2024, 12 18, 18:39:11

Szerző Téma: HTC EVO 3D - Beszélgetés  (Megtekintve 94458 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Banderas76

• Nem: Férfi
  • PDA: LG G2
Re: HTC EVO 3D - Beszélgetés
« Reply #175 Dátum: 2011, 09 05, 08:52:01 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Leedroidról egy Quadrant Benchmarkot kérhetnék? :D Van a családban egy Sensation és gyári ROM-mal 2300 pontot ért el, ami egy kicsit ledöbbentett, hiszen a tesztekben nem volt ennyi. Köszönöm.
Az tényleg érdekes, mert a Sensationom nekem is "csak" 1860 pontot dobott a Quadrant Benchmark-ra...  :D
A kernel sem "módosított"? TaRsY nekem azt írta, hogy kernel módosítással lehet (amennyiben a kernel támogatja) a CPU órajelén húzni. Ezzel erősen lehetne javítani a benchmark adatokon... Sajnos én még nem találkoztam az E3D-nél ilyen kernellel. De válaszolva a kérdésedre: Nálam 1600 és 1700 közötti értékeket dobál a Quadrant LeeDroidra. Ami már csak azért is fura, mert ha megnézed az XDA-n a Leedroid oldalát, bár nehezen kivehető, de erősen 2000 feletti érték van a felrakott képen. :hmm: De hogy azt hogyan csinálták, vagy én mit szúrtam el, azt nem tudom. Most megy fel a HighROM-3D-v1.1, ez remélem többet fog adni. Egyébként az előző HighROM-ot megbízhatóbbnak láttam, mint a LeeDroid-ot. Lehet hogy maradok is a HighROM-oknál amíg nincs valami extra máshol...  :D

Nem elérhető Banderas76

« Reply #176 Dátum: 2011, 09 05, 09:29:19 »
Az új HighROM-al a Quadrant benchmark érték 1800-1900 között mozog.

Nem elérhető Th3viL

• Navigáció / Navigation: Waze, (Sygic)
  • PDA: Oneplus 2
« Reply #177 Dátum: 2011, 09 06, 11:44:41 »
Részletes leírás az S-OFF-hoz:
A leírás tartalmazza az újrazárást is ha esetleg szervizbe kellene vinni a telefont. ;)

Nem elérhető Banderas76

« Reply #178 Dátum: 2011, 09 06, 13:44:52 »
Az a gyanúm átmenetileg kinyírtam az E3D-et.. :( Nem bírtam magammal és felraktam egy kernelt. Csak utólag vettem észre a leírásában hogy CDMA-s, nem GSM-es. >:( Persze előtte csináltam backupot, gondoltam lazán visszanyomom a működőképes állapotot, de a ROM Manager root jogát nem vettem le. :-[ Vagyis a hibás kernel miatt nem indul, a rom manager root joga miatt viszont a CWM recoveryben nem enged semmihez hozzányúlni.. Jó öreg HD2-n ezt egyszerűen megoldottam volna, task29 stb. De itt?? A belső memória törlésére, és a rendszer újratelepítésre még nem találtam leírást...

Nem elérhető Th3viL

« Reply #179 Dátum: 2011, 09 06, 14:19:59 »
Az a gyanúm átmenetileg kinyírtam az E3D-et.. :( Nem bírtam magammal és felraktam egy kernelt. Csak utólag vettem észre a leírásában hogy CDMA-s, nem GSM-es. >:( Persze előtte csináltam backupot, gondoltam lazán visszanyomom a működőképes állapotot, de a ROM Manager root jogát nem vettem le. :-[ Vagyis a hibás kernel miatt nem indul, a rom manager root joga miatt viszont a CWM recoveryben nem enged semmihez hozzányúlni.. Jó öreg HD2-n ezt egyszerűen megoldottam volna, task29 stb. De itt?? A belső memória törlésére, és a rendszer újratelepítésre még nem találtam leírást...
hmm...sok ötletem nincs de én ezeket próbálnám:
próbáltad esetleg újrarakni a CWM-ot?
esetleg visszarakni a gyári romot: You are not allowed to view links. Register or Login
esetleg CWM-ban advanced/fix permissions? nem tudom hogy pontosan mire való, de hátha...

