Szerintem ez a 4 mag meg 2.4 Ghz annyit zabbantana,h egy vontatható generátort kellene rákötni,h normálisan szuperáljon! jelenleg ezekben a PDA-k ban sem tudják normálisan megoldani a Táp-ot,nem h egy ily energia faló jövőbeli szerkezetnél! Szerintem fél év alatt, aksik terén ,nem lesz akkora a fejlődés,h az ne jelentene problémát.
Az hogy egy processzor 4 magos és 2,4 GHz-es, nem féltétlenül jelenti azt, hogy többet eszik. A Sensation is ugye 1,5 GHz-es, de ez csak a max. órajele. Ami azt jelenti, hogy amikor nincs terhelés alatt, pl. amikor kikapcsolt képernyővel szunnyad, akkor ez sokkal kevesebb is lehet. Amikor a SetCPU-val ügyködtem, akkor pl menet közben is csak 7-800 MHz-nél járt a proci, az 1 gigát ritkán értem el. A max terhelést akkor veszi fel a proci, ha igazán szükség van rá. Ez még a laptopokba a centrino procikkal együtt jött be, pontosan azért, hogy az akksi élettartamot növelje.
Ami a több magot illeti, az ugyanúgy működik. Tehát ha nem fut olyan program, ami kihasználja az összes magot, akkor csak 1 mag van terhelés alatt. Érdemes megnézni asztali pc-ken is, hogy melyik program futása esetén megy mindkét proci. Nem sok ilyen van. Persze minden csak fejlesztés kérdése, azaz a több magot kihasználó programok terjedése nyilván rohamosan terjedni fog, de attól még az előző elv megmarad, tehát ha egy program több magot használ és ezáltal gyorsabban tölti be a magát, akkor a frekvencia is alacsonyabb lehet.
Tehát a fogyasztás nem feltétlenül fog a procival növekedni, ráadásul az egyre nagyobb processzorok egyre jobb technológiával készülnek így eleve egyre kisebb a fogyasztásuk is. Érdemes böngészni az intel honlapján, hogy mennyit fogyasztott egy Core Duo proci és mennyit egy Core 2 Duo, azonos órajel esetén.
Ami a fogyasztást növeli az kimondottan a kijelző mérete és felbontása, a gsm+wifi+bluetooth rádiük együttese.