2025, 01 10, 19:21:34

Szerző Téma: HTC Sensation - Általános beszélgetés  (Megtekintve 598735 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
Re: HTC Sensation - Általános beszélgetés
« Reply #1275 Dátum: 2011, 09 15, 10:05:32 »
Sajnos a CM7 hibái visszaköszönnek a MIUI-ban is (mivel azon alapszik), de amúgy nagyon frankó rendszer lenne a Sensationön. Csináltam egy fényképet mielőtt felrakok rá valami mást. :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető vargilius

• érdeklődő
  • Navigáció / Navigation: Gyári Google :)
  • PDA: HTC Legend / HTC Sensation XE
« Reply #1276 Dátum: 2011, 09 15, 12:15:26 »
Sziasztok.  Most olvastam a jó hírt, miszerint jön a :
You are not allowed to view links. Register or Login

Érdemes várni egy kicsit..... 4gb ram és 1,5 gb proci.   Persze az ára még nem ismert.
2012.Decemberben világvége---jól használd ki addig az időd !!

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #1277 Dátum: 2011, 09 15, 12:39:50 »
Sziasztok.  Most olvastam a jó hírt, miszerint jön a :

Érdemes várni egy kicsit..... 4gb ram és 1,5 gb proci.   Persze az ára még nem ismert.

Ára drágább lesz, mint kéne, a proci ugyanaz mint a Sensationben, csak nincs downclockolva. A RAM ugyanúgy 768MB, a belső tárhely ami 4GB (szerintem felesleges, mert zenék, képek vidók stb úgy is SD-re kerülnek) A szoftvert én már lecseréltem az XE szoftverre, és a " HTC Beats & Dolby Mobile for HTC Music" is felrakható modként a sima Sensation-re. A hátlap viszont tetszik, fiatalos, én egy olyanra benevezek, amint lesz :)

Nem elérhető AmonRe

• PDA: HTC Sensation; HC One X
  • PDA ROM: Android 4.0.4
« Reply #1278 Dátum: 2011, 09 15, 12:52:15 »
Sziasztok.
hát, rászánom magam, hogy megkérdezzem, bár lehet, hogy le leszek hülyézve.
szóval. mire jó, mi a haszna, és mi a hátránya, ha főzött ROM-ot tesz valaki a gyári helyett?
Nekem még minden olyan, mint ahogy vettem. a SENSE-t nagyon szeretem, ez volt egyik oka, hogy ezt a telefont vettem.
(eltekintve persze egy két apptól)
problémám sincs semmivel, illetve mostanság elkezdett olyat csinálni, hogy ha netezek vele, és visszalépkedve kilépek, akkor először a fehér háttér, HTC felirat jelenik meg, és olyan, mintha újraindulna, de mondjuk PIN kódot nem kér. ilyenkor, "újraindulás" után a SENSE is akad kicsit egy rövid ideig, de aztán minden visszaáll.
A másik, az akku idő és a melegedés, de hát ez ilyen, mondjuk ha ROM csere növelné esetleg az akkuidőt, az jó lenne.
egyszóval. ha nem akarom nagyon, csak úgy l'atr pour l'art bizergálni az agyát a telefonomnak, akkor érdemes (ha igen, melyikre) cserélni a ROM-ot?
minden véleményt megköszönök!

üdv

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #1279 Dátum: 2011, 09 15, 13:00:52 »
Sziasztok.
hát, rászánom magam, hogy megkérdezzem, bár lehet, hogy le leszek hülyézve.
szóval. mire jó, mi a haszna, és mi a hátránya, ha főzött ROM-ot tesz valaki a gyári helyett?
Nekem még minden olyan, mint ahogy vettem. a SENSE-t nagyon szeretem, ez volt egyik oka, hogy ezt a telefont vettem.
(eltekintve persze egy két apptól)
problémám sincs semmivel, illetve mostanság elkezdett olyat csinálni, hogy ha netezek vele, és visszalépkedve kilépek, akkor először a fehér háttér, HTC felirat jelenik meg, és olyan, mintha újraindulna, de mondjuk PIN kódot nem kér. ilyenkor, "újraindulás" után a SENSE is akad kicsit egy rövid ideig, de aztán minden visszaáll.
A másik, az akku idő és a melegedés, de hát ez ilyen, mondjuk ha ROM csere növelné esetleg az akkuidőt, az jó lenne.
egyszóval. ha nem akarom nagyon, csak úgy l'atr pour l'art bizergálni az agyát a telefonomnak, akkor érdemes (ha igen, melyikre) cserélni a ROM-ot?
minden véleményt megköszönök!

