2024, 11 28, 07:37:30
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Romok általános beszélgetés  (Megtekintve 128200 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
    • Samsung Galaxy Ace Gy.I.K.
  • PDA: Apple iphone 11
  • PDA ROM: ios 15
Re: Romok általános beszélgetés
« Reply #875 Dátum: 2012, 10 17, 19:04:21 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszönöm, már 4 fájlosra szét is szedtem a zipet. :) De egyvalamit nem értek. Ennél az ACE telefonnál mindenképp fel kell rakni sorban a gyári romokat, pl 2.3.1 után 2.3.2 és így tovább, vagy ha már 2.3 alap rom rajta van akkor elég a 2.3.1 után pl a 2.3.6-ot rátolni?

Figyelj! Én mindig újra tettem az elejéről.. Mert volt olyan, hogy 2.3.6-ról tettem vissza 2.3.4-re és nem indult el utána.. Recovery frissítéssel sem.. Megpróbálhatod, hátha neked működik úgy, hogy nem kezded az elejéről..
Itt mindent megtalálsz!: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha mégsem, kérlek az oda tartozó topicba tedd fel a kérdésed. Ezzel megkönnyíted a többi segítségre szoruló ember dolgát is. Előre köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #876 Dátum: 2012, 10 17, 20:54:36 »
Értem, na majd hétvégén kiderül, akkor hozza a telefonját. Még egy kérdésem lenne, hogy gyári romra itt is ahogy nálam a galxy s-en használható a CF-Root-ext4 particionáló?

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
    • Samsung Galaxy Ace Gy.I.K.
  • PDA: Apple iphone 11
  • PDA ROM: ios 15
« Reply #877 Dátum: 2012, 10 17, 20:59:07 »
Értem, na majd hétvégén kiderül, akkor hozza a telefonját. Még egy kérdésem lenne, hogy gyári romra itt is ahogy nálam a galxy s-en használható a CF-Root-ext4 particionáló?

Fúú, erre már nem vagyok emléxem. De CF-Root az van rá, csak nem tudom, hogy a gyárit lehet-e particionálni.. :)
Itt mindent megtalálsz!: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha mégsem, kérlek az oda tartozó topicba tedd fel a kérdésed. Ezzel megkönnyíted a többi segítségre szoruló ember dolgát is. Előre köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
  • Okosabb vagyok a telefonomnál!
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy A5 (2016) SM-A510F
  • PDA ROM: A510FXXS3BPJA
« Reply #878 Dátum: 2012, 10 18, 10:16:44 »

Hello,

A CF-Root Ace-n is szépen működik. A b84-es változatot a hozzá tartozó fix-szel érdemes telepíteni. Az RFS-EXT4 konverzió oda-vissza működik, csak ügyelj arra, hogy mindig legyen egy kis szabad hely a /system partíción.
Ami működik, azt ne bántsd!
Ami nem működik, azt ne erőltesd!

Nem elérhető ssas

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S4 Mini
  • PDA ROM: I9195XXUCNE6
« Reply #879 Dátum: 2012, 10 18, 19:12:38 »
Sziasztok!
Melyik manapság a legfrissebb gyári rom?

Nem elérhető Norbosz

« Reply #880 Dátum: 2012, 10 18, 23:11:50 »
Hello,

A CF-Root Ace-n is szépen működik. A b84-es változatot a hozzá tartozó fix-szel érdemes telepíteni. Az RFS-EXT4 konverzió oda-vissza működik, csak ügyelj arra, hogy mindig legyen egy kis szabad hely a /system partíción.

Köszi, tegnap utána néztem, olvastam, xda-n de nekem az én gyenge angol tudásommal kikerekedett a szemem hogy ez nem könnyű. Sok mindenre oda kell figyelni telepítésnél és nem szeretném elszúrni barátom telefonját. Ez még nekem ebben a formában új, mivel itt a galaxy s telefonomon hozzászoktam hogy csak feltolom a CF-Root-ext4 apk fájlt és mindent megcsinál magától. Magyar leírás készült esetleg a menetéről?:) Ha nem akkor megpróbálkozom az angollal de még elgondolkodom rajta. Bár jó lenne neki ezzel "meglepetést" okoznom hogy gyorsabb lesz a telefonja mint most.