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #180 Dátum: 2011, 09 06, 14:20:43 »
esetleg recoveryből full wipe, data, dalvik minden, majd utána megpróbálni romolni?
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető Th3viL

« Reply #181 Dátum: 2011, 09 06, 14:27:16 »
Utána olvastam egy picit és ha jól értem a problémádat akkor a "fix permissions" lehet hogy megoldás lehet.

Nem elérhető Banderas76

« Reply #182 Dátum: 2011, 09 06, 14:38:35 »
esetleg recoveryből full wipe, data, dalvik minden, majd utána megpróbálni romolni?
Köszi. Ezt próbáltam igen, de a rom manager zárja a CWM-et. Tehát belép oda, de bármire nyomok, zárja. Nem engedi futtatni a parancsokat. Még kikapcsolni sem, csak az aksi kivéttel tudom a HBOOT-ot előhozni. :(.

Nem elérhető Banderas76

« Reply #183 Dátum: 2011, 09 06, 14:42:13 »
Utána olvastam egy picit és ha jól értem a problémádat akkor a "fix permissions" lehet hogy megoldás lehet.
:hmm: Fix permissions? Ezt hogy is kellene csinálnom? Nem vagyok lusta utána olvasni, ha megírod hol nézzek utána, megnézem. Más választásom úgy sincs. A recovery újratelepítése sem rossz ötlet, de ahhoz PC-ről kellene telepítenem, mert az E3D a HBOOT menün kívül semmit nem enged, illetve nem csinál... Vagyis valahogy kívülről kellene USB-n belemásznom...

Nem elérhető Th3viL

« Reply #184 Dátum: 2011, 09 06, 14:47:17 »
:hmm: Fix permissions? Ezt hogy is kellene csinálnom? Nem vagyok lusta utána olvasni, ha megírod hol nézzek utána, megnézem. Más választásom úgy sincs. A recovery újratelepítése sem rossz ötlet, de ahhoz PC-ről kellene telepítenem, mert az E3D a HBOOT menün kívül semmit nem enged, illetve nem csinál... Vagyis valahogy kívülről kellene USB-n belemásznom...
CWM-ban advanced menü, azon belül fix permissions

Nem elérhető Banderas76

« Reply #185 Dátum: 2011, 09 06, 14:52:57 »
CWM-ban advanced menü, azon belül fix permissions
Akkor az nem jó, mert CWM-ben advanced menüre nyomva a rom manager ikonja jelenik csak meg, tehát az is zárva van. :(

Nem elérhető Th3viL

« Reply #186 Dátum: 2011, 09 06, 15:04:41 »
Akkor az nem jó, mert CWM-ben advanced menüre nyomva a rom manager ikonja jelenik csak meg, tehát az is zárva van. :(
Akkor ez nem nyert. :(
Itt van egy leírás, hogy miként kell felrakini a CWM-ot revolutionary után (utolsó bekezdés): You are not allowed to view links. Register or Login
Hátha ez segít...

