2025, 01 13, 06:35:37

Szerző Téma: HTC Sensation - Általános beszélgetés  (Megtekintve 598971 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ramy

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Igo..
  • PDA: Sgs5
  • PDA ROM: Droid 4.4.2
Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #2150 Dátum: 2011, 12 05, 19:03:42 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nem gond az az egy mag 1.5Ghz mellett, mekkora a ram benne, van egy mega?
Nincs csak  Processzormagok száma: 1, Processzor sebessége: 1500 Mhz, RAM: 768 MB

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #2151 Dátum: 2011, 12 05, 19:04:32 »
768 van az XL-ben is. Igazából ahogy nézem ilyen multimédiás kütyünek lenne ez szánva, Beats audióval, nagyobb kijelzővel, és nagyobb belső tárhellyel, cserébe gyengébb a cpu és a gpu, kisebb felbontás.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető ramy

« Reply #2152 Dátum: 2011, 12 05, 19:08:43 »
768 van az XL-ben is. Igazából ahogy nézem ilyen multimédiás kütyünek lenne ez szánva, Beats audióval, nagyobb kijelzővel, és nagyobb belső tárhellyel, cserébe gyengébb a cpu és a gpu, kisebb felbontás.

Szerintem XL nem éri meg az árát! Akkor inkább az XE!

Nem elérhető Waffen

• PFC Fan
  • PDA: , Iphone 5 32Gb Black, Apple New iPad 16Gb
  • PDA ROM: / 6 iOS
« Reply #2153 Dátum: 2011, 12 05, 19:11:27 »
És a felbontás zavaró lehet mindenapi használatban ?
Jajaj,a színe, való az férfi kézbe ?  :shock:
Hűségem a becsületem!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #2154 Dátum: 2011, 12 05, 19:12:05 »
Szerintem XL nem éri meg az árát! Akkor inkább az XE!
Hát igen, most néztem meg kíváncsiságból a GSMline honlapján:
Sensation:      109.958 Ft
Sensation XE: 125.990 Ft
Sensation XL: 143.985 Ft
Persze ezek kb. az alap bolti garival vannak, rá lehet még számolni pluszban valamennyit, a rendes 2 éves gariért.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető BIT_

• FIAT és HTC Fan :)
  • Navigáció / Navigation: iGo Primo
  • PDA: HTC 10 / HTC One M8 / HTC ONE M7 / HTC Sensation
  • PDA ROM: Gyári / ViperOneM8 3.2.1 / ViperOne 7.0.1 / ViperS 5.1.0
« Reply #2155 Dátum: 2011, 12 05, 19:18:15 »

1 mega biztos van :D Annyi volt az első Nokia 2110-esemben is :D

Nem elérhető Waffen

• PFC Fan
  • PDA: , Iphone 5 32Gb Black, Apple New iPad 16Gb
  • PDA ROM: / 6 iOS
« Reply #2156 Dátum: 2011, 12 05, 19:21:14 »
1 mega biztos van :D Annyi volt az első Nokia 2110-esemben is :D
Baxus 1gigat akartam írni   :D
Hűségem a becsületem!

Nem elérhető saba141

• PDA: Samsung Galaxy Note 3
  • PDA ROM: Android 5.0
« Reply #2157 Dátum: 2011, 12 06, 05:52:52 »
Sziasztok! Nyúzom már kb. két hónapja a vasta, és meg vagyok elégedve vele majd nem teljesen.
Most egy olyan hiba jött elő, amit nem igazán értek. Ha fel van töltve az akksi csontra, és mondjuk reggel leveszem az akksiról, akkor kb estig lemerül olyan 70%-ra, persze használat mellett.Ez nem is baj, de kb. 22 órakor már nem használom, szóval 70%-nál lerakom a telót, de mire felkelek reggel 5-kor, már vagy teljesen lemerül, vagy minimális az akksi töltöttsége. Ez miért lehetséges, valamelyik szoft este zabálja az akksit ? :)
Nincs beállítva szinkronizálás, meg semmi ilyesmi sem, a mobilnet sem megy, semmi.
A másik probléma, hogy ha bluetooth-s headsetet használok, folyamatosan eldobálja telefonálás közben a csatlakozást, de ez annyira nem zavar, mert az ICS jobb lesz, csak az előbbi probléma rohadtul idegesítő.
Bezzeg a HD2-nél nem voltak ilyen bajok, az ment rendesen, ahogy kell.

