2024, 12 19, 05:36:54

Szerző Téma: CWM Recovery, Root, S-OFF  (Megtekintve 144148 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mrteo

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: HTC
  • PDA ROM: Sense
Re: CWM Recovery, Root, S-OFF
« Reply #625 Dátum: 2013, 02 07, 15:13:59 »
Sziasztok!

Sikerült az S-off, és elvileg a ROOT is.
Az egyik kérdésem, hogy a Recovery ha simán az indítás után indítanám a telefonról nem működik, mindig cmd alól tudom futtatni PC-ről és utána megy a telefonon. Ez így normális?

A másik kérdés, hogy tudom ellenőrizni, hogy a Root sikeres volt, és ha sikeres, akkor hogy tudom törölni a felesleges progikat a telefonról? (Google+, Twitter stb.)

köszi
Teo

Nem elérhető Ceko

• PFC Fan
  • PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: HTC Sense 3.6
« Reply #626 Dátum: 2013, 02 20, 12:20:17 »
Sziasztok.
Elég új vagyok ebben a témában, most szeretném rootolni a telefonomat. Viszont függetlenítésen is elgondolkodtam, a tudástárban olvastam róla (You are not allowed to view links. Register or Login), ez tényleg "ennyi" lenne?
Ha butaságot kérdeztem, elnézést. A választ előre is köszönöm.

Nem elérhető dormanyd

• PFC Fan
« Reply #627 Dátum: 2013, 02 20, 13:22:55 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok.
Elég új vagyok ebben a témában, most szeretném rootolni a telefonomat. Viszont függetlenítésen is elgondolkodtam, a tudástárban olvastam róla (You are not allowed to view links. Register or Login), ez tényleg "ennyi" lenne?
Ha butaságot kérdeztem, elnézést. A választ előre is köszönöm.

Ha TaRsY ennyit írt, akkor ennyi, nincs a tudástárban kevesebb, mint amit el kellene végezni.

Nem elérhető Ceko

• PFC Fan
« Reply #628 Dátum: 2013, 02 21, 08:59:30 »
Segítségre lenne szükségem és bízom benne, hogy néhányótok már nagy szakértelemre tett szert S-OFF ügyben.
Adva van egy 1.27 HBOOT-os készülék, melyen 3.33.401.53 szoftver verzió található és 032 CID. Megpróbáltam S-OFF-olni, de nem sikerül sehogy se. Az ajánlott segédanyagok egyebek letöltve, telepítve és mindn a leírtak szerint beállítva.
A temproot.on szépen átmegy, ki is írja, hogy végzett nyomjak egy gombot és ezzel automatikusan bezáródik az ablak, miközben a telefon újraindul. A következő lépésnél a controlbear-t indítom. Elkezd dolgozni 1 test és etc..., majd újraindítja a telefont fastboot módban és  azt írja ki, hogy test 2 és tovább telepít valamit, de eközben a telefon csak továbbra is fastboot módban van. (a leírás szerint már a telefon kijelzőjén is kellene történjen valami informális dolog az éppen végzett akcióval kapcsolatban, de nálam csak simán a fastboot képernyő látszik) Ennek a valaminek amit telepít 60 összetevője van és szépen látom a dos ablakban, amint fel is telepíti a 60 összetevőt, majd azt írja ki, hogy error és valami manuálisan indítsanm újra a fastbbot módot majd error és exit  és naem megy el a drótos cuccig.. A leírás egyébként is 15-30 másodpercet emleget, hát ez itt bizony a telepítgetés, és a hiba kódig legalább 1 másfél perc.
Tapasztalt már valaki ilyen hibát? Esetleg megoldási javaslat?
Előre is köszönöm!
I.S

Én is ezzel küszködöm.. Valami ötlet?

Nem elérhető colnago

• PDA: HTC Sensation XE
  • PDA ROM: HTC Sense
« Reply #629 Dátum: 2013, 02 21, 17:39:56 »
Biztos hogy ezzel a CBear verzióval próbáljátok ?

Elsőre beszoptam ên is, mert nem ezt töltöttem le, ês ugyan ùgy jârtam mint Ti.
Ezzel viszont sikerült minden gond nélkül. A drótozâst êrdemes kivett aksi mellett párszor  "elpróbâlni", hogy êlesben minden kézre essen, aztán hajrâ. Elsőre sikerült...