üdv

Az általad említett jelenség azért van, mert a gyári rom annyira telepakolja a memóriát, hogy ha nagyobb memóriaigényű programot futtatsz, akár a launchert is kilövi, és visszalépéskor indul újra a Rosie launcher (sense felület), és míg teljesen be nem töltődtek a widgetek, addig picit akadozik is. Ez piszok idegesítő. A főzött romok sebességben, RAM optimalizációban, akkuidőben is jobbak (általában), mint a gyári ROM. Olyan ROM-ot válassz, ami gyári közeli, és nem agyonmódosított. Például InsertCoin vagy Revolution HD. Főzött ROM-nál viszont érdemes frissíteni 1-2 hetente, és tisztában kell lenni a CWM recovery használatával.

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #1280 Dátum: 2011, 09 15, 13:06:55 »
Az általad említett jelenség azért van, mert a gyári rom annyira telepakolja a memóriát, hogy ha nagyobb memóriaigényű programot futtatsz, akár a launchert is kilövi, és visszalépéskor indul újra a Rosie launcher (sense felület), és míg teljesen be nem töltődtek a widgetek, addig picit akadozik is. Ez piszok idegesítő. A főzött romok sebességben, RAM optimalizációban, akkuidőben is jobbak (általában), mint a gyári ROM. Olyan ROM-ot válassz, ami gyári közeli, és nem agyonmódosított. Például InsertCoin vagy Revolution HD. Főzött ROM-nál viszont érdemes frissíteni 1-2 hetente, és tisztában kell lenni a CWM recovery használatával.

Én most raktam vissza a gyári romot, mert gondjaim voltak a főzötekkel. Az volt a gond, hogy mind a két általad leirt főzöttet használtam és sokszor volt olyan, hogy bejövő hívásnál nem kapcsolt be a kijelző, így nem tudtam fogadni a hívást, majd amikor megnyomtam az on/off gombot, akkor elutasította....sajnálom, mert egyébként nagyon jó romok voltak....gyárinál ilyen gondom nem volt soha.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető AmonRe

« Reply #1281 Dátum: 2011, 09 15, 13:14:50 »
Aha. értem. és köszönöm!
persze a hogyannak alaposan utána fogok nézni, mielőtt nekiállnék.
szóval akkor a főzött ROMok nem frissülnek automatikusan, rá kell figyelni.
ok
és mi a hátránya a főzött ROMoknak?
és (előre is bocsánat a kérdésért) egyáltalán, mi az a főzött ROM illetve a ROM maga?
az melyik része a dolognak?
mert ugye Android fut rajta, ami maga a rendszer, illetve a "nyelv". meg a SENSE, ami meg a felület.
a ROM a kettő között van? és ha igen, akkor ha ROMot cserélek, akkor lehet még SENSE-em? (mert azt tényleg nagyon szeretem)
és még egyszer bocsánat, ha esetleg nagyon triviális dolgokon értetlenkedek, de ha nem látom az összefüggéseket, akkor nem merek nekiállni semminek.

Nem elérhető AmonRe

« Reply #1282 Dátum: 2011, 09 15, 13:17:44 »
Én most raktam vissza a gyári romot, mert gondjaim voltak a főzötekkel. Az volt a gond, hogy mind a két általad leirt főzöttet használtam és sokszor volt olyan, hogy bejövő hívásnál nem kapcsolt be a kijelző, így nem tudtam fogadni a hívást, majd amikor megnyomtam az on/off gombot, akkor elutasította....sajnálom, mert egyébként nagyon jó romok voltak....gyárinál ilyen gondom nem volt soha.
na puff. :(
akkor most csere, vagy nem csere?
főzött, vagy gyári?
 :(