Nem elérhető BIT_

Re: Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #2158 Dátum: 2011, 12 06, 06:04:38 »
Sziasztok! Nyúzom már kb. két hónapja a vasta, és meg vagyok elégedve vele majd nem teljesen.
Most egy olyan hiba jött elő, amit nem igazán értek. Ha fel van töltve az akksi csontra, és mondjuk reggel leveszem az akksiról, akkor kb estig lemerül olyan 70%-ra, persze használat mellett.Ez nem is baj, de kb. 22 órakor már nem használom, szóval 70%-nál lerakom a telót, de mire felkelek reggel 5-kor, már vagy teljesen lemerül, vagy minimális az akksi töltöttsége. Ez miért lehetséges, valamelyik szoft este zabálja az akksit ? :)
Nincs beállítva szinkronizálás, meg semmi ilyesmi sem, a mobilnet sem megy, semmi.
A másik probléma, hogy ha bluetooth-s headsetet használok, folyamatosan eldobálja telefonálás közben a csatlakozást, de ez annyira nem zavar, mert az ICS jobb lesz, csak az előbbi probléma rohadtul idegesítő.
Bezzeg a HD2-nél nem voltak ilyen bajok, az ment rendesen, ahogy kell.
Akksi problémára csinalj egy battery wipe-ot, bluetooth meg nem normális, hogy eldobálja a kapcsolatot. Itt valami mas bibi van. Nekem az autóban mindig bluetooth-on van a cucc és semmi baja.
Battery wipe-t így csináld: akku csongrád feltölt, kikapcs, hangerő le + power, megkeresed a battery wipe-t, rányomsz, reboot.
Remélem segíteni fog.

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk

Nem elérhető BIT_

« Reply #2159 Dátum: 2011, 12 06, 06:05:52 »
csongrád = csontra :)
Rohadt szótár

Nem elérhető saba141

• PDA: Samsung Galaxy Note 3
  • PDA ROM: Android 5.0
« Reply #2160 Dátum: 2011, 12 06, 06:06:36 »
Akksi problémára csinalj egy battery wipe-ot, bluetooth meg nem normális, hogy eldobálja a kapcsolatot. Itt valami mas bibi van. Nekem az autóban mindig bluetooth-on van a cucc és semmi baja.
Battery wipe-t így csináld: akku csongrád feltölt, kikapcs, hangerő le + power, megkeresed a battery wipe-t, rányomsz, reboot.
Remélem segíteni fog.

Köszi szépen, ahogy feltölt rendesen, meg is csinálom.
A bluetooth-nál meg ha csak zenét hallgatok, soha semmi baj sincs, soha nem dobál el, csak ha telefonálok azon keresztül.

Nem elérhető ramy

« Reply #2161 Dátum: 2011, 12 06, 08:43:17 »
Köszi szépen, ahogy feltölt rendesen, meg is csinálom.
A bluetooth-nál meg ha csak zenét hallgatok, soha semmi baj sincs, soha nem dobál el, csak ha telefonálok azon keresztül.

Én erre azt mondom,Főzött Rom-nál ne várd h tökéletes legyen! De még gyárival is vannak gondok,de talán kevésbé. Én ezért nem rakok főzött Rom-ot mert mind tele van Bugok-al.

Nem elérhető Murmucka

• Navigáció / Navigation: iGo Primo 9
  • PDA: Samsung Galaxy S6 edge
  • PDA ROM: Gyári 5.1
« Reply #2162 Dátum: 2011, 12 06, 09:51:15 »
Én erre azt mondom,Főzött Rom-nál ne várd h tökéletes legyen! De még gyárival is vannak gondok,de talán kevésbé. Én ezért nem rakok főzött Rom-ot mert mind tele van Bugok-al.
Egy Desire-nél még megérte a főzött rom az A2SD+ miatt+ gyorsaság miatt. Sensationnél már szerintem bőségesen elég az 1 GB hely a programoknak, ráadásul a gyári rommal én sose tapasztaltam hibát, FC-t, vagy lassulást. Akkor meg minek. Ugyan szubjektív de sztem a Sense felület meg a legjobb ami létezik android alá.
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 6610 > Nokia 6230 > Nokia 6500C > Nokia 6700C > HTC Desire > HTC Sensation XE > HTC One S > HTC One M7 > HTC One M8 > Samsung Galaxy S6 edge

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #2163 Dátum: 2011, 12 06, 10:31:20 »
Egy Desire-nél még megérte a főzött rom az A2SD+ miatt+ gyorsaság miatt. Sensationnél már szerintem bőségesen elég az 1 GB hely a programoknak, ráadásul a gyári rommal én sose tapasztaltam hibát, FC-t, vagy lassulást. Akkor meg minek. Ugyan szubjektív de sztem a Sense felület meg a legjobb ami létezik android alá.
Ez a Sense érdekes dolog. Amíg nem volt HTC-m minden eszközzel próbáltam valami Sense-hez hasonló launchert szerezni, még ha rohadtul lassú is volt tőle a készülék. Megvettem a DHD-t, örültem a Sense-nek, aztán megvettem a Sensation-t, de már kezdett zavarni a Sense. Miután felraktam egy MIUI-t pedig nem bírom elviselni a Sense-t. Többször próbáltam rá visszaállni, de néhány óránál sosem bírtam tovább elviselni. Szép, meg minden, de sebességben közel sem hozza azt amit szeretnék, főleg ha valami témát rárakok.

más: Tudna abban valaki segíteni, hogy hogyan lehet életre kelteni a DLNA funkciót? Gyári (jellegű) romoknál van ilyen alkalmazás, vagy csak szimplán mondjuk videónál van ilyen lehetőség h küldés DLNA segítségével TV-re?

