2024, 12 21, 08:43:51

Szerző Téma: HTC Sensation - Általános beszélgetés  (Megtekintve 596882 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető blackdog7

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #575 Dátum: 2011, 07 21, 22:06:09 »
Ha megvan a megoldás írd be, mert érdekel.

Nem elérhető Banderas76

• Nem: Férfi
  • PDA: LG G2
« Reply #576 Dátum: 2011, 07 21, 23:06:33 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Gameloft-tól vásárolt Asphalt 6 -ot indítottam volna... De. A videó végig megy, aztán kilép. Nem tudja valaki mi lehet a probléma? León simán működött. 1.35.707.1 a szoftverszám.
Az adott "plecsnit" megfogtam, belehúztam a kukába, ès újra kiraktam a mappát. Most rendben van. egyelőre. A teljessèghez hozzátartozik, hogy előző napon a Google keresőjèn húzódott keresztül egy kb. 2mm vastag csík. Miután azt is megfogtam, ès kuka, a csík megszűnt. Azóta sem jött elő. Mintha csak bizonyos elemeket támadna meg ez a grafikai hibajelensèg.. Víruskeresők közül egy sem talált semmi törlendőt... Mi a fene lehet ez..??
Ahogy befejeztem az írást, ès kilèptem, a kezdőképernyőn ismèt elkezdődött a plecsni, egy másik folderorganizer-es mappán. Valami a felbontásukkal lehet ezeknek az apk-nak?!

Nem elérhető AmonRe

• PDA: HTC Sensation; HC One X
  • PDA ROM: Android 4.0.4
« Reply #577 Dátum: 2011, 07 22, 10:30:09 »
Hali mindenkinek!

a napokban csaptam le egy Sensationre. :)
egyelőre ájuldozok tőle, de már érzem, ahogy egyre mélyebbre rágja  magát bennem.. :9
egy kérdésem lenne.
van ez a videó:

tudja valaki, hogy ehhez az apphoz hol lehet hozzájutni?
előre is köszi

Nem elérhető akooos

« Reply #578 Dátum: 2011, 07 22, 10:33:41 »
Hali mindenkinek!

a napokban csaptam le egy Sensationre. :)
egyelőre ájuldozok tőle, de már érzem, ahogy egyre mélyebbre rágja  magát bennem.. :9
egy kérdésem lenne.
van ez a videó:

tudja valaki, hogy ehhez az apphoz hol lehet hozzájutni?
előre is köszi

Nahát, én ezt még csak WP7-en láttam :D

Nem elérhető Banderas76

« Reply #579 Dátum: 2011, 07 22, 15:00:48 »
Ha megvan a megoldás írd be, mert érdekel.
Úgy gondolom a felbontásuk nem megfelelő az adott alkalmazásoknak. Sajnos a HTC "zászlóshajója" úgy látszik nem kompatibilis még ezen a téren minden apk-val... :(
A Gameloft HD játékai sem működnek ahogy TaRsY írta. Tehát ez a qHD felbontás "átka".
Az Angry Birds-ek hibátlanul működnek. A Gun Bros viszont nagyot alkotott.. A játék végén kilépéskor a PDA is újraindult... >:( Aztán jött egy Update, és most ez rendben működik. :D