Nem elérhető Banderas76

« Reply #187 Dátum: 2011, 09 06, 15:07:31 »
Megszívtam rendesen a RomManagerrel. És már másodszor. Csak anno a HD2-nél fel tudtam mindent újra pakolni. Itt talán RadioRom-ot találok, Rom van, a gyári kernelt (2.6.35.13-gdb5464d) kerestem de nem találom... És az egész újratelepítés menetének leírását sem találom annyira kezdetleges. A másik baj már ott lesz, hogy egész éjszaka nyomkodtam, próbálkoztam, és lemerült az aksim. Viszont kikapcsolt állapotban nem tölti a töltő. Kellene egy aksitöltő, ami akár csak a kivett aksit is tölti. Kerestem ilyet a HTC tartozékok között, de nem találtam. Kitépem a hajamat. :shock: :D Most már van egy lemerült, max HBOOT-ig jutó E3D-m. Ügyes vagyok.  ::)

Nem elérhető Banderas76

« Reply #188 Dátum: 2011, 09 06, 15:11:21 »
Akkor ez nem nyert. :(
Itt van egy leírás, hogy miként kell felrakini a CWM-ot revolutionary után (utolsó bekezdés): You are not allowed to view links. Register or Login
Hátha ez segít...
Köszi a segítséget.. Ez tényleg egy lehetőségnek tűnik. Egyszer megpróbálom ha sikerül életet lehelnem az aksimba. :D

Nem elérhető Th3viL

« Reply #189 Dátum: 2011, 09 06, 15:24:06 »
Köszi a segítséget.. Ez tényleg egy lehetőségnek tűnik. Egyszer megpróbálom ha sikerül életet lehelnem az aksimba. :D
Szurkolok hogy sikerüljön! :ok:
Más: azt néztem hogy a gyári rom az exe-ben van, még nem jöttem rá hogyan lehetene felrakni bootloaderből

Nem elérhető Banderas76

« Reply #190 Dátum: 2011, 09 06, 15:59:03 »
Szurkolok hogy sikerüljön! :ok:
Más: azt néztem hogy a gyári rom az exe-ben van, még nem jöttem rá hogyan lehetene felrakni bootloaderből
Kérhetném még a segítségedet? Miért is nem angolt tanultam...
Sikerült elindítanom a vasat, és HBOOT-ba léptem. És a pontok:
Step 1: Download and extract the Android SDK    Oké. Andrid SDk-t leszedtem, kicsomagoltam, installáltam amit kért.
Step 2: Download You are not allowed to view links. Register or Login  Ez is megy, leszedtem az img-t.
Step 3: Transfer the above step file into the tools folder of the extracted SDK in step 1  Ez mi akar lenni?
Step 4: Open a windows command prompt right click and run as administrator  Rendszergazdaként futtasam, ez rendben van.
Step 5: cd to the extracted tools directory  CD-re kell kitennem valamit?
Step 6: reboot your phone holding the (power + vol down) Ez érthető.
Step 7: Plug in the phone and wait for usb fastboot to appear A fastboot-ot kell kiválasztanom?
Step 8: On the phone type "fasboot flash recovery cwm-4.0.1.4-shooteru.img" A telefonon ezt választom.".."
Step 9: Wait for completion after completion you can resume steps 13 - 15 above. És követem a lépéseket.

Nem elérhető Th3viL

« Reply #191 Dátum: 2011, 09 06, 19:29:50 »
Kérhetném még a segítségedet? Miért is nem angolt tanultam...
Sikerült elindítanom a vasat, és HBOOT-ba léptem. És a pontok:
Step 1: Download and extract the Android SDK    Oké. Andrid SDk-t leszedtem, kicsomagoltam, installáltam amit kért.
Step 2: Download You are not allowed to view links. Register or Login  Ez is megy, leszedtem az img-t.
Step 3: Transfer the above step file into the tools folder of the extracted SDK in step 1  Ez mi akar lenni?
Step 4: Open a windows command prompt right click and run as administrator  Rendszergazdaként futtasam, ez rendben van.
Step 5: cd to the extracted tools directory  CD-re kell kitennem valamit?
Step 6: reboot your phone holding the (power + vol down) Ez érthető.
Step 7: Plug in the phone and wait for usb fastboot to appear A fastboot-ot kell kiválasztanom?
Step 8: On the phone type "fasboot flash recovery cwm-4.0.1.4-shooteru.img" A telefonon ezt választom.".."
Step 9: Wait for completion after completion you can resume steps 13 - 15 above. És követem a lépéseket.
Bocs, nem voltam gépközelben.
Még nem csináltam ilyet, szóval csak nagyjából tudom lefordítani...
3-as lépés: mozgasd a fenti "step file"-t az előzőleg kicsomagolt SDK tools mappába
5-ös lépés: itt a cd a "dos" parancsra utal, tehát lépj be az SDK tools mappájába a parancssorból
7-es lépés: dugd be a telefont és várj míg az usb fastboot megjelenik
8-as lépés: a telefonon kell beírni??? ez van ide írva, de szerintem inkább a parancssorba kellene ezt beírni
9-es lépés: ez a roothoz kell, enélkül is el kéne induljon

