2025, 01 11, 01:54:45

Szerző Téma: HTC Sensation - Általános beszélgetés  (Megtekintve 598770 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető tidohado

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: HTC Sensation
Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #1350 Dátum: 2011, 09 20, 00:26:11 »
Konkrétan a hivatalos frissítèsre. Még annyi, hogyha kijön egy új Revolution rom és felteszem, akkor a beállításaim, névjegyeim és az üzenetek elvesznek vagy megmaradnak?

Nem elérhető tidohado

« Reply #1351 Dátum: 2011, 09 20, 00:59:50 »
Lehet butaságot kérdezek, de a Revolution HD romba benne van a full sense? :oops:
Androidos környezetben még új vagyok. Bocsi mindenkitől ezért ha esetleg butaságot kérdezek néha....

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #1352 Dátum: 2011, 09 20, 02:09:11 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Konkrétan a hivatalos frissítèsre. Még annyi, hogyha kijön egy új Revolution rom és felteszem, akkor a beállításaim, névjegyeim és az üzenetek elvesznek vagy megmaradnak?
Egy picit talan olvasgass  az altalanos topikban is, sok kerdesre van valasz, hisz mi is kezdtuk valahol ( es van aki ugy is maradt :) )
Szoval a gmail szinkronizacio ha be van allitva, a nevjegyek abban benne vannak - a gmail cimtaraban.
Milyen uzenet? Az sms-ek mentesere talasz rengeteg ingyenes progit a marketben, de talan a Go sms pro-ban is van mentes...
A teljesen uj rommal a beallitasok es a telepitett progik 'elvesznek', de erre is van pl. a TitaniumBackup... Vagy abban van sms is ??? Keso van, most nem emlekszem... Ki mit hasznal, felhasznalo fuggoek a mentesek .... Ja es leginkabb azert kell menteni, mert full wipe (teljes "rendszer" torles) javasolt a kulonbozo romoknal. Amikor csak frissited ujabb verzioval ugyanazt a 'gyartot', akkor altalaban eleg a cache wipe...
....
Igen, a sense raepitve teljesen!
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető tidohado

« Reply #1353 Dátum: 2011, 09 20, 04:03:22 »
Köszönöm az éjszakai gyors vâlaszt!
Játszottam több mint egy órát (aksiró), és egyszer csak újraindult a teló, és a bootnál tovább nem jutott. Folyamatosan ujraindult mindaddig amig ki nem vettem az aksit, majd bekapcsoltam. Ez miért történhetett?

Nem elérhető korimv6

• Opeles
  • PDA: HTC Sensation; HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: Elegancia ICS Sense4
« Reply #1354 Dátum: 2011, 09 20, 07:19:24 »
Köszönöm az éjszakai gyors vâlaszt!
Játszottam több mint egy órát (aksiró), és egyszer csak újraindult a teló, és a bootnál tovább nem jutott. Folyamatosan ujraindult mindaddig amig ki nem vettem az aksit, majd bekapcsoltam. Ez miért történhetett?

Ha olvasnád a romhoz tartozó topikot itt az oldalon, akkor látnád, hogy nálam is előfordult. Ezért tértem át másik romra, nevezetesen Coredroidra. Előtte vagy 4 másikat kipróbáltam, de kinézetre ez jött be.
Opel Omega MV6;HTC Sensation

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
  • Király :)
  • PDA: HTC ONE M8; HTC ONE; Samsung Note3
  • PDA ROM: HTC One: ROM:Viper; HTC ONE M8 Viper; Note3 original
« Reply #1355 Dátum: 2011, 09 20, 10:24:04 »
Hát kipróbáltam a virtous új xe romjat hihetetlenül gyors tudom hogy nem tuti de a bechmark
Teszteken 2570 eredményt hozott, nem rossz :)

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk
HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető blackdog7