Nem elérhető blackdog7

« Reply #580 Dátum: 2011, 07 23, 14:33:27 »
Egy csütörtök délutáni telefonálásom hatására péntek reggel meg is érkeztek a telefonok. Hát valami eszméletlen állat ez a Sensation! Lehet, hogy csak nekem ilyen nagy ugrás, ugyanis eddig pályafutásom során a Touch Cruise (Polaris) -> Touch HD (Blackstone) -> Sensation életpályát követtem le és mondhatom mindegyik nagy ugrás volt számomra. De ez a Sensation valami hatalmas. Jó sokmindent kell azonban még beállítanom: mire megfelelő lesz számomra. Pl. rettenetesen érzékeny a képernyő. Nem tudom, hogy ez a fólia hiánya miatt van-e, de érzésem szerint nem. Egyelőre nem is találtam erre beállítást, valószínűleg valami root beállítás lesz. Még szerencse, hogy debian fan is vagyok közel 15 éve, szal a root mód hamarosan röppen fel a telóra. Az értesítés az újabb szoftverről (ROM), meg is kaptam. Talán akkor ez azt jelenti, hogy tényleg kártyafüggetlen a telóm? Mintha valahol írtátok volna, hogy akinek az a telója és európai, akkor megkapja a frissítést. Éppen most meg fel rá.
A magyarítással sok problémám van, valószínűleg bennem van a hiba. De ez az Emberek már Touch HD alatt is zavart. Miért vannak Állatok is?  :D Szóval a TouchHD-n is az megváltoztattam Névjegyzékre. Amint rájövök itt is a nyelvi fájlok átírására, azonnal módosítok. Ezen kívül sok helyen találtam ékezethibát és olyat is ahol az "sz" betű "s" és "z"-je közé ékelődött a 3. betű.
Kipróbáltam a névjegyzék és naptár átvivő applikációját is, amiről az a véleményem, hogy nagyon szép és jó, de nekem sajnos nem tökéletes. Persze a listában eleve nem volt Touch HD, ezért próbálkoztam a HD2 és az egyéb HTC beállítással is, de sajnos mindkét esetben az történt, hogy a vállalati mobil, munkahely telefonszámok egyszerűen eltűntek és a Touch HD-n Favorites címszó alatt levő (amúgy Kedvenceknek hívott) csoport tagjait nem vette át a Kedvencek csoportba. A naptárat pedig sajnos sehogy sem vette át.  :(
További problémám és észrevételem, hogy míg a winmos készülékeimen a névjegyzékben Vezetéknév, Keresztnév sorrendbe állított kontaktok, a telefon alatt is ebben a sorrendbe jelentek meg, addig itt hiába állítom át és jelenik meg helyesen az Emberek alatt addig a tárcsázásnál sajnos marad fordítva. Nem tudom, hogy ennek oka a másik telefonról átvett kontaktok, vagy itt is valami config-ot kell majd keresnem.
Hovatovább az is zavar, hogy a Kedvencek widget alatt az egyes kontaktok képe alatt a nevek teljesen ki vannak írva, míg winmo esetében teljesen logikusan csak a keresztnevek voltak.
Lásd itt:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Amin meglepődtem, hogy a telefon képernyőjének szélessége semmivel nem lett nagyobb, mint a Touch HD-jé volt, ennek következtében az álló képernyő mellett írott sms-knél az elírás veszélye semmit sem javult.
Akinek esetleg van ezekre valami megoldása, azt nagyon megköszönném, ha megosztaná.

Üdv:
B.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #581 Dátum: 2011, 07 23, 19:31:09 »
Egy csütörtök délutáni telefonálásom hatására péntek reggel meg is érkeztek a telefonok. Hát valami eszméletlen állat ez a Sensation! Lehet, hogy csak nekem ilyen nagy ugrás, ugyanis eddig pályafutásom során a Touch Cruise (Polaris) -> Touch HD (Blackstone) -> Sensation életpályát követtem le és mondhatom mindegyik nagy ugrás volt számomra. De ez a Sensation valami hatalmas. Jó sokmindent kell azonban még beállítanom: mire megfelelő lesz számomra. Pl. rettenetesen érzékeny a képernyő. Nem tudom, hogy ez a fólia hiánya miatt van-e, de érzésem szerint nem. Egyelőre nem is találtam erre beállítást, valószínűleg valami root beállítás lesz. Még szerencse, hogy debian fan is vagyok közel 15 éve, szal a root mód hamarosan röppen fel a telóra. Az értesítés az újabb szoftverről (ROM), meg is kaptam. Talán akkor ez azt jelenti, hogy tényleg kártyafüggetlen a telóm? Mintha valahol írtátok volna, hogy akinek az a telója és európai, akkor megkapja a frissítést. Éppen most meg fel rá.
A magyarítással sok problémám van, valószínűleg bennem van a hiba. De ez az Emberek már Touch HD alatt is zavart. Miért vannak Állatok is?  :D Szóval a TouchHD-n is az megváltoztattam Névjegyzékre. Amint rájövök itt is a nyelvi fájlok átírására, azonnal módosítok. Ezen kívül sok helyen találtam ékezethibát és olyat is ahol az "sz" betű "s" és "z"-je közé ékelődött a 3. betű.
Kipróbáltam a névjegyzék és naptár átvivő applikációját is, amiről az a véleményem, hogy nagyon szép és jó, de nekem sajnos nem tökéletes. Persze a listában eleve nem volt Touch HD, ezért próbálkoztam a HD2 és az egyéb HTC beállítással is, de sajnos mindkét esetben az történt, hogy a vállalati mobil, munkahely telefonszámok egyszerűen eltűntek és a Touch HD-n Favorites címszó alatt levő (amúgy Kedvenceknek hívott) csoport tagjait nem vette át a Kedvencek csoportba. A naptárat pedig sajnos sehogy sem vette át.  :(
További problémám és észrevételem, hogy míg a winmos készülékeimen a névjegyzékben Vezetéknév, Keresztnév sorrendbe állított kontaktok, a telefon alatt is ebben a sorrendbe jelentek meg, addig itt hiába állítom át és jelenik meg helyesen az Emberek alatt addig a tárcsázásnál sajnos marad fordítva. Nem tudom, hogy ennek oka a másik telefonról átvett kontaktok, vagy itt is valami config-ot kell majd keresnem.
Hovatovább az is zavar, hogy a Kedvencek widget alatt az egyes kontaktok képe alatt a nevek teljesen ki vannak írva, míg winmo esetében teljesen logikusan csak a keresztnevek voltak.
Lásd itt:
Amin meglepődtem, hogy a telefon képernyőjének szélessége semmivel nem lett nagyobb, mint a Touch HD-jé volt, ennek következtében az álló képernyő mellett írott sms-knél az elírás veszélye semmit sem javult.
Akinek esetleg van ezekre valami megoldása, azt nagyon megköszönném, ha megosztaná.

