2025, 01 09, 03:00:04

Szerző Téma: HTC Sensation - Általános beszélgetés  (Megtekintve 598626 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #975 Dátum: 2011, 08 20, 11:38:41 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Az a gáz az egészben, hogy egy 120-140eFt-os készülékkel, ilyen beavatkozásokra kényszerülsz, amit leírtál. Én semmilyen adatkapcsolat vezérlőt nem használok, a 3G megy egész nap, sokszor használom a wifi-t is, mert a munkámhoz kell, igaz, hogy nem igazán játszok rajta, viszont 5 e-mail-t szinkronizálok vele, mivel az alám beosztott emberek idejét a google naptárba szoktam beírni. Tehát az internetezés nálam nagyon sokat megy, jelen helyzetben ott vagyok, hogy 1 nap 11 óra 38 perc után az akksi 27%-on áll. Persze ettől még ugyanolyan időközönként kell töltenem mint neked, csak nem használok "segédprogramokat", hogy eddig kibírja és hidd el, én sem hazudok.
Tudom, hogy nem hazudsz, és írtam is, hogy belátom, EBBEN nagyon nem körültekintően jártak el a Samsungnál. Mindenképpen a világ legvékonyabb androidos mobilját akarták megalkotni, úgy tűnik, bármi áron.
EBBEN hibáztak, egyértelmű.

De aki ebből, CSAK ebből messzemenő negatív következtetéseket mond, ÍR az SGS2-re, az hibázik, nagyobbat, mint a Samsung.

Az akkumulátor-üzemidőt leszámítva mindenben a legjobb eredményekkel rendelkezik az SGS2.
Akinek mindenek felett a készenléti idő számít egy androidos PDA-telefonnál, annak nem megfelelő az SGS2, ebben sincsen vita közöttünk.

Tulajdonképpen nem is szóltam volna bele az egészbe, ha nem olvashattam volna egy ilyen iszonyatosan elvakult posztot a témában (#958)...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #976 Dátum: 2011, 08 20, 11:41:37 »
Tudom, hogy nem hazudsz, és írtam is, hogy belátom, EBBEN nagyon nem körültekintően jártak el a Samsungnál. Mindenképpen a világ legvékonyabb androidos mobilját akarták megalkotni, úgy tűnik, bármi áron.
EBBEN hibáztak, egyértelmű.

De aki ebből, CSAK ebből messzemenő negatív következtetéseket mond, ÍR az SGS2-re, az hibázik, nagyobbat, mint a Samsung.

Az akkumulátor-üzemidőt leszámítva mindenben a legjobb eredményekkel rendelkezik az SGS2.
Akinek mindenek felett a készenléti idő számít egy androidos PDA-telefonnál, annak nem megfelelő az SGS2, ebben sincsen vita közöttünk.

Tulajdonképpen nem is szóltam volna bele az egészbe, ha nem olvashattam volna egy ilyen iszonyatosan elvakult posztot a témában (#958)...

Ha kérdezhetnék tőled egyet és tényleg nem kötekedésképpen teszem.....Te a touchwiz-et használod vagy mást? Tényleg csak a kíváncsiság hajt.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #977 Dátum: 2011, 08 20, 11:51:59 »
Végre valaki érti miről beszélek :) Aki munkához keres készüléket, annak ez a legfontosabb. Reggel 6 kor vettem le, híreket olvastam, megy a bluetooth gps, 3 g wifi, és 99 százalékon vagyok.. Mindenféle segédprogram, és főzött rom nélkül. Ezt a kedves tesztelők nem írják, csak a wifi vételi problémát, meg hogy a sense akadozik. Egyszerűen nem igaz, akadozott 2 hónapja..tökéletesen bárki álltal a minden napokban buhera nélkül használható kompromisszum mentes készülék
A WiFi-térerő problémák és a sense akadozás - úgy tudom - továbbra is megvan, nincs értelme ennyire pártos hsz-t írni.

Neked nem jött be az SGS2, elfogadom, pont arra van szükséged, amiben egyedül nem nyújt kiemelkedőt.
De innentől viszont mindent elnézel a HTC-nek, ami viszont erős pártosság.
Persze, mindenki igyekszik védeni a döntését, a készülékválasztását (az iPhone-osok akár saját vérük árán is, na ilyet tőlem nem fogsz olvasni!!!) :)

Amikor a PartNeronál ott álltam a pult előtt, egymás mellett volt kb. azonos áron a két készülék, bal kezemben az SGS2, jobban meg az akkor zsírúj Sensation. Úgy mentem oda, hogy előtte SGS1-em és egy LG2x-em volt, mindkettőt eladtam az új készülékért.

