de a pendriveot hiaba dugom ra, nem talalom sehol.

Elore is koszi!

Sent from my MZ601 using Tapatalk

Nem elérhető Tovi

• Ser
  • Navigáció / Navigation: TomTom 940 / Garmin Oregon / Sygic Aura
  • PDA: Samsung Galaxy Note / Motorola XOOM
  • PDA ROM: Team Rocket ROM [open beta ICS v4.0.3] v1.5
« Reply #204 Dátum: 2011, 12 04, 16:27:40 »
Sziasztok!

Tudna valaki segiteni, hogy gyari rommal hogyan tudnek Pendriveot hasznalni OTG kabellel? Egyelore minden periferiat szepen felismer, de a pendriveot hiaba dugom ra, nem talalom sehol.

Elore is koszi!

Emlekeim szerint azzal sehogy....

Nem elérhető hynar

• PDA: HTC10
  • PDA ROM: Viper10
« Reply #205 Dátum: 2011, 12 04, 16:31:32 »
...
Tudna valaki segiteni, hogy gyari rommal hogyan tudnek Pendriveot hasznalni OTG kabellel?
...

You are not allowed to view links. Register or Login egy próbát megér, de nem ígérem hogy menni fog (root mindenképp kell hozzá)

Nem elérhető Trusk

Re: Re: Xoom Root és ROM - hogyan?
« Reply #206 Dátum: 2011, 12 04, 19:16:14 »
You are not allowed to view links. Register or Login egy próbát megér, de nem ígérem hogy menni fog (root mindenképp kell hozzá)

Köszönöm, kipróbálom! Viszont a tiamat teszt után visszaraktam a gyárit, viszont ez nem rootolt. Tudom a gyári romot rootolni, vagy csak rootolt rommal tudnám használni, amit linkeltél?

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

Nem elérhető hynar

« Reply #207 Dátum: 2011, 12 04, 21:02:39 »
Köszönöm, kipróbálom! Viszont a tiamat teszt után visszaraktam a gyárit, viszont ez nem rootolt. Tudom a gyári romot rootolni, vagy csak rootolt rommal tudnám használni, amit linkeltél?

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

You are not allowed to view links. Register or Loginnézz körül... vegyesek a reakciók, de ha jól látom akkor mz601-el kevesen panaszkodtak, inkább egyéb verziók nem szerették...

nem próbáltam még én sem, inkább beletörődtem hogy a Tiamatban nem jó a market, és várom a javítást /friss romot :-)

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
  • Navigáció / Navigation: GMaps, Waze, Igo
  • PDA: OnePlus One A0001 Bacon
  • PDA ROM: DirtyUnicorns 8.1.0
« Reply #208 Dátum: 2011, 12 04, 23:35:48 »
You are not allowed to view links. Register or Loginnézz körül... vegyesek a reakciók, de ha jól látom akkor mz601-el kevesen panaszkodtak, inkább egyéb verziók nem szerették...

nem próbáltam még én sem, inkább beletörődtem hogy a Tiamatban nem jó a market, és várom a javítást /friss romot :-)
Hello mindenki!

Így vasárnap esti agyépő problémám:
Tiamat rom után vissza kell tennem a gyári romot, még most, mert holnap meló, azután meg elkel a xoom. :(
Csináltam, a:
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash system system.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash userdata userdata.img
fastboot erase cache
fastboot reboot

attrakciót gyári img fájlokkal, de csak a motorola logo hajlandó lászódni és ha hangerő legombal ha hangerő fel gombbal indítom, a xoom kiírja ami ki kell írnia, de adb nem látja, hogy újra flasselhessem az egészet. Ezen kívül mást nemtudok tenni. Sajnos megint az idő az ami szorít. :((( Kérem akinek van ötlete, az lökjön mindent. Én is megállás nélkül guglizok, de semmi eredmény erre vonatkozólag... ezzel a windózzal tettem a tiamat romot is rá, minden driver minden fent van. A gép adja is a hangot, hogyha rádugom, de az adb nem látja. :\
Phonez history: ?; siemens c45; siemens a50; ?; Sony Ericsson k200; Sony Ericsson K750i(still have), Sony Ericsson K810i(still have); Samsung Omnia; Samsung Galaxy Spica; Nokia e71; Spica(dead); Spica; Sony Ericsson Xperia X10; Motorola Defy; Motorola Xoom Wifi+3G; Motorola Milestone 1; Milestone xt720; Motorola Defy; Samsung Galaxy S; Motorola Droid Razr(BEST); Huawei Ascend P6; HTC ONE M7; OnePlus 1; Oneplus 2; Oneplus 3(DEAD); Oneplus 1

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #209 Dátum: 2011, 12 05, 05:43:35 »
Hello mindenki!

