2024, 12 21, 11:23:09

Szerző Téma: HTC Sensation - Általános beszélgetés  (Megtekintve 596886 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető korimv6

• Nem: Férfi
  • Opeles
  • PDA: HTC Sensation; HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: Elegancia ICS Sense4
Re: Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #625 Dátum: 2011, 07 27, 19:20:29 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Root explorer
Én ilyet nem találtam a gyári progik közt :(
Opel Omega MV6;HTC Sensation

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #626 Dátum: 2011, 07 27, 20:16:14 »
Én ilyet nem találtam a gyári progik közt :(

Mert a Marketben lehet megtalálni... :)

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #627 Dátum: 2011, 07 27, 20:53:15 »
Mert a Marketben lehet megtalálni... :)
Ok. Vágom, de sajnos nem volt net elérésem. Sztem van elég idióta, felesleges progi, amit le lehetne cserélni már a fejlesztéskor egy fájlkezelőre.

Eddig nem bántam meg, hogy Sensationt vettem. Igaz SGSII nem volt még a kezemben. A BT gondon kívűl nincs semmi gond vele. Délután wifin hahallgattam online rádiót a fülhallgató kimeneten keresztül. Kb 3 órát ment és 20%-al csökkent a töltöttség. Diamond 4,5 óra alatt lepusztította az akkut.

Nem elérhető blackdog7

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #628 Dátum: 2011, 07 27, 23:20:34 »
Sztem félrebeszélünk egymás mellett.
Ne haragudj, tényleg félreértettelek!  :D
Sorry!
Hát én nem is tudok mást mondani, mint a Total Commander! A fanatikusa vagyok, szvsz szenzációs az ftp és a lan pluginja is! Hovatovább van saját szerkesztője is. Bár még csak béta verzió, de már majdnem tökéletesen működik. Ráadásul meg van oldva benne, ami nekem rendkívül szokatlan az androidban: Ha egy programból ki akarsz végleg szállni, akkor vagy nyom az ember egy homescreen-t, majd egy task manager-t és lelövi a programot, vagy a back gombbal (visszanyíl) addig operál amíg ki nem lép, csakhogy az opera is és a total commmander is úgy működik, hogy a visszagombbal az előző állapotba megy. Azaz a total commander ha egy almappában van, akkor a back-kel eggyel feljebb lép. Az opera pedig az előző oldalra lép. Őszintén szólva ez valami extrém gagyi az androidban! Winmo-ban ha az x-re kattintottam akkor kiléptem és kész. Ha mondjuk fél órát böngészek és megnézek vagy 20 oldalt, akkor mire a back gombbal eljutok odáig, hogy kilépjen, az egy "fél év". Na ez van megoldva a total commanderben azzal, hogy egy hosszan nyomvatartott back gombbal egyszerűen kilép.
Egy szó mint száz, számomra csakis TC jöhet szóba és azt ajánlom mindenkinek.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #629 Dátum: 2011, 07 27, 23:28:43 »
Nekem a következő a véleményem arról hogy miért nincs "gyári" fájlkezelő egy androidban: Először engem is baromira zavart, mert ahhoz vagyok szokva minden windows rendszerben, hogy az sd kártya, akár egy külső tárolóként látja el feladatát. Azaz ha berakok egyet, akkor annak tartalma első körben semmi. Ha rakok rá valamit, mondjuk zenéket, vagy ilyesmit, akkor lesz rajta. De az android más. Őszintén szólva nem is tudom, hogy működik-e anélkül. Az androidon telepítéskor mindenféle extra könyvtárakat rak oda anélkül, hogy megkérdezni. Pl. az opera letöltései oda mentődnek egy download mappába. Ráadásul meg sem kérdezi, hogy odaakarom-e. De ha bluetooth-on fogadsz fájlokat, akkor azokat is az sd kártyára menti, de a változatosság kedvéért egy downloads(!) mappába. Szóval az sd kártya szerkezete egy android rendszer esetében annyira összetett, hogy jobb ha egy átlagos júzer nem látja.
Ez engem baromira idegesít még mindig, mert nekem az sd kártya struktúrája nézzen úgy ki ahogy én akarom. Nekem ne tegyen oda olyan dolgokat, amiket nem akarok, esetleg nem is tudom, hogy mi az. Arra ott van a rendszer (a ROM). Ez számomra érthetetlen, hogy miért van így. Ha belegondoltok, akkor a winmo-k esetében is az igo egy sd-kártyán volt. Azaz a forgalmazó is azt feltételezte, hogy az igo mellé nem fog, mert nem muszáj, semmi mást tenni a felhasználó. Hát itt ez nem így van, a rendszer a legkülönfélébb cache folder-eket hozza létre a kártyára.
Néha nagyon az az érzésem, hogy az android egy baromira kiforratlan rendszer, pedig már 2009 óta létezik.
Pl. miért van az, hogy a widgeteket csak meghatározott koordinátákra rakhatom? És ezzel még nem is lenne baj, hogyha nem kb. 50 pixelenként lenne ez a meghatározott koordináta. Mert így a főképernypre kirakom a Sense órát a naptár egy csíkját és még az energia widgetet, majd azt mondja, hogy betelt a képernyő, miközben még a fele szabad! Vagy pl. miért van az, hogy a programok ömlesztve vannak? Winmo-n olyan mappákat hoztam létre amiket csak akartam: Iroda, Internet, Navigáció stb. És ezekben voltak az egyes programok összegyűjtve.
Pl. a fényképeimet is áthoztam a winmo-s mobilomról, ahol rendre mindegyik egy-egy mappában volt letárolva, úgy mint Balaton, Citroen, Barátokkal, Nyaralás, Morzsi, stb. Erre androidon nincs olyan lehetőség, hogy a képnézegetőben albumokat böngésszek, minden képet egyberak, mintha az sd kártyán nem is külön mappákban lennének. Ha valaki esetleg tudja erre a választ akkor kérem írja le, mert ez nagyon zavaró. Winmo-n ha kiválasztottam egy mappát, mondjuk Balaton és azt mondtam, hogy állítsa be kedvencként, akkor a widgetként beállított képnézegetőben csak a Balaton mappa tartalma volt látható. Így például nem kerülhettem olyan szituációba, hogy amikor odaadtam a telót egy barátomnak, hogy a képeimet megnézze, hogy olyan személyes képeket is lásson, amiket nem akarnék neki megmutatni.

