Sziasztok!
Már 5-6 napja órákat bújom a különböző fórumokat, magyar, és angol leírásokat, de azért a biztonság kedvéért megkérdezném tőletek, hogy mi a teendőm, nehogy téglásítsak.
A sima alap SGS-emet (I9000) szeretném romolni. Jelenleg XWJVN, 2.3.3 hivatalos rom van rajta, KIES-ről. Alapsáv: XXJVQ. Lagfix nincs. Mivel a KIES nem ajánlott fel újabb verziót, ezért úgy gondoltam, felrakom odinnal a samfirmware-ről a legújabb 2.3.6-ot.
Jelenleg a gép rootolva van (SuperOneClick-el), efs mappa mentve, az sd kártyán, dropboxon, és a gépemen is. Valamint közben függetlenítettem is a készüléket a marketes Galaxy S Unlock programmal. Elmentettem az unlock-olt efs mappát is.
TB-vel készítettem backup-ot is a legtöbb marketes alkalmazásról, és néhány rendszeralkalmazásról, ami lehet, hogy később még kellhet. (Tényleg, ti miket szoktatok TB-vel menteni?)
Sajnos erre az android verzióra (2.3.3) nem igazán tudok pl CWM-et, vagy hasonló jóságokat felrakni, ha jól értelmeztem a leírásokat, illetve több helyen is írták/írtátok, hogy elég gagyi verzió.
A samfirmware-en talált 2.3.6-os rom viszont úgy tűnik nekem, hogy egy fájlos. Az 'I9000XWJW5_I9000OXXJVC_XEH.zip' nevű zip-ben van egy 'SS_DL.dll', és egy 'JW5_JVC_JW4.tar' fájl.
A .tar-ban pedig benne van a boot, cache, factoryfs, modem, param, Sbl, és zImage, tehát, ha jól látom, nagyjából minden, ami a teljes romoláshoz kell, talán kivéve a pit-et.
Az a kérdésem, hogy ezt a romot odinnal használhatom-e egyfájlos, repartition nélküli, nowipe romként? És mire kell a .tar melletti .dll? Ha egy fájlosként felmegy, akkor elvileg megmaradnak a telepített alkalmazásaim is?
Jó lesz ez a rom, vagy másikat ajánlotok? Bármi észrevétel, javaslat?
Tulajdonképpen átmeneti állapotnak szánnám, talán ehhez a verzióhoz könnyebb megfelelő további kernelt találnom, például felrakni egy 2.7.4-es semaphore-t, amiben alapból van cf-root, cwm, stb...
Később, ha már cwm van, akkor lehet, hogy egyből, vagy pár nap használat után megpróbálnék áttérni egy JB CM 10.1-re.
Egyébként ez a JB rom a legjobbak közé tartozik? Vagy van jobb esetleg?
Az egyes lépések közt pedig készítenék egy-egy nandroid backup-ot, hogy CM-ról szükség esetén visszatérhessek GB-re.
Előre is köszönöm a segítséget, és a tanácsokat.