Valószínűleg csak holnap leszek megint gépközelben, addig is hajrá!

Nem elérhető Banderas76

« Reply #192 Dátum: 2011, 09 06, 19:46:47 »
Bocs, nem voltam gépközelben.
Még nem csináltam ilyet, szóval csak nagyjából tudom lefordítani...
3-as lépés: mozgasd a fenti "step file"-t az előzőleg kicsomagolt SDK tools mappába
5-ös lépés: itt a cd a "dos" parancsra utal, tehát lépj be az SDK tools mappájába a parancssorból
7-es lépés: dugd be a telefont és várj míg az usb fastboot megjelenik
8-as lépés: a telefonon kell beírni??? ez van ide írva, de szerintem inkább a parancssorba kellene ezt beírni
9-es lépés: ez a roothoz kell, enélkül is el kéne induljon

Valószínűleg csak holnap leszek megint gépközelben, addig is hajrá!
Köszi. És közben találtam töltőt is:
Mert sajna megint lemerítettem, de csak össze jön a héten valami.. :)

Nem elérhető Th3viL

« Reply #193 Dátum: 2011, 09 07, 09:19:56 »
Köszi. És közben találtam töltőt is:
Mert sajna megint lemerítettem, de csak össze jön a héten valami.. :)
Na, sikerült előrébb jutni?
Ha budapesti vagy akkor az akku töltésben tudok segíteni.
Közben látom hogy győri vagy, szóval ha Budapesten jársz akkor tudok segíteni. :)

Nem elérhető Banderas76

« Reply #194 Dátum: 2011, 09 07, 09:51:01 »
Na, sikerült előrébb jutni?
Ha budapesti vagy akkor az akku töltésben tudok segíteni.
Közben látom hogy győri vagy, szóval ha Budapesten jársz akkor tudok segíteni. :)
Köszi. Az akku töltő egyelőre még nincs itt, úgyhogy várakozok.. :ima:
Egyébként TaRsY-t is megkérdeztem. Mert a Sensation tudástárat böngészve, az ADB alapokat nézve gyanús volt hogy azzal a bizonyos konzollal is juthatnék valamire. Le is írta hogy mit hova, bár nem egészen értem  :o, de ha élesben ki tudnám próbálni, bekapcsolt E3D-vel, elképzelhető hogy összeáll a kép. Csak jönne a töltő... :shock:
Az Android SDK, amit írtál, szintén egy megoldás lehet, de annyi minden van benne (1.3GB-os cucc) emulátortól kezdve stb. hogy nem nagyon tudom hova nyúljak.. Ahhoz "kicsit" superuser-es beállítottságomnak kellene lennie úgy érzem. :D De még ezen a konzol parancson sem könnyen igazodok ki, nem hogy azon..