Nem elérhető blackdog7

• PDA: HTC Sensation
  • PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
« Reply #2164 Dátum: 2011, 12 06, 10:39:28 »
Szerintem ez a 4 mag meg 2.4 Ghz annyit zabbantana,h egy vontatható generátort kellene rákötni,h normálisan szuperáljon! jelenleg ezekben a PDA-k ban sem tudják normálisan megoldani a Táp-ot,nem h egy ily energia faló jövőbeli szerkezetnél! Szerintem fél év alatt, aksik terén ,nem lesz akkora a fejlődés,h az ne jelentene problémát.
Az hogy egy processzor 4 magos és 2,4 GHz-es, nem féltétlenül jelenti azt, hogy többet eszik. A Sensation is ugye 1,5 GHz-es, de ez csak a max. órajele. Ami azt jelenti, hogy amikor nincs terhelés alatt, pl. amikor kikapcsolt képernyővel szunnyad, akkor ez sokkal kevesebb is lehet. Amikor a SetCPU-val ügyködtem, akkor pl menet közben is csak 7-800 MHz-nél járt a proci, az 1 gigát ritkán értem el. A max terhelést akkor veszi fel a proci, ha igazán szükség van rá. Ez még a laptopokba a centrino procikkal együtt jött be, pontosan azért, hogy az akksi élettartamot növelje.
Ami a több magot illeti, az ugyanúgy működik. Tehát ha nem fut olyan program, ami kihasználja az összes magot, akkor csak 1 mag van terhelés alatt. Érdemes megnézni asztali pc-ken is, hogy melyik program futása esetén megy mindkét proci. Nem sok ilyen van. Persze minden csak fejlesztés kérdése, azaz a több magot kihasználó programok terjedése nyilván rohamosan terjedni fog, de attól még az előző elv megmarad, tehát ha egy program több magot használ és ezáltal gyorsabban tölti be a magát, akkor a frekvencia is alacsonyabb lehet.
Tehát a fogyasztás nem feltétlenül fog a procival növekedni, ráadásul az egyre nagyobb processzorok egyre jobb technológiával készülnek így eleve egyre kisebb a fogyasztásuk is. Érdemes böngészni az intel honlapján, hogy mennyit fogyasztott egy Core Duo proci és mennyit egy Core 2 Duo, azonos órajel esetén.
Ami a fogyasztást növeli az kimondottan a kijelző mérete és felbontása, a gsm+wifi+bluetooth rádiük együttese.

Nem elérhető blackdog7

• PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
« Reply #2165 Dátum: 2011, 12 06, 10:41:43 »
Ez a Sense érdekes dolog. Amíg nem volt HTC-m minden eszközzel próbáltam valami Sense-hez hasonló launchert szerezni, még ha rohadtul lassú is volt tőle a készülék. Megvettem a DHD-t, örültem a Sense-nek, aztán megvettem a Sensation-t, de már kezdett zavarni a Sense. Miután felraktam egy MIUI-t pedig nem bírom elviselni a Sense-t. Többször próbáltam rá visszaállni, de néhány óránál sosem bírtam tovább elviselni. Szép, meg minden, de sebességben közel sem hozza azt amit szeretnék, főleg ha valami témát rárakok.

más: Tudna abban valaki segíteni, hogy hogyan lehet életre kelteni a DLNA funkciót? Gyári (jellegű) romoknál van ilyen alkalmazás, vagy csak szimplán mondjuk videónál van ilyen lehetőség h küldés DLNA segítségével TV-re?
Ha jól tudom a legújabb Sense-o-Maniac rom már tudja. De csak hajnalban futottam át a changelog-ját, nézd meg hogy nem mondok-e hülyeséget.