Nem elérhető gridoux

• PDA: HTC Sensation Z710e
  • PDA ROM: 1.35.401.1, android2.3.4, sense3.0
« Reply #630 Dátum: 2011, 07 27, 23:43:26 »
... az sd kártya, akár egy külső tárolóként látja el feladatát. .... Őszintén szólva nem is tudom, hogy működik-e anélkül. ...
működik sd kártya nélkül is, de a legtöbb telepített program (vagy egyes részei) ott vannak, ezért nem lesz minden tökéletes.
--
Valaki korábban kérdezte: én lecseréltem a gyári 8GB-os kártyát egy 16GB-osra, simán a notebookomban átmásoltam egyik kártyáról a másikra minden file-t, és minden működik gond nélkül az új kártyával is.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #631 Dátum: 2011, 07 28, 00:45:56 »
Na erre gondoltam én is, azaz nem működik nélküle. Ez gáz.

Nem elérhető erzo79

• PDA ROM: Gyári
« Reply #632 Dátum: 2011, 07 28, 04:34:23 »
Ha mondjuk fél órát böngészek és megnézek vagy 20 oldalt, akkor mire a back gombbal eljutok odáig, hogy kilépjen, az egy "fél év".

Az Operában is be lehet kapcsolni egy "KILÉPÉS" gombot mivel nem kell addig lépegetni mire kilép.  :)

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #633 Dátum: 2011, 07 28, 05:39:45 »
Az hogy az sd kártya televan mindenféle plusz kõnyvtárral, engem is zavar. Azonban a winmonál is szinte mindent a kártyára telepítettem, igaz létrehoztam egy Programfiles mappát így nem volt ekkora káosz. A galéria nekem lehetőséget ad a könyvtárak szerinti fényképnézegetésre is. Sztem van jópár dolog, amit a winmo jobban oldott meg. Pl miért nem tudok saját sms hangot beállítani? Az x gombbal történő progibezárâs. Mert hiâba van rengeteg memo, sokszor lemegy a free 70-80 körülre, és érezhetően belassul. Fájlkezelőnek én is a TC-t használom. Tényleg király.