Nem elérhető Banderas76

« Reply #195 Dátum: 2011, 09 07, 09:55:38 »
TaRsY-nak remélem nem gond hogy bemásolom ami hasznosat küldött:
"A recoveryt rakd újra így:
Telót hbootba be, fastboot módot elindítod,
a buherálós mappába (amiben a konzol is van) bemásolod az IMG-t, és a fastboot flash recovery asd.img parancsal flasheled be. Azért kell a mappába bemásolni, hogy ne kelljen szórakozni az img fájl elérési útjával (fastboot flash recovery c:\users\asdf\desktop\asd.img, remélem érted mire gondolok.) De le van írva a tudástárba szerintem ez is szépen. :)"
Szóval ez tényleg egyszerűbbnek tűnik... :D
A parancs: fastboot flash recovery cwm-4.0.1.4-shooteru.img és a konzol tényleg várja a vasat :taps:
Már csak feltöltött aksi kéne.. :D :D

Nem elérhető Banderas76

« Reply #196 Dátum: 2011, 09 07, 10:02:48 »
Ami viszont még kérdőjeles nekem: Google USB Driver
Na ez szintén akkor derül ki vagy borul be amikor a PC-vel csatlakoztatom USB-n az E3D-t.
Olvastam róla a google-n, nem tűnik bonyolultnak a beállítás, de már semmin sem lepődnék meg...

Nem elérhető Th3viL

« Reply #197 Dátum: 2011, 09 07, 10:41:34 »
Köszi. Az akku töltő egyelőre még nincs itt, úgyhogy várakozok.. :ima:
Egyébként TaRsY-t is megkérdeztem. Mert a Sensation tudástárat böngészve, az ADB alapokat nézve gyanús volt hogy azzal a bizonyos konzollal is juthatnék valamire. Le is írta hogy mit hova, bár nem egészen értem  :o, de ha élesben ki tudnám próbálni, bekapcsolt E3D-vel, elképzelhető hogy összeáll a kép. Csak jönne a töltő... :shock:
Az Android SDK, amit írtál, szintén egy megoldás lehet, de annyi minden van benne (1.3GB-os cucc) emulátortól kezdve stb. hogy nem nagyon tudom hova nyúljak.. Ahhoz "kicsit" superuser-es beállítottságomnak kellene lennie úgy érzem. :D De még ezen a konzol parancson sem könnyen igazodok ki, nem hogy azon..
Ugyan nem csináltam még ilyet, de szerintem amit TaRsY kolléga ír, ahhoz is az android SDK megléte szükséges.
Mod: Szóval amit TaRsY ír az ugyanaz mint itt az utolsó bekezdés: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Th3viL

« Reply #198 Dátum: 2011, 09 07, 10:43:47 »
Ami viszont még kérdőjeles nekem: Google USB Driver
Na ez szintén akkor derül ki vagy borul be amikor a PC-vel csatlakoztatom USB-n az E3D-t.
Olvastam róla a google-n, nem tűnik bonyolultnak a beállítás, de már semmin sem lepődnék meg...
Az USB drivert szintén megtalálod itt: You are not allowed to view links. Register or Login
közvetlen link: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Th3viL

« Reply #199 Dátum: 2011, 09 07, 21:52:05 »
Amúgy miért kell a töltő? Nem tölt kikapcsolt állapotban???

Szerintem van egy egyszerűbb megoldás is, hogy életet lehelj a telefonodba:
1: letöltöd az usb drivert és telepíted (előző hozzászólásomban a link)
2: letöltöd a mefelelő gyári romot (ennek a linkjét is megtalálod valamelyik előző hsz-ban)
3: bootloderbe teszed a telefont
4: kiválasztod a fastboot opciót és összedugod a géppel (azt kell kiírnia hogy "fastboot usb")
5: elindítod a rom exéjét és stb stb stb stb...

Nem csináltam végig (a telefon rom azonosításig klikkelgettem, szóval volt usb kapcsolat) mert nem akarom legyilkolni a romomat, de szerintem ezzel megjavul a telefonod.
Viszont ez után szerintem újra kell rakni majd a cwm-ot... (lehetne próbálkozni a revolutionnal, mert úgy egszerűbb, de nem tudom mi történik ha ráindítod az s-offra, valószínűleg működne...)