• TOPIKGAZDA
« Reply #1283 Dátum: 2011, 09 15, 13:25:14 »
Aha. értem. és köszönöm!
persze a hogyannak alaposan utána fogok nézni, mielőtt nekiállnék.
szóval akkor a főzött ROMok nem frissülnek automatikusan, rá kell figyelni.
ok
és mi a hátránya a főzött ROMoknak?
és (előre is bocsánat a kérdésért) egyáltalán, mi az a főzött ROM illetve a ROM maga?
az melyik része a dolognak?
mert ugye Android fut rajta, ami maga a rendszer, illetve a "nyelv". meg a SENSE, ami meg a felület.
a ROM a kettő között van? és ha igen, akkor ha ROMot cserélek, akkor lehet még SENSE-em? (mert azt tényleg nagyon szeretem)
és még egyszer bocsánat, ha esetleg nagyon triviális dolgokon értetlenkedek, de ha nem látom az összefüggéseket, akkor nem merek nekiállni semminek.
Hátránya csak egy van a főzött romoknak, hogy S-Off kell hozzá, ami azonnali garivesztést okoz, létezik S-ON is, de jelenleg kockázatos. A főzött az a nem gyári rom, amit valaki vagy valakik(jó esetben hozzáértők) módosítottak és közzéteszik. A ROM mint ilyen ebben az esetben a pda-ról kiolvasott egész, androiddal Sensel mindennel együtt. Főzött romoknál lehet olyan amiben van Sense és olyan is amiben nincs, eldöntheted melyiket akarod.

Az, hogy nálam valami nem működött jól, az nem azt jelenti, hogy nálad sem fog menni, ha kiváncsi vagy, tégy egy próbát, viszont ha nem érzed magad elég eltökéltnek ehez, bele se kezdj, nehogy papírnehezéket csinálj a gépedből...

Nem elérhető TaRsY

• TOPIKGAZDA
  • Early Adopter
« Reply #1284 Dátum: 2011, 09 15, 13:31:58 »
Nálam egyszer sem jött elő a hiba  :hmm:

• TOPIKGAZDA
« Reply #1285 Dátum: 2011, 09 15, 13:35:02 »
Nálam egyszer sem jött elő a hiba  :hmm:

Persze én elhiszem, nálam sem azonnal jelentkezett, 2 nappal ezelőtt csinálta elsőnek, tegnap már bejövő hívás fogadására alkalmatlan volt a pda. Aztán csináltam egy full wipe-ot, majd felraktam a revolution-t, annál is csinálta, na mondom akkor gyári vissza, azóta jó.

• TOPIKGAZDA
« Reply #1286 Dátum: 2011, 09 15, 13:50:23 »
Persze én elhiszem, nálam sem azonnal jelentkezett, 2 nappal ezelőtt csinálta elsőnek, tegnap már bejövő hívás fogadására alkalmatlan volt a pda. Aztán csináltam egy full wipe-ot, majd felraktam a revolution-t, annál is csinálta, na mondom akkor gyári vissza, azóta jó.
Egy mellék infó, majdnem elfelejtettem, a revolution rom amikor fent volt, nem engedte pc-ről visszarakni a gyári romot, 155-s hibakoddal leállt..... Csak memkariról tudtam felrakni....

Nem elérhető AmonRe

« Reply #1287 Dátum: 2011, 09 15, 13:54:47 »
nagyon köszönöm a felvilágosításokat!
asszem, még kicsit akkor várok, míg eltépi a cérnám.
arra esetleg nincs valami kevésbé mókolós, belenyúlós megoldás, amit írtál, hogy
"Az általad említett jelenség azért van, mert a gyári rom annyira telepakolja a memóriát, hogy ha nagyobb memóriaigényű programot futtatsz, akár a launchert is kilövi, és visszalépéskor indul újra a Rosie launcher (sense felület), és míg teljesen be nem töltődtek a widgetek, addig picit akadozik is. Ez piszok idegesítő"
meg az akkuidőt kicsit kinyújtani?
bár megjegyzem, ez sem egészen egységes.
van olyan nap, mikor a nap végén még 75%, a minap viszont, már délelőtt, egy olyat csinált, hogy a zsebemben volt, és ki kellett vennem, mert égette a lábam, és jelzett, hogy le fog merülni. megnéztem a feladatkezlőben, de nem futott semmi. aztán kitettem az asztalra, + töltőre, és miután kihült, szépen vissza is állt a töltöttség. (ja, és nem kohóban dolgozom, hanem klímás irodában :) )

