Én úgy érzem az eddigi merülésekből, hogy van olyan jó! Mondjuk már semmit nem látok... 3,4 óra alatt kb 1700 PNG-t módosítottam az új témámban És még mindig van... most teljesen átszabok mindent!
Szerk, OFF: Hue/Saturation-be color-t nem lehet tömbegesen állítani? Úgyértem ne kéne egyesével mert megbolondulok! :S Van erre valami progi? Vagy PS-be be lehet állítani hogy az összes megnyitott képre lőjje be? ON
Megkérem a kedves kollégát, hogy az OFF-ot lehetőleg mellőzze!
... viccet félretéve
, hogy valami hasznomat is vedd, ne csak azt hallgasd, hogy mennyire várom az új témád, leírom, hogy lehet egy adott beállítást több képre is érvényesíteni az úgynevezett "Actions"-ökkel. Remélem, nem késtem még el!
Nem túl könnyű, legalábbis leírva nem tűnik annak
, de hamar belejön az ember.
Első dolog, hogy tedd bele az összes szerkeszteni kívánt képet egy darab mappába. Ez nagyon fontos, hogy egy helyen legyen mindegyik.
Nyiss meg egy képet a Photoshop-pal, majd kattints a jobb oldalon található "Actions" panelre, vagy szimplán nyisd le a "Windows / Actions" fület; de akár használhatod az ALT+F9 gombkombót is!
Alul (asszem jobbról a második) klikk a "New Actions" parancsra, adj neki nevet (pl. "Saturation"), majd üss a Record-ra. Látni fogod, hogy minden egyes apró módosítás meg fog jelenni az "Action" alatt, amit elvégzel a képpel.
A biztonság kedvéért csinálhatsz rögtön egy másolatot az adott rétegről, de nem muszáj. Klikk a "Hue/Saturation" fülre, majd állíts be mindent, amit csak akarsz, majd mentsd el a képet úgy, ahogy szeretnéd - vigyázz, mert ahogy ezt el fogod menteni, úgy fogja a többi képet is elmenteni a program! Ha JPEG-be kell, akkor mindenképpen "Save As / JPEG" paranccsal mentsed el!
Ha végeztél a beállításokkal, alul, az "Actions" fülön stoppold le a felvételt - ezzel el is készítetted azt az akciót, amit majd minden képen érvényesíteni fogsz.
Ha mindez megvan, akkor klikk a "File / Batch" opcióra. A Set "Default Action" legyen, az "Action"-nek pedig a "Saturation"-t válaszd ki, vagy azt, ahogyan elmentetted. A "Source"-nak azt a mappát válaszd, ahol a képek vannak, és ügyelj arra, hogy a négy lehetőség közül csak a "Supress File Open Options" legyen bejelölve.
A Destination mappának kiválaszthatsz bármit, ami szimpatikus. Az "Override Save As" ne legyen bejelölve, mert akkor az összes képet át fogja nevezni.
Klikk az "OK"-ra, és várj, amíg a PS elvégzi helyetted a munkát!