Sokat gondolkodtam rajta (akkor még nem írtak a WLAN térerő-problémáiról, ez nekem úgy fontos, mint Neked a készenléti idő), végülis úgy nézett ki, a HTC mellett döntök. És akkor szó esett az eladóval ROM-olásról, a kernelezésről, stb-stb. Ismét elbizonytalanodtam, majd megnéztem sötétben a két kijelzőt egymás mellett és döntöttem. Az SGS2 mellett.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

• TOPIKGAZDA
« Reply #978 Dátum: 2011, 08 20, 11:54:39 »
A WiFi-térerő problémák és a sense akadozás - úgy tudom - továbbra is megvan, nincs értelme ennyire pártos hsz-t írni.

Hidd el, mára már nincs meg egyik sem, erről írtam már egy korábbi hsz-ben. #940
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #979 Dátum: 2011, 08 20, 11:57:51 »
Ha kérdezhetnék tőled egyet és tényleg nem kötekedésképpen teszem.....Te a touchwiz-et használod vagy mást? Tényleg csak a kíváncsiság hajt.
Most éppen igen.
De előtte sokáig nem, a Launcher Pro-t használtam, megvettem.
Most is fent van a készüléken, szeretem/tetszik nagyon, de a legutóbbi ROM-olás óta maradt a TW.
Nincs kizárva, hogy most, hogy eszembe juttattad, megint visszarakom :)

(Kötözködésre miért gondolnék? De ha leírtad, előre mentegetőzve, akkor viszont valószínűleg mégis kicsit amiatt teszed, csak még nem mondod meg, hová fogunk kilyukadni... :)))))
Sir Winston Churchill

• TOPIKGAZDA
« Reply #980 Dátum: 2011, 08 20, 11:59:24 »
(Kötözködésre miért gondolnék? De ha leírtad, előre mentegetőzve, akkor viszont valószínűleg mégis kicsit amiatt teszed, csak még nem mondod meg, hová fogunk kilyukadni... :)))))

Nem nem nem, tényleg nem azért, csak már félve írok le dolgokat, mert támadásnak veszik.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #981 Dátum: 2011, 08 20, 12:01:08 »
Hidd el, mára már nincs meg egyik sem, erről írtam már egy korábbi hsz-ben. #940
A Sense-gondot nem néztem tegnap egy barátom készülékén, mert nem került rá sor, de a WLAN-t teszteltük. Így - sajnos - nem hiszek Neked.

Erről - ne haragudj - az jut eszembe, amikor a férj dönget otthon a szeretőjével, miközben hirtelen hazajön a felesége és rájuk nyit.
A férj felugrik a nőről és csak annyit kérdez:
- Most nekem hiszel vagy a szemednek???
Sir Winston Churchill

• TOPIKGAZDA
« Reply #982 Dátum: 2011, 08 20, 12:03:21 »
A Sense-gondot nem néztem tegnap egy barátom készülékén, mert nem került rá sor, de a WLAN-t teszteltük. Így - sajnos - nem hiszek Neked.

Erről - ne haragudj - az jut eszembe, amikor a férj dönget otthon a szeretőjével, miközben hirtelen hazajön a felesége és rájuk nyit.
A férj felugrik a nőről és csak annyit kérdez:
- Most nekem hiszel vagy a szemednek???

Kérdés, hogy a barátod, hol és mikor vette a készüléket, nálam nincsenek ilyen gondok, hiszen nap mint nap használom a wifit, csak észrevettem volna...de a vicc az jó volt.

• TOPIKGAZDA
« Reply #983 Dátum: 2011, 08 20, 12:06:34 »
SGS2-vel is kerülök napi kapcsolatba, hiszem édesapámnak is van, Ő még annyira nem vágja az android rendszer, sok év nokia használat után váltott idén. Nekem a TW-ben a widgetek átméretezése nagyon tetszett, kár, hogy a Sense ezt nem tudja.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #984 Dátum: 2011, 08 20, 12:07:45 »
Kérdés, hogy a barátod, hol és mikor vette a készüléket, nálam nincsenek ilyen gondok, hiszen nap mint nap használom a wifit, csak észrevettem volna...de a vicc az jó volt.
Na várj, akkor lehet, hogy nem egyről beszélünk.