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
  • PDA: ASUS Zenfone 4, 5, Apple iPad Air
« Reply #1288 Dátum: 2011, 09 15, 18:42:13 »
Ára drágább lesz, mint kéne, a proci ugyanaz mint a Sensationben, csak nincs downclockolva. A RAM ugyanúgy 768MB, a belső tárhely ami 4GB (szerintem felesleges, mert zenék, képek vidók stb úgy is SD-re kerülnek) A szoftvert én már lecseréltem az XE szoftverre, és a " HTC Beats & Dolby Mobile for HTC Music" is felrakható modként a sima Sensation-re. A hátlap viszont tetszik, fiatalos, én egy olyanra benevezek, amint lesz :)
Most nézem az új Sensation-t, mulatságos :) igazából amiben többet ad a a 4 GB. Raktak rá egy kis piros festéket, procit gyári értéken hagyták, meg belerakták az EVO 3D akkuját + egy jobb füles :D Végülis jó üzletpolitika :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #1289 Dátum: 2011, 09 15, 18:43:51 »
Most nézem az új Sensation-t, mulatságos :) igazából amiben többet ad a a 4 GB. Raktak rá egy kis piros festéket, procit gyári értéken hagyták, meg belerakták az EVO 3D akkuját + egy jobb füles :D Végülis jó üzletpolitika :)
Ha tényleg AZT a fülest kapja a SXE mint amiről szó volt eredetileg, akkor hűvazz. Az ugyanis 180 euró.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1290 Dátum: 2011, 09 15, 18:47:32 »
nagyon köszönöm a felvilágosításokat!
asszem, még kicsit akkor várok, míg eltépi a cérnám.
arra esetleg nincs valami kevésbé mókolós, belenyúlós megoldás, amit írtál, hogy
"Az általad említett jelenség azért van, mert a gyári rom annyira telepakolja a memóriát, hogy ha nagyobb memóriaigényű programot futtatsz, akár a launchert is kilövi, és visszalépéskor indul újra a Rosie launcher (sense felület), és míg teljesen be nem töltődtek a widgetek, addig picit akadozik is. Ez piszok idegesítő"
meg az akkuidőt kicsit kinyújtani?
bár megjegyzem, ez sem egészen egységes.
van olyan nap, mikor a nap végén még 75%, a minap viszont, már délelőtt, egy olyat csinált, hogy a zsebemben volt, és ki kellett vennem, mert égette a lábam, és jelzett, hogy le fog merülni. megnéztem a feladatkezlőben, de nem futott semmi. aztán kitettem az asztalra, + töltőre, és miután kihült, szépen vissza is állt a töltöttség. (ja, és nem kohóban dolgozom, hanem klímás irodában :) )
A legegyszerűbb nem belenyúlós megoldás egy Task Killer program telepítése (amit sokan nem ajánlanak), beállítva hogy x időnként állítsa le a futó programokat. Viszont ez az akkut jobban terheli, mert a program bezárja a futó folyamatokat, a rendszer pedig időnként próbálja újraindítani őket :)
Akku kímélésben sok minden belejátszik, pl mobilnetet letiltani ha nincs rá szükség, kijelző fényerő, stb. Ezekkel mindenki úgy spórol, ahogy tud. Néhány napja nekem is volt egy ilyenem, hogy valami leszívta az akkut, valószínűleg ezt valami beragadó folyamat okozhatja időnként, azért is meleg a készülék, mert valamitől dolgozik a vas.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login    visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login                                                Sötétben a fehér tehenek is feketék!

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1291 Dátum: 2011, 09 15, 18:48:51 »
Ha tényleg AZT a fülest kapja a SXE mint amiről szó volt eredetileg, akkor hűvazz. Az ugyanis 180 euró.
Viszont én személy szerint 2 Ft-al nem adnék többet egy telefonért, mert rohadtul drága füles van hozzá  :p Bár ez az én véleményem  ;)

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #1292 Dátum: 2011, 09 15, 19:17:37 »
Viszont én személy szerint 2 Ft-al nem adnék többet egy telefonért, mert rohadtul drága füles van hozzá  :p Bár ez az én véleményem  ;)
Konkrétan erre a fülesre gondolok.

