Egy csütörtök délutáni telefonálásom hatására péntek reggel meg is érkeztek a telefonok. Hát valami eszméletlen állat ez a Sensation! Lehet, hogy csak nekem ilyen nagy ugrás, ugyanis eddig pályafutásom során a Touch Cruise (Polaris) -> Touch HD (Blackstone) -> Sensation életpályát követtem le és mondhatom mindegyik nagy ugrás volt számomra. De ez a Sensation valami hatalmas. Jó sokmindent kell azonban még beállítanom: mire megfelelő lesz számomra. Pl. rettenetesen érzékeny a képernyő. Nem tudom, hogy ez a fólia hiánya miatt van-e, de érzésem szerint nem. Egyelőre nem is találtam erre beállítást, valószínűleg valami root beállítás lesz. Még szerencse, hogy debian fan is vagyok közel 15 éve, szal a root mód hamarosan röppen fel a telóra. Az értesítés az újabb szoftverről (ROM), meg is kaptam. Talán akkor ez azt jelenti, hogy tényleg kártyafüggetlen a telóm? Mintha valahol írtátok volna, hogy akinek az a telója és európai, akkor megkapja a frissítést. Éppen most meg fel rá.
A magyarítással sok problémám van, valószínűleg bennem van a hiba. De ez az Emberek már Touch HD alatt is zavart. Miért vannak Állatok is?
Szóval a TouchHD-n is az megváltoztattam Névjegyzékre. Amint rájövök itt is a nyelvi fájlok átírására, azonnal módosítok. Ezen kívül sok helyen találtam ékezethibát és olyat is ahol az "sz" betű "s" és "z"-je közé ékelődött a 3. betű.
Kipróbáltam a névjegyzék és naptár átvivő applikációját is, amiről az a véleményem, hogy nagyon szép és jó, de nekem sajnos nem tökéletes. Persze a listában eleve nem volt Touch HD, ezért próbálkoztam a HD2 és az egyéb HTC beállítással is, de sajnos mindkét esetben az történt, hogy a vállalati mobil, munkahely telefonszámok egyszerűen eltűntek és a Touch HD-n Favorites címszó alatt levő (amúgy Kedvenceknek hívott) csoport tagjait nem vette át a Kedvencek csoportba. A naptárat pedig sajnos sehogy sem vette át.
További problémám és észrevételem, hogy míg a winmos készülékeimen a névjegyzékben Vezetéknév, Keresztnév sorrendbe állított kontaktok, a telefon alatt is ebben a sorrendbe jelentek meg, addig itt hiába állítom át és jelenik meg helyesen az Emberek alatt addig a tárcsázásnál sajnos marad fordítva. Nem tudom, hogy ennek oka a másik telefonról átvett kontaktok, vagy itt is valami config-ot kell majd keresnem.
Hovatovább az is zavar, hogy a Kedvencek widget alatt az egyes kontaktok képe alatt a nevek teljesen ki vannak írva, míg winmo esetében teljesen logikusan csak a keresztnevek voltak.
Lásd itt:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
LoginAmin meglepődtem, hogy a telefon képernyőjének szélessége semmivel nem lett nagyobb, mint a Touch HD-jé volt, ennek következtében az álló képernyő mellett írott sms-knél az elírás veszélye semmit sem javult.
Akinek esetleg van ezekre valami megoldása, azt nagyon megköszönném, ha megosztaná.
Üdv:
B.