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #881 Dátum: 2012, 10 19, 09:23:43 »
Sziasztok!
Melyik manapság a legfrissebb gyári rom?
S5830XWKTQ, 2.3.6-os Android
Letöltheted a samfirmware.com-ról. Odinnal felrakható 1 fájlos csomag.

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #882 Dátum: 2012, 10 20, 12:30:43 »
Köszi, tegnap utána néztem, olvastam, xda-n de nekem az én gyenge angol tudásommal kikerekedett a szemem hogy ez nem könnyű. Sok mindenre oda kell figyelni telepítésnél és nem szeretném elszúrni barátom telefonját. Ez még nekem ebben a formában új, mivel itt a galaxy s telefonomon hozzászoktam hogy csak feltolom a CF-Root-ext4 apk fájlt és mindent megcsinál magától. Magyar leírás készült esetleg a menetéről?:) Ha nem akkor megpróbálkozom az angollal de még elgondolkodom rajta. Bár jó lenne neki ezzel "meglepetést" okoznom hogy gyorsabb lesz a telefonja mint most.

CF-Root telepítése Ace-re:

Hozzávalók:
1. Gingerbread gyári ROM-ból kell kiindulni mindenképp, mivel a CF-Root "csak" egy kiegészítő csomag!
2. CWM recovery innen: You are not allowed to view links. Register or Login
3. CF-Root-S5830-v3.7-b84.zip innen: You are not allowed to view links. Register or Login
4. Javítócsomag - b84-fixed.zip innen: You are not allowed to view links. Register or Login
5. Ext4 manager applikáció innen: You are not allowed to view links. Register or Login
6. A 3 fenti letöltött csomagot + az applikációt az SD kártyára kell tenni (USB kábel vagy egyenesen a telefon böngészőjével töltöd le őket a kártyára - elegánsabb megoldás ;) )!

Telepítés:
1. CWM recovery telepítése:
- Telefon kikapcs.
- Bekapcsoló gomb és Home gomb nyomva tart - ezzel bejutsz a gyári visszaállító módba (első körben ezt fogjuk lecserélni).
- Amint bejött a recovery mode menüje, a hangerő fel/le és Home gombokkal válaszd ki az Apply update from SDCARD pontot majd szintén a gombok segítségével találd meg és válaszd ki a recovery-clockwork-5.0.2.6-galaxyace-fix.zip csomagot.
- Ha kész a telepítés (Done! felirat), indítsd újra a telefont a Reboot system now menüpont kiválaszásával.
2. CF-Root telepítése:
- Telefon kikapcs.
- Bekapcsoló gomb és Home gomb nyomva tart - ezzel bejutsz a CWM visszaállító módba.
- Hasonlóan a fenti módszerrel, csak most az Install zip from SDCARD menüpontot kiválasztva telepítsd a CF-Root-S5830-v3.7-b84.zip csomagot majd indítsd újra a telefont.
- Megjelenik egy új alkalmazás a listában, a neve CWM, erre lesz most szükségünk, szóval indítsd el. Ha először indítod, root jogokat fog kérni, adj neki (Allow)!
- Válaszd ki a Flash kernel menüpontot, keresd ki és telepítsd b84-fixed.zip csomagot (Flash)! A telefon újraindul, az új kernel feltelepül és megint újraindul.
- Ha mindent jól csináltál, egy animált Android logót kéne látnod a telefon indulásakor.
3. Partíciók konvertálása Ext4 formátumra
- Telepítsd az Ext4 Manager applikációt - CF-Root-S5830_ext4-v1.3u3.apk - majd indítsd el. Root jogokat fog kérni, adj neki.
- Válaszd a Convert to Ext4 menüpontot majd várj, amíg a konverzió befejeződik és újraindul a telefon (kétszer).

