2024, 11 23, 22:41:38

Szerző Téma: Xoom Root és ROM - hogyan?  (Megtekintve 131541 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Trusk

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: manila
Re: Xoom Root és ROM - hogyan?
« Reply #150 Dátum: 2011, 10 25, 13:39:27 »
Google music nem hajlandó streamelni a zenéket, csak az sd-n lévőket jatsza, 2.2.2 és 2.2.1 alatt is... :(

Gondolkodom a gyári rom visszarakásán... :(

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

Nem elérhető supercharley

• Nem: Férfi
  • PDA: Motorola Xoom, Motorola Defy, ZTE Blade
« Reply #151 Dátum: 2011, 10 25, 14:44:42 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Esetleg nem tudtok a xoom-ra olyan recovery-t, amelyik mondjuk tömörítve backupol, esetleg képes több részbe csomagolni? Nekem most a Rogue Recovery 1.1.1(CWM-basewd Recovery v4.0.1.5) van felrakva.

Válaszolok magamnak: a Rogue Recovery 1.2.0 már nem img készít, hanem tar-ba csomagol. Felraktam, jó(You are not allowed to view links. Register or Login).Így jóval kisebb lett a DATA backup, ami a fájlrendszernek nem jelent gondot. Arra leszek még kíváncsi, hogy tud-e majd több részbe is csomagolni, ha majd szükség lesz rá.

Nem elérhető Tovi

• Ser
  • Navigáció / Navigation: TomTom 940 / Garmin Oregon / Sygic Aura
  • PDA: Samsung Galaxy Note / Motorola XOOM
  • PDA ROM: Team Rocket ROM [open beta ICS v4.0.3] v1.5
« Reply #152 Dátum: 2011, 10 25, 17:50:20 »
Válaszolok magamnak: a Rogue Recovery 1.2.0 már nem img készít, hanem tar-ba csomagol. Felraktam, jó(You are not allowed to view links. Register or Login).Így jóval kisebb lett a DATA backup, ami a fájlrendszernek nem jelent gondot. Arra leszek még kíváncsi, hogy tud-e majd több részbe is csomagolni, ha majd szükség lesz rá.

Lehet hogy erdemes lenne kiprobalni a Rouge kernelt, talan sok problemat megoldana....
Valahogy huzzuk ki az ICS-ig :-)

Nem elérhető Trusk

« Reply #153 Dátum: 2011, 10 26, 12:18:12 »
Sziasztok!

Nos, kipróbáltam a 2.2.1-es, és a 2.2.2-es romot is.  Sok pozitivumot nem tapasztaltam, viszont nagyon bosszantó, hogy a market nem látja az alkalmazások jókora részét, hogy a tiamat settings force close-ol, és a google music sem játsza a streamelt zenéket, csak ami az sd-n van.

Ezek után visszaraktam a gyári romot, és érdekes módon a google music stream probléma továbbra is fennáll, holott eredetileg nem volt baja.

A tiamaton kivül más rom nincs, amit ki lehetne próbálni? Vagy mostmár ICS-re vár mindenki?

Van esetleg valaki, akinek sikerült a fenti hibákat elhárítani?

Elõre is köszi!

Üdv
Trusk

Sent from my MZ601 using Tapatalk

« Reply #154 Dátum: 2011, 10 27, 11:01:32 »
Sziasztok!

Nos, kipróbáltam a 2.2.1-es, és a 2.2.2-es romot is.  Sok pozitivumot nem tapasztaltam, viszont nagyon bosszantó, hogy a market nem látja az alkalmazások jókora részét, hogy a tiamat settings force close-ol, és a google music sem játsza a streamelt zenéket, csak ami az sd-n van.

Ezek után visszaraktam a gyári romot, és érdekes módon a google music stream probléma továbbra is fennáll, holott eredetileg nem volt baja.

A tiamaton kivül más rom nincs, amit ki lehetne próbálni? Vagy mostmár ICS-re vár mindenki?

Van esetleg valaki, akinek sikerült a fenti hibákat elhárítani?

Elõre is köszi!

Üdv
Trusk

Nekem a 2.2.2 van fent, nincs baj sem a markettal, sem a tiamat settings-el! A google music-ot még nem tudtam kipróbálni, mert még nincs ilyenem, de hogy le tudjam ellenőrizni ennek a működését, ezért már tegnap sikeresen beregisztráltam, de még nem kaptam engedélyt. Ha lesz google musicom, akkor majd megírom a tapasztalatom.