Nem elérhető Ceko

• PFC Fan
« Reply #630 Dátum: 2013, 02 21, 18:53:08 »
Igen, én ezzel próbálkozom, de megpróbáltam a másikat is, azzal sem ment.
Nem tudom, hogy mi lehet a gond.. A szükséges fájlok letöltve, Sync törölve, driver telepítve, usb hiba bekapcsolva, gyorsboot kikapcsolva. Temproot szépen lemegy, ControlBeart indítom, a boot képernyő bejön, de a JuopunutBear-ig nem megy el...
Ettől függetlenül pedig írja, hogy csináljam a dróttal az érintést, ami sikerül is de kikapcsol a telefon és manuálisan kell visszakapcsolnom, utána leáll az a számláló (ami 45ig megy) és kiírja azt amit akkor ír ki ha nem sikerül az S-OFF, exit dosból. Nem 1x, nem 2x próbáltam el, reménytelennek tűnik. Ha kell lépésről lépésre leírom, hogy mit csinálok(még képet is csinálok), bár mindent a leírás alapján teszek. Videót is néztem, ahol ControlBear 0.7es verzióval csinálják, nekem pedig 0.11 van, ezt töltötte le alapból. Nem tudom, hogy ez mennyire számít?.

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
« Reply #631 Dátum: 2013, 02 21, 20:08:12 »
Nem dos,  hanem parancssor.  Nem illik keverni.
Probald meg masik drottal,  mindenkeppen szigetelt legyen,  ne erj vezeto reszehez es a veguk ne legyen esetleg oxidalt.

Tapatalk 2-vel küldve az én Nexus 4-ről

Nem elérhető Ceko

• PFC Fan
« Reply #632 Dátum: 2013, 02 21, 20:55:47 »
Elnézést a nyelvbotlásért.
2 különböző dróttal próbáltam, mind a kettő szigetelt, nem értem a vezető részhez és nem oxidálódik egyik sem.

Nem elérhető vadasztibor

• DTPTeam
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4
  • PDA ROM: V10D
« Reply #633 Dátum: 2013, 03 03, 16:57:32 »
sziasztok úgy látszik ma ilyen nap van
nekem is gondom van
a temp root szépen lemegy
indítom a cb exet , ujra indul bootloaderbe aztán nem megy át JuopunutBear boot módban, nekem a drótos dolgot már ki sem írja csak azt hogy booting faild

itt állok tanácstalanul
Saját LG G4 fotók:

Nem elérhető vadasztibor

• DTPTeam
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4
  • PDA ROM: V10D
« Reply #634 Dátum: 2013, 03 03, 17:42:57 »
Ha valaki tudja a választ engem is érdekelne, mert nekem sem sikerül a folyamatot végigcsinálni, a test:2 folyamaton nem jutok tovább és a fastboot ablak marad a telefonon végig.

Ha így nem sikerül akkor a hivatalos HTC kinyitásnak mi a folyamata. Mivel nem garis a telefon mit vesztek azzal?

pont így jártam én is, nem találok megoldást
Saját LG G4 fotók:

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
  • PDA: HTC One (M7)
  • PDA ROM: ViperOne
« Reply #635 Dátum: 2013, 03 12, 10:52:54 »
Sziasztok!
Most jött vissza a szervizből az XE-m és szeretném rootolni valamint custom romot pakolni rá. A szervizben szoftverfrissítettek és innentől nem tudom, h a tudástárban lévő cuccok alkalmazhatóak-e rá, így ha ebben tudna vki segíteni, megköszönném. A jelenlegi SW infók:
  • Android 4.0.3
  • Sense 3.6
  • Szoftverszám: 3.33.707.151
  • Kernel: 3.0.16-g8626210 htc kernel@u18000-bulid-144#1
  • Alapsáv: 11.76A.3504.00u_11.24A.3504.31_M
  • Build:  3.33.707.151 CL405135
Miután eredetileg is ICS volta rajta, ezek szerint a kinyitása  S-OFF 1.27 -> 4EXT -> ROM telepítés sorrendben működik?
Köszi!