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
  • Király :)
  • PDA: HTC ONE M8; HTC ONE; Samsung Note3
  • PDA ROM: HTC One: ROM:Viper; HTC ONE M8 Viper; Note3 original
« Reply #634 Dátum: 2011, 07 28, 09:00:15 »
Nekem a következő a véleményem arról hogy miért nincs "gyári" fájlkezelő egy androidban: Először engem is baromira zavart, mert ahhoz vagyok szokva minden windows rendszerben, hogy az sd kártya, akár egy külső tárolóként látja el feladatát. Azaz ha berakok egyet, akkor annak tartalma első körben semmi. Ha rakok rá valamit, mondjuk zenéket, vagy ilyesmit, akkor lesz rajta. De az android más. Őszintén szólva nem is tudom, hogy működik-e anélkül. Az androidon telepítéskor mindenféle extra könyvtárakat rak oda anélkül, hogy megkérdezni. Pl. az opera letöltései oda mentődnek egy download mappába. Ráadásul meg sem kérdezi, hogy odaakarom-e. De ha bluetooth-on fogadsz fájlokat, akkor azokat is az sd kártyára menti, de a változatosság kedvéért egy downloads(!) mappába. Szóval az sd kártya szerkezete egy android rendszer esetében annyira összetett, hogy jobb ha egy átlagos júzer nem látja.
Ez engem baromira idegesít még mindig, mert nekem az sd kártya struktúrája nézzen úgy ki ahogy én akarom. Nekem ne tegyen oda olyan dolgokat, amiket nem akarok, esetleg nem is tudom, hogy mi az. Arra ott van a rendszer (a ROM). Ez számomra érthetetlen, hogy miért van így. Ha belegondoltok, akkor a winmo-k esetében is az igo egy sd-kártyán volt. Azaz a forgalmazó is azt feltételezte, hogy az igo mellé nem fog, mert nem muszáj, semmi mást tenni a felhasználó. Hát itt ez nem így van, a rendszer a legkülönfélébb cache folder-eket hozza létre a kártyára.
Néha nagyon az az érzésem, hogy az android egy baromira kiforratlan rendszer, pedig már 2009 óta létezik.
Pl. miért van az, hogy a widgeteket csak meghatározott koordinátákra rakhatom? És ezzel még nem is lenne baj, hogyha nem kb. 50 pixelenként lenne ez a meghatározott koordináta. Mert így a főképernypre kirakom a Sense órát a naptár egy csíkját és még az energia widgetet, majd azt mondja, hogy betelt a képernyő, miközben még a fele szabad! Vagy pl. miért van az, hogy a programok ömlesztve vannak? Winmo-n olyan mappákat hoztam létre amiket csak akartam: Iroda, Internet, Navigáció stb. És ezekben voltak az egyes programok összegyűjtve.
Pl. a fényképeimet is áthoztam a winmo-s mobilomról, ahol rendre mindegyik egy-egy mappában volt letárolva, úgy mint Balaton, Citroen, Barátokkal, Nyaralás, Morzsi, stb. Erre androidon nincs olyan lehetőség, hogy a képnézegetőben albumokat böngésszek, minden képet egyberak, mintha az sd kártyán nem is külön mappákban lennének. Ha valaki esetleg tudja erre a választ akkor kérem írja le, mert ez nagyon zavaró. Winmo-n ha kiválasztottam egy mappát, mondjuk Balaton és azt mondtam, hogy állítsa be kedvencként, akkor a widgetként beállított képnézegetőben csak a Balaton mappa tartalma volt látható. Így például nem kerülhettem olyan szituációba, hogy amikor odaadtam a telót egy barátomnak, hogy a képeimet megnézze, hogy olyan személyes képeket is lásson, amiket nem akarnék neki megmutatni.