Nem elérhető Trusk

Re: Re: Xoom Root és ROM - hogyan?
« Reply #155 Dátum: 2011, 10 27, 12:08:11 »
Nekem a 2.2.2 van fent, nincs baj sem a markettal, sem a tiamat settings-el! A google music-ot még nem tudtam kipróbálni, mert még nincs ilyenem, de hogy le tudjam ellenőrizni ennek a működését, ezért már tegnap sikeresen beregisztráltam, de még nem kaptam engedélyt. Ha lesz google musicom, akkor majd megírom a tapasztalatom.

Szívesen küldök meghívót is ha kell.

Hibák lehetnek eltérő modell miatt? Az enyém T-mobileos, +wifi +3g

Reset vajon mindent töröl a belső tárhelyről? Lehet hogy valami hibás fájl bent ragadt?

« Reply #156 Dátum: 2011, 10 27, 14:14:43 »

Szívesen küldök meghívót is ha kell.

Hibák lehetnek eltérő modell miatt? Az enyém T-mobileos, +wifi +3g

Reset vajon mindent töröl a belső tárhelyről? Lehet hogy valami hibás fájl bent ragadt?

Ha küldesz meghívót, akkor azonnal használatba vehetem a szolgáltatást, és nem kell engedélyre várnom? Ha így van, akkor megköszönöm ha küldesz egyet! Cím: roland.simon.hun kukac gmail.com
Az én modellem elvileg ugyanaz mint a tiéd.
A reset szerintem csak a data-t törli? Ha biztosabbra akarsz menni, akkor szerint a recovery-ben kellene a cache-ket is törölni, szerintem ott jobban lehetnek beragadt dolgok.

Nem elérhető Trusk

Re: Re: Re: Xoom Root és ROM - hogyan?
« Reply #157 Dátum: 2011, 10 27, 15:36:19 »
Ha küldesz meghívót, akkor azonnal használatba vehetem a szolgáltatást, és nem kell engedélyre várnom? Ha így van, akkor megköszönöm ha küldesz egyet! Cím: roland.simon.hun kukac gmail.com
Az én modellem elvileg ugyanaz mint a tiéd.
A reset szerintem csak a data-t törli? Ha biztosabbra akarsz menni, akkor szerint a recovery-ben kellene a cache-ket is törölni, szerintem ott jobban lehetnek beragadt dolgok.

Küldtem egy meghivót, de nem tudom igy elõbb beenged-e.

Recoveryben többször is töröltem mindent amit tudtam, most meg nem tudok egyelõre próbálkozni, mert visszaraktam a gyárit, igy most recovery sincs. Ha kiderül valami, amivel a hibák kiküszöbölhetõk, újra próbálkozom. Egyelõre rendkivül bosszant, hogy nem értem a hibák okát... :-(

Nem elérhető lefkosia

• PDA: Samsung Galaxy s 2
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #158 Dátum: 2011, 10 28, 04:39:13 »
Sziasztok!

Tegnapi napon vettem egy 32gb 3g xoom-ot. Rootolni szeretném csak, ebben kérném a segítségeteket, illetve Nokia USB OTG-hez CA-15 tudom e használni, vagy valami spéci dolog kell?

Jelenleg a 3.1 droid fut, de magyar nyelv nincs. Várható a xoom-ra a közeljövőben a magyar nyelv?

Segítségeteket előre is köszönöm

« Reply #159 Dátum: 2011, 10 28, 11:12:07 »
Küldtem egy meghivót, de nem tudom igy elõbb beenged-e.