WiFi probléma alatt én azt értem, hogy ha nem jobb kézbe fogjuk a készüléket (ahogy tervezve van), hanem balba (vagy direkt teljes tenyérbe, de úgy normális ember nem fogja, ugye), akkor a fémházhoz hozzáér a kezünk és letesteli a WLAN-antennát, ezáltal a korábbi 8-10 db WLAN-állomásból marad 1-2, szakadéknyi térerőcsökkenéssel.
Én erre gondoltam.

A készülék szintén a PartNeroból származik, hivatalos magyarországi forgalomba hozatalú, hivatalos garanciával (nem boltival).
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Banderas76

• PDA: LG G2
« Reply #985 Dátum: 2011, 08 20, 12:39:07 »
Na várj, akkor lehet, hogy nem egyről beszélünk.

WiFi probléma alatt én azt értem, hogy ha nem jobb kézbe fogjuk a készüléket (ahogy tervezve van), hanem balba (vagy direkt teljes tenyérbe, de úgy normális ember nem fogja, ugye), akkor a fémházhoz hozzáér a kezünk és letesteli a WLAN-antennát, ezáltal a korábbi 8-10 db WLAN-állomásból marad 1-2, szakadéknyi térerőcsökkenéssel.
Én erre gondoltam.

A készülék szintén a PartNeroból származik, hivatalos magyarországi forgalomba hozatalú, hivatalos garanciával (nem boltival).
Ezt a WLAN állomás csökkenèst valamilyen progival tesztelted?

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #986 Dátum: 2011, 08 20, 13:03:23 »
Ezt a WLAN állomás csökkenèst valamilyen progival tesztelted?
Ehhez kellene valami külső program???

Szerintem teljesen elegendő a saját, beépített WLAN-kezelője. Úgy 'teszteltem', ahogyan a YouTube-os videon láttam.
És az eredmény is azonos lett.

Ha nem értem hozzá az átlós fémházhoz, akkor volt a saját WLAN-om fullos térerővel, a szomszédé, meg vagy 3-4 jó feles térerővel, és pár db alig minimum térerővel, kb. azonos mennyiséget látott, mint az SGS2-m.
Ha megfogtam a fém részét hátul, akkor pár mp-en belül eltűntek a kis térerejű csatornák, a feles térerősök, maradt a szomszédomé alig és az én WLAN-om, talán feles térerővel, úgy 1 méterre a WRT-610N routertől.

Kb. 3 méterre a routertől, meg egy fallal súlyosbítva a helyzetet vízszintesbe fordítva a készüléket többször megszűnt a WLAN térerő.

De ugyanazt tudom írni erre, mint az iPhone4-nél, LEHET úgy fogni, hogy figyelve erre ne legyen gond, tehát lehet együtt élni a problémával simán
Csak hát egy ilyen prémium(árú) készüléktől nem ezt várja el az ember.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető zizi71

• Navigáció / Navigation: navigon
  • PDA: Note 2
« Reply #987 Dátum: 2011, 08 20, 13:30:40 »
Ebben egyet értek, én is habár nem vettem észre a problémát mert normálisan használom. Nyilván előhozható. Ez azért gáz, mert amikor az iphone 4 et temette mindenki, akkor az élharcos Htc óriás kivetítőkön demonstrálta, hogy ilyen htc készülékekkel nem fordulhat elő :) aztán fél év múlva belefuttatja saját magát. Megy a gusztustalankodás minden oldalról.