Üdv:
B.

Szia!

Eloszoris a kijelzo tokeletes a kapacitiv erintokepernyo ilyen erzekeny ez normalis. A HTC HD-nek meg rezisztiv kijelzoje volt. Nekem is meg kellett szoknom a HD2 kapacitivjat az Omnia rezisztivje utan. A jot konnyu megszokni eloszor buszon ulve razkodas miatt nyomtam mindenfele betut veletlenul kuldtem el smseket ilyesmi 1 het alatt osszebaratkoztam vele. Ma mar majdnem csukodt szemmel gepelek.

A Contact atvives WinMo-bol androidra. Elkepzelheto, hogy amig WinMo-nal a nevjegyeid vezeteknev keresztnev szerint voltak kitoltve itt esetleg forditva szinkronizalodtak le vagy minden a teljes nevbe irodott. Sajnos ezt neki kell alnod manualisan szerkesztgetni. A naptarban nincs tapasztalatom en nemigen hasznalom.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #582 Dátum: 2011, 07 24, 00:01:11 »
Nem, természetesen mindkét helyen a vezetéknévhez írtam a vezetéknevet és a keresztnévhez a keresztnevet. De ahogy írtam, nem is ezzel van a baj. Ha az Emberek alatt nézem a névjegyeket, akkor minden tökéletes, ill. ott volt egy beállítási lehetőség, hogy hogyan jelenjen meg a Nézet alatt a Névjegy-név megtekintése a következők... Itt ki lehet azt választani, hogy "Vezetéknév először". Amikor azonban telefonálni akarok és a Telefon gombra kattintva feljön a tárcsázó, akkor ettől függetlenül a keresztnév van elől. Ez winmo alatt úgy működött, hogy ahogy a névjegyzékben beállítottam, úgy jelenik meg a tárcsázóban is. Ez azért barom zavaró, mert pl vannak kontaktjaim, akiknél úgy írtam be a nevet, hogy pl. Sanyi - masszőr. Ez winmo alatt úgy jelent meg, hogy Sannyi, - masszőr. De még most is az Emberek alatt ugyanígy jelenik meg. Most azonban a tárcsázó alatt úgy mutatkozik, hogy "- masszőr Sanyi".

Nem elérhető gyuri81

• buheráló
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXEMC2
Re: Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #583 Dátum: 2011, 07 24, 00:34:10 »
Gameloft-tól vásárolt Asphalt 6 -ot indítottam volna... De. A videó végig megy, aztán kilép. Nem tudja valaki mi lehet a probléma? León simán működött. 1.35.707.1 a szoftverszám.
Hd2-n siman mukodott? Nalam marhara szaggat...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Banderas76

Re: Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #584 Dátum: 2011, 07 24, 09:33:33 »
Hd2-n siman mukodott? Nalam marhara szaggat...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Igen rendesen működött.  :ok: Semmi gondom nem volt vele.