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1293 Dátum: 2011, 09 15, 19:31:33 »
Konkrétan erre a fülesre gondolok.
Én elhiszem, biztos nagyon jó, és frankón néz ki. Viszont amennyit én zenét hallgatok, még a jelenlegi gyári is több mint elég  ;)

Nem elérhető IrDa

• PDA: HTC Sensation / HTC ONE
  • PDA ROM: gyári mind2
« Reply #1294 Dátum: 2011, 09 15, 19:51:49 »
Én elhiszem, biztos nagyon jó, és frankón néz ki. Viszont amennyit én zenét hallgatok, még a jelenlegi gyári is több mint elég  ;)
mondjuk a gyári füles az nagyon rossz nekem mind hangra meg ergonómiailag kb fél perc után elkezd fájni a fülem tőle,de hála van olyan cucc már hogy lehet saját fülest használni: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1295 Dátum: 2011, 09 15, 19:57:06 »
mondjuk a gyári füles az nagyon rossz nekem mind hangra meg ergonómiailag kb fél perc után elkezd fájni a fülem tőle,de hála van olyan cucc már hogy lehet saját fülest használni: You are not allowed to view links. Register or Login
Személy szerint én tegnap használtam először a fülhallgatót, semmi bajom nem volt vele. Zenehallgatásra egyébként van egy Jabra BT3030 sztereó bluetooth headsetem, meg van van egy sima Samsung csak telefonálásra. Hozzátenném, hogy a Jabrának az eredeti agybadugós fülesét rögtön 'elhajítottam' mert egy ilyen sem áll meg a fülemben, helyette egy 100 éves mp3 lejátszóm fülesével használom, tökéletesen megfelel nekem.

Nem elérhető korimv6

• Opeles
  • PDA: HTC Sensation; HTC Touch Diamond
  • PDA ROM: Elegancia ICS Sense4
« Reply #1296 Dátum: 2011, 09 15, 20:05:10 »
Én most fogom a Revolution HD 3.1.1 romot lecserélni, mert minden ki volt kapcsolva, és kb 30%-ról 2 óra alatt nullára merítette az akkut :( Pedig jó rom volt: az internet nem lépett ki magától, a Sense sem indult újra sosem. Bár olyannal is találkoztam, hogy megnyomtam hosszan a power gombot, beurott a kikapcsolós képernyő, de meggondoltam magam, és nyomtam egy vissza nyilat. Erre nyomott egy SR-et, de a fehér kijelzőnél kiakadtés egyfolytában a HTC feliratot töltötte újra. Ki kellett szednem az akkut, hogy el tudjam indítani. utána visszakapcsoltam a gyors bootot és nem volt többet ilyen gondom.
Opel Omega MV6;HTC Sensation

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #1297 Dátum: 2011, 09 15, 20:22:11 »
Tud vki segíteni telepítésben? Csináltam full wipe-ot. utána kiválasztottam a Coredroid.zip-et. Elindult a telepítés, de kiírta, hogy nem tudja telepíteni a megadott file-t. Mit tudok most csinálni?

Nem elérhető korimv6

• Opeles
« Reply #1298 Dátum: 2011, 09 15, 20:44:36 »
Tud vki segíteni telepítésben? Csináltam full wipe-ot. utána kiválasztottam a Coredroid.zip-et. Elindult a telepítés, de kiírta, hogy nem tudja telepíteni a megadott file-t. Mit tudok most csinálni?
Power off. Memóriakártya kiszed. Gépen rámásoltam a korábban készített backup-ot, majd vissza a PDA-ba, Recovery és ott restore. Ha nem jön össze, akkor még mindig felrakhatom a kártyára a Revolution romot :)

Nem elérhető slevai

• TOPIKGAZDA
« Reply #1299 Dátum: 2011, 09 15, 20:51:39 »
MD5-el ellenőrizted? Én sosem hagyom ki. Amúgy célszerű tartani mindig biztonsági mentést, ha gond van  ;)