Visszatérve a kiakadásomra ami lehet, hogy erős volt, sajnálom..akkor is tartom magam ahhoz, hogy a fejüket homokba dugva olyan készüléket díjaznak ami valjuk be, pár óra alatt lemerül. Szerintem elsősorban munka eszköz, és normál használattal gyári állapotban nem bír ki egy napot. Undorító amit az apple csinál, de tudnak valamit. Nem fossa, havonta a tököm tudja hány magos ( a meizu már szeptemberben 4 magos ) telefont ad ki, nem megy bele a megapixel háborúba, hanem amikor olyan szoftveres, hardveres fejlettségi szintet ér el, akkor dobja piacra az új készüléket. Ezt a piac meg is hálálja.

censored  jó telefon az s2 nem is kell sorolni. Elképestően gyors, és brilliáns a kijelzője csak hát délután fél 5 kor amikor 3 százalékon állt, úgy, hogy már minden minimumra volt véve, és imádkozni kellett, hogy kibirjam a következő fontos hívást, na az betette a kaput!
Őzbőr kabát zebra zakó, mindent megvarr Mekk, a szabó!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #988 Dátum: 2011, 08 20, 14:33:45 »
Már ne is haragudj, de nem fogtam ki rossz készüléket, amúgy a haverommal, aki tech újságíró volt (megszünt a magazin) párhuzamosan használtuk, és ugyan azon véleményen voltunk. Igen is vállalom ország világ előtt, hogy az s2 az akku ideje miatt használhatatlan. Bármilyen próbára hajlandó vagyok, hogy bebizonyosodjon, és végre leírja valaki, hogy a galaxy akkor hagy szarban, amikor a legjobban lenne rá szükség. Nem vitatom, hogy brutálisan jó készülék, de nem szabadna ilyen optimalizálatlanul kiadni. Mégegyszer mondom, nem csak tech őrültek veszik, hanem üzletemberek is orvosok, ügyvedek stb, akik nem fognak romokat telepíteni, meg programokat befagyasztani, hanem egyszerűen használni szeretnék. A galaxy álló helyzetben is 10-12 százalékot fogyasz óránként. Az iphonet, vagy mondjuk a sensationt full adatkapcsolattal, használat nélkül 1 százalékot sem esik.

Ott valami gubanc lehetett. Továbbra is az a véleményem, hogy vagy régi volt a rom, vagy egy program, netán több valamiért zabálta az aksit. Ezeket könnyen ki lehetett volna deríteni. Nekem az S2-vel is ugyanaz volt a helyzet gyári rommal, mint a DHD-val. Végül is már mindegy...

• TOPIKGAZDA
« Reply #989 Dátum: 2011, 08 20, 15:48:19 »
Szerintem ez a beszélgetés már nagyon Off, én magam részéről örülök, hogy megtaláltam egy készülékben azt amit kerestem, nem akarok és nem is fogok elitélni másokat azért mert más készüléket szeret vagy használ, sőt...örülök, hogy ő is rátalált a maga készülékére, szerintem itt maradjuk tovább ennél a készüléknél, meg az ide kapcsolódó dolgokkal......peace O->-

Nem elérhető zizi71

« Reply #990 Dátum: 2011, 08 20, 15:49:47 »
Ott valami gubanc lehetett. Továbbra is az a véleményem, hogy vagy régi volt a rom, vagy egy program, netán több valamiért zabálta az aksit. Ezeket könnyen ki lehetett volna deríteni. Nekem az S2-vel is ugyanaz volt a helyzet gyári rommal, mint a DHD-val. Végül is már mindegy...
Ha így van, annak nagyon örülök, és nem tök mindegy, mert fájó szívvel adtam tovább. Lehet, hogy egyszer újra kipróbálom, mert ezen kívül nem találtam rajta fogást.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #991 Dátum: 2011, 08 20, 16:10:07 »
Ha így van, annak nagyon örülök, és nem tök mindegy, mert fájó szívvel adtam tovább. Lehet, hogy egyszer újra kipróbálom, mert ezen kívül nem találtam rajta fogást.

Ha majd újra neki esel egynek, akkor jelezd és biztosan segít neked itt bárki megtalálni a jó utat. :)
Egyébként a Sensationon is a gyári felületet használod (gondolom az S2-n is azt használtad), a Sense-t vagy netán valami mást?

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #992 Dátum: 2011, 08 20, 16:11:43 »
Tényleg, az a hiba már nincs meg, ami a kijelző felbontásának növekedéséből adódott? Hogy a Sense-nél a tálca ívének felső része olyan pixeles mint atom? Amikor nálam volt egy hétig a Sensation, akkor az nagyon szembetűnő volt már messziről is.