Nem elérhető erzo79

• PDA ROM: Gyári
« Reply #585 Dátum: 2011, 07 24, 20:49:39 »
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van a telefonnak valami hibája esetleg valami széria hiba amire számítani lehet? Esetleg olyan dolog van benne ami nem úgy teljesít ahogy kéne, tehát nem tökéletesen működik? Szeretnék ilyen telefon venni ezért érdeklődöm.

Nem elérhető korimv6

• Opeles
  • PDA: HTC Sensation; HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: Elegancia ICS Sense4
« Reply #586 Dátum: 2011, 07 24, 22:31:06 »
Sziasztok. Most vettem egy Sensationt. Sajnos Voda függő, én pedig Telenoros vagyok. Eddig a Diamondomat turbosimmel használtam de ez itt nem működik. Leírná vki, hogy lehet kiütni a függést? Amúgy elkezdtem már visszaiolvasni,de ez sos lenne  :D Amúgy előtte, 2 hétig egy DHD-m volt, de az nem jött be, vagy csak én kaptam selejteset. Amin meglepődtem, hogy a Sensation keskenyebb, de nem magasabb mint a DHD. Ezt abból vettem észre, hogy a DHD-hez kapott HD2 tokot használom hozzá.
Opel Omega MV6;HTC Sensation

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #587 Dátum: 2011, 07 25, 01:17:20 »
Akkor meg is válaszolom. A Vodafonos készülék független  :taps: Valószínű a 2 éve turbósim mellett lévő sim kártya annyira deformálódott, hogy nem érintkezett rendesen. Beraktam próbából egy másik telenoros kártyát, és simán ment. visszaraktam az enyém, és semmi. Elkezdtem hajlítgatni, majd vissza de még mindig semmi. Közben, minden egyes kártyacserekor ki kellett választanom, hogy pannon-telenor-djuice a szolgáltató. Mindig telenort választottam. Arra gondoltam, hátha egy HR megoldja a gondom. De mire megtaláltam volna a menüben, megjött a térerőm, és tudok telefonálni. Áj em heppííí

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #588 Dátum: 2011, 07 25, 07:50:37 »
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van a telefonnak valami hibája esetleg valami széria hiba amire számítani lehet? Esetleg olyan dolog van benne ami nem úgy teljesít ahogy kéne, tehát nem tökéletesen működik? Szeretnék ilyen telefon venni ezért érdeklődöm.
S2 után csalódás lesz (nekem az SGS után is az volt. Persze lehet, hogy azóta lett valami jobb ROM hozzá...). Olvasd el az első 10 oldalt.  :)

Nem elérhető kosturica

• Music man
  • Navigáció / Navigation: Sygic, IGO
  • PDA: Xiaomi MI 5S Plus 6GB/128GB
  • PDA ROM: MIUI8.7.3.2 dev Global
« Reply #589 Dátum: 2011, 07 25, 14:59:51 »
S2 után csalódás lesz (nekem az SGS után is az volt. Persze lehet, hogy azóta lett valami jobb ROM hozzá...). Olvasd el az első 10 oldalt.  :)
Megértem!
Aki a csecsebecséhez van szokva, annak csalódás! :D A HTC azért különb kategória!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető zenerofi

• Navigáció / Navigation: igo;
  • PDA: Galaxy Note 8
« Reply #590 Dátum: 2011, 07 25, 16:36:26 »
Akkor meg is válaszolom. A Vodafonos készülék független

Kérdezném hogy nincs vodásítva a romja? Minden gyári benne?

És magyar nyelv is van a vodás sensationben?

Nem elérhető erzo79

« Reply #591 Dátum: 2011, 07 25, 20:02:41 »

Miért lesz csalódás? Én Sesnsationt akartam venni amikor megvettem az SGS2-t csak akkor még nem volt. Azért vettem meg mert gondoltam, hogy el tudom cserélni egy ilyenre.  :D
Amúgy nekem nem igazán jött be a Samunak a TouchWiz felülete vagy hogyan is hívják. Ma tapicskoltam egyet a T-ben és nagyon megfogott, hogy nem tűnik olyan nagynak mint a Samu. Csak a nyelv aggaszt egy kicsit, hogy milyen lehet angolul kezelni mert nem igazán vágom a nyelvet. Milyen tudás szükséges hozzá, hogy elboldoguljak vele? Esetleg nem lehet megoldani a magyar nyelvet rá, hogy a garancia is megmaradjon? Ezt kérdezném mindenkitől. :) Ha úgy adódik akkor talán már holnap meg is rendelném. :)

