Congrats! Egy valamire nagyon kíváncsi lennék! A Sense valóban lassú, és akadozik rajta? Csak azért kérdem, mert kleingy valami ilyesmiről számolt be a Szerkesztőségben.
Nem mondanám, hogy akadozik, viszont a widgetek valamiért időnként újrafrissítik magukat (a kontaktokat tartalmazó People is) és az időt vesz igénybe. Rendesen gondolkodik, mire kipakolja megint, meg a facebookos cuccost befrissíti. A sima
bookos widget normális tempóban tolja. Az a gyanúm, hogy ilyenkor szinkronizál minden mindennel (a kontaktokat kiveszi a Facebookból és össze lehet kapcsolni, Twitternél ugyanez), azért gonodlkodik.
Eléggé megkajálja a Sense meg a sok widget a memóriát egyébként, tegnap néztem, hogy néha kilő böngészőt meg msn-t is a feladatkezelője (persze gyorsan elindul és ott folytatja a ahol abbahagytam, de észre lehet venni). Ma már ezt nem tapasztaltam (bár dobtam fel egy ADW Launchert – tudom, ciki). Amúgy akadni nem akad sehol, illetve ADW alatt a hozzáadás részlegnél a lista görgetése az darabos (ezt már nem tudom másra fogni csak az Androidra, hihetetlen hogy ez minden készüléknél akad, akárhányat láttam).
A lockscreen az jópofa, és végre hangos a készülék, hallom, ha csörög (a HTC-k általában halkak). Szerintem a kijelzője se rossz, nem egy világbajnok a betekintési szög, de megnyugtatok mindenkit, a HD2-nél azért szebb képe van, és jobban látszik oldalról is. A megnövelt felbontás semminek nem okoz gondot, kisebbek a cuccok a képernyőn, de minden éles, semmi sem pixeles. Nekem kb. 150 mega RAM van szabadon általában (MSN mindig fut). Azért feltörhetnék a bootloaderét, nagyon szívesen tennék rá AOSP Gingerbreadet (tudom-tudom...) a vasat eléggé rendben lévőnek érzem, a Sense tényleg necces néhol, de a használata nem kellemetlen (nekem nem a kedvencem).
Az aksival nagyon elégedett vagyok, pedig ez még javulni szokott, de egy napot simán elmegy nálam is, pedig élő háttérképem volt beállítva, és nyomkodtam is. Jó lesz ez. Nagyon kézbe simuló háza van, jó használni.
Lőttem fotókat is, hát... Van egyébként, amiben jobb, mint az iPhone 4. Ahol annak a fényérzékelője már meghal és atomzajos képeket produkál, ott a Sensation még simán csinál elfogadható fotót. Talán túl erős is a zajszűrés, ez jól láthatóan a részletek rovására megy, ez általánosságban jellemzi a kameráját. Viszont gyorsan exponál, pontosan az, és olyan minőségben lesz a fotón, amit a kijelzőn lát az ember a lövés pillanatában (ez nem minden készülékkel van így).
Ez a touchscreen issue meg hülyeség, szerintem jól érzékel a kijelzője, semmi bajom nem volt vele. Amúgy 4 pontot tud érzékelni egyszerre.
Ami a morelocale2-t illeti: feltehetően a PDAteches kollégának se az erre a területre gyártott Sensationje van (ahogy nekem se), úgyhogy alapból nem látod benne a magyar nyelvet. Viszont a ROM-ban ezek szerint benne van, mert a fenti app felrakása után nekem is teljesen magyarul beszél a telefon. Aki gyárilag magyart vesz pl a Speedshopban vagy szolgáltatónál, annak enélkül is benne lesz.