Nem elérhető Norbosz

« Reply #883 Dátum: 2012, 10 20, 23:14:55 »
Köszi, nemrég megvolt a frissítés de sajnos nemvárt bajokba ütköztem. Az itt leírtak alapján feltettem a 2.3.4-es romot: You are not allowed to view links. Register or Login Ekkor orosz szöveggel bejött a rom, de fel szerettem volna neki rakni a 2.3.6 romot, így odin újra elő, one package pipa egyfájlos rom amit a samfirmware oldalról leszedtem betallóz neki és fel is rakta, na de bekapcsolásnál folyamatosan össze omlik a varázsló és nem tudok belépni a telefon menüjébe, folyamatosan írja hogy összeomlott próbálja újra, kényszerbezárás. Így megpróbáltam egy francia 2.3.6 romot feltenni, de arra is összeomlott, na mondom lehet az volt a baj hogy nem 2.3.4-2.3.5-2.3.6 sorrendet követtem hanem a 2.3.4 után ment fel a 2.3.6. De nem ez volt a baj miután újra feltettem sorba immár a romokat egymás után, újra összeomlott a 2.3.6 magyar t mobile gyári szoftvere, vagyis a varázsló omlik össze induláskor. Na aztán vissza tettem neki a 2.3.4 orosz romot és elvitte. :( Sajnos most végeztem vele, 4 órán át szenvedtem vele. Nem értem mi lehetett a baj,mondtam neki garis a telója még vigye vissza t-mobile szervibe. Kérdés ezek után mit fognak szólni ehhez. Ha nem álnának vele szóba hogy tudom rávarázsolni neki a 2.3.6-os t mobile romot? Vagy honnan töltsek le egy tutira működőt amit odinba betallózva menni is fog? Az ops file sem tudom hogy jó volt e amit hozzá használtam, a You are not allowed to view links. Register or Login topikból letöltött 2.3.4 romban található Cooper_v1.0.ops fájlt használtam a 2.3.6 egyfájlos telepítéséhez is. Ez számít esetleg?

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #884 Dátum: 2012, 10 21, 13:46:32 »
Köszi, nemrég megvolt a frissítés de sajnos nemvárt bajokba ütköztem. Az itt leírtak alapján feltettem a 2.3.4-es romot: You are not allowed to view links. Register or Login Ekkor orosz szöveggel bejött a rom, de fel szerettem volna neki rakni a 2.3.6 romot, így odin újra elő, one package pipa egyfájlos rom amit a samfirmware oldalról leszedtem betallóz neki és fel is rakta, na de bekapcsolásnál folyamatosan össze omlik a varázsló és nem tudok belépni a telefon menüjébe, folyamatosan írja hogy összeomlott próbálja újra, kényszerbezárás. Így megpróbáltam egy francia 2.3.6 romot feltenni, de arra is összeomlott, na mondom lehet az volt a baj hogy nem 2.3.4-2.3.5-2.3.6 sorrendet követtem hanem a 2.3.4 után ment fel a 2.3.6. De nem ez volt a baj miután újra feltettem sorba immár a romokat egymás után, újra összeomlott a 2.3.6 magyar t mobile gyári szoftvere, vagyis a varázsló omlik össze induláskor. Na aztán vissza tettem neki a 2.3.4 orosz romot és elvitte. :( Sajnos most végeztem vele, 4 órán át szenvedtem vele. Nem értem mi lehetett a baj,mondtam neki garis a telója még vigye vissza t-mobile szervibe. Kérdés ezek után mit fognak szólni ehhez. Ha nem álnának vele szóba hogy tudom rávarázsolni neki a 2.3.6-os t mobile romot? Vagy honnan töltsek le egy tutira működőt amit odinba betallózva menni is fog? Az ops file sem tudom hogy jó volt e amit hozzá használtam, a You are not allowed to view links. Register or Login topikból letöltött 2.3.4 romban található Cooper_v1.0.ops fájlt használtam a 2.3.6 egyfájlos telepítéséhez is. Ez számít esetleg?

Költői kédés: Miért szarakodik még bárki is 2.3.4-es vagy régebbi ROM-mal?!  :hmm:
Ha jól értem, a problémád az, hogy ROM telepítés után ún. boot-loopba kerül a telefonod, vagy pedig a főfő applikáció "kényszerbezárni" akarja magát. Mindkettőre van orvosság. Fogod, belépsz a Recovery-be (telefon kikapcs, majd a Power+Home gombokkal bekapcs) és választasz egy Wipe data/factory reset-et. Utána Reboot system now. Nálam ez a módszer bevált.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #885 Dátum: 2012, 10 21, 18:21:59 »
Költői kédés: Miért szarakodik még bárki is 2.3.4-es vagy régebbi ROM-mal?!  :hmm:
Ha jól értem, a problémád az, hogy ROM telepítés után ún. boot-loopba kerül a telefonod, vagy pedig a főfő applikáció "kényszerbezárni" akarja magát. Mindkettőre van orvosság. Fogod, belépsz a Recovery-be (telefon kikapcs, majd a Power+Home gombokkal bekapcs) és választasz egy Wipe data/factory reset-et. Utána Reboot system now. Nálam ez a módszer bevált.

Hm, én néztem amit írsz, vagyis próbáltam belépni a recoverybe, de nem jött be. Ugye odinnal felraktam a gyári egy fájlos romot, ezután próbálkoztam a recoverybe lépéssel is, de semmi. Vagy ennek így működnie kellett volna? Nyomtam sokáig és már bejött a samsung felirat is de végül aztán elengedtem miután nem csinált semmit, persze ezek után a rendszer kezdett be bootolni. Végülis ez nem kimondott bootloop hanem valamiért a varázsló kényszer bezárni akar és ezért nem jön be a rendes felület, viszont ilyenkor is működik benne a taskbar funkció, le is tudom húzni stb, szóval nem fagy ki a telefon. De igy használhatatlan, ezért raktam vissza neki a 2.3.4-et és most várom hogy szóba állnak e vele ezekután a gari szervizbe a t-mobile-nál vagy vissza kell hoznia hozzám. De ha vissza hozza akkor mit javasolsz, hogy csináljam? Ugye nemcsak ez a t-mobilos szoft varázslója akadt ki indításnál más 2.3.6 is ezt csinálta pl. a francia free szolgáltató romja.

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #886 Dátum: 2012, 10 21, 19:56:00 »
Hm, én néztem amit írsz, vagyis próbáltam belépni a recoverybe, de nem jött be. Ugye odinnal felraktam a gyári egy fájlos romot, ezután próbálkoztam a recoverybe lépéssel is, de semmi. Vagy ennek így működnie kellett volna? Nyomtam sokáig és már bejött a samsung felirat is de végül aztán elengedtem miután nem csinált semmit, persze ezek után a rendszer kezdett be bootolni. Végülis ez nem kimondott bootloop hanem valamiért a varázsló kényszer bezárni akar és ezért nem jön be a rendes felület, viszont ilyenkor is működik benne a taskbar funkció, le is tudom húzni stb, szóval nem fagy ki a telefon. De igy használhatatlan, ezért raktam vissza neki a 2.3.4-et és most várom hogy szóba állnak e vele ezekután a gari szervizbe a t-mobile-nál vagy vissza kell hoznia hozzám. De ha vissza hozza akkor mit javasolsz, hogy csináljam? Ugye nemcsak ez a t-mobilos szoft varázslója akadt ki indításnál más 2.3.6 is ezt csinálta pl. a francia free szolgáltató romja.
Érdekes, h még a recovery-be sem tudsz belépni.
Én így szoktam:
1. Telefon ki.
2. Power gomb és home gomb egyszerre benyom és nyomva tart
3. 3-4 másodperc után Power elenged, Home gomb továbbra is nyomva tart, amíg be nem jön a Recovery.