Megkaptam a meghívót, köszönöm! Egy kis gyötrés után sikerült is "beélesítenem"! Nekem szépen streameli a zenéket, igaz nem a sajátjaimat, mert még nem töltöttem fel, de az ingyeneseket(és nem is kevés van), azokat szépen kezeli, most is éppen hallgatom. Saját feltöltést most nem tudok próbálni, mert a feltöltő program nem fut virtualizált windowson, a melóhelyemen viszont ubuntu host van, a windows virtualizálva fut. Majd a hét végén otthonról, de gondolom azt is fogja streamelni.
Nem értem a te problémádat, fogalmam sincs hogy mi okozhatja. Nekem is 3.1 volt fennt, arra raktam először 2.2.1 Tiamat-ot, de azzal sok bajom volt(nem mentek bizonyos játékok, bizonyos programok). Visszament a 3.1, rootoltam, használtam. Mikor kijött a 2.2.2 felraktam ezen topicban szereplő leírás szerint, és mint látod nekem remekül működik! De ha vigasztal, akkor másnak is vannak gondja a 2.2.2 -vel, de sajna én nem tudok megoldást. Természetesen szívesen segítek amiben tudok!
Hejjjj, de most látom ezt: You are not allowed to view links. Register or Login
Teljesen friss cucc, kipróbálhatnád!

« Reply #160 Dátum: 2011, 10 28, 11:33:16 »
Hejjjj, de most látom ezt: You are not allowed to view links. Register or Login
Teljesen friss cucc, kipróbálhatnád!

Bocsi, elnéztem, nem is friss dolog!

Nem elérhető zacsek2

• PFC Fan
  • PDA: Motorolla Xoom MZ601
  • PDA ROM: Honeycomb
« Reply #161 Dátum: 2011, 10 28, 11:36:16 »
sziasztok
nekem eleg regota megvan a kicsike de most gondoltam ugy h ujitanek valami fincsi romot:-D
az utobbirol van valakinek barmi infoja hogy hogyan mukodik esetleg hogy kell telepiteni? ha biztosqn mukodik es valaki elnavigalna a dologban akkor felhuznam ra meg ma:-)

« Reply #162 Dátum: 2011, 10 28, 12:13:04 »
sziasztok
nekem eleg regota megvan a kicsike de most gondoltam ugy h ujitanek valami fincsi romot:-D
az utobbirol van valakinek barmi infoja hogy hogyan mukodik esetleg hogy kell telepiteni? ha biztosqn mukodik es valaki elnavigalna a dologban akkor felhuznam ra meg ma:-)

A legelső hozzászólásban le van írva a romcsere. Ezen kívül az XDA oldalára is hagyatkozhatsz. Ha végigolvasod ezt a topikot, láthatod hogy nem mindenkinek megy jól a főzött rom, sajnos nem tudni hogy miért.

Nem elérhető zacsek2

• PFC Fan
« Reply #163 Dátum: 2011, 10 28, 13:14:57 »
igen ez arésze  tiszta köszi...xda sajna angol és pechemre Németországbanvagyok  othonigy nem nagyontudok velemit kezdeni:/ pár hozzászolásssal elöbb emlitettek egy romot ami 3.2.2es honeycomb-bol van  fözve ha jolvettem ki...azt szeretném felvarázsolni valahogy.

Nem elérhető zacsek2

• PFC Fan
« Reply #164 Dátum: 2011, 10 28, 13:41:08 »
megtudnátok mondani hogyan tudom megnéznih milyen tipusua ketyere...ugy értem uk usa ect...lehetbuta kérdés de nah :D

Nem elérhető Trusk

« Reply #165 Dátum: 2011, 10 28, 14:18:15 »
Kipróbálom!

Arra nincs ötlet, hogy ha most újra eljátszom az elsõ oldalon leírtakat, melyik az a pont, ahol tudok backupot csinálni a jelenlegi helyzetrõl? Unlocknál, és Recovery telepitésekor vajon már törli a jelenlegi rendszert?

« Reply #166 Dátum: 2011, 10 28, 14:30:40 »
Kipróbálom!

Arra nincs ötlet, hogy ha most újra eljátszom az elsõ oldalon leírtakat, melyik az a pont, ahol tudok backupot csinálni a jelenlegi helyzetrõl? Unlocknál, és Recovery telepitésekor vajon már törli a jelenlegi rendszert?

Unlocknál már ugrik minden. De neked már van unlockolva, azt is újra akarod csinálni?
Mindenképpen még most kellene csinálnod egy teljes backupot a recoveryben.  Ha már sok a cuccod a datán, akkor nem biztos hogy a jelenlegi recoveryd tud mentést készíteni róla, erre figyelj! Olvass visszább egy kicsit, pár napja pont írtam erről! A rogue 1.2 recovery tud tömörítve backupolni.