Így vasárnap esti agyépő problémám:
Tiamat rom után vissza kell tennem a gyári romot, még most, mert holnap meló, azután meg elkel a xoom. :(
Csináltam, a:
fastboot flash boo...
Újabb fejlemény. Ledöglöttem aludni, most reggelre feltöltött a masina, így ha rádugom, már lája az adb. DE! Ha írok egy reboot bootloadert, akkor újraindul, kiírja a "Starting fastboot protocol support." szöveget ahogy kell neki, de eddig jutok vele, itt már nem lája az adb. Ha újraindítom, és hagoym pár percet, utána megint látja az adb, de ha így flashelem, akkor nem tolja rá, csak annyit ír, hogy waiting for device és nem megy tovább.. :)
Jó lett volna, ha a motorola kiad valami update utility-t, ami 3 gombbal felolja a saját rendszerét. :) X10-en tök jó hogy volt ilyen, ott simán az életképtelen készüléket is feltolta rendszerrel és működött. :)

Továbbra is várok tippeket!
Phonez history: ?; siemens c45; siemens a50; ?; Sony Ericsson k200; Sony Ericsson K750i(still have), Sony Ericsson K810i(still have); Samsung Omnia; Samsung Galaxy Spica; Nokia e71; Spica(dead); Spica; Sony Ericsson Xperia X10; Motorola Defy; Motorola Xoom Wifi+3G; Motorola Milestone 1; Milestone xt720; Motorola Defy; Samsung Galaxy S; Motorola Droid Razr(BEST); Huawei Ascend P6; HTC ONE M7; OnePlus 1; Oneplus 2; Oneplus 3(DEAD); Oneplus 1

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #210 Dátum: 2011, 12 05, 07:36:11 »
Újabb fejlemény. Ledöglöttem aludni, most reggelre feltöltött a masina, így ha rádugom, már lája az adb. DE! Ha írok egy reboot bootloadert, akkor újraindul, kiírja a "Starting fastboot protocol support." szöveget ahogy kell neki, de eddig jutok vele, it...
Reboot utan hangero fel-le, recovery. Gyari. Csak factory reset, clear cache, install from usb device... csinaltam az elso kettot, igyis ugyan az a helyzet. Egy haver adott linket, nagyjabol ertem, de azert valaki tudna nekem ebbol leirast gyartani?
Section 3
 You are not allowed to view links. Register or Login*RECOVERING-XOOM*-COMPREHENSIVE-GUIDE

Nem elérhető hynar

« Reply #211 Dátum: 2011, 12 05, 12:09:42 »
Reboot utan hangero fel-le, recovery. Gyari. Csak factory reset, clear cache, install from usb device... csinaltam az elso kettot, igyis ugyan az a helyzet. Egy haver adott linket, nagyjabol ertem, de azert valaki tudna nekem ebbol leirast gyartani?
Section 3
 You are not allowed to view links. Register or Login*RECOVERING-XOOM*-COMPREHENSIVE-GUIDE

lehet hogy hülye ötlet, de a gyári recoveryben "install from usb device"-menüben nem tudod installálni a cwm-et?
egy próbát megér...

amit küldtél leírást, ott - ha jól értettem - fent kell hogy legyen egy costum recovery, legalábbis második lépésként azt írja hogy navigálj a "Mounts/storage" menüpontba, ami a fentiek szerint Neked jelen pillanatban nincsen... 

Nem elérhető hynar

« Reply #212 Dátum: 2011, 12 05, 12:13:33 »
Reboot utan hangero fel-le, recovery. Gyari. .....

...illetve még egy kérdés: ugye csak fordítva írtad, de a recoverybe hangerő le, és utána fel kombóval próbálkozol, nem fordítva?