Nem elérhető dormanyd

• PFC Fan
« Reply #636 Dátum: 2013, 03 12, 11:02:58 »
Sziasztok!
Most jött vissza a szervizből az XE-m és szeretném rootolni valamint custom romot pakolni rá. A szervizben szoftverfrissítettek és innentől nem tudom, h a tudástárban lévő cuccok alkalmazhatóak-e rá, így ha ebben tudna vki segíteni, megköszönném. A jelenlegi SW infók:
  • Android 4.0.3
  • Sense 3.6
Miután eredetileg is ICS volta rajta, ezek szerint a kinyitása  S-OFF 1.27 -> 4EXT -> ROM telepítés sorrendben működik?
Köszi!

Gondolom, 1.29 lett a HBOOT. Ahhoz is tökéletesen használható a tudástárban leírtak!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #637 Dátum: 2013, 03 12, 11:30:11 »
Sziasztok!
  • Android 4.0.3
  • Sense 3.6
Köszi!
Ez a 3.33.707.151 CL405135 build kizárólag xe-re vonatkozik? Mert nekem sima Sensation gyári legfrissebb rommal build szám: 3.33.401.53. Akkor ez most frissebb lenne, vagy csak azért tér el mert XE?  :hmm:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #638 Dátum: 2013, 03 12, 11:53:28 »
Ez a 3.33.707.151 CL405135 build kizárólag xe-re vonatkozik? Mert nekem sima Sensation gyári legfrissebb rommal build szám: 3.33.401.53. Akkor ez most frissebb lenne, vagy csak azért tér el mert XE?  :hmm:

vagy csak azért mert a szerviz elkefélte az egészet, a visszajövő rom távolkeleti volt, úgy kellett megerőszakolni h valami magyar nyelvet ugyan tudjon már.. lehet ez a "frissesség" oka.
amúgy egy szakitól kérdezném, hogy a telóba bekerült és bennefelejtődött egy szervizes sd kártya aminek a gyökerében egy PG76DIAG.nbh file árválkodott.  nem lehet ennek valahol hasznát venni? mármint nem nekem hanem az xe-s romok fejlesztésénél/törésénél?

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #639 Dátum: 2013, 03 12, 11:58:24 »

Gondolom, 1.29 lett a HBOOT. Ahhoz is tökéletesen használható a tudástárban leírtak!

You are not allowed to view links. Register or Login, hol találom a frissebbet? (amúgy az oldalon a juopunot-os link halott)

Nem elérhető dormanyd

• PFC Fan
« Reply #640 Dátum: 2013, 03 12, 13:01:49 »

You are not allowed to view links. Register or Login, hol találom a frissebbet? (amúgy az oldalon a juopunot-os link halott)

Nincs szükség frissebb leírásra. Így kezdődik:"Egy gyári ICS rommal ellátott Sensation, 1.27/1.29-es HBOOT-tal."
Működik az a link, csak körül kell nézni az oldalon. Erre van szükséged:

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #641 Dátum: 2013, 03 12, 13:38:52 »
Nincs szükség frissebb leírásra.
Ez lett volna a kérdés csak bénán fogalmaztam meg. köszi :)

Működik az a link, csak körül kell nézni az oldalon. Erre van szükséged:

A link ugyanúgy nem működik (értsd: a file linkelése közvetlenül nem lehetséges ;) )

Nem elérhető dormanyd

• PFC Fan
« Reply #642 Dátum: 2013, 03 12, 14:40:31 »
Ez lett volna a kérdés csak bénán fogalmaztam meg. köszi :)

A link ugyanúgy nem működik (értsd: a file linkelése közvetlenül nem lehetséges ;) )

értem én! sok sikert  az s-off-hoz

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #643 Dátum: 2013, 03 12, 14:59:02 »
értem én! sok sikert  az s-off-hoz

a sok siker elmaradt...
úgy néz ki az s-off megvan, legalább is bejön a hboot a tetején kiírva, hogy juopunut bear, azaz You are not allowed to view links. Register or Login a 7. pontjáig eljutottam.. egy eltérés volt a felsoroltakhoz képest, h 4.1-es kérdést a rendszer nem tette fel, hanem automatikusan végigment a telepítés és azt is írta ki ami ott van:

"Installing JuopunutBear hboot.....
Waiting.....
Flashing.......
Rebooting......
JuopunutBear hboot installed
Press ENTER to exit...
"

a recoveryt viszont nem tudom telepíteni... belépek a hboot-ba, onnan belépek a fastboot-ba majd elindítom a telepito.bat-ot és megfagy a rendszer.. a dos ablak feljön, miszerint most települ a recovery, kiírja az első sort, h sending recovery 6080k és teljesen megfagy minden, csak resetelni lehet a gépet

namost mivel nincs recovery, nincs root-om, tehát a futó készüléken sem tudok recoveryt telepíteni mert ahhoz meg előbb root kellene :D

ilyenkor mi van?

