Én is erre lennék kiváncsi, mármint az eltartásra
Szeretem a 7"-os SGT-met, főleg lusta ember lévén ágyból netezek, filmezek néha asztalhoz ülök.
Kacsingatok a 10"-lal, talán jövőre vennék is, de nem tudom, mennyire lesz kényelmes a dolog, mind film, mind net mellet ha fekszem.
Hazavinni egy éjszakára nem lehet, sajna
Akinek van mindkettő, annak mi a tapasztalat kényelem szempontjából?
Hali, hát ugye nagy mértékben ez egyén függő, de saját véleményem/tapasztalataim: a 7"-os tab, valóban elegendő mindenre (filmet nézni, netezni, zenét hallgatni, könyvet olvasni és ugye telefonálni is). A 10.1-es, a vizuális dolgokban mind jobb a nagyobb kijelző miatt, viszont ugye a telefonálás az kimarad, röviden tömören ennyi.
Bővebben, nekem a 7"-os azért előnyösebb, mert hurcolom magammal mindenhova, és viszonylag kis helyen elfér, sokszor autóban is használom --> GPS/zene hallgatásra, ez még kényelmesen elhelyezhető egy autós tartóval (majd este fele rakok fel képet). Tehát erre nekem a 10.1-es alkalmatlan lenne a méretei miatt.
A 10.1, viszont mint fentebb is írtam sokkal előnyösebb böngészés és olvasás vagy akár filmnézés közben is, illetve a játékok is jobban élvezhetőek rajta. Ja és itthon már kezdek sokszor rászokni, ha nem megy az asztali gépem és valamit meg szeretnék nézni, akkor a 10.1-es tabot használom.
Úgy általában bekapcsolás után mennyi a szabad RAM-otok?
Nekem furcsa, hogy sokkal kevesebb a TAB-nál, mint az SGS2-nél, pedig mindegyik 1 GB RAM-mal rendelkezik.
A ROM különbség a ludas?
Azt hiszem lefagyasztok pár dolgot a Titanium Backup-pal.
Nekem bekapcsolás után olyan 320MB környéke szabad ram van a tabon, az S2 esetében pedig 580MB körüli, viszont én így összehasonlítani nem tudom, eleve a tabon az 1GB-ból 724MB-ot tud használni, míg az S2 esetében 834MB-ot, tehát itt már egy 100-as az S2 javára, illetve az S2-mön rengeteg minden fagyasztva van. Meg ugye azt sem szabad elfelejteni, hogy a 2 készülék teljesen más romot használ HC vs Ginger.
Egyébként neked mik az adatok, vagy mi a baj vele??? (csak megjegyzem a 7"-os tabomon, bár nem bekapcsolás után, hanem már használat közben 180-160MB körül szokott lenni a szabad ram, és tökéletesen használható )