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #213 Dátum: 2011, 12 05, 12:51:56 »
...illetve még egy kérdés: ugye csak fordítva írtad, de a recoverybe hangerő le, és utána fel kombóval próbálkozol, nem fordítva?
Az a helyzet, hogy egyik sorrenddel se jott elo semmi egyeb.. igy egyiket nyomkodtam a masik utan.. :)
En most dolgozom, ha megkerlek dobsz egy dl linket recoveryhez? Baratnom csinalja otthon, o meg nem annyira szaki ebben. :)

Nem elérhető hynar

« Reply #214 Dátum: 2011, 12 05, 14:55:08 »
Az a helyzet, hogy egyik sorrenddel se jott elo semmi egyeb.. igy egyiket nyomkodtam a masik utan.. :)
En most dolgozom, ha megkerlek dobsz egy dl linket recoveryhez? Baratnom csinalja otthon, o meg nem annyira szaki ebben. :)

...nem tudom, furán hangzik...
nálam sincs itt a gép hogy ki tudjam próbálni, úgyhogy inkább nem okoskodom látatlanban.
A helyedben, lehet hogy nekiugranék az elejétől (oem unlock), és ha működésre bírtam, akkor próbálnám újra a gyári állapot visszaállítását.

mindenesetre itt van egy You are not allowed to view links. Register or Loginamit adb-ből tehetsz fel.
este kipróbálom otthon a kütyün, me megpróbálok utánaolvasni kicsit... csak nem tudom mikor érek haza, ha van bármi fejlemény azért jelezd... ;-)

sok sikert!

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #215 Dátum: 2011, 12 05, 16:31:15 »
Koszonom eme nemes szandekodat lovag! :D
Haver es baratnom megoldottak. :')
Elvileg haver ugyan azt csinalta mint en, es meki ment.. koszonom mindennkinek a segitseget!!  :ima:

Nem elérhető hynar

« Reply #216 Dátum: 2011, 12 05, 17:44:32 »
Koszonom eme nemes szandekodat lovag! :D
Haver es baratnom megoldottak. :')
Elvileg haver ugyan azt csinalta mint en, es meki ment.. koszonom mindennkinek a segitseget!!  :ima:
:taps: :ok:

Nem elérhető hynar

« Reply #217 Dátum: 2011, 12 07, 11:03:36 »
Sziasztok!

You are not allowed to view links. Register or Login tegnap hajnalban elindult az MZ601 OTA frissítése (3.2).

Valakinek tapasztalatok esetleg?
Nagyon dolgozik a kisördög hogy lecseréljem a Tiamatot.
Vagy lehet, hogy megoldás lenne a Market parára ha Tiamatban kicserélnénk a Bulid.prop-ot a frissítettre? 

Köszi: G.

Ja igen, egy kérdés gyorsan:
Ha visszateszem a gyári ROM-ot, és frissítem a 3.2-re, akkor elég csak az oem unlock-ot futtatni adb-ből, és működni fognak a rootot kérő applikációk gyári rom alatt?
Egyszerűbben megfogalmazva: elég az oem unlock a rootoláshoz?

Nem elérhető zacsek2

• PFC Fan
  • PDA: Motorolla Xoom MZ601
  • PDA ROM: Honeycomb
« Reply #218 Dátum: 2011, 12 07, 18:48:22 »
sziasztok
mar egy ideje a timat van fennt a xoomon meg is vagyok vele elegedve lenyegeben bar a market szinte hasznalhatatlan miota ez van fennt bar nem tudom osszefuggesben van-e a ketto...na de nem is ez alenyeg! arra lennek leginkabb kivancsi h innen lehetetlen lesz feltenni majd az icst? ugyertem sima frissiteskent...mert visszajottem svajcba melozni es xoomon kivul semmi ketyere nincs nalam...megoldhato barmilyen mas modon a gyari rendszer visszaallitasa vagy mindenkepp kell hozza pc?eddig telepitett programjaim minden elfog vaszni menteseket beleertve?backuppal a progikat megmentettem legutobb is viszont a mentesek adataik mind alapon voltak:-\

Nem elérhető SANTANTICA

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: ASUS R600
  • PDA: Motorola XOOM
  • PDA ROM: 3.2 (hun)
« Reply #219 Dátum: 2011, 12 08, 21:10:17 »
motorola figyelmeztet, nemsokára jön az ICS xoomra is....

You are not allowed to view links. Register or Login!156005

Nem elérhető SANTANTICA

• PFC Fan
« Reply #220 Dátum: 2011, 12 09, 23:03:43 »
és...íme:

Google teases Android 4.0 on the Motorola Xoom

You are not allowed to view links. Register or Login!156429

Nem elérhető Trusk

« Reply #221 Dátum: 2011, 12 10, 12:49:40 »
Sziasztok!

You are not allowed to view links. Register or Login tegnap hajnalban elindult az MZ601 OTA frissítése (3.2).

Valakinek tapasztalatok esetleg?
Nagyon dolgozik a kisördög hogy lecseréljem a Tiamatot.
Vagy lehet, hogy megoldás lenne a Market parára ha Tiamatban kicserélnénk a Bulid.prop-ot a frissítettre? 

