Köszi, tegnap utána néztem, olvastam, xda-n de nekem az én gyenge angol tudásommal kikerekedett a szemem hogy ez nem könnyű. Sok mindenre oda kell figyelni telepítésnél és nem szeretném elszúrni barátom telefonját. Ez még nekem ebben a formában új, mivel itt a galaxy s telefonomon hozzászoktam hogy csak feltolom a CF-Root-ext4 apk fájlt és mindent megcsinál magától. Magyar leírás készült esetleg a menetéről? Ha nem akkor megpróbálkozom az angollal de még elgondolkodom rajta. Bár jó lenne neki ezzel "meglepetést" okoznom hogy gyorsabb lesz a telefonja mint most.
CF-Root telepítése Ace-re:Hozzávalók:
1.
Gingerbread gyári ROM-ból kell kiindulni mindenképp, mivel a CF-Root "csak" egy kiegészítő csomag!
2.
CWM recovery innen: You are not allowed to view links.
Register or
Login3.
CF-Root-S5830-v3.7-b84.zip innen: You are not allowed to view links.
Register or
Login4. Javítócsomag -
b84-fixed.zip innen: You are not allowed to view links.
Register or
Login5.
Ext4 manager applikáció innen: You are not allowed to view links.
Register or
Login6. A 3 fenti letöltött csomagot + az applikációt az
SD kártyára kell tenni (USB kábel vagy egyenesen a telefon böngészőjével töltöd le őket a kártyára - elegánsabb megoldás
)!
Telepítés:
1. CWM recovery telepítése:
- Telefon kikapcs.
-
Bekapcsoló gomb és
Home gomb nyomva tart - ezzel bejutsz a
gyári visszaállító módba (első körben ezt fogjuk lecserélni).
- Amint bejött a recovery mode menüje, a
hangerő fel/le és
Home gombokkal válaszd ki az
Apply update from SDCARD pontot majd szintén a gombok segítségével találd meg és válaszd ki a
recovery-clockwork-5.0.2.6-galaxyace-fix.zip csomagot.
- Ha kész a telepítés (
Done! felirat), indítsd újra a telefont a
Reboot system now menüpont kiválaszásával.
2. CF-Root telepítése:
- Telefon kikapcs.
-
Bekapcsoló gomb és
Home gomb nyomva tart - ezzel bejutsz a
CWM visszaállító módba.
- Hasonlóan a fenti módszerrel, csak most az
Install zip from SDCARD menüpontot kiválasztva telepítsd a
CF-Root-S5830-v3.7-b84.zip csomagot majd indítsd újra a telefont.
- Megjelenik egy új alkalmazás a listában, a neve
CWM, erre lesz most szükségünk, szóval indítsd el. Ha először indítod, root jogokat fog kérni, adj neki (Allow)!
- Válaszd ki a
Flash kernel menüpontot, keresd ki és telepítsd
b84-fixed.zip csomagot (Flash)! A telefon újraindul, az új kernel feltelepül és megint újraindul.
- Ha mindent jól csináltál, egy animált Android logót kéne látnod a telefon indulásakor.
3. Partíciók konvertálása Ext4 formátumra
- Telepítsd az
Ext4 Manager applikációt - CF-Root-S5830_ext4-v1.3u3.apk - majd indítsd el. Root jogokat fog kérni, adj neki.
- Válaszd a
Convert to Ext4 menüpontot majd várj, amíg a konverzió befejeződik és újraindul a telefon (kétszer).