jaigen még egy fontos(?) dolog.. dhd-n amikor bejön a hboot akkor be kell olvasnia egy zip-et amit töréskor az sd-re kellett tolni. itt ilyn lépést nem találtam, viszont a hboot induláskor ugyanúgy keres egy zip-et, csak ugye nem találja.. ennek van köze hozzá? (pg56dimg.zip)

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #644 Dátum: 2013, 03 12, 15:53:24 »

a recoveryt viszont nem tudom telepíteni... belépek a hboot-ba, onnan belépek a fastboot-ba majd elindítom a telepito.bat-ot és megfagy a rendszer.. a dos ablak feljön, miszerint most települ a recovery, kiírja az első sort, h sending recovery 6080k és teljesen megfagy minden, csak resetelni lehet a gépet

namost mivel nincs recovery, nincs root-om, tehát a futó készüléken sem tudok recoveryt telepíteni mert ahhoz meg előbb root kellene :D

ilyenkor mi van?

jaigen még egy fontos(?) dolog.. dhd-n amikor bejön a hboot akkor be kell olvasnia egy zip-et amit töréskor az sd-re kellett tolni. itt ilyn lépést nem találtam, viszont a hboot induláskor ugyanúgy keres egy zip-et, csak ugye nem találja.. ennek van köze hozzá? (pg56dimg.zip)

már letöltögettem a tudástárban és az xda-n linkelt cwm-eket is a szükséges zip formában, sőt,a 4ext-et is beraktam neki, de előbbieknél wrong model id-t ír ki és rebootol, utóbbinál beolvassa majd jól nem történik semmi...
mit lehet ilyenkor csinálni? illetve ez mitől van?

Nem elérhető dormanyd

• PFC Fan
« Reply #645 Dátum: 2013, 03 13, 07:56:54 »

már letöltögettem a tudástárban és az xda-n linkelt cwm-eket is a szükséges zip formában, sőt,a 4ext-et is beraktam neki, de előbbieknél wrong model id-t ír ki és rebootol, utóbbinál beolvassa majd jól nem történik semmi...
mit lehet ilyenkor csinálni? illetve ez mitől van?

lehet, hogy ez badarság, de a lírásban bootloader mód van és nem fastboot. nem lehet, hogy ez az oka?

Nem elérhető Ceko

• PFC Fan
« Reply #646 Dátum: 2013, 03 22, 20:01:15 »
itt ilyn lépést nem találtam, viszont a hboot induláskor ugyanúgy keres egy zip-et, csak ugye nem találja.. ennek van köze hozzá? (pg56dimg.zip)

Nálam is ezzel kezdi, ha belépek a bootloaderbe.
S-OFF sikerült, viszont ha bootloader menüben vagyok, akkor lecsatlakoztatja a telefont az USB-ről, így a recoveryt nem tudom telepíteni.. Ötlet?

Nem elérhető Ceko

• PFC Fan
« Reply #647 Dátum: 2013, 03 22, 20:35:56 »
Nem tudom, hogy kell szerkeszteni a hozzászólásom, így leírom amit javítanék, nálam nem ezt keresi pg56dimg.zip, hanem pg58diag.img stb.. Ha belépek a fastbootba, akkor el tudom indítani a recovery telepítőt, kiírja hogy kész, de semmi sem történik, ha rebootolom bootloaderbe sem.

Nem elérhető drevi

• PFC Fan
  • PDA: Sensation
  • PDA ROM: Htc
« Reply #648 Dátum: 2013, 04 14, 14:25:38 »
Hali az a problem hogy nem látom az unlock kódot valamiért ott az imei szám meg a dátum is de nincs közte amivel fel tudnám oldani :S valaki help :D

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
« Reply #649 Dátum: 2013, 04 14, 18:52:34 »
Hali az a problem hogy nem látom az unlock kódot valamiért ott az imei szám meg a dátum is de nincs közte amivel fel tudnám oldani :S valaki help :D

Az itteni leírás METHOD2 része kell neked. Röviden az SD kártyára letöltött PG58DIAG fájl bootloaderben felismerődik, majd a Clean S58 Data funkciójával törölhető a simlock.