Köszi: G.

Ja igen, egy kérdés gyorsan:
Ha visszateszem a gyári ROM-ot, és frissítem a 3.2-re, akkor elég csak az oem unlock-ot futtatni adb-ből, és működni fognak a rootot kérő applikációk gyári rom alatt?
Egyszerűbben megfogalmazva: elég az oem unlock a rootoláshoz?

Most ment föl a 3.2es frissítés a gépre.
Egyelőre annyi tapasztalat, hogy van magyar nyelv, nyelvi viszont nincs gyári magyar billentyűzet. + Settings menüben megjelent egy dock menüpont

Nem elérhető SANTANTICA

• PFC Fan
« Reply #222 Dátum: 2011, 12 10, 14:32:11 »
Motorola Xoom 3G finally gets updated to Android 3.2 in Europe

You are not allowed to view links. Register or Login!157862

Nem elérhető SANTANTICA

• PFC Fan
« Reply #223 Dátum: 2011, 12 10, 14:33:39 »
igen, lehet frissíteni a cuccost itthon is....

Nem elérhető SANTANTICA

• PFC Fan
« Reply #224 Dátum: 2011, 12 10, 23:19:56 »
New Features

1. Refined UI

- Launcher animation optimized for faster, smoother transition to/from app list
- Adjustments in color, positioning and text
- Audible feedback for improved accessibility
- Customizable touch-hold interval
- Navigation to/from five home screens made easy. Touching the home button in system bar will return you to most frequently used home screen.
- Improved view of internal storage used by apps

2. Support for more varieties of input devices such as keyboards, mouse, trackballs, game controllers and accessories such as digital cameras musical instrument, kiosks and card readers.

- Any type of external keyboards, mouse and trackballs can be connected
- Most of the PC joysticks, game controllers and game pads can be connected except for some proprietary controllers
- More than one device can be attached simultaneously via USB and/or Blutooth HID
- No configuration or drivers required
- Support for USB accessories as host to launch related applications, if application not available the accessories can give the URL to  download the application.
- Users can interact with application to control the accessories.

3. Recent Apps list is expandable to include larger number of apps. The list will have all the apps in use and recently used apps.

4. Customizable Home screen

- Re-sizable home screen widgets. widgets can be expanded in both vertically and horizontally.
- Updated home screen widget for Email app gives quick access to emails

5. New high performance Wi-Fi lock added for uninterrupted connectivity even when the device screen is off. This will be useful for streaming long duration music, video and voice services.

- HTTP proxy for each individual Wi-Fi access point can be configured. This will be used by the browser when communicating with the networks. Other Apps also may use this.
- Configuration is made easy by touch-hold of the access point in the setting
- Back up and restore the user defined IP and proxy setting
- Support for Preferred Network Offload (PNO), which works in the background and conserves battery power in case where Wi-Fi connectivity needed  for longer time.

Improvements to Standard Applications

6. Improved Browser app – new features added and UI improved

- Quick Controls UI is extended and redesigned. Users can use it to view thumbnails of open tabs, to close the active tabs, access overflow menu for instant access to settings and many other.
- Supports CSS 3D, animations, and CSS fixed positioning to all sites.
- Supports embedded playback of HTML5 video content
- Save the webpage locally for offline viewing with all styling and imaging
- Improved auto login UI let users quickly sign in to Google sites and manage access when multiple users sharing the same device
- Support for plugins that use hardware accelerated rendering
- Page Zoom performance improved

7. Gallery apps improved to support Picture Transfer Protocol (PTP).

- Users can connect external cameras over USB and import pictures to Gallery with one touch
- The imported pictures are copied to local storages and it will show the balance space available.

8. Calender grids are made larger for better readability and accurate targeting

- Controls in data picker are redesigned
- Calender list controls can be hidden to create larger viewing area for grids

9. Contacts app allows full text search making it quicker to locate contacts and the results are shown from all the fields stored in the contact.

10. Email app improved

- When replying or forwarding HTML message the improved Email app sends both plain text and HTML bodies as multi-part mime message.
- Folder prefixes for IMAP accounts are made easier to define and manage
- Prefetches emails from server only when the device is connected to a Wi-Fi access point. This is done to conserve battery power and minimize data usage
- Improved home screen widget gives quick access to emails and users can cycle through email labels with the touch of the Email icon at the top of the widget

11. Improved Enterprise support

- Administrators can use the configurable HTTP proxy for each Wi-Fi access point
- Allows encrypted storage card device policy with emulated storage cards and encrypted primary storage