• PDA ROM: Sense-o-Maniac 1.5.0
« Reply #1356 Dátum: 2011, 09 20, 10:58:39 »
Srácok superwipe-ot toltatok a Revolution ROM felrakása előtt?
Én gyakorlatilag a kezdetek óta használok Revoltution ROM-ot és sosem indult újra magától. Nem tudom mi lehet a baj nálatok. Ja és még egy fontos dolog!!! A romhoz mindig az ajánlott radiot kell feltenni, mert az is okozhat ilyen galibát. Ha a mostani 3.5.2-es revolution rom-ot tettétek fel, akkor ahhoz a 10.58.9035.00U_10.15.9035.02_2 verziót kell felrakni. Nem lehet hogy azt ti kihagytátok? Pedig érdemes felrakni, szvsz sokkal jobb lett a gps műholdak megtalálása.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1357 Dátum: 2011, 09 20, 11:05:27 »
Az attól függ. Általánosan minden ROM-ra érvényes a következő: Ha a bázis ugyanaz, akkor a követekező ROM felrakásánál nem kell superwipe-ot csinálni. Ez annyit jelent, hogy nem törli a személyes beállításaidat. Ide tartozik pl. a névjegyek, az sms-ek, a színbeállítások, wifi-k stb. De például a telepített alkalmazásaidhoz sem nyúl a frissítés. Ha olyan új rom jön ki, aminek már más az alapja, akkor viszont muszáj superwipe-ot csinálni, mert könnyen lehet hogy olyan beállítás marad fenn, amit az új op.rendszer egyes eleme nem tud értelmezni. Ilyenkor lehetnek galibák. A Revolution rom-oknál általában ez úgy történik, hogy a verziószámból az első szám amíg nem változik, addig ugyanaz a rom alapja. Így pl. a mostani 3.5.2-es Revolution rom verziója az android 2.3.4-esen alapul, azon belül is a Sensation XE-n. Emiatt a 3.5.0 óta nem kellett superwipe-ot csinálnom, azaz a leveleim az sms-eim, és a névjegyeim változatlanul maradnak. De ha kijön az új 2.3.5-ös android, akkor valszeg mike léptet egyet a Revolution rom verzión, talán 4-es lesz és akkor sajnos ki kell menteni.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1358 Dátum: 2011, 09 20, 11:43:03 »
Tegnap vicceskedett velem a Sensation ismét. Melóban vezetékes fülhallgatóról zenét hallgattam végig (megjegyzem, meglepődtem hogy kibírt több mint 8 órát folyamatos zenehallgatással, fülesen keresztül folyamatosan oda-vissza léptetve a számokat), kb. 95%-ról indultam, és a végén 19%-nál kapcsoltam ki a zenét. Se wifi, se 3G se semmi nem volt bekapcsolva. Hazaérve vettem ki a tokból, és mikor ébreszteni akartam, picit megvillant a kijelző, és felvillant a piros led. Ezzel elszórakoztam egy darabig, röviden-hosszan nyomva a power gombot, a helyzet nem változott. Akksi ki-be, ugyanaz az eredmény. Töltőt rádugtam, és a led nem folyamatosan világított, hanem villogott. Itt már elég erősen pánikba estem. Majd kb 10 perc kábelen töltött idő után feltűnt, hogy már folyamatosan világít a led. Ezután már be bírtam kapcsolni, azóta gond nélkül megy a telefon, és bekapcs után 25%-ot jelzett  :hmm: Elég érdekes, 19%-ról kb. 0-ra fogyott az akku 15 perc alatt, pedig hozzá sem nyúltam.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1359 Dátum: 2011, 09 20, 12:41:46 »
Ilyen már nekem is volt. Teljesen értetlenül álltam a dolog előtt.
Egyébként az új Revolution már Sensation XE alapjaira épült így mondanom sem kell, hogy benne van a beats audio is. Szvsz egy hangyafa..nyival tényleg jobb, mint a dolby srs, de azért annyira nem durva a szitu. Ja és én sennheiser fülessel hallgatom.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1360 Dátum: 2011, 09 20, 12:47:32 »
Talán emlékeztek, hogy egy pár hete mérgelődtem a GPS miatt, hogy a szobámban az ablak alatt ülve egy kanapén nem kapok műholdakat. Nos az új radio-val kicsit javult a helyzet. Már 2(!) műholdat látott alaphelyzeteben. Sajnos ez azonban továbbra is vajmi kevés volt egy helymeghatározáshoz. No nem a google maps-ben, mert abban ugye a wifi-vel is meg lehet határozni. Hanem más naviban. A lényeg, hogy elkezdtem olvasgatni a Revolution FAQ-ját és találtam a gyenge gps jelre megoldásokat. Persze van vagy 6 és nem próbáltam mindegyiket végig, de azért elolvastam őket és a számomra legjobban eredményre vezetőt kipróbáltam. És láss csodát, nem viccelek, 10 műholdam van most ugyanott! Elhiszitek ezt nekem? Természetesen mielőtt a javítást elvégeztem megnéztem és 2 műholdam volt percekig. A javítás alatt végig ugyanabban a pozícióban ültem, ugyanott. A javítás linkje: You are not allowed to view links. Register or Login

OFF:Remélem nem gond, hogy ennyit posztolok külön, csak úgy érzem, hogy muszáj szétválasztanom a témáimat, mert úgy könnyebb nektek is reagálni rá.

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #1361 Dátum: 2011, 09 20, 13:10:20 »
Srácok superwipe-ot toltatok a Revolution ROM felrakása előtt?
Én gyakorlatilag a kezdetek óta használok Revoltution ROM-ot és sosem indult újra magától. Nem tudom mi lehet a baj nálatok. Ja és még egy fontos dolog!!! A romhoz mindig az ajánlott radiot kell feltenni, mert az is okozhat ilyen galibát. Ha a mostani 3.5.2-es revolution rom-ot tettétek fel, akkor ahhoz a 10.58.9035.00U_10.15.9035.02_2 verziót kell felrakni. Nem lehet hogy azt ti kihagytátok? Pedig érdemes felrakni, szvsz sokkal jobb lett a gps műholdak megtalálása.

Természetesen, ha másfajta romot teszek fel, akkor full wipe megy, de ez le is van írva az adott rom telepítési útmutatójában. Ráadásul mindig azt a full wipe-ot futtatom le, amit az adott romhoz ajánl a készítő. De amikor upgrade-eltem a Revolution romokat, akkor csak recoveryből feltoltam az újabbat, mert mike is azt írta, ilyenkor nem kell wipe-ot csinálni. Az igaz, hogy radio romot még egyszer sem cseréltem. Az van fenn, ami a gyári 2.3.4 után fennmaradt.

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #1362 Dátum: 2011, 09 20, 13:14:31 »
Ilyen már nekem is volt. Teljesen értetlenül álltam a dolog előtt.
Egyébként az új Revolution már Sensation XE alapjaira épült így mondanom sem kell, hogy benne van a beats audio is. Szvsz egy hangyafa..nyival tényleg jobb, mint a dolby srs, de azért annyira nem durva a szitu. Ja és én sennheiser fülessel hallgatom.
Ha jól értelemztem, akkor a beats audio csak a gyári zenelejátszóval működik. Azt meg egyáltalán nem használom, max csengőhang készítésére. Egyszerűen nem értem, miért nem lehet úgy elindítani a zenét, hogy kiválasztasz egy mappát, és az abban levő számokat játsza le. Miért kell előtte lejátszási listákat létrehoznom, mikor eleve válogatva vannak a számok. Szóval útálom! Eddig erre a feladatra a PowerAMP jött be legjobban.