Nem elérhető zizi71

« Reply #993 Dátum: 2011, 08 20, 17:31:55 »
Ha majd újra neki esel egynek, akkor jelezd és biztosan segít neked itt bárki megtalálni a jó utat. :)
Egyébként a Sensationon is a gyári felületet használod (gondolom az S2-n is azt használtad), a Sense-t vagy netán valami mást?

Köszönöm előre is a segítséget :) Windowsnál folyamatosan főzött romokat használtam, de valahogy az android bumm elejéből kimaradtam, és félek a főzött romok használatától. Idegenkedem tőle.
A Samsungon AWG launchert használtam párhuzamosan az spb mobile shellel.. sensationon a gyári sense-t használom. Annyira tökéletesre fejlesztették szerintem, hogy teljesen kielégít a mindennapi használatban. Jó lenne, ha a samura is megcsinálnák az xda-sok a senset, csak gondolom az eltérő felbontás miatt nem egyszerű. Habár sokan nem szeretik, én nagyon jónak tartom.

Nem elérhető zizi71

« Reply #994 Dátum: 2011, 08 20, 17:32:47 »
Tényleg, az a hiba már nincs meg, ami a kijelző felbontásának növekedéséből adódott? Hogy a Sense-nél a tálca ívének felső része olyan pixeles mint atom? Amikor nálam volt egy hétig a Sensation, akkor az nagyon szembetűnő volt már messziről is.

Már nem pixeles..

Nem elérhető korimv6

• Opeles
  • PDA: HTC Sensation; HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: Elegancia ICS Sense4
« Reply #995 Dátum: 2011, 08 20, 18:55:13 »
Szia! Most próbáltam ki wifi meg winamp-al meg a belőle lehetséges rádióból a legnagyobb bitrátást és semmi akadás...  mond a program nevét meg azzal is kipróbálom ha gondolod. a  .pls online rádió fájlt mely program nyitja meg mert erre én hibát kaptam.

Marketről az A online radio és TuneIn radio. Winampot nem is próbáltam. Amúgy a Retro rádiót és a rádió1-et is próbáltam.
Opel Omega MV6;HTC Sensation

Nem elérhető IrDa

• PDA: HTC Sensation / HTC ONE
  • PDA ROM: gyári mind2
« Reply #996 Dátum: 2011, 08 20, 20:09:04 »
Marketről az A online radio és TuneIn radio. Winampot nem is próbáltam. Amúgy a Retro rádiót és a rádió1-et is próbáltam.
TuneIn nagyon jo thx. xiialive lite-al nyitottam meg .pls fájlt pl mellesleg fm meg powerfm honlaphoz
de semmi akadás. kb jelenleg már 2 órája hallgatok igy online rádiot de még 1 röccenés sem volt.

Nem elérhető korimv6

• Opeles
  • PDA: HTC Sensation; HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: Elegancia ICS Sense4
« Reply #997 Dátum: 2011, 08 20, 21:04:01 »
TuneIn nagyon jo thx. xiialive lite-al nyitottam meg .pls fájlt pl mellesleg fm meg powerfm honlaphoz
de semmi akadás. kb jelenleg már 2 órája hallgatok igy online rádiot de még 1 röccenés sem volt.

Köszi a segítséget. Akkor a hiba az én készülékemben van :(
Opel Omega MV6;HTC Sensation

Nem elérhető zenerofi

• Navigáció / Navigation: igo;
  • PDA: Galaxy Note 8
« Reply #998 Dátum: 2011, 08 21, 11:53:29 »
TaRsY!

A tudástárba az S-ON-t bele tudnátok tenni / az angol leírás nekem elég zavaros /ha valami gáz van a vassal vissza lehessen állítani a szervizbe vitel  elött?

Nem elérhető csehi

• PDA: LG G4
  • PDA ROM: H81520B
« Reply #999 Dátum: 2011, 08 21, 12:06:12 »
TaRsY!

A tudástárba az S-ON-t bele tudnátok tenni / az angol leírás nekem elég zavaros /ha valami gáz van a vassal vissza lehessen állítani a szervizbe vitel  elött?

Ez igazán nagy ötlet  :ok:
TaRsY tudnál ebben nekünk segíteni én is el tudok veszni az angol leírásokban a Google pedig nem mindig azt fordítja ami biztos jó nekünk.
Az XDA-n kutakodva találtam, hozzáértők megnéznétek ez az S-ON menete lenne?

Segítségeteket én is nagyon köszönöm :ima: