Nem értek veled egyet. Szerintem kezdje a mondatot kisbetűvel, mintsem ékezetek nélküli ákom-bákom szöveget írjon. Én úgy vagyok ezzel, hogy ha már nekiállok sms-t írni, akkor arra szánok időt. Nem ismerek olyan élethelyzetet, hogy valamit meg kellene tennem és életbevágó lenne, de előtte gyorsan még küldök egy sms-t. A gyorsaság szempont lehet a WC pucolásánál vagy a posta kézbesítésénél. Véleményem szerint kisebb helyesírási vétek a mondat elején elhagyott nagybetű, mint az összes szóról elhagyott ékezet. Más részről nézve a dolgot, gondolom a srácnak is eszébe jutott ez, amit írtál, csak Ő is kényesebb az ékezet meghagyására.
Nyilván ez megint a kettőnk közötti nézetbeli különbség.
Én világ életemben azért utáltam ékezetes betűket írni sms-ben, mert ahhoz hogy ékezetes legyen, ahhoz régen a telefonokon addig kellett nyomkodni ugye a gombot, amig az nem lett. Persze régen ez kisebb gond volt, mivel a nem ékezetes betűket is ugyanígy kellett "előállítani", csak az ékezeteseknél tovább kellett nyomkodni, amit rühelltem. Rajtam kívűl azonban a baráti körömben senki nem használt ékezeteket, ill. volt olyan aki á-t írt , de í-t nem, vagy ó-t írt, de ű-t nem. Azaz van amikor eszébe jutott ékezeteket használni van amikor nem. Szvsz az ilyen az nagyon zavar. Amióta azonban pda-m van, azóta mindig gondot jelentett az ékezet írása. Mert ugye a pda-khoz már teljesértékű a billentyűzet, így minden betű megtalálható rajta, kivéve az ékezeteseket. Azokhoz hosszan lenyomva kell tartani a gombot és utána rácsúsztatod az ujjadat a kiválasztott betűre. Na mármost ha gyorsan írok (sajnos nekem van az az élethelyzet, hogy gyorsan kell válaszolnom egy sms-re és már indulok is autóval tovább, ja és a WC pucolást sosem csapom össze, arra mindig időt szánok, mert a higiénia a legfontosabb számomra), szóval ha sietek, akkor rendszeresen elcseszem, mert tuti, hogy bár a kiválasztott ékezet fölé húztam az ujjam, mégis a mellette levő lett kiválasztva. Nyilván mert elengedés közben félrecsúszott az ujjam. Ilyenkor aztán visszatörlés és újra az előző móka. Ha kihagyom az ékezeteket, kb. fele-harmad annyi idő alatt lehet sms-t írni. Eleve egy csomó idő, mire a hosszan nyomvatartásra megjelennek a lehetőségek!
Winmo alatt meg tudtam szerkesztettem magamnak egy billenytűzetfájlt (SIP), így ott a gyári HTC-s billentyűzetnél a hosszan nyomvatartásra az a karakter jelent meg elsőnek, amit én akartam. Így nyilván az e-re azonnal é lett, stb. nem kellett még huzigálnom. Ezen felül kicseréltem a z-t is y-ra. Már próbáltam ezzel foglalkozni android-on is, de egyelőre úgy tűnik az android-ot átszerkeszteni sokkal bonyolultabb, mint a winmo-t.
Szóval megcsináltam ezt winmo alatt de ott sem az sms miatt, hanem a levelezéshez. Ott ugyanis mindig használok ékezetet. Az sms-nél tényleg mondom, hogy ritkán kapok ékezetes sms-t, kivéve persze ha nem valami szolgáltatótól jön.
A mondatkezdő kisbetűvel való írást meg azért nem csinálom, mert pont után ugye azonnal nagybetűre vált. Nem szöszölök azzal, hogy kicsire vegyem. Egyébként, akkor Te gondolom a hosszú ű és ő helyett is rövid ü-t és ö-t írsz, nem?