Ezt a kényszerbezárásos dolgot én is tapasztaltam asszem valamelyik korai 2.3.6-os ROMmal, de a Wipe Data mindig segített és reboot után simán bejött a menü.

Más ötletem nincs, sorry.

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #887 Dátum: 2012, 11 04, 16:50:18 »
Új 2.3.6-os ROM jött ki nemrég, letölthető a samfirmware.com oldalról vagy innen:

Már vannak belőle mod-ok is az XDA-n, pl. ez itt:

Nem elérhető radai

• PFC Fan
  • PDA: Hp 316
  • PDA ROM: win6
Re: Romok általános beszélgetés / Htc Desire magyarítás érdekelne/
« Reply #888 Dátum: 2012, 11 04, 17:32:59 »
Ide lehet lőni a romokkal kapcsolatos, kérdéseket, véleményeket.

Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem HTC Desire készülékemen amin android 2.2 van de nem magyar menüs errre szeretnék egy megoldást hogy tudom magyarítani teljesen kezdö vagyok ebben de a segitséget szivessen fogadnám,elöre is köszönöm bárki tud segiteni
Üdvözlettel Péter

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
Re: Romok általános beszélgetés / Htc Desire magyarítás érdekelne/
« Reply #889 Dátum: 2012, 11 04, 17:52:28 »
Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem HTC Desire készülékemen amin android 2.2 van de nem magyar menüs errre szeretnék egy megoldást hogy tudom magyarítani teljesen kezdö vagyok ebben de a segitséget szivessen fogadnám,elöre is köszönöm bárki tud segiteni
Üdvözlettel Péter
Péter, ez itt a Samsung Galaxy Ace fórum! Rossz helyen jársz.

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #890 Dátum: 2012, 11 07, 15:25:16 »
Próbáljátok ki ezt a ROM-ot:

Komolyan a legjobb, amihez eddig szerencsém volt!

Bővebb leírás itt:

Nem elérhető czifrajoco

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO My Way
  • PDA: Galaxy Ace
  • PDA ROM: mindig más :)
« Reply #891 Dátum: 2012, 11 09, 05:20:48 »
lackogyerek !

Írnál néhány gondolatot, hogy mégis mitől ennyire jó az említett rom?
Az angol sajnos nem erősségem, pl. a PSN rövidítés sem mond semmit, illetve több letöltési link is szerepel az xda oldalán, amikről nem tudom eldönteni, mi kellhet és mi nem.

Köszi!

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #892 Dátum: 2012, 11 09, 10:21:25 »
lackogyerek !

Írnál néhány gondolatot, hogy mégis mitől ennyire jó az említett rom?
Az angol sajnos nem erősségem, pl. a PSN rövidítés sem mond semmit, illetve több letöltési link is szerepel az xda oldalán, amikről nem tudom eldönteni, mi kellhet és mi nem.

Köszi!

Kiindulva az eredeti angol XDA-s posztból:

"What does PSN CLEAN XWKTR have:
1: stock deodexed XWKTR (September 2012)
2: stock camera app with XWKTR already has smile shot, panorama
3: PSN>> Memory-MOD nims STOCK GB OC-capable kernel with swapall v2.1 & SuperSU 0.97 >>Original Thread<<
4: Newer stock libs and smooth system (inbuilt with XWKTR)
5: modded black stock keyboard (thanks to SnowPluralism)
6: added some free user-apps in /system/app (holo launcher[free version], no-frills cpu control)
7: Updated google apps with latest versions available (30-10-2012)
8: rooted with SuperSu 0.97 (thanks to chainfire)
9: all ext4 filesystem"