Nem elérhető Murmucka

• Navigáció / Navigation: iGo Primo 9
  • PDA: Samsung Galaxy S6 edge
  • PDA ROM: Gyári 5.1
« Reply #2166 Dátum: 2011, 12 06, 10:58:59 »

Van kifejezetten rá program, gyári romban "Média megosztás"nak hívja, amúgy marketből is annó én töltöttem desire-re dlna programot. Wifi legyen bekapcsolva, DLNA vevő (TV) fogadásra kész, és elvileg minden állítgatás nélkül megy!
pl: You are not allowed to view links. Register or Login.
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 6610 > Nokia 6230 > Nokia 6500C > Nokia 6700C > HTC Desire > HTC Sensation XE > HTC One S > HTC One M7 > HTC One M8 > Samsung Galaxy S6 edge

Nem elérhető BIT_

Re: Re: Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #2167 Dátum: 2011, 12 06, 12:14:00 »
Ha jól tudom a legújabb Sense-o-Maniac rom már tudja. De csak hajnalban futottam át a changelog-ját, nézd meg hogy nem mondok-e hülyeséget.
Jaja Sense-o-Maniac-ban benne van. Én már használtam. Megy rendesen.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #2168 Dátum: 2011, 12 06, 13:11:41 »
Van kifejezetten rá program, gyári romban "Média megosztás"nak hívja, amúgy marketből is annó én töltöttem desire-re dlna programot. Wifi legyen bekapcsolva, DLNA vevő (TV) fogadásra kész, és elvileg minden állítgatás nélkül megy!
pl: You are not allowed to view links. Register or Login.
Amit linkeltél nem megy a MIUI-n, FC-vel leáll rögtön :( De próba képpen visszaraktam egy korábbi Sense backupot, azon megy gond nélkül a gyári média megosztás :)
Köszi srácok!  :ok:

Nem elérhető bbali81

• PDA ROM: 1.45.401.3
« Reply #2169 Dátum: 2011, 12 06, 17:21:49 »
Üdv
Találkozott itt valaki olyan hibával, hogy csörög, felveszem, nagy süketség, majd berakja nem fogadottba a hívást.....
A teló s-off és root, de most a gyári rom van vissza állítva gyári radioval és ril-el,de ezt csinálta lee,ic sensay romokkal is többféle radio és ril kombóval is....

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #2170 Dátum: 2011, 12 06, 17:43:01 »
ha minden igaz, köv hét magasságában kint lesz róla a teszt a portálon
Már alig várom  :taps:

Nem elérhető vassjana

« Reply #2171 Dátum: 2011, 12 06, 21:33:35 »
Felraktam a Moxier mail t, a beállításoknál kéri "Adja meg a kiszolgáló részletes adatait." én a gmail fiókom szeretném beállítani de itt megakadok. Valaki esetleg tud segíteni?

Nem elérhető afroo

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: i9300
  • PDA ROM: -
« Reply #2172 Dátum: 2011, 12 06, 22:48:26 »
Sziasztok!

Ha minden igaz a 7en már én is HTC Sensation XE tulaj leszek. Nagyon várom a kicsikét. Az elmúlt 1-másfél hónapom fórum olvasással telt. Jajj...már nem tudok várni :D Átvételnél új telónál kell valami különösebb dologra esetleg figyelni? (bár eddig gyári hibákról sehol sem olvastam, kopp-kopp)

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #2173 Dátum: 2011, 12 06, 22:55:04 »
Sziasztok!

Ha minden igaz a 7en már én is HTC Sensation XE tulaj leszek. Nagyon várom a kicsikét. Az elmúlt 1-másfél hónapom fórum olvasással telt. Jajj...már nem tudok várni :D Átvételnél új telónál kell valami különösebb dologra esetleg figyelni? (bár eddig gyári hibákról sehol sem olvastam, kopp-kopp)
Gratula! :) Annyit tudok tanácsolni, hogy az első három napban jóformán le se rakd, nyúzzad mint állat, ha valami baj lenne vele esetleg, akkor még cseregaranciába vissza tudod vinni  ;)

Nem elérhető afroo

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: i9300
  • PDA ROM: -
« Reply #2174 Dátum: 2011, 12 07, 00:03:26 »
Gratula! :) Annyit tudok tanácsolni, hogy az első három napban jóformán le se rakd, nyúzzad mint állat, ha valami baj lenne vele esetleg, akkor még cseregaranciába vissza tudod vinni  ;)

Nyomkodásban nem lesz hiány :D Tokok, fólia (invisibleShield), bónusz akksi berendelve, szóval remélem karácsonyra összeáll a teló szoftveresen is. Szifonról váltok. Nem bírta sokáig szűzen. A Sensationt szeretném eredeti állapotában megtartani, viszont már csak a kamerája miatt is körvonalazódik az első pár napban egy root, főzött rom, amaze cam "tuning" (idézőjel, mert nem tuning, hanem az elvárt állapot előállítása a folyamat :angyal:) Igyekszem beszámolni majd az ismerkedésünkről és sztem zaklatni is foglak titeket ha a tudományom és a google is megakad. :oops:  Addig is olvasok tovább és elmerülök az Android egyre sötétebb bugyraiban.  ;)  További szép estét!