Nem elérhető zacsek2

• PFC Fan
« Reply #167 Dátum: 2011, 10 28, 14:32:10 »
Kipróbálom!

ha sikeráljelezz kérlek milyen és ha megy rendesen segitsfeltenni nekem is:) egyenlöre minden gyári még

Nem elérhető Trusk

« Reply #168 Dátum: 2011, 10 28, 16:18:31 »
Unlock megvan, de mikor visszaraktam a gyári romot, ugrott a recovery, ugyhogy mindenképp újra csinálom az egészet. Viszont az gáz, hogy így a mostani állapotról nem tudok backupot csinálni, mert ugye root jog sincs, igy a titanium se megy... ha nem jó az új rom, és kénytelen leszek visszarakni megint a gyárit, akkor állhatok neki megint mindent újra rakni... :-(

Hétvégén utazás van, úgyhogy sztem majd csak jövõ héten játszok vele, hétvégén inkább használom így.

« Reply #169 Dátum: 2011, 10 28, 23:18:53 »
A mybackup-nak van olyan változata amihez nem kell root. Valószínűleg az is jobb mentésre mint a semmi.

Nem elérhető zacsek2

• PFC Fan
« Reply #170 Dátum: 2011, 10 29, 08:50:07 »
jo reggelt mindenkinek!
hatalmas problema merult fel a minap es nagyon halas lennek ha esetleg tudna
valakimegoldast a dologra!
a lenyeg hogy motorolla xoomommal epp root elott allok viszont beckupolni
szeretnem. ..ezzel eddig nem is lenne semmi gond viszont.. ..elkezdtem felterkepezni
az accuntjaimai es megdobenve lattam hogy a gmailemre nem tudok belepni sehogy
sem mert nem tudom a jelszavam:- ( lenyegeben betudok ugye lepni mert a xoom-
on ott van a gmail cliens amit hasznalok igy honapok ota nem volt szuksegem a
jelszavamra(mindenhol ugyanaz kiveve itt.. .ironikus:- ( ) szoval ha valaki megtudna
mondani hogy tudnam visszaszerezni a jelszavam esetlegesen a xoombol azt
"kinyerni" valahogy nagyon tudnam dijjazni

Nem elérhető zus

• PDA: Galaxy Tab
  • PDA ROM: XXJM6
« Reply #171 Dátum: 2011, 10 29, 11:55:55 »
Helló ! Két kérdésem volna.

Azt tapasztaltam, hogy ha a külső sd kártyáról bemásolom az mp3-akat a gépre, akkor lejátssza őket a Xoom. Ha ezután letörlöm a Xoomról az összes zenét abból a könyvtárból, ahova bemásoltam, de azok megvannak pont ugyanúgy (cím, darabszám, könyvtárszerkezet, stb.) a külső SD kártyán is, akkor továbbra is lejátssza az összes mp3-at a gép. Na ez hogy lehet ? Ez ment már gyári v3.1 rom alatt, Tiamat 2.2.1 és 2.2.2 alatt is.

A másik pedig a Tiamat settingses probléma. Korábban valaki véste, hogy a ROM frissítő leírás szerint járjak el pontosan. Nos, mivel életemben először dobtam fel főzött romot tabletre, ezért betűről betűre pontosan a leírás lépéseit csináltam végig. Tehát v3.1 gyáriról frissítettem Tiamat 2.2.1-re, majd onnan Tiamat 2.2.2-re. Ekkor jelent meg az az egy hiba (Tiamat settings).

+1 meglátás: a játékokkal meg azt tapasztaltam, hogy tökmindegy, hogy azok HD vagy nem HD felbontásúak, a portolások során a telefonokra portolják szinte mindet. Azokon meg más verziójú és kialakítású Android van (v3.2 kontra v2.3.4 vagy mi az utolsó hivatalos a telefonokra, megbolondítva a telefonos főzött romokkal pluszban). Tehát úgy fest, hogy csak a teljes egységesítés (Ice Cream 4.0) után lehet majd várni, hogy azok a játékok, egyéb progik, amik a telefonokon mennek, azok majd mennek a tableteken is és vice versa.