A PSN egy fantázianév, az eredeti S5830XWKTR gyári ROM módosított változata.
Nem fordítom le az összes pontot, csak az általam fontosnak ítélt dolgokat írnám le.
A lényeg, hogy módosított kernelje van ennek a ROMnak és ami igazán tuti benne, az az, hogy a telefon /data mappája nem a gyári belső partícióra (/dev/block/stl13 - 184 MB) mutat, hanem az SD kártya második Ext4-es partíciójára, ami tetszőleges méretű lehet!!! Hogy ez mire jó? Nézd meg a képet  ;)

Mielőtt bárki kételekdni kezdene: Igen, ez egy Samsung Galaxy Ace telefon! :-)

Nem elérhető czifrajoco

• PFC Fan
« Reply #893 Dátum: 2012, 11 09, 10:48:09 »
A mindenit .... :o nehéz elhinni, de legyen igazad, szeretném kipróbálni!

Hogyan kell telepiteni?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-S5830-ről

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #894 Dátum: 2012, 11 09, 11:02:32 »
A mindenit .... :o nehéz elhinni, de legyen igazad, szeretném kipróbálni!

Hogyan kell telepiteni?

Még egyszer a letöltési link: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha letöltötted, rakd a telefon SD kártyájára.

Szükséges dolgok, mielőtt telepítenéd:
1. CWM Recovery - megtalálod itt az Ace fórumban, hogy kell felrakni.
2. Az SD kártya partícionálása - Ezt is megtalálod itt a fórumban.

Telepítés: Újraindítod a telefont CWM Recovery módban, kiválasztod az "Install ZIP from SDcard" opciót és betallózod a letöltött ROM-ot. Innentől a telepítés automatikus, a végén reboot kell.

Nem elérhető czifrajoco

• PFC Fan
« Reply #895 Dátum: 2012, 11 09, 11:09:00 »
Köszi szépen, a hogyanra azért kérdeztem rá, hogy kell-e a wipe all vagy a format system stb-stb.

Mégegyszer hálás köszönet!

Nem elérhető czifrajoco

• PFC Fan
« Reply #896 Dátum: 2012, 11 09, 18:02:30 »
Valóban remek ez a rom, egyszerű és mégis tetszetős.

Ami egyedüli negatívum számomra, hogy néhány alkalmazás telepítése után belassul a folyamatos SD kártya használata miatt, szóval töröltem, amig nem szerzek be egy bitang gyors kártyát :).

Köszönet lackogyerek minden segítségért !!!  :ok:

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #897 Dátum: 2012, 11 12, 09:35:54 »
Valóban remek ez a rom, egyszerű és mégis tetszetős.

Ami egyedüli negatívum számomra, hogy néhány alkalmazás telepítése után belassul a folyamatos SD kártya használata miatt, szóval töröltem, amig nem szerzek be egy bitang gyors kártyát :).

Köszönet lackogyerek minden segítségért !!!  :ok:

Jocó, Class 10-es SD kártyával simán megy. Class 6 vagy lassabb karival nem is érdemes próbálkozni...

Nem elérhető lackogyerek

• Support-ER
« Reply #898 Dátum: 2012, 11 12, 09:40:07 »
Új officiális Ace ROM jelent meg - S5830XWKTS - letölthető innen: You are not allowed to view links. Register or Login

Az XDA-s srácok sem restek és rögtön moddolták is a fenti ROM-ot, ami letölthető innen: You are not allowed to view links. Register or Login

A módosított ROM bővebb leírása itt: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #899 Dátum: 2012, 11 13, 08:22:41 »
Sziasztok!
Kérdésem csak közvetetten tartozik ide. Minden link ami a rotoláshoz kínál fájlt az a  Multiupload oldalra mutat. Hát Én innen egyetlen download gombbal se tudom a *84.zipet letölteni ha a számláló lejárt. Mit nem veszek észre? Vagy regisztrálni kell? Nem igazán szeretnék. Jó az lassan is.
Köszönöm a megértést és a segítséget.