Nem akarlak megbántani, de akkor miért nem használsz winmos pda-t? Mindentől függetlenül ha az első inditasnal nem rakodbe a kártyát akkor mindent a belső memoriaba rak, tehát működik kártya nélkül a kepnezegeto működik mappa nezetben a widgetnel te adod meg melyik mappa legyen kint a programokat ugyan az asztalon de olyan mappakba rendezed amilyenekbe akarod a meretezes meg cm7 rendszer alatt ugyan de meg van oldva itt sajnos nem az android hanem a sense a ludas, én azt javaslom mielőtt véleményt írsz ismerd meg a rendszert majd utana. További szép napot, és hasznald a rendszert nem csak nézd :)

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #635 Dátum: 2011, 07 28, 09:02:41 »
Ja és mutass nekem egy olyan pda-at ami mindent a belső memoba rak és nem telik be 2 nap alatt :)

HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #636 Dátum: 2011, 07 28, 09:27:42 »
Ja és a wp7 teljes memokartyat belső memoriakent kezeli, ki sem tudod venni mert nem ismeri fel a windowsos gép a fájl rendszert . Ennyit a win rendszerrol

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #637 Dátum: 2011, 07 28, 10:48:04 »
Ne haragudj, tényleg félreértettelek!  :D
Sorry!
Hát én nem is tudok mást mondani, mint a Total Commander! A fanatikusa vagyok, szvsz szenzációs az ftp és a lan pluginja is! Hovatovább van saját szerkesztője is. Bár még csak béta verzió, de már majdnem tökéletesen működik. Ráadásul meg van oldva benne, ami nekem rendkívül szokatlan az androidban: Ha egy programból ki akarsz végleg szállni, akkor vagy nyom az ember egy homescreen-t, majd egy task manager-t és lelövi a programot, vagy a back gombbal (visszanyíl) addig operál amíg ki nem lép, csakhogy az opera is és a total commmander is úgy működik, hogy a visszagombbal az előző állapotba megy. Azaz a total commander ha egy almappában van, akkor a back-kel eggyel feljebb lép. Az opera pedig az előző oldalra lép. Őszintén szólva ez valami extrém gagyi az androidban! Winmo-ban ha az x-re kattintottam akkor kiléptem és kész. Ha mondjuk fél órát böngészek és megnézek vagy 20 oldalt, akkor mire a back gombbal eljutok odáig, hogy kilépjen, az egy "fél év". Na ez van megoldva a total commanderben azzal, hogy egy hosszan nyomvatartott back gombbal egyszerűen kilép.
Egy szó mint száz, számomra csakis TC jöhet szóba és azt ajánlom mindenkinek.

Androidon nincs szukseg a programok konkretan bezarasara, mert fejlettebb rendszer reven inteligensen kezeli a gepsarkany memoriajat. Ha szukseg van memoriara egy adott alkalmazas inditasakor akkor egy korabban inditott, de mar x ido ota nem hasznalt appot bezar. Mig WinMo alatt a memoria szivargas miatt vadul nyomkodtuk az X-et es a task managerben lodoztuk ki az appokat mint a cellovoldeben a ket palcikas plussmacit. Androidnal erre nincs szukseg.

Nem elérhető AmonRe

• PDA: HTC Sensation; HC One X
  • PDA ROM: Android 4.0.4
« Reply #638 Dátum: 2011, 07 28, 13:23:15 »
sziasztok!
lehet, hogy nagyon idióta kérdésem van, de kezdő vagyok Androidban.
van-e Androidban is olyan, mint Winben, Temp mappa, ahova az ideiglenes fileokat pakolja pl netezés közben, és kell-e, lehet-e azt időnként "Rendszerkarbantartani", hogy ne lassuljon be?
üdv

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
  • PDA: Oneplus 7
« Reply #639 Dátum: 2011, 07 28, 14:44:44 »
Ugye azt tudjátok, hogy hétvégén már S-OFF-olunk szépen? :) [AlphaRevX]

Nem elérhető erzo79

« Reply #640 Dátum: 2011, 07 28, 15:23:11 »
Ma megjött nekem is a "kcisike". :) Nagyon bejön így elsőre a gépezet. Ehhez milyen program kell a PC-hez? Mint pl. Nokiának OVI, Samsunga KIES meg ilyenek. Erről nem tudok semmit. Vagy nincs is szükség rá?