Nem elérhető SANTANTICA

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: ASUS R600
  • PDA: Motorola XOOM
  • PDA ROM: 3.2 (hun)
« Reply #172 Dátum: 2011, 10 29, 15:16:37 »
jo reggelt mindenkinek!
hatalmas problema merult fel a minap es nagyon halas lennek ha esetleg tudna
valakimegoldast a dologra!
a lenyeg hogy motorolla xoomommal epp root elott allok viszont beckupolni
szeretnem. ..ezzel eddig nem is lenne semmi gond viszont.. ..elkezdtem felterkepezni
az accuntjaimai es megdobenve lattam hogy a gmailemre nem tudok belepni sehogy
sem mert nem tudom a jelszavam:- ( lenyegeben betudok ugye lepni mert a xoom-
on ott van a gmail cliens amit hasznalok igy honapok ota nem volt szuksegem a
jelszavamra(mindenhol ugyanaz kiveve itt.. .ironikus:- ( ) szoval ha valaki megtudna
mondani hogy tudnam visszaszerezni a jelszavam esetlegesen a xoombol azt
"kinyerni" valahogy nagyon tudnam dijjazni

ha bent vagy gmailben akkor tudsz beállítani másik emailt hogy oda küldjenek jelszóemlékeztetőt

profilban "Helyreállítási opciók módosítása"

Nem elérhető Trusk

« Reply #173 Dátum: 2011, 10 29, 17:47:02 »
Helló ! Két kérdésem volna.

Azt tapasztaltam, hogy ha a külső sd kártyáról bemásolom az mp3-akat a gépre, akkor lejátssza őket a Xoom. Ha ezután letörlöm a Xoomról az összes zenét abból a könyvtárból, ahova bemásoltam, de azok megvannak pont ugyanúgy (cím, darabszám, könyvtárszerkezet, stb.) a külső SD kártyán is, akkor továbbra is lejátssza az összes mp3-at a gép. Na ez hogy lehet ? Ez ment már gyári v3.1 rom alatt, Tiamat 2.2.1 és 2.2.2 alatt is.

A másik pedig a Tiamat settingses probléma. Korábban valaki véste, hogy a ROM frissítő leírás szerint járjak el pontosan. Nos, mivel életemben először dobtam fel főzött romot tabletre, ezért betűről betűre pontosan a leírás lépéseit csináltam végig. Tehát v3.1 gyáriról frissítettem Tiamat 2.2.1-re, majd onnan Tiamat 2.2.2-re. Ekkor jelent meg az az egy hiba (Tiamat settings).

+1 meglátás: a játékokkal meg azt tapasztaltam, hogy tökmindegy, hogy azok HD vagy nem HD felbontásúak, a portolások során a telefonokra portolják szinte mindet. Azokon meg más verziójú és kialakítású Android van (v3.2 kontra v2.3.4 vagy mi az utolsó hivatalos a telefonokra, megbolondítva a telefonos főzött romokkal pluszban). Tehát úgy fest, hogy csak a teljes egységesítés (Ice Cream 4.0) után lehet majd várni, hogy azok a játékok, egyéb progik, amik a telefonokon mennek, azok majd mennek a tableteken is és vice versa.

Helló

Az SD kártyán lévõ tartalmakat ugyanúgy tudod használni, mint a belsõ memórián lévõket, szóval ezt az elsõ bekezdèsedet nem értem.

A Tiamat settings nekem se megy, pedig többféleképpen is próbáltam telepiteni a romot. Te milyen xoom modellt használsz?

A játékokkal szerintem nem az a baj, hogy telefonra van optimalizálva, hiszen vagy megy egy játék a tableten, vagy nem... az nagyobb gond szerintem, hogy ugyanazokat a játékokat, amiket a gyári rom alól látott a gép a marketen, azokat tiamat rom alol már nem látja... és nem értem miért. Pl. az Angry Birdsbõl is csak az elsõ verziót látta tiamat rom alól, gyári rommal meg ott van a rio, seasons is.

Nem elérhető zacsek2

• PFC Fan
« Reply #174 Dátum: 2011, 10 29, 19:33:00 »
nalam  az a fura hogy eddigment a sygic aura meg akkoris mikor friss volt a timat romrajta pároraval kesobbmeg mar nemindult....tovabba feltelepitettem aworms jatekot ami inditasnal szeretne leszedni40mb adatot viszontnem tölti le mégsem!valakinél ötlet?