Jóestét emberek!
Nemrégiben kaptam ezt a kütyüt, és mivel nem mindig vagyok wifi közelben, gondoltam, ha szükségem van netre csinálok a telefonommal wifi hot spot ot, és használom a mobil internetet. Mivel az Android rendszer alaphangon nem támogatja az Ad-hoc hozzáférést, ezért egy kis módosításra van szükség. Egy fél napomba telt, mire megtaláltam a tökéletesen működő megoldást, ezért könnyítés képpen gondoltam megosztom veletek.
FONTOS!! MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE CSINÁLJA AMIT CSINÁL!! ROOTOLT RENDSZER SZÜKSÉGES!! MINDENKÉPP KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST A LENTEBB ÍRT FÁJLRÓL Ezek után kezdjünk neki!
Ha rootolva lett a telefonod, töltsd le a Google Play ről az ES Explorert.
Ha feltelepítetted, ES Explorer indít: menü gomb/Settings/lefelé görget és alul Root settings/itt mind a négy dolgot kipipál (Root explorer, Up to root, Mount file System, Backup system App). Ha ez meg van felruháztuk jogokkal az ES explorert. Innentől kezdve csak óvatosan. Ne töröljünk semmit véletlenül...
ES Explorerben (up addig amíg nem látod a system mappát). Teendő system/bin/wpa_supplicant (
wpa_supplicant ról csinálj egy biztonsági másolatot másold valahova ahol nem törlöd le...pl SD kártya).
Ha ez meg van töltsd le ezt: You are not allowed to view links.
Register or
LoginKicsomagolod s7_wpa_supplicant.zip-et "wpa_supplicant" bemásolod system/bin könyvtárba. Ha ez megvan, már csak két dolgod van. wpa_supplicant ra hosszasan nyomunk, feljövő menüben lefelé görgetünk, ott Properties. Itt Permissions mellett kell lennie egy change gombnak. Rábök, és pipál.
User read,write,execute: pipa
Group read, execute: pipa
Other read, execute: pipa
OK gomb/kütyü újraindít és kész is.
Amennyiben nem talál wifit a változtatás után, másold vissza az eredeti wpa_supplicant -t és menni fog. Először nekem sem ment, mivel 5-6 féle wpa_supplicant közzül kellett kiválasztanom az s7 hez valót.
Ha valami nem megy, szivesen segítek. Sok sikert!
Üdv mindenki!