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
« Reply #592 Dátum: 2011, 07 25, 20:31:11 »
A Sensation-on van alapból magyar nyelv. De amugy sem nagy ordongosseg angolul hasznalni

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

Nem elérhető erzo79

« Reply #593 Dátum: 2011, 07 25, 20:49:53 »
A magyar nyelv plusz egy pont. :)
Üzemidő szempontjából mit nyújt a készülék? Nem használnám állandó net kapcsolattal, csak akkor amikor nekem kell. :)

Nem elérhető gridoux

• PDA: HTC Sensation Z710e
  • PDA ROM: 1.35.401.1, android2.3.4, sense3.0
« Reply #594 Dátum: 2011, 07 25, 20:52:13 »
nekem bekapcsolt wifi, bt, mobilnet, és napi 2..3óra beszélgetéssel bír bő 24 órát.

Nem elérhető erzo79

« Reply #595 Dátum: 2011, 07 25, 21:06:53 »
nekem bekapcsolt wifi, bt, mobilnet, és napi 2..3óra beszélgetéssel bír bő 24 órát.

Nem tudom, hogy ez most jó talán? A bő 24 mit takar? Én ennyit nem telefonálok naponta. A Bt. se megy minden nap meg ha megy is akkor is csak file a küldés idejéig. A net meg csak akkor ha netezek. De az is max. napi 1 óra talán.

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #596 Dátum: 2011, 07 25, 21:33:07 »
A Vodásban nincs semmi, ami a szolgáltatóra utalna. Magyar nyelvű alapból. Sokkal jobban kézre áll, mint a DHD, bár a kijelzőnek vagy a bal felső vagy a bal alsó sarkát éred el anélkül, hogy fogást váltanál. A DHD-t könnyebben át lehetett érni. Nekem ma ki volt kapcsolva a wifi, de a gsm térerő nagyon gyenge volt, így állandóan hálózatot keresett, plusz mindig nyomkodtam rajta vmit, és így kb 6-7 órát bírt az akku. Szvsz, ha jó a térerő, akkor is max 10-11 óra fojamatos használatot bírhat. De akinek eddig HTC-je volt, annak ez nem lehet meglepő, mert majdnem mind ekkora üzemidőt produkál. A kijelző iszonyat sokat zabál: 84%-ot mutat a telefon a kijelző fogyasztására.

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #597 Dátum: 2011, 07 25, 22:58:00 »
Van aki lecserélte már a gyári memória kártyát nagyobbra?  A medjeknyóc elég érdekesen néz ki  :shock: Tudom, a felbontás.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #598 Dátum: 2011, 07 25, 23:45:32 »
Rootolt készülék esetén te is megnézheted a panel gyártóját: Marketről le kell tölteni a Terminal Emulator programot, majd a dmesg parancsot adni neki. A rengeteg visszakapott információból a "Panel Type = PANEL_ID_PYD_SHARP" sort kell nézni. Nálam ez szerepel, akinél Panel Type = PANEL_ID_PYD_AUO, az Acer panellal rendelkezik. :)

Nekem is Acer panelem van. Aki szintén kíváncsi a kijelző panel típusára, annak nem kell letöltenie feltétlenül a Terminal Emulator-t, hiszen ha root-olta a telót, akkor már az adb shell paranccsal szintén kiadhatja a dmesg parancsot.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #599 Dátum: 2011, 07 25, 23:49:50 »
A kijelző iszonyat sokat zabál: 84%-ot mutat a telefon a kijelző fogyasztására.
Saját szubjektív vélemény: Nekem mindig HTC telóm volt és a HD óta az első dolgom kikapcsolni az automatikus fényerőszabályzást és levenni 20-30%-ra. Sokat lehet ezzel spórolni és szerintem szinte minden körülmény között elég a fényerő. Ráadásul ha kirakod az Energiaellátás widget-et, akkor a fényerő gombbal 3 fokozatba tudod kapcsolni. Azaz bármikor ha olyan helyzetbe kerülsz, azonnal tudod növelni a fényerőt.