Videó probléma
a Xoom érdekes formában rögzit, valami nem 100%-os.
igaz hogy a felvett videót lejátsza minden (media player vlc stb) kép és hang szinkronban
de!
bizonyos szerkesztő programok (és konvertrek, igen sokféle) valamiért nem jól értelmeznek bizonyos videókat a kép és hang elcsúszik.
(a legnagyobb baj, hogy még nem jöttem rá, hogy mikor keletkezik a hibás vagy nem szabványos videó, egy olyan érzésem van, hogy Xoom újra indítás után mindig az első videó ok, de a másodiktól különböző problémák vannak )
az Avid Studionál a Premiere Elementsnél ha beimportálod elcsúszik a hang, vagy a képet gyorsítja fel (mintha más frame számú lenne)
egyedűl a Sony Vegas Pro-nak nem gond, abba bedobod és egyből jó. (mint amikor az orig videót lejátszod VLC vagy media playerrel)
próbáltam, hogy konvertálgatom a videót egyéb programokkal, hogy hátha akkor megeszi az Avid vagy a Premiere, de már amelyik videóval probléma van azt az összes konverter is rosszul értelmezi.
tehát összefoglalva, mert sajnos nem logikus és érthető a probléma.
1. a felvett vodeókat a Xoom, PC-re másolva a VLC, MediaPlayer lejátsza, HELYESEN!
2. ha szerkeszteni akarok egy látszólag jó videót, NAGYON SOK program roszúl értelmezi, ezért elcsúszik a hang. (nem mindegyiket, ezért is érdekes a probléma)
ja, igen más eszközzel felvett videók (pl telefon, fényképező) SEMMI baj nincs CSAK a Xoom által rögzítetteknél jelentkezik.
a tippem, hogy valami a formátumban nem 100% osan szabvány. Mintha a videó leírásban más értékek szerepelnének mint amit a programok kiolvasnak ezért rosszúl kódolják be.
Sajnos ami érthetetlen, hogy mikor jó és mikor nem egy-egy videó....
Van-e lehetőség hogy ezt a 3GP formátum helyett, valami normális szabványban rögzítse a Xoom?
Lehet változtatni?
Mert én nem találtam erre vonatkozót. pl MP4 HD vagy bármi más jobban elterjedt.
Egyáltalán találkozott-e valaki ezzel a problémával? Vagy még nem is próbálta senki szerkeszteni a videókat?
Sajna nekem pont az Avid kéne az effektek és egyéb dolgok miatt a Sony elég szegényes ebből, hiába jól játsza le. (az thiszem a Sony mindg hagyja az eredeti formátumot, míg a többi rögtön konvertál sajátba, emiatt lehet az eltérés)
Kíváncsi vagyok más találkozott-e a problémával
A Xoom gyári T-mobil nincs root, semmi egyéb 3.1-el megy.