Nem elérhető blackdog7

« Reply #1363 Dátum: 2011, 09 20, 14:45:42 »
Természetesen, ha másfajta romot teszek fel, akkor full wipe megy, de ez le is van írva az adott rom telepítési útmutatójában. Ráadásul mindig azt a full wipe-ot futtatom le, amit az adott romhoz ajánl a készítő. De amikor upgrade-eltem a Revolution romokat, akkor csak recoveryből feltoltam az újabbat, mert mike is azt írta, ilyenkor nem kell wipe-ot csinálni. Az igaz, hogy radio romot még egyszer sem cseréltem. Az van fenn, ami a gyári 2.3.4 után fennmaradt.
Ne haragudj, de ez nem egészen igaz. Akkor mindenképpen kell ha korábbi főverzióról upgradelsz. Ha 2.xx-ről teszel fel 3.xx-et akkor kell. De még a 3-ason belül is a 3.1.x-ről a 3.5.x-re kell a superwipe!
Én tudom, hogy ez itt nem pontosan ezt jelenti: "Download "Super Wipe" script & place it on your SD card (optionally if coming from earlier version of my ROM, obligatory if coming from stock or other custom ROM)", mert itt csak lehetőségnek írja. De ha rákeresel az xda-thread-jében a superwipe szóra mike1986. user esetében akkor magad is megtalálhatod az írásait:
Pl. itt van egy user aki 1.1.8-ról 3.0.1-ra upgradel: You are not allowed to view links. Register or Login
Válasz: kell a superwipe, mert totál más a két alap.
Egy másik 3.0.3-ról 3.0.4-re: You are not allowed to view links. Register or Login
Válasz: nem kell.
Az én szerény kérdésem 3.5.0-ról (!) 3.5.1-re:
Kell mert a 3.5.0 egy teszt rom volt, az első a sensation XE-ből
Viszont egy user 3.5.1-ről 3.5.2-re: You are not allowed to view links. Register or Login
Nyilván a válasz: nem kell.

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #1364 Dátum: 2011, 09 20, 16:09:04 »
Ok.

Nem elérhető A fehér ló

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Tom Tom
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #1365 Dátum: 2011, 09 20, 20:35:45 »
Udvozlok mindenkit!
Ma beléptem én is a klubba, de van egy kis problémám. A telefonomban nincs magyar nyelv. Angliában élek itt is vettem a telefont, de itt azt írtátok hogy a gyárilag van a telefonban magyar nyelv. Mit tudnék csinálni, egyelőre fozott romot még nem akarok felrakni, hagyni akarom a gyári 2.3.4-et. Másik kérdésem valakinek meg van az a link ahol le lehet ellenorizni az imei szám alapján hova szánták a készuléket? Nem találom itt a forumon.  Elore is koszonom a válaszokat.   

Nem elérhető oksagi3

• Sensation User
  • PDA ROM: HyperNonseICS_v.2.3
« Reply #1366 Dátum: 2011, 09 20, 20:50:01 »
Udvozlok mindenkit!
Ma beléptem én is a klubba, de van egy kis problémám. A telefonomban nincs magyar nyelv. Angliában élek itt is vettem a telefont, de itt azt írtátok hogy a gyárilag van a telefonban magyar nyelv. Mit tudnék csinálni, egyelőre fozott romot még nem akarok felrakni, hagyni akarom a gyári 2.3.4-et. Másik kérdésem valakinek meg van az a link ahol le lehet ellenorizni az imei szám alapján hova szánták a készuléket? Nem találom itt a forumon.  Elore is koszonom a válaszokat.

Olvass visszam megfogod találni csak szánd rá az időt!

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #1367 Dátum: 2011, 09 20, 21:03:02 »
Udvozlok mindenkit!

Beállítások - Alkalmazások - Alkalmazások kezelése - Összes- keresd a Customization Settings Provider-t, adatok törlése. Lefuttatod a beállítás varázslót és ott lesz a magyar nyelv is!

A másik kérdésedre nemtudom a választ  :oops:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető A fehér ló

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Tom Tom
  • PDA ROM: 2.3.4
« Reply #1368 Dátum: 2011, 09 20, 22:08:05 »
Beállítások - Alkalmazások - Alkalmazások kezelése - Összes- keresd a Customization Settings Provider-t, adatok törlése. Lefuttatod a beállítás varázslót és ott lesz a magyar nyelv is!

A másik kérdésedre nemtudom a választ  :oops:

Koszonom a válaszodat!

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #1369 Dátum: 2011, 09 21, 08:12:08 »
Udvozlok mindenkit!

Hát én nem tudom mire gondolsz pontosan, de ide be tudod írni az IMEIt és az alapján azonosítja ill. infókat ír ki a készülékről... ha ez segít valamit.... keresgéltem, mikor vettem én is az enyém és rádöbbentem, hogy ázsiai  :oops: De mostmár okos, hogy van hozzá főzött rom...  ;)

"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető IrDa

• PDA: HTC Sensation / HTC ONE
  • PDA ROM: gyári mind2
« Reply #1370 Dátum: 2011, 09 21, 09:24:59 »
Udvozlok mindenkit!
Nézzed meg a system mappában a build.prop fájlt, abban keressed meg ezt a sort ro.product.brand
és megtudod hova szánták.

