Nagyon örülök, hogy rátok találtam!!!!
Nekem S.O.S. segítség kellene, de előtte tudnotok kell, hogy abszolút laikus vagyok számítástechnika terén, ami azt jelenti, hogy csak használni tudom a kütyüket. Ráadásul nő vagyok, nem is mai csibe és pedagógus:)))
Szóval, a férjemtől kaptam egy ilyen 3G-s, inviteles tabletet, aminek pl. a memóriáját bővíteni szeretném.
Ez ügyben ma írtam a TeleMax GSM Szerviz Kft-nek, ami a hivatalos márkaszerviz, ahonnan az alábbi választ kaptam (nem lettem vele kisegítve!):
Íme a levelezésem:
Tisztelt szerviz!
Van egy Huawei IDEOS S7 Slim táblagépem, mellyel kapcsolatban az alábbi információkat szeretném megtudni:
Az mindenhol olvasható, hogy a tárhelyet bővíthetjük Micro SD kártyával, ám azt sehonnan nem sikerült megtudnom, hogy maximum mekkorával (8 GB; 16 GB; esetleg 32 GB is lehet?) és Micro SD-vel vagy Micro SDHC-vel, merthát amennyiben SDHC kártyát veszek, az lefelé nem kompatibilis, tehát ha a gép csak az SD-t kezeli, eldobhatom az SDHC-t.
A tableten alul egy Micro SD bővítés és valami egyedi csatlakozó látható, ami egy külön megvásárolható dokkoló miatt szükséges, de azt nem tudom, hogy az mire jó.
Kérem, legyenek kedvesek megírni, hogy pontosan milyen dokkoló kell és miért, valamint hogy milyen memória bővítési lehetősége van a gépnek és pontosan milyen kártyát kell bele venni. Esetleg milyen kiegészítőket lehet még hozzá megvásárolni.
Szeretnék például egy sima USB eszközt is csatlakoztatni a tablethez, ahhoz pontosan milyen csatlakozó kábelre van szükségem.
Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
A válasz:
Köszönjük érdeklődését!
Tájékoztatjuk, hogy cégünk a Huawei szervize, felhasználói support-al kapcsolatos tevékenységeket nem végzünk.
A készülék valóban bővíthető Micro Sd kártyákkal, mobil készülékek esetében a Sandisk márkájú kártyákat szoktuk javasolni. Véleményünk szerint a 16Gb-os kártyákkal nem lehet fennakadás a használatban és a készülék sem lassul be a kártya olvasása közben. A 32 Gb-os kártyákkal ellenben már előfordulhatnak belassulások, így ennek használatát csak saját döntésük alapján javasoljuk.
A dokkolóról sajnos nem rendelkezünk információkkal, így javasoljuk keressék a gyártó ügyfélszolgálatát akik bővebb tájékoztatást tudnak nyújtani ez ügyben. Szakszervizünk csak a készülékeket kezeli, tartozékok javításával nem foglalkozunk.
Üdvözlettel,
TeleMax GSM Szerviz Kft.
Hivatalos márkaszerviz
Samsung - LG - Huawei - Alcatel - Sharp - ZTE
Szóval, - még ha meg is mosolyogjátok tudatlanságomat - kérem, valaki adjon válasz a kérdéseimre!!!
Ja, az Invitelnél is próbálkoztam, de ott legalább olyan szakember ült, mint én.