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #641 Dátum: 2011, 07 28, 15:39:08 »
Ma megjött nekem is a "kcisike". :) Nagyon bejön így elsőre a gépezet. Ehhez milyen program kell a PC-hez? Mint pl. Nokiának OVI, Samsunga KIES meg ilyenek. Erről nem tudok semmit. Vagy nincs is szükség rá?
Bár nincsen rá szükség semmihez, kontaktok, naptár google accounttal szinkronizálódik, a képeket, fájlokat Disk Drive modban is átmásolgathatod, de ettől függetlenül felteheted a HTC Sync nevű programot, ami a kies, ovi HTC-s megfelelőjének mondható. Próbáld ki, maximum majd feleslegesnek találod, és nam használod. :)
Grat a géphez, reméljük nem lesz gondod vele. :)

Nem elérhető erzo79

« Reply #642 Dátum: 2011, 07 28, 16:01:20 »
Bár nincsen rá szükség semmihez, kontaktok, naptár google accounttal szinkronizálódik, a képeket, fájlokat Disk Drive modban is átmásolgathatod, de ettől függetlenül felteheted a HTC Sync nevű programot, ami a kies, ovi HTC-s megfelelőjének mondható. Próbáld ki, maximum majd feleslegesnek találod, és nam használod. :)
Grat a géphez, reméljük nem lesz gondod vele. :)

Köszi, már fent is van. :) Majd kiderül, hogy kell-e nekem. :) Remélem én is, hogy nem lesz gond vele és, hogy az aksi is teljesíti az elvárásomat. :)

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #643 Dátum: 2011, 07 28, 18:39:10 »
sziasztok, meg van nekem is a kicsike :) de spanyol nyelven beszel :( mert itt elek, de szeretnem ra fel nyomni valamelyik romot, de nem nagyon sikerul a recovery-t felrakni nem megy. le irna valaki, hogy hogyan kell?
ezt a romot szeretnem fel rakni: You are not allowed to view links. Register or Login

kerlek segitsetek :) leom volt tehat nem kell az alapoktol :) koszi.

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #644 Dátum: 2011, 07 28, 19:29:01 »
sziasztok, meg van nekem is a kicsike :) de spanyol nyelven beszel :( mert itt elek, de szeretnem ra fel nyomni valamelyik romot, de nem nagyon sikerul a recovery-t felrakni nem megy. le irna valaki, hogy hogyan kell?
ezt a romot szeretnem fel rakni: You are not allowed to view links. Register or Login

kerlek segitsetek :) leom volt tehat nem kell az alapoktol :) koszi.

Míg nincs s-off, addig csak ülhetünk a fenekünkön. Ha már S-off lesz, csak beflasheljük a recovery-t, onnantól a szokásos CWM-es móka lesz. :)

Nyelvet tudsz váltani amúgy, akár magyar is köztük lehet, de angol mindenképp.

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #645 Dátum: 2011, 07 28, 19:34:42 »
Míg nincs s-off, addig csak ülhetünk a fenekünkön. Ha már S-off lesz, csak beflasheljük a recovery-t, onnantól a szokásos CWM-es móka lesz. :)

koszonom, de szeretnem ha magyarul beszelne hozzam :) angol, spanyol van benne de magyar az sajna nincs, hogy tudom magyaritani akkor? koszonom.

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #646 Dátum: 2011, 07 28, 19:35:57 »

jol veszem ki a szavaidbol, akkor van mas megoldas? :)

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #647 Dátum: 2011, 07 28, 20:12:17 »
jol veszem ki a szavaidbol, akkor van mas megoldas? :)
Ha a ROM-ra gondolsz, akkor nincs, ha a nyelvre, akkor én megpróbálnám feltenni az egyész 1.35-ös hivatalos ROM-ot, abban nekem van magyar nyelv. Talán OTA miatt nincs (ha feltetted) magyar nálad. 2.3-as androidban amúgy benne kéne lennie a magyar nyelvnek, valami lokalizációs biz censored l át lehet írni, nemtom :)

Nem elérhető zenerofi

• Navigáció / Navigation: igo;
  • PDA: Galaxy Note 8
« Reply #648 Dátum: 2011, 07 28, 21:27:51 »
Sziasztok!

Holnaptól én is megválok a kedvenc leomtól és sensationnal működöm.
Olvasgattam, hogy már van is friss rom javítás.
Leírnátok, hogy a sensationnél hogyan műxik a rom frissítés és linket a romokhoz adnátok?
Persze amiben magyar nyelv is található.
Ja a vodátol hozom a vasat.
Előre is köszönöm.

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #649 Dátum: 2011, 07 28, 21:32:04 »

rendben ezt ertem, de akkor miert vannak romok mar most ha nem lehet oket felrakni?