Nem elérhető zenerofi

• Navigáció / Navigation: igo;
  • PDA: Galaxy Note 8
« Reply #1371 Dátum: 2011, 09 21, 12:30:45 »
Sziasztok!

megcsináltam az S-OFF-ot és mikor rálépek a recovery menüre power elindul, piros háromszög benne felkiálltójelle megáll.
Újabb power gomb után belelép almenübe de folyamatosan ott a hibaháromszög.
A kiírás: E:Can't open/ cashe/recovery/commond
Mi lehet a gond?
Segítsetek légyszi

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1372 Dátum: 2011, 09 21, 13:20:33 »
Sziasztok!

megcsináltam az S-OFF-ot és mikor rálépek a recovery menüre power elindul, piros háromszög benne felkiálltójelle megáll.
Újabb power gomb után belelép almenübe de folyamatosan ott a hibaháromszög.
A kiírás: E:Can't open/ cashe/recovery/commond
Mi lehet a gond?
Segítsetek légyszi
Azért van, mert nem telepítettél recovery-t.

"Miután már S-OFF lett, megkérdezi, hogy flasheljen-e egy CWM recovery-t. Erre nyomjunk igent, hogy megkönnyítsük a későbbi dolgainkat. (Ehhez aktív internetkapcsolat kell)
A sikeres recovery flasheléssel készen vagyunk, van egy feloldott védelmes Sensation-ünk rögtön egy Clockworkmod Recovery-vel." (by tudástár)

Ha valóban ez a probléma, innen folytasd és rendben lesz a dolog: You are not allowed to view links. Register or Login  :ok:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető zenerofi

• Navigáció / Navigation: igo;
  • PDA: Galaxy Note 8
« Reply #1373 Dátum: 2011, 09 21, 14:47:02 »
Azért van, mert nem telepítettél recovery-t.

"Miután már S-OFF lett, megkérdezi, hogy flasheljen-e egy CWM recovery-t. Erre nyomjunk igent, hogy megkönnyítsük a későbbi dolgainkat. (Ehhez aktív internetkapcsolat kell)
A sikeres recovery flasheléssel készen vagyunk, van egy feloldott védelmes Sensation-ünk rögtön egy Clockworkmod Recovery-vel." (by tudástár)

Ha valóban ez a probléma, innen folytasd és rendben lesz a dolog: You are not allowed to view links. Register or Login  :ok:

Az a gondom hogy nem kérdezett semmit.
az asztali gépen kell internetkapcsolatnak lenni? mert ott folyamatosan van!
a cwm recovery telepítését utolag már a tudástár olvasásábol sem vágom.
Esetleg újra S-OFF-olni lehet?

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #1374 Dátum: 2011, 09 21, 14:53:04 »
Az a gondom hogy nem kérdezett semmit.
az asztali gépen kell internetkapcsolatnak lenni? mert ott folyamatosan van!
a cwm recovery telepítését utolag már a tudástár olvasásábol sem vágom.
Esetleg újra S-OFF-olni lehet?
Nem kell újra S-off

A cwr felrakása a legegyszerűbb művelet.
CWR
Ha nem menne fel a Clockworkmod Recovery az s-off után, akkor töltsed le You are not allowed to view links. Register or Login és a következőképpen telepítsed.

A letöltött fájlt ami egy PG58IMG.zip lesz, ezt nem szabad kicsomagolni, hanem úgy ahogy van szépen felmásolod a memóriakártya gyökerébe. Majd ujraindítod a pda-t úgy, hogy bekapcsoláskor nyomod a hangerő le gombot és nyomva is tartod. Ha feltette magát akkor restart normál módban, hogy fusson az andoid és szépen törlöd a kártyáról a PG58IMG.zip fájlt, mert már nincs rá szükség és mert ha fent hagyod, akkor minden bootloader belépésnél telepíteni